Onkyo TX-SR309 & TX-NR 509 / 579 / 609

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Z69, 19.02.2011.

  1. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan kukaan bongannut mistään tietoa, onko Onkyolla aietta antaa mahdollisuus päivittää Spotify vanhempiin NR-malleihin? Itselläni on TX-NR807, johon olen ollut hyvin tyytyväinen ja tuo Spotify-striimaus olisi kaivattu ominaisuus.

    Kannattaa muuten käyttää verkko-ominaisuuksia hyväkseen ja varsinkin päivitysmahdollisuuta, sillä se toimii hyvin ja usein Onkyon päivityksistä on selvää hyötyä. Omassa mallissani loppui mm. naksuminen lähteitä vaihdettaessa käytännössä kokonaan päivityksen myötä. Lisäksi nettiradio on asiallinen ominaisuus. VTunerin kautta on tällä hetkellä saatavilla yli 16900 nettiradiota ja se on minulle riittävästi :thumbsup:
     
  2. Z69

    Z69 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2011
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkäs laisella volyymilla porukka kattelee Televisioo / Elokuvia? Ennen oli perus veivattava äänensäätö ja näki koska nuppi on kaakossa :D mutta nyt on vähän hakemista ton äänensäädön kanssa. Tällä hetkellä tulee joku Tv ohjelma ja äänensäätö on 40 eikä ole kovalla.

    Ja semmosta kanssa olen tässä hakenut, että mikä olisi se "paras" kuuntelu tila, esim. elokuville - PL II MOVIE jne... Mitä olette tykänneet käyttää?
     
  3. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö se volyymi kannatakkin säätää juuri sen mukaan miltä kuullostaa eikä nupin asennon mukaan.
    -40dB on itselläni hieman liian hiljainen, oletuksena olen asettanut -35dB jolla myös katselen enimmäkseen TV ohjelmat ennen 22:00.
    Tosin minulla eri Onkyon vahvistin (3007) ja todennäköisesti eri kaiuttimet (herkkyys) joten ei suoraan verrattavissa.
    Jos olet tehnyt Audysseyn kalibroinnin, 0dB pitäisi olla lähellä referenssitasoa, eli millä esim. elokuvan ääniraita on miksattu kuullostamaan siltä kuin äänisuunnittelija on sen tarkoittanut. Tosin en ole varma miten halvemmat Onkyot ja niitten Audysseyt säätää volyymit.
    Joku -20dB volyymi on aikalailla maksimi mitä viitsin kerrostaloasunnossa käyttää kun katselen elokuvia "kovalla".
    Kuuntelutiloista käytän THX Cinema PLIIz elokuvilla (THX ReEQ off), CD:llä pelkkä stereo, TV:llä Dolby PLIIz. Näissäkin kannattaa vaan kokeilla ja kuunnella mikä kuullostaa omaan korvaan parhaalta, jos ei ole puristi ja halua käyttää jotain Direct tilaa niin menee vaan sitten oman korvan mukaan ;)
     
  4. jsujala

    jsujala Guest Guest

    Liittynyt:
    28.03.2011
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oman korvan mukaan ehdottomasti ja viritellä asetuksia sen mukaan. Jos ei tiedä mitä mikäkin tekee, niin rohkeasti kokeileen ja aina saa resetoitua laitteen sen sekaisin mentyä :)
    Itse ensimmäistä kertaa rakennan kotiteatteria Onkyon vahvistimesta, valkoisista Choruksista ja Aurelia Ambereista.
    Kohtuu helppo käyttönen toi Onkyo on ja sain säätimenkin asetettua niin ettei tarvi käyttää ku yhtä kaukosäädintä.
     
  5. Z69

    Z69 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2011
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tossa päätin katsastaa ensimmäisen Blu-ray elokuvan tuolla vahvistimella (TX-NR 509) ja säätämiseen meni puolet elokuvasta :D mutta heräsi siinä kysymys ja mitä yritin niin manualista kuin asetuksistakin kaivella, että pitäisikö tuossa vahvistimessa palaa joku HD merkkivalo että olis nuo HD-äänet mukana? Ei pala minkään laista valoa että olis HD-äänet päällä, vai johtuneeko se esim. siitä että soitin (Sony BDP-S570) purkaa jo noi äänet?
     
  6. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Jos pyörittimen(BD-soitin, HTPC, jne) asetuksista on laitettu päälle, että puretaan vasta vahvistimessa, niin vain siinä tapauksessa vahvistin näyttää näitä kaipaamiasi tekstejä. Oma vuoden vanhempi 608-malli näyttää tekstimuotoisena 'Dolby True HD' ja 'DTS MA' signaalit näyttöpaneelissaan, joten oletan että 509-vahvistin toimii samoin.

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 06.04.2011
  7. Petri94

    Petri94 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    30.06.2009
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kukaan ehtinyt kokeilemaan spotifya? Onko millainen käyttöliittymä ja onnistuuko käyttö riittävän sujuvasti pelkältä vahvistimen näytöltä? Hieno keksintö kyllä lisätä spotify vahvistimeen, itsellä ainakin olisi sille käyttöä. Voisivat vielä muutkin valmistajat alkaa tukemaan spotifya niin olisi valinnan varaa enemmän.

    Hieman OT:
    Varsin hauska kuva tuossa yllä: VCR ja Dolby True HD :D
     
  8. Nenolanjones

    Nenolanjones Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2008
    Viestejä:
    400
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mites on tuon NR 509:n lämmöntuotto? Jonkun verran jo teiltä noita löytyy niin jos joku siitä pientä analyysiä viittis laittaa. Vanhempien ikivanha kenwood pitäisi päästää jo eläkkeelle ja 509:stä nähtävästi tulis sen korvaaja. TV-taso melko umpinainen eli joutuu joka tapauksessa vähän tuuletusta parantamaan, mutta uskaltaako esim jättää vain parin sentin rakoa vahvistimen yläpuolelle?
     
  9. M1kko

    M1kko Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    609 kiinnostaa minuakin denonin 1610:n tilalle! Lämmöntuotosta olisi myöskin hyvä kuulla kokemuksia? Itsellänikin jää tason väliin n. 4cm hajurako. Tosin mahdollista on virittää pari 80mm flektiä minimikierroksilla vaihtamaan ilmaa, onhan tuo vahvistimelle kuin vahvistimelle varsinkin kuumemmilla keleillä melko ahdas paikka.
     
  10. Z69

    Z69 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2011
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset LOPille! Otin Blu-Ray -soittimesta jonkun HD-purku hässäkän pois ja mitä ilmeisemmin vahvistin rupesi itsekseen purkamaan tuota HD-ääntä ja nyt loistaa valot HD-äänelle.

    Tuon TX-NR509 lämmöistä voin sen kertoa, että ei mielestäni kauheasti lämpiä, semmosta "normaalia", omassa TV-tasossa on vielä toistaiseksi takalevykin tallella ja en vielä ole nähnyt tarpeelliseksi sitä poiskaan ottaa, ei ole mitenkään yksinkertainen projekti. Vahvistimen päällä lepää Blu-Ray soitin ja siinä välissä olisi Biltemasta ostetut kaiuttimille tarkoitetut piikkijalat http://www.biltema.fi/osteri/osteri...index_kauppa.htm&linkki=24170.htm&tuote=24170 ja ne ovat asennossa maximi ja laitteiden välissä on noin 5cm ilmarakoa, yllättävän hyvännäköiset nuo jalat tuossa välissä, olisin kyllä mieluummin halunnut hopean / kromin väriset, mutta kyllä tuo "kullan" värikin menettelee.
     
  11. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Tällainen tietenkin omalla vastuulla, sillä:
    "Varmista jäähdytysilman riittävä kierto, jos sijoitat laitteen kirjahyllyyn, laiteräkkiin tai muuhun umpinaiseen tilaan. Varaa vähintään 20 cm tyhjää tilaa laitteen päälle ja sivuille sekä vähintään 10 cm laitteen taakse. Laitteen päällä olevan tason ja takaseinän väliin tulee jättää 10 cm tilaa, jotta lämmennyt ilma pääsee nousemaan sen kautta pois."

    Lähde: 509-ohjekirja
     
  12. Nenolanjones

    Nenolanjones Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2008
    Viestejä:
    400
    Saadut tykkäykset:
    3
    Eiköhän sen sitten uskalla laittaa. Pitää tuota tason takaseinää hieman modata ja parantaa ilmankiertoa jos siltä tuntuu.

    Noita ohjekirjan suosituksia itsekin joskus kauhistelin kun oma h/k 235:n sijoituspaikassa oli yläpuolella sellainen ilmarako ettei sormi väliin mahtunut. Taso oli tosin ympäriltä avoin että se auttoi asiaa ja vahvistin majaili siinä paikalla viitisen vuotta, välillä kovassakin käytössä. Ja ei, vahvistin ei kärynnyt vaikka mennessä aikamuodossa puhun :) heitin mäkeen tuollaisen antihifi-tv-tason
     
  13. fyster

    fyster Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin juuri tuon Onkyon nr-609 ja tyytyväinen hankintaan. Laite suhteellisen ahtaassa suljetussa tilassa, jonne olen porannu takaseinään muutamia ilmanvaihtoreikiä. Ei toistaiseksi ole ollut kuumenemisongelmia. Bluraytä ja nettiä en ole vielä laittanut kuntoon, kunnes saan ongelman ratkaistua, mikä tuli laitteen testauksen yhteydessä.

    Toivon, että henkilöt, jotka osaavat vahvarin käytön ja ehkäpä myös muutenkin pc:n ja näytönohjain asiat menisivät katastamaan aloittamani threadin HTPC-keskusteluissa.

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?p=1420435#post1420435
     
  14. Dainamait

    Dainamait Guest Guest

    Liittynyt:
    28.03.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ittellä pari ongelmaa tuon vahvistimen kanssa.

    Ps3 on kiinni hdmillä ja telkkaa menee hdmi vahvarista. Esim pelatessa NHL11 niin ei tule vahvistimeen Dolby Digital valoa palaa. Johtuuko tämä siitä, että ps3 purkaa jo sen valmiiksi niin valot ei pala, mutta homma pelaa?

    Sitten telkkan audio outista tulee tosilinkillä vahvistimeen, niin ei ei voi vaihtaa kuuntelu asetuksia on pakko syötöllä stereo päällä?
    Ja
    Tuo sama peli on kun pc on kiinni hdmillä vahvarissa, hdmi lähtee tietokoneen näytönohjaimesta (Geforce460Gx). Paitti tilana on multichanel ja sitä ei voi vaihtaa, dts ja dolby digital valot skulaa jos elokuvaa laittaa koneelta.

    Mistä noi johtuu?
     
  15. jaripetteri

    jaripetteri Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.11.2005
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    TX-NR709 löytyy nyt ainakin jenkkilän sivuilta spekseineen ja tuolla näyttäisi olevan nyt tieto että 709 tukee Spotifyä myös. :thumbsup:

    Jaa löytyyhän tuo Onkyo EU sivuiltakin. Kunhan hinta on järkevällä tasolla niin taitaa olla meikän seuraava vahvistin.
     
  16. Weekke

    Weekke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.03.2006
    Viestejä:
    128
    Saadut tykkäykset:
    0
  17. Z69

    Z69 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2011
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kukaan sattumoisin ole vielä törmänny missään Suomenmaalla tuohon Langattomaan USB lähettimeen: Onkyo UWF-1
     
  18. kommunisti

    kommunisti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hommattua tuommoinen TX-NR609. Oikein hyvältä laitteelta vaikuttaa, samalla ostin myös Chorus Vertigo xls ucd subin, vahvistimesta sai pudottaa subbarin lähtöä 10dB että pääsi säätöhommin, saatan pudottaa vielä lisääkin? Vanha Onkyo olikin jo 15v vanha joten oli aikakin uudistaa vahvari. Mp3 suora toisto muistitikulta on kiva ominaisuus. :love:
    Säätöä ja säätöä..... :thumbsup:
     
  19. Z69

    Z69 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2011
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olis uutta päivitystä tänään tullu tarjolle "Firmware Update TX-NR509/579/609/709, BD-SP309" http://www.eu.onkyo.com/press/press_release_en_8751391.html


    TX-NR709

    Supports Spotify*
    Enhances HDMI video output for "Both (Main + Sub)"
    Improves update functionality
    Supports hexadecimal WEP keys in manual setup of UWF-1 (please re-enter the WEP key after the firmware update)


    *Spotify is available in the following countries: Finland, France, Netherlands, Norway, Spain, Sweden, UK. Spotify Premium account required, additional costs may apply.


    TX-NR609, TX-NR579

    Supports hexadecimal WEP keys in manual setup of UWF-1 (please re-enter the WEP key after the firmware update)


    TX-NR509

    Improves update functionality
    Supports hexadecimal WEP keys in manual setup of UWF-1 (please re-enter the WEP key after the firmware update)


    BD-SP309

    Improves playability of 3D Blu-ray/DVD-R discs and DivX files
    Enhances connectivity with TV and AV receivers

    E: Ja samaan hengenvetoon tarttee vielä lisätä että tuo Onkyo UWF-1 WLAN-adapteri olis ainaskin Verkkokaupan sivuille ilmestyny 48.90 € hintaan http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=25599&back=26223
     
    Viimeksi muokattu: 20.04.2011
  20. Weekke

    Weekke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.03.2006
    Viestejä:
    128
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä 609 tuottaa aika paljon lämpöä vrs. 608, joka siis oli kohtuu massiivisella flektillä varustettu.

    Spotify-tuesta lyhyesti, eli jos "omaa" musiikkia haluaa toistaa, niin omilta soittolistoilta se onnistuu. Mitään hakutoimintoa ei tuossa ole, mutta hyvä vaan, että homma on pidetty simppelinä. Voisi olla muuten kohtuu hidasta käyttää, kun se nytkin on hieman tahmaista. Ja kyllä noita playlistoja pystyy ihan näppärästi vaffin omalta näytöltä soittelemaan.