Rajaton (2010) (Bradley Cooper, Robert De Niro)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 03.01.2011.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Toimintajännäri Limitless -elokuvan päärooleissa nähdään Bradley Cooper ja Robert De Niro. Leffa kertoo kirjailijasta (Cooper), joka kokeilee aivokapasiteetin 100% hyödyntämisen mahdollistavaa kokeellista huumetta. Kun yksi ihminen kehittyy ihmisyyden täydelliseksi versioksi niin tästä ovat kiinnostuneet tahot, joille tämä on liikaa ja näin hänestä tulee salamurhan kohde.

    Eddie Morran (Cooper) on työtön kirjailija. Kun vielä tyttöystävä jättää hänet, niin Eddie on vakuuttunut siitä, että elämällä ei ole tarkoitusta. Nämä ajatukset kuitenkin karisevat mielestä sillä hetkellä, kun vanha ystävä esittelee hänelle MDT-nimisen lääkkeen, joka tekee hänestä partaveistäkin tarkemman ja itsevarmemman kuin mitä yksikään ihminen on ollut tätä aiemmin.

    Kaikki tieto mitä Eddie lukee, kuulee tai näkee taltioituu, ja on hänen käytettävissään. Kun entinen ei-kukaan onnistuu nousemaan liike-elämän huipulle niin business-moguli Carl Van Loon (De Niro) näkee Ediessä välineen tehdä miljardivoitot.

    Mutta tällä kokeilulla on brutaalit sivuvaikutukset. Lääkevaraston pienentyessä ja MDT:stä kiinnistuneen palkkatappajan vaaniessa kannoilla, Eddien täytyy ylläpitää kykynsä pystyäkseen estämään kiinnijoutumisen ja täyttämään häntä odottavan kohtalon. Jos hän ei pysty, niin hänestä tulee jälleen yksi uhri niiden joukossa, jotka luulivat löytäneeensä taikoja tekevän ihmelääkkeen.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa ? (USA:ssa 18.03.2011)
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Rajatonta voi pitää kevään yllättäjänä. Sujuvasti etenevässä lievästi scifistelevässä jännärissä oli harvinaisen vähän kökköyksiä, mitä tällaisista yleensä löytyy. Överin puolelle lipsuttiin pariin otteeseen, mutta nekin tuntuivat lähinnä tervetulleilta kevennyksiltä.

    Älypillerijuoni oli sinänsä mielenkiintoinen, päähenkilöstä tuli napin napattuaan varsinainen Nikke Knatterton. Mitä hahmo teki ensimmäiseksi havaittuaan uudet älynlahjansa? No sehän tietenkin
    pani.
    Cooper on yleensä ollut rooleissaan lievästi ärsyttävän oloinen, mutta nyt homma toimi hyvin - varsinkin alun luuserivaiheessa. De Niro pysyi loitolla tutuimmista maneereistaan.

    Danny Boylen tyyli tästä tuli paikoitellen mieleen. Mainio viihdetrilleri.

    :):):)½
     
  3. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Itte tykkäsin tästä kanssa. Tullu jonkin asteinen Cooper dikkarikin. Mies on kohtuu hyvää settiä viime-aikoina tehnykkin. Lukuunottamatta A-Teamiä. Itse elokuva oli ihan hyvää semi scifistelyä. Purkkaviihdettä parhaassa A-luokassa. Bob oli aika statisti, mutta se oli odotettua. Menee kyllä ostoslistalle.

    ***½ / *****
     
  4. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 973
    Saadut tykkäykset:
    255
    Tämä oli hyvä raina. Elokuvasta tiesi tuon pillerin popsinnan etukäteen, mutta kaikki muu tuli hieman yllätyksenä. Kukapa ei joskus olisi miettinyt sitä, miten saisi olotilan skarpimmaksi tärkeillä hetkillä, kun aivoista pitäisi saada kaikki maksimaalinen irti. Kamera-ajot, jos niitä sellaisiksi voi sanoa, olivat mukavaa katsottavaa. Myöskin päähenkilön tuskailu ja sekoilu oli hilpeää seurattavaa. Kyllä, tämä pitää nähdä.
     
  5. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselle tuli mieleen amfetamiini. Tämähän oli huumemyönteinen elokuva joka oli muokattu tarinaan "mystistestä ilopilleristä". Eiköhän talousmarkkinoilla tai pörssissä ole jokunen kokeillut avartaa mieltänsä laittomien piristeiden voimin ja niin kauan menee hyvin ennen kuin tulee vieroitusoireet tai ilopillerin hankinta-/toimitusketjussa oleva mielenavartaja perimään saataviaan tai poistamaan sut kilpailutilanteesta.

    Ihan ok viihdettä.


    2½ / 5


    Iso
     
  6. skuge

    skuge Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://en.wikipedia.org/wiki/Nootropic

    paljon toimivaa tavaraa ilman elokuvassa olevia sivuvaikutuksia. luulisi että pirasetamiiniakin pitäisi valtion taholta työntää jokaiselle niin työteho nousisi ja korjaisi samalla alkoholin denderiitteille aiheuttamia ongelmia.

    leffa oli varsin jeesh, luulin aluksi että tossa pelotellaan enemmän niillä sivuvaikuksilla mutta kaveri oli
    ihan jeesh ku jätti viinat, söi terveellisesti, nukkui säännöllisesti ja piti annostuksen hallussa. Loppu jätti vielä vähän auki että käytääkö enää vai oliko saanut sivuvaikutukset hävitettyä.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 26.04.2011
  7. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tässä oli ihan mielenkiintoinen asetelma ja elokuvan alku lupasi paljon. Odotin jo edes Inceptionin tasoista meinikiä. Jotenkin kuitenkin puolenvälin tienoilla ote lipsahti ja leffan taso putosi keskinkertaisuuksiin tai jopa alle. Käsikirjoituksella olisi ollut potentiaalia mennä vaikka mihin suuntaan..

    Naurettavinta oli, että
    'mihin tahansa kykenevä yli-ihminen' haluaakin lopulta U.S.A:n presidentiksi.. Jeesus miten imelää raitalippu kyllästettyä jenkkipatriotismia. Made in America.
     
  8. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tämä oli tosiaan hyvä pätkä. Oli viittauksia meklarihommiin+piristeisiin, narkkarielämään, mielenvalmennusharjoituksiin jne ja jännäriäkin löytyi. Suosittelen.
     
  9. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Erinomainen kertakäyttöelokuva. Alku lupasi vähän enemmän kuin mitä loppu tarjosi, mutta eipä se haittaa. Ihan näppärä juoni, näyttelijät sopivat rooleihinsa jne. 3/5.