Eduskuntavaalit 2011

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Willy, 22.07.2010.

  1. VastActiv

    VastActiv Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soininvaara onkin ollut vihreistä se ainoa hahmo joka on tuntunut tajuavan jotain arkielämän realiteeteista.
     
  2. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Yleensä välttelen politiikasta puhumista, mutta tämä ketju on saanut suuläpeni höllenemään. Vihreät on mielestäni mainio puolue aatemaailmaltaan SUURELTA osin, mutta tiettyjä oikeistolaisia/kokoomukselaisia sävyjä tahtoisin heihin lisää, eritotenkin, kun ne ovat perusteltuja. Yksi esimerkki:

    Maaseutujen (=Itä-Suomen, Kainuun jne.) pitäminen asutettuna erilaisilla tuilla on epä-ekologista ja kaiken lisäksi kallista yhteiskunnalle verovaroina (tieverkosto, sähköt, puhelinyhteydet, kunnalliset palvelut, vesi jne.). Mikäli joku haluaa asua keskellä ei mitään, heidän ei pitäisi odottaa sinne yhteiskunnan kaikkia palveluita kotiin asti kannettuna. Mikä olisi vihreämpää kuin tyhjentää nämä alueet ja nimetä ne puolittaisiksi luonnonsuojelualueiksi, jonne ylläpidettäisiin ehkä vain minimipalvelut?

    Järkevämpää olisi keskittää maanviljely niille alueille missä sitä voidaan oikeasti tehdä (tasaista maata) ja asutus rannikoille ja pariin keskukseen muualle Suomeen. 5-miljoonaiselle kansalle riittäisi kyllä silloinkin tilaa asua kaupunkien ulkopuolella, kun asutettaisiin ne kaikki tyhjenemässä olevat kylät esim. Länsi-Suomessa, mutta annettaisiin Itä-Suomen tyhjentyä luonnollisen poistuman kautta.

    Tämähän on tapahtumassa nytkin jo hitaasti, vaikkei tästä ääneen puhutakaan, mutta jos joku puolue uskaltaisi tehdä tästä oikeasti agendan, he saisivat minun ääneni.
     
  3. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä kyllä, perättömiä syytöksiä ja muutakin arkielämän realiteettiä otettiin käyttöön, kun oma jakkara alkoi tutisemaan. :D
     
  4. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onneksi useimmat ei ajattele kuten sinä. Ei kaikki halua asua missään betoniviidakossa. Uskoisin, että sinunkin kannalta on parempi se onnellinen asukas Kainuun korpimaissa kuin kävelemässä ky**ä otsassa sinua kadulla vastaan ja kun vitutus kasvaa tarpeeksi ja hermot pettää, voi tämä väkisin kotiseuduiltaan pois pakotettu lyödä sinua vaikka puukolla otsaan. Näin kärjistetysti, mutta mieti nyt kerran tuota porvariasennettasi, mihin se johtaisi lopulta. Suomalaiset haluavat asua luonnon lähellä, ei betonihelveteissä.

    Vapaa-ehtoisesti, ei pakolla.

    + väittäisin, että itäiset osamme on Venäläismatkailijoiden suosiossa, joten onko sinusta järkevämpää pakottaa ihmiset työttömiksi etelän kasvukeskuksiin, kuin olla tuottamassa palveluita alati kasvaville Venäläismatkailijavirroille?
     
    Viimeksi muokattu: 21.04.2011
  5. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ei ole.

    Tuo poliitikkojen heittely oikeisto-vasemmisto-akselilla vaalikoneissa annettujen vastausten perusteella toimii lähennä niiden poliitikkojen kohdalla joiden poliittinen ajattelu perustuu yksinkertaisiin oikeisto-vasemmisto-lähtökohtiin. Soininvaara on koko yhteiskunnan parasta ajatteleva henkilö jolloin hänen mielipiteensä runnoituvat tällaisessa yksinkertaisessa jaottelussa miten sattuu. Alla Soininvaaran oma kommentti asiasta (copy-paste hänen blogistaan):

     
  6. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    PS on vasemmistopuolue, mutta on heillä silti jotain älyttömiä mielipiteitä (liittyy lähinnä konservatiiisuuteen)

    Kun tuota mielipidekarttaa katsoo niin voisi ajatella, että kansa on äänestänyt PS, Sdp, Vas, KD (+ RKP) hallituksen meille. Kyllä kansa tietää.
     
  7. h-p

    h-p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soininvaara vaikuttaa ihan fiksulta tyypiltä. Olisin saattanut äänestää jos olisin pystynyt.
     
  8. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    En ehkä ollut tarpeeksi selkeä - argumenttiini sisältyi myös Länsi-Suomessa tyhjenevät kylät, eli kyllä niissä maaseutufiilistä kaipaaville vielä ympäristöä riittäisi.

    Ja vapaaehtoisesti tämä on jo tapahtumassa - palveluja syrjäseuduilla vähennetään koko ajan. Kukaan ei vain ole uskaltanut sanoa ääneen mitä ollaan tekemässä.

    Unelmatila olisi, että kullekin alueelle tarjottaisiin vain ne kunnalliset/valtion palvelut, mitkä pystytään sen alueen verovaroin tuottamaan. Tällöin enemmän palveluja kaipaavat muuttavat vapaaehtoisesti lähemmäs palveluita ja vähempään tyytyvät saavat asua miten haluavat.

    Tällaisessa tilanteessa tietenkin esim. Venäjältä tuleva turismi pitäisi yllä korkeampaa palvelutasoa tuossa Itä-Suomen alueella. Mutta tässä tilanteessa EI vedettäisi 100MB:n kuituyhteyttä jonnekin syrjäseudulle muutaman talouden iloksi.
     
  9. Baphomet

    Baphomet Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2008
    Viestejä:
    624
    Saadut tykkäykset:
    0
    :hitme:

    Nyt on kyllä melkosta tekstiä. Että siinä paikallisessa peruskoulussako ei opetettaisi muuta kun biologiaa kun kylän ainoa opettaja sattuu olemaan metsuri? Ja muuhun ei ole varaa?
    Mitäs sitten kun tuon metsurin poika lähtee kouluun ja haluaa opiskella muutakin kuin biologiaa? Onko metsurin silloin muutettava vapaaehtoisesti isompaan kylään vaikka omat työt on siellä pikkukylässä?

    Melkoista kunnallispolitiikkaa...
     
  10. Kicker

    Kicker Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2006
    Viestejä:
    247
    Saadut tykkäykset:
    0
    Perinteistä viherpiirtäjän piipitystä. Olet ilmeisesti sitä mieltä, että koko Suomi on Stadi ja sen ympäristö... Kehäkolmosen asukkaat vastaavatkin ilmeisesti koko suomen budjetista ja muut ovat loisimassa.. Jos sinun ajatusta "luontoystävällisestä" bunkkeriasumisesta jatkettaisiin eteenpäin, niin eikö se ole sama lakkauttaa koko Suomi koska elämä näin pohjoisessa on muutenkin ekologisesti hyvin saastuttavaa? Siirretään vaan kaikki pohjoismaiden asukkaat keskieurooppaan ja istutetaan metät tänne pohjoiseen! Mitä tule 100MB nettiin, niin vielä vähän aikaa sitten tälläkin oli käytössä 1M:n mainio adsl -liittymä, joka purettiin tarjoajan tahdosta koska tilalle tuli paska halppis-mokkula. Tarkoitan siis, että on näitä palveluja ollut ennenkin - nyt on vaan tullut joku ihme buumi, että joka asiassa ratkaisee vain raha - ihmisten hyvinvoinnista viis.. :OI
     
  11. JPO

    JPO Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2002
    Viestejä:
    186
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itämeren uusi nimi on varmaan Jytkymeri.:D
     
  12. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Mitä v*ttua? Puoli miljoonaa nimen muuttamiseen? Hehe. Mistä otetaan? Eläkeläisiltä vai yksihuoltajilta? :D
     
  13. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Työryhmät olisivat ryhmä työttömiä ilman tällaista toimintaa. Kyllä noille rahoille aika monta parempaakin käyttökohdella löytyisi... :rolleyes:
     
  14. brr

    brr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten Holmlundin perhebisnekset.
     
  15. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Ei sitä ennenkään kouluja ole pystytetty yhtä oppilasta varten, eli koulumatkat ovat joillain aika pitkiä.

    Tässä tosin tulee apuun moderni tekniikka, eli jos niitä lapsia on enemmän kuin yksi, olisi todennäköisesti mahdollista järjestää opetus verkko-opetuksen keinoin. Teineinähän lapset sitten muuttavat kuitenkin opintojen perässä muualle, joten tarve olisi lähinnä peruskoulutukselle.

    1. Mainitsemani ongelma oli juuri, että mikään puolue ei avoimesti vedä tällaista ideaa. Vihreät kaiken lisäksi ovat sitä vastaan, eli tämä ei ole viherpiipertäjien maailmaa.

    2. Ajatuksesi Suomen tyhjentämisestä olisi mainio, mutta onnistuisi vain mikäli saisimme rikottua kaikkien valtioiden rajat ja tehtyä ehdotuksestani maailmanlaajuisen yleispolitiikan (muuten tänne muuttaisi tilalle vain toinen saastuttajasakki). Ajattelin kuitenkin aloittaa ensin Suomesta ja vasta sitten laajentaa valtaani rajojen ulkopuolelle.
     
  16. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Portugalissa kansa on käärmeissään suomalaisille perussuomalaisten voiton johdosta. Jos osat olisivat vaihtuneet, portugalilaiset varmaan olisivat intomielellä syytämässä rahaa muihin maihin ilman minkäänlaista kritiikkiä :rolleyes:

    Ylen uutisista lainattu Portugalin ex-presidentin kommentti IMHO tiivistää täydellisesti sen, miksi Portugali on kusessa (mikä ei kylläkään ollut kirjoituksen tarkoitus):

    "Tänään suomalaiset uskovat, että spekulatiiviset markkinat ja rikolliset luottoluokituslaitokset voivat tuhota kansakuntia, joilla on yhdeksän vuosisadan itsenäinen historia. Se on hirmuinen harha", Mario Soares kirjoitti.

    Yhdeksän vuosisadan itsenäinen historia ei valitettavasti merkitse mitään nyky-maailmassa eivätkä siitä välitä etenkään luottoluokituslaitokset ja mitä nopeammin nämä entiset eurooppalaiset suurvallat tajuavat maailman muuttuneen, sen parempi.
     
  17. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei tuollaista huumorisivustoa voi ottaa tosissaan.

    Veikkaan että venäläiset iskevät ensin ja muuttavat nimen Äitimereksi.
     
  18. Baphomet

    Baphomet Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2008
    Viestejä:
    624
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, ja valtiohan sen koulumatkan kustantaa...
    Ja mummeleiden sossu- ja lääkärimatkat...
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 22.04.2011
  19. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Kuten sanoin, jos haluaa palveluita, asukoon lähempänä niitä. Ja ellet tunne vielä nykyteknologiaa, verkko-opetuksessa ei tarvita koulumatkoja.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 22.04.2011
  20. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Mutta tosissaan...

    Hämmentävän moni täällä ei ymmärtänyt, että se mitä kuvailin on sitä mitä tällä hetkellä jo tapahtuu. Palveluita vähennetään syrjäseuduilta koko ajan ja ne keskittyvät asutuskeskuksiin - pienemmät asutuskeskukset tyhjenevät ja väki muuttaa isompiin.

    Kustannusten kasvaessa tämä kehitys on vain kiihtynyt.

    Jotkin puolueet, kuten Vihreät, ajaa sitä, että mahdollisuudet myös maalla elämiseen edelleen säilyisivät.