Vinyylistä vieroittaminen - The Ultimate Thread

Keskustelu osiossa 'Levysoittimet sekä vinyyli' , aloittajana Maverick, 10.08.2008.

  1. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olen siirtynyt lähes täysin vinyyli + Spotify -käyttäjäksi. Vinyylejä on tullut ostettua useita kymmeniä tänä vuonna ja Spotify Premium on voimassa.
    Ostatko mun CD:t?
     
  2. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeisimmät merkit ovat kuitenkin se, että levykokoelma ei lähde myyntiin vaan odottaa kuumeisenä kyntämisen alkamista jälleen joskus lähitulevaisuudessa. Kyntömies on aina kyntömies.:thumbsup::eek:
     
  3. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olet ilmeisesti joutunut Hihhuliharrastajat.org:n vinykkäteltassa huonoimpaan mahdolliseen seuraan, kenties karismaattisen saarnaaja-moderaattorin hypnotisoimaksi? Tuolle tasolle ei voi repsahtaa vuonna -11 pelkällä pussivinyylillä. Rappiovinylistin alaraja on 24 vinyyliä vuodessa. Toivottavasti kokonaismääräsi jää sentään alle sen?

    Laadimme sinulle nyt henkilökohtaisen Reaaliäänentoiston Parantumissuunnitelman.



    Ei helvattans sinun kanssasi! Näyttää todella pahalta, voi voi. :weep:

    Otappa nyt pari litraa bensaa ja käy vaikka Pyynikillä makkararetkellä/piknikillä kokoelmasi kanssa. Ehkä vielä viime hetkellä voimme välttää uudelleenratkeamisen.
     
    Viimeksi muokattu: 21.04.2011
  4. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    77 näyttäisi olevan vuoden 2011 lukemat tällä hetkellä. Alle kymmenen on lisäksi tulossa postissa, joten ei ihan pahalta näytä vielä.

    P.S. Tuplavinyylit ja vinyyliboksit on laskettu myös yhdeksi noissa laskuissa. Esimerkiksi Genesiksen boksissa on kuusi vinyylilevyä.
     
    Viimeksi muokattu: 22.04.2011
  5. maikkeli

    maikkeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.07.2006
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täältä löytyy myös yksi uusi vinyyleihin hurahtanut :) Tai on noita vinyylejä ollut jo iät ja ajat, mutta uuteen pyörittimeen investointi on lisännyt vinyylikulutusta kummasti. Nyt kevään kynnyksellä, ostettujen vinyylien lukumäärä on ylittänyt ensimmäisen kerran uusien CD-levyjen lukumäärän samalla tarkastelujaksolla. Samalla CD-levyjen kuuntelu on romahtanut aiemmasta vinyylien voitoksi. Noh, digi-intoilijoiden lohduksi voin sanoa, että kyllä ne digiformaatitkin rinnalla pysyvät. Itselläni kun nämä nyt täydentävät näppärästi toisiaan.
     
  6. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0

    77 + 10 vinyyliä jo tänä vuonna, ja lasket sixpackin yhdeksi annokseksi????

    Sinulla on vakava vinyyliongelma. Ilmoittaudu kotipaikkasi Reaaliäänentoiston Kotipalvelun päivystykseen jatko-ohjeita varten.



    Vinjetin vaihtoehto on sinulle siis toinen prässätty muoviläpyskä? Ei ei ei ! ! !

    Kysy kotipaikkasi Reaaliäänentoiston Kotipalvelusta tietokoneasennusryhmä keikalle kotiisi laittamaan asiat kuntoon: vinyylit kaatopaikalle, cd:t kovalevylle.
    Vieroitushoitona on viime vuosina määrätty subutex-spotify -nimistä korvauslääkettä, mutta laajoissa subjektivisteilla tehdyissä eläinkokeissa on vasta aivan viime aikoina saatu tietoa sen sivuvaikutuksista; hifistin digitaaliaudio pitää olla häviöttömästi pakattua. Muuten saattaa esiintyä levottomuutta, vapinaa, yleisepärationaalista sekavuutta, päivityspaniikkihäiriötä ja päätöntä kimpoilua mustasta laatikosta toiseen mustaan laatikkoon.
     
    Viimeksi muokattu: 26.04.2011
  7. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska vinettäjien audioelämänhallinta näyttää olevan melko huonolla tolalla, on aivan ruohonjuuritason apukin tarpeen.

    Kirjastokortilla saa kotipaikan kirjastosta hakea ILMAISEKSI häviötöntä digitaaliaudiota omalla muovikassilla kotiovesta sisään kannettuna niin paljon kuin jaksaa. Häviötöntä saadakseen ei näin tarvitse ostaa mitään, ellei välttämättä halua.


    Ensi viikolla opettelemme kirjastokortti-hakemuksen täyttämistä ja harjoittelemme asiointia kirjastossa. Elämäntaitelija-vinettäjille kirjaston musiikkiosastolla asioiminen on vaativaa koska rennon boheemit vinettäjät eivät pilven pehmittämillä aivoillaan muista pikkuasioita kuten lainojen palautusaikoja yms. Näin maksamattomia kirjastosakkoja on monella vinyyliin turvautujalla niin paljon, että kirjastoon ei enää uskalla mennä hakemaan häviötöntä.

    Reaaliäänentoiston Laitoksen sosiaaliosasto neuvottelee kunnon ryhmäalennuksen sakoista jotta vinettäjät uskaltavat takaisin kirjastoon.
     
  8. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Vinyylejä täälläkin tulee nykyään eniten ostettua. Jotenkin kierosti niissä tuntuu olevan nyt ladattavan musiikin aikakaudella olevan enemmän "pointtia" kuin CD-levyjen ostamisessa. Selkeämmin eri juttu. Ja lisäksi 12" maksisinkut nyt vaan soi niin hienosti ja ovat hienoja esineitä. :)

    Tänään piti käydä ostamassa vain suojamuoveja, mutta pari vinskaa tarttui taas mukaan. Vaikka ei ole kauppapaikat-alueella tämä viesti, mainittakoon nyt samalla tuo ostopaikka, eli turkulainen pelkkää vinyyliä myyvä Kaakko, jolla on tuoteluetteloa myös netissä.

    Jos tuon kaltaisista ei löydy, Discogs.comin Marketplace on paratiisi vinyylimiehille. Sieltä löytyy melkeinpä mitä vain (ulkomaista) järkihinnoilla.
     
  9. maikkeli

    maikkeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.07.2006
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kylläpäs olen päässyt taantumaan :D Tulihan sitä joskus laitettua musiikkia tietokoneen kovallekin. Digitaalisen musiikkikirjaston säätäminen ei vain enää innosta. Kiintolevy toimiikin nykyään lähinnä siirtoalustana MP3-soittimia tai auton muistitikkua varten. Kyllä se musiikki täytyy kuunnella (kotioloissa) aidolta vinyyli/muovikiekolta eikä miltään epämääräiseltä mötikältä saati joltain verkkolevyltä *hrrr*. Siitä olen kyllä samaa mieltä, että häviötön formaatti se olla pitää, jos digi-uskoon meinaa hurahtaa.
     
  10. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mustan kullan maa... Laskin juuri ostaneeni viimeisen viikon sisään 18 LP:tä (osa tuplalevyjä, joten absoluuttinen vinyylin määrä suurempi), niin uusia kuin divarihelmiäkin. Melkein sama tahti on ollut tammi-helmikuun vaihteesta, jolloin uusi Regan kieputin korvasi entisen Debut III:n.

    Ja Maverickille vaan tiedoksi, että toiset meistä keskittyvät siihen musiikkiin, eivätkä mittaustuloksiin... Minkäs teet kun esimerkiksi Miles Davisin Kind of Blue vaan soundaa vinyylinä (180 grammaisena uusintapainoksena) selvästi paremmalta kuin cd:ltä (asiallisesti re-masteroitu versio) tai muina digiformaatteina. Mielelläni testaisin 24bit/96kHz/192kHz-digitaaliversioita, mutta eipä näitä ole sen enempää tielle osunut.

    Kaikki nykyaikaiset formaatit ovat käytössäni (c-kaseteista tosin luovuin jo), eikä minulle ole mitään estettä vaihtaa formaattia, jos vaan parempi eteen tulee... Kyllähän digifileet käteviä ovat, mutta käytännöllisyys ei tässä ole itsetarkoitus. Setissäni on pelkkää Regaa kaapeleita myöten, joten synergiaetuakin luulisin soundissa olevan ;)

    Muutenkin olen sitä mieltä, että suurimmat digihehkuttajat kuuluvat kastiin, jotka eivät musiikistaan mitään maksa tai ainakaan halua maksaa ja näin ollen me musiikkimme vinyylinä (miksei myös cd-levyinä) kuluttavat kustannamme heidänkin kuunteluharrastuksensa :rolleyes: Että kiittäähän meitä pitäisi...
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2011
  11. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vinetät jo denso-tasolla. Suosittelen toimenpiteitä.



    Ahaa. Keskityt siis muziikkiin etkä soittovehkeen soittokunnossa pitämiseen/virittelyyn/harjaamiseen, levypussukoiden haisteluun ja soittolevykkeiden osteluun ihanasti yhdellä klikkauksella edullisesti kalliilla internetistä.

    Miles Davis on ilmeisesti tämä vuvuzuela-torvea soitteleva jazzzz jazzzz -afromaisterihenkilö, kovasti arvostettu alan "piireissä", muistanko oikein. Minua ei tekotaiteellinen piiriarvostusmusiikki kiinnosta. Saan jazz-rääkytorveen puhaltelusta pelkästään pääsäryn. Häiriötorven törinää sisältävät levykkeet pitäisi varustaa kuulovammaliiton varoitustarroilla.

    180 grammainen vinyyli kuulostaa paremmalta? Oletko kokeillut sitä eri painoisilta digitallennusvälineiltä? 620 grammaiselta kiintolevyltä soundaa aivan eri tavalla kuin 15 grammaiselta CD:ltä. 11 grammainen muistitikkunekku on hyvä kompromissi yli 10 grammaista mutta alle 14 grammaista tallennusvälinettä kaipaavalle sulomusiikin tosifrendi-ystävä kaverille.

    Cd-levyke tarvitsee aina skating-lisäpainoja koska sen inertiavoimat eivät muuten kohdistu oikein ja soundaus kärsii. Optimaalinen lisäpaino on 3 kiloa.
    Hifiharrastajat.orgissa on tehty kimpppavemppa-tilauksia cd-kelkan jälkimodattavasta stabilaattoripainokiekkulasta. Tämä Japanian ebaysta 4000 eemelin hintaan lähtevä ihmevekotin sisältää kaiken avaimena rullaluistimen Shimano-Hikimura -laakerin. Sen pitää olla ehdottomasti numeron 46 rullaluistimesta, Tojotalle toimitetusta erästä ja laakerin sarjanumerossa on ehkä oltava jokin Merkki. Muuten soundi kärsii.
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2011
  12. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Maverick, ihan mielenkiinnosta, montako (SA)CD-levyä olet ostanut esimerkiksi viimeisen vuoden aikana? Vai onko kuuntelemasi musiikki ostettavissa joistakin nettikaupoista suoraan FLAC-muodossa? Millaista musiikkia ylipäänsä kuuntelet?
     
  13. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen ostanut CD-levyn viimeksi muistaakseni vuonna 2000. Tuolloin oivalsin kirjastopalvelun käyttömahdollisuuden.


    Kuuntelen hyvin monenlaisia ääniä, myös musiikkia. Musiikista on lyhyempi sanoa mitä en kuuntele:

    -uskonnollista musiikka
    -Hevi-meteliä
    -Hifistien testimusiikkia
    -Pimpeli-pom -taidemusiikkia
     
  14. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ah, kun tämä Maverick on sitten niin tappavan hauska. Omasta puolestani mies saa keskittyä mittailemaan taajusvasteitaan niin paljon kuin sielu sietää. Tosin kommentointinsa perusteella myös elämän hankkimisen harkitseminenkin voisi tehdä terää... Kannattaisi joskus ajatella kerran tai jopa kaksikin ennen sanaisen arkkunsa avaamista. Tämä varsinkin, jossei ole mitään rakentavaa sanottavaa. Minä en jaksa lähteä tällaiseen saivarteluun ja semanttiseen pikkusieluisuuteen lainkaan mukaan. Tuomitsen vain kaikenlaisen fanatismin, liittyy se sitten mihin tahansa (uskontoon, politiikkaan tai vaikka iisalmelaisiin aktiivikaiuttimiin).

    Ymmärrän hyvin jos joku haluaa setistään mahdollisimman puhtaasti musiikkia toistavan, mutten sitä jos se estää itse tuotteesta nauttimisen. Tämä on kuin suorittaisi yhdyntää tehden tarkkailua pulssin suhteesta tikkausfrekvenssiin ja erektiokulmaan... :hitme:

    Jazz ei ole itse tarkoitus ja itselleni menee lähes kaikki musiikki, myös Maverickin listalta (poislukien tuo uskonnollinen genre). Kaikista tyylilajeista ja artisteista voi valita ne toimivimmat ja jättää loput omaan arvoonsa. Ja kirjasto on ollut tuttu paikka jo 1970-luvulta lähtien. Ja kyllä, sieltä on lainattu musiikkia ja kopiotu ensin analogisesti, sitten tehty digi-ana-muunnosta ja nykyisin häviättömiä digikopioita. Mutta ei sieltäkään saa kuin normaaleja reb book-standardin mukaisia hopeakiekkoja... Vieläkin parempilaatuiset digitallenteet (esim. Linn Recordsin studio master-tasoiset) ovat yleensä sitten sitä hissimusakuraa, mitä ei vaan pysty kuuntelemaan ilman omaan henkeen kohdistuvaa uhkaa...
     
  15. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nunnuka nunnuka. Eläpäs nyt hyvä vinettäjä ala sentään itkemään.

    Jos kirjoitat Vinyylistä vieroittaminen - The Ultimate Threadiin, sinua kasvaneella tod. näköisyydellä saatetaan yrittää vieroittaa vinyylistä käyttäen kaikkia antamiasi keinoja.


    En ole millään tavalla fanaattinen henkilö. Pikemminkin flegmaattinen.

    Genelecin tuotteista minulla on vain lippis ja ruuvimeisseli.



    Reb book -standardista subjektivistin on turha tulla vinettämään. Se on digitaalisen audiotallennuksen ref.taso ja sellaiseksi riittävä. Sanapituutta ja näytetaajuutta voi kasvattaa 16:sta bitistä ja 44,1 kHz:stä äärettömästi, mutta käytännön hyötynä komeilee iso pyöreä nolla (0).

    Reb(d) book = 16/44,1

    Studio master = 24/96

    Producer master = 32/192

    Producer's master of masters = 64/384

    Studio master of producer master = 128/512

    Masters of the universe = 256/1 MHz
     
    Viimeksi muokattu: 30.04.2011
  16. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hoi vinettäjät.

    Pian koittaa tämän viikon viimeinen tilaisuus tulla kertomaan vinetysharrastuksesta! Nyt loputkin Plazan kulhomedian ystävät tänne rohkeasti kertomaan mikä vinettämisessä on teille pyhää, niin pääsemme tekemään siitä pilkkaa.

    Loppukevään antiskeittaava erikoisteemamme olkoon levyharjat.
    Kuulisin kernaasti kokemuksia, näkemyksiä, määrittelyjä ja luonnehdintoja soundissa tapahtuvista muutoksista erilaisilla harjaksilla. Minkä karkeusasteen harjalla sinä harjaat mustaa kultaasi? Voiko WC-harjasta modata toimivan vinetysharjan? Mikä on oikea tekniikka vinykän harjauksessa; pyörivä sivelevä liike vs. kova hinkkaaminen?

    Kaikille itsestään vinykkää harjaamassa kuvan tai videon lähettäneille KUNNIAKIRJOITTAJAN STATUS TÄSSÄ KETJUSSA!!
     
  17. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Hä hää, nyt meni sen verran metsään, että kuka täällä nyt levyjään harjaisi ja tunkisi pölyt syvämmälle uriin..? :rolleyes: Älpyille vaan kylpyä ja satunnaista pölynpyyhintää ehdalla vintagepyyhkimellä, "Parostatik Disc Preener" ja vuosimalli on n. 1975 (vohkittu ensimmäiseltä omistajalta = faijalta). Harjat nyt ovat oikeasti aika turhia ja isopropanolihuuruissa levyjen pesu nostaa vaan fiilistä...

    [​IMG]
     
  18. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nyt soi: Graveyard - Hisingen Blues (2011)
    [​IMG]
    Täysin analogisesti nauhoitettu, miksattu ja masteroitu levy. Ehkä vuoden kovin julkaisu. :king:
     
  19. srout

    srout Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    565
    Saadut tykkäykset:
    11
    Yli kolmekymmentävuotta käytössä ollut Pickering CFB-80, hyvin soi Roadrunner edelleen.
     
  20. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo on ilmeisesti jonkinlainen LP-kuuntelijan vinetystamppooni, otaksun? Onkos tuota twiikkaamalla mahdollista paljonkin parantaa soundia?
    Mitä luultavimmin vähintäänkin tarpeellinen apuväline vinettäjälle täytyy olla kysymyksessä.


    Levykkeiden kylvettämisen, solariumissa käyttämisen ja urien mikrokiderakenteen lämpöhaudutuksen mikroaaltouunissa/saunassa käsittelemme vielä kesän erikoisteemana. Malta siis vielä hetki.