20-vuotta vanhoille OR 200 Hi kaiuttimille seuraajat?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana ilavi, 21.04.2011.

  1. ilavi

    ilavi Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen ajatellut siirtyä eteenpäin ja harkinnut uusien pääkaiuttimien hankintaa.
    Keski- ja takakaiuttimina toimivat Chorus 552-sarjan tönöt.
    Eli seuraavassa uudet pääkaiutin vaihtoehdot. OR 200 Hi:t ovat 8 ohmin kaiuttimet.

    Mitkä parit seuraavista vaihtoehdoista olisivat Chorus 552-sarjan kanssa luontevimmat. Tykkään kuunnella musiikkia ja radiota suht. korkeilla äänenvoimakkuuksilla ja pääkaiuttimet tulisivat myös toimimaan tietokoneen äänentoistolaitteina myös.

    Vaihtoehdot:

    Audio Pro, Wigo 160. (pari) 449€.
    Yamaha, NS-F500 black. (pari) 799€.
    Yamaha, NS-F700 pb. (pari) 995€.
    Jamo C 805 (pari) 998€.

    Tuossa siis vaihtoehdot. Ikäväkyllä en pääse kuuntelemaan näitä malleja. Sen noista tiedän että Audio Pro Wigo 160-malli on voittanut useita testejä.
     
  2. Hatered

    Hatered Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro
    mikäs vahvistin sulla on?
    miksi juuri nuo vaihtoehdot?
     
  3. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Olisko jollain postimyyntifirmalla (Konebox?) juuri nuo skobet valikoimissaan ;) Tuossa hintaluokassa alkaa jo olla aika paljon valinnan varaa ja huonompi homma, jossei kysyjä pääse kaiuttimia kuuntelemaan, sillä riski "toiseksi parhaiten omaan tilaan soveltuvien kaiuttimien" ostamiseen on iso...

    Muuten komppaan edellistä kysyjää ja lisää speksejä olosuhteista ja muista laitteista tarvittaisiin. Ehdottaisin kuitenkin saman valmistajan Chorus Compact 682-lattiakaiuttimia, jotka perustuvat Choruksen 662-sarjan kaiuttimiin. En ole näitä kuullut, mutta olettaisin saman valmistajan tuotteilla olevan soundimaailma saman oloinen (ainakin teoriassa).

    Jos nuo annetut merkit ja mallit ole absoluuttisesti kiveen kirjoitetut, niin kehottaisin tsekkaamaan myös käytettyjen kaiuttimien tarjonnan. Kovin vanhoja en suosittelisi (ehkä max 2-3 vuotta), kun näytät käyttävän tuotteet loppuun asti (kuten Or:ja 20 vuotta) ;). Samalla hinnalla käytettynä olisi varmasti enempi sitä hifiä tarjolla... Posti ja Matkahuolto kyllä kuljettavat, jos asut taipaleen takana ja kyllä hifiliikkeetkin toimittavat tuotteita em. firmoilla.

    Täältä voisi jotain löytyä:
    http://www.hifiharrastajat.org/forum/index.php?board=79.0
    Myös Hifimaailman myyntipalsta kannattaa tarkistaa:
    http://www.hifimaailma.fi/myy_osta.php
     
  4. uusistykittäjä

    uusistykittäjä Guest Guest

    Liittynyt:
    12.11.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla olisi käänteinen kysymys otsikolle, eli mitä mieltä olette OR-200Hi -kaiuttimista? Ajattelin vaihtaa vanhat halpispönttöni (en kehtaa edes kertoa) vielä vanhempiin ja halvempiin pönttöihin, siis noihin OR:iin.

    Opiskelijabudjetilla mennään, kaiuttimet tulevat peli-, elokuva- ja (rock)musiikkikäyttöön. Kerrostalossa asun, kaiuttimet ja kuuntelupaikka ovat lähellä vastakkaisia seiniä, kuunteluetäisyys noin 3,5m, subbari on varastossa (saatan sen kyllä sieltä hakea, kun eivät ole naapuritkaan vähään aikaan käyneet kiusaamassa). Vahvistin on Pioneer VSX-416.

    Eivätkös nuo yllä melko matalalle ja ole ihan laatukajarit (tai ainakin joskus olleet)? Olisiko noin 20-30cm jalustat ok, kokonaiskorkeus jäisi alle metrin? Ehdotuksia jalustoille, vai pitäisikö alkaa itse rakentamaan? Muita kommentteja, kokemuksia?

    Kiitos.
     
  5. Desibelihertsi

    Desibelihertsi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.10.2008
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistan, että nuo vanhat OR-200 Hi-kajarit on hyvät ja testeissäkin pärjänneet. Tämän päivän edullinen hinta ei tee noista huonoja, jos ne vain ovat ehjät ja hyvin kohdellut. Basson ripustukset kannattaa tarkistaa ja jakosuotimesta vaihtaisin ehdottomasti ikääntyneet elektrolyyttikondensaattorit uusiin (hyviin, vaikka FT) elkoihin, tai suorastaan muovikonkkiin. Polypropyleeni diskantille, ja vaimennusainetta lisää. Vanua on aikoinaan näkemäni mukaan hiukan säästeliäästi.

    Tämän päivän (ja kaikkien muidenkin päivien) huonot halpikset soivat varmasti huonommin kuin nuo OR:t. Minusta summassa vaihto (siis pois ooärristä) vain vaihdon vuoksi ei kannata, ellei tiedä, mitä on ostamassa tilalle. Kuuntelematta ostaminen on riskipeliä, varsinkin, jos ei ole testituloksia käytettävissä.

    Laittaisin sellaiset jalustat, että kun istuu kuuntelupaikalla, niin diskantti (tai elementtien välinen kohta [suunnitteluakseli]) on korvan korkeudella. Jos vain mahdollista, niin sekä kaiuttimet että kuuntelupaikka kannattaisi etäännyttää seinistä edes vähän.

    "kaiuttimet tulevat peli-, elokuva- ja (rock)musiikkikäyttöön"
    Hyvillä kajareillahan voi kuunnella aivan mitä vain, vaikka linnunlaululevyä;):)