Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. JP

    JP Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Miehet jotka vihaavat naisia 4+/5
    Hyvin mukaansa tempaava sarjamurhaajamysteeri.


    Tyttö joka leikki tulella 3/5
    Trilogian toissa osassa esitellään hakkeritytön iloiset sukulaiset, ja mukaan sotketaan ilotyttöbisnesmysteeriä. Ensimmäisen osan tasolle ei päästä, mutta hyvää viihdettä tämä oli.


    Pilvilinna joka romahti 2-/5
    Trilogian viimeinen osa paljastui keskimääräistä tylsemmäksi putkijuoksuksi.


    --
    JP
     
  2. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mr Nobody (2009)

    Elokuvan idea kuulosti lupaavalta, mutta valitettavasti tämä tuntuu edelleen vahvistavan sitä minkä olen huomannut, että minulla ja Mikrobitin toimituksella on likimain päinvastainen maku elokuvien suhteen. Bitissä mainittiin että tätä on tituleerattu "Ajattelevan miehen Benjamin Buttoniksi", allekirjoitan yhtäläisyyden ainakin siinä määrin että molemmat olivat puitteiltaan hienoja, mutta sisällöltä vähän tasapaksuja.

    Hiukan huono vertailukohta kun elokuvat olivat niin eri genreä, mutta esimerkiksi tuo yllä mainittu Butterfy Effect toteutti samantyylisen idean mielenkiintoisemmin. Ehkä minulta sitten meni vaan ohi tuo romantiikan ja elämänkumppanien teema, tällainen erakko kun olen. :rolleyes:

    3/5
     
  3. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Twilight

    Voisinpa edes väittää että katselin kun sattui telkkarista tulemaan, mutta jostain käsittämättömästä syystä päädyin ihan oma-aloitteisesti tämän elokuvien antikristuksen ääreen. :rolleyes:

    Heti alusta tuli varsin selväksi miksi tätä on niin kovasti parjattu, elokuva tekee itsestään todella helpon kohteen kaiken sorttiselle parodioinnille. Mutta ihme kyllä täytyy sanoa että elokuva oli kaikessa hömpässään ihan viihdyttävä. Musiikkivideotyyli loputtomine hidastuksineen oli niin yli vedetty ettei sille voinut olla nauramatta, elokuvan edetessä lähinnä jännitti että voiko juoni muuttua enää yhtään imelämmäksi. Ja aina se vaan onnistui.

    Samaan syssyyn tuli sitten katsottua osat 2 ja 3, joista puuttui likimain täysin nämä "Niin huono että se on jo hyvä"-elementit, nämä olivat lähinnä tylsiä.

    Ehkäpä tämä sitten merkitsee minun amatööri elokuvanarvostelijanurani loppua, mutta täytyy myöntää että ensimmäinen osa oli viihdyttävä, ja oikeastaan ainoa suurempi paha mitä siitä voin sanoa on..
    ..että missä ihmeen mielikuvitusuniversumissa ilmeisen varakas tyylitietoinen vampyyriteini ajaa Volvolla? Ei näin.. :D
     
  4. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Takers
    Viime vuonna tullut rötöstelytoimintajännäri, jonka olin halunnut nähdä jo pitkään. Ideanahan on se perus, rosvojengin entinen jäsen pääsee vankilasta ja hänellä on suunnitelma, jonka avulla pitäisi ryöstää rahankuljetusauto "Italian job" -tyyliin.

    Ihan mukavista asemista päädytään kumminkin tylsään höttöön, joka ei jaksa innostaa missään välissä. Konnalauman jäsenet ovat persoonattomia, tai no parille on yritetty kasata draamaa ympärille, mutta se ei jaksa kiinnostaa. Myöskin Matt Dillonin esittämä kyttä on aika nähtyä. Lisäksi hänen hahmonsa voittaa vuoden huonoin isä -palkinnon :D.

    Toiminnan kuvaamiseen oli panostettu, mutta räiskinnät pilattiin tekotaiteellisella taustamusiikilla ja takaa-ajoparkour oli aika latteaa, varsinkin kun on nähnyt District 13 -elokuvan parkourkohtaukset.

    Tästä olisi voinut saada paremman pätkän, jos esim. hahmojen määrää olisi vähennetty ja keskitytty niihin sitten enempi, mutta ei niin ei.

    1/5
     
  5. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Huonot tavat (Malos hábitos)
    Meksikolaiselokuvan keskiössä ovat syömishäiriöt, varsinkin pikkutytön pakkolaihdutus menee jo julman puolelle. Tyylittelyt synkän tunnelman luomiseksi nunnan osuudessa eivät saavuta tavoiteltua tehokkuutta, mutta muuten kelpo elokuva.
    :):):)½

    Frenzy
    Hitchcockin paluu britteihin sisältää paljon yhtymäkohtia varhaisemman uran ohjauksiin. Suoranaista julmuutta löytyy tästäkin ja sitä tasapainottamassa leppoisaa peribittiläisyyttä. Mukana paljon tehokkaita kohtauksia, mutta toisaalta suvantovaiheet ovat ohjaaja huomioiden pariin otteeseen yllättävänkin laiskanoloisia.
    :):):):)
     
  6. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 319
    Saadut tykkäykset:
    604
    Jospa sitä yrittäisi lyhentää tuota IMDb:n pending-listaa...

    Artificial Intelligence: AI ****½
    Steven Spielbergin koskettava scifielokuva kärsii pienestä ylipituudesta, mutta tarjoaa muuten hienon matkan ihmisyyden lähteille. Varsinkin viimeinen osuus tarjoaa makoisaa sielunruokaa. Haley Joel Osment on roolissaan loistava. Muutamat visuaaliset kikatkin lämmittivät mieltä.

    Case 39 ***½
    Sosiaalityöntekijä ottaa luokseen asumaan herttaisen oloisen tytön, joka on ajanut vanhempansa hulluksi. Ehkä tyttö ei ole sittenkään kovin herttainen. Elokuvassa on paikoin mukavan riipivä tunnelma ja Jodelle Ferland tekee jälleen vakuuttavaa työtä. Renée Zellweger pärjää hänkin ihan hyvin vaikka näyttääkin välillä oudolta. Loppuratkaisu ei täysin vakuuttanut.

    Deep Blue Sea ***
    Rennyn tyhjänpäiväinen mutta tehokkaan viihdyttävä eväjännäri.

    Fahrenheit 451 ****
    Hieman vastahakoisesti rupesin tätä boxilta katselemaan, mutta ihan kivaksi kokemukseksi osottautui. Tyylikäs ja rauhallinen scifielokuva pisti vähän mietityttämäänkin. Oskar Werner pääosissa oli hyvä.

    First Daughter **½
    Katie Holmes söpöilee pressan tyttärenä, joka lähtee opiskelemaan ja elämään omaa elämäänsä. Elämä ei ole kuitenkaan helppoa, kun henkivartijat ovat jatkuvasti hengittämässä niskaan. Kivan näköinen ja oloinen poikakin rupeaa kiinnostamaan. Aikamoista pinkkihattaraa mutta ihan katseltavaa sellaista. Forest Whitakerin nimi vähän ihmetyttää ohjaajan paikalla. Ei sitten mitään omakohtaisempaa löytyny ekaan ohjaustyöhön?

    Hear No Evil *
    Todella huono ja tyhmä jännäri kuurosta naisesta (yllättäen Marlee Matlin), joka sekaantuu vahingossa pahan poliisin bisneksiin. Tuli luettua hätäisesti infot ja luulin tätä Matlinin Oscarleffaksi. Puolessa välissä oli sitten jo ihan pakko käydä tarkistamassa, että really?!

    Mystery Men **
    Ylipitkä supersankariparodia haukotutti enemmän kuin viihdytti. Näyttelijäkaarti oli kyllä komeahko, mutta eipä paljoa auta, kun matsku on näinkin väsynyttä.

    Primeval **
    Jättikrokoja ja kansanmurhia. Oliskohan pitänyt vaan keskittyä ihan vaan yhteen aiheeseen? Brooke Langtonia oli tosin kiva nähdä pitkästä aikaa sitten Melrose Place aikojen. Oli tässä kyllä yksi hauska läppä, varsinkin mustanmiehen sanomana. I'd never say this in front of a bunch of white people, but slavery was a good thing. Anything you gotta do to get the fuck out of Africa is OK with me.

    Private Resort ***
    Johnny Depp ja Rob Morrow jahtaavat naisia ja joutuvat kommelluksiin lomahotellissa. Eihän tää nyt elokuvana kummoinen ollut, mutta hauskaa oli. Pakko myöntää.

    Reno 911!: Miami **½
    Reno 911 oli parhaimmillaan hillittömän hauska sarja, mutta valitettavasti tämä elokuva ei pääse missään vaiheessa samalle tasolle. Nauraa toki sai mutta silti jäi vähän pettynyt maku.

    Shorts **½
    Aikamoisen sekametelisopan Rodriguez taas saanut aikaa. Lapsilla varmaan hauskaa, mutta kyllähän tää näin vähän varttuneemmalle ihmetyksiä aiheuttaa. Helvetica tyttönen tosin oli loistava. Tuli vahvasti mieleen nuori Christina Ricci Addams Familyn tiimoilta.

    Solitary Man ***
    Michael Douglas kaataa nuoria naisia ja potee keski-iän kriisiä tässä aika perinteisessä draamakomediassa. Ei tarjoile mitään ihmeempiä, mutta eipä tässä mitään suuria vikojakaan ollu.

    Spacehunter: Adventures in the Forbidden Zone ***
    Tää vaikutti alussa aika paskalta, mutta yllättäen seikkailu nappasi mukaansa, ja viihdytti hyvin loppuun asti. Hassu tekele.

    Jatkuu...
     
    Viimeksi muokattu: 27.03.2011
  7. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Elämän vonkamies
    Työnteonkuvausta riittää Niskasen Päätalo-filmatisoinnissa, mutta erittäin hyvin kuvattua sellaista. Kaiken kurjuuden keskeltä löytyy monin paikoin yllättävänkin hauska elokuva. Eloisaa dialogia ja mainioita hahmoja, varsinkin Martti Kainulainen isä-Hermannina.
    :):):):)-

    Varjoja paratiisissa
    Ennen tästä pidin paljon, mutta nyt viimeisimmällä katselukerralla tämä ei enää tuntunutkaan suomielokuvan parhaimmistoon kuuluvalta, vaan hetkittäin etenemisessään vähän kömpelöltäkin. Pellonpää oli erinomainen, kuten melkeinpä muukin näyttelijäjoukko ja dialogi toimi hienosti.
    :):):)½

    Wild Hogs
    Keski-ikäisten keskiluokkaisten moottoripyöräreissu etenee road movie -tunnelmista lähes Seitsemän samuraita -lainailuun. Huumori on kovin halpaa, vaikka pariin kertaan naurattaakin.
    :):)½
     
  8. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Air America tuli juuri katsottua. Ihme ettei tällä ole omaa ketjua. Leffaa vain tuli katsottua monttu auki siksi koska aiemmin viikolla tuli dokkari USAn operaatioista Laosissa ts. kuinka kaikki liikkuva tapettiin ja pommeja kylvettiin siviileistä piittaamatta ja homman hoiti, Air America.

    Sitten myöhemmin Usassa tehdään veijarikomedia missä sankariraisulipoika lopuksi pelastaa kasan pakolaisia ja hyvikset voittaa ja vinosilmät eli pahikset häviää. Amerikkalaisten kysy uudelleenkirjoittaa historiaa on kyllä uskomaton.
     
  9. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 319
    Saadut tykkäykset:
    604
    Änglavakt ***
    Ruotsalainen draama surusta, toivosta ja rakkaudesta. Tchéky Karyon tanssikohtaus oli aika huikea. Michael Nyqvistin sanoin, Vad i helvete?

    Adventureland ***½
    Sopivan nostalginen draamakomedia ihmissuhteista ja tivolielämästä. Näyttelijäsuoritukset olivat aidonoloisia ja raikkaita.

    Black Death ***
    Tunnelmiltaan ja miljöiltään suomalaisen Saunan mieleen tuova keskiaikaiskuvaus sotilaista, jotka lähtevät nuoren munkin opastuksella ottamaan selkoa, miksi tietty kylä on selvinnyt rutosta ilman kuolonuhreja. Sean Beanin karismalla päästään jo pitkälle.

    Pour elle ***½
    Syyttömänä murhasta tuomitun naisen mies rupeaa suunnittelemaan vankilapakoa. Hyvin rytmitetty jännitysdraama on toimivasti rakennettu ja lopun pako-osuus tarjoaa mukavasti jännitystä, sillä lopputuloksesta ei ole varmuutta.

    Serious Moonlight **½
    Aika tyhjänpäiväinen ja ennalta-arvattava komedia vaimosta joka sitoo häntä pettäneen miehensä tuoliin. Paikalle eksyvä murtovaras lyö oman lusikkansa soppaan. Meg Ryan on edelleen varsin hehkeässä kunnossa.

    Spy Kids ***
    Robert Rodriguezin ihan kekseliäs nuorten seikkailu viihdyttää vähän vanhempaakin katsojaa.

    Spy Kids 2: Island of Lost Dreams **
    Sekavanpuoleinen jatko-osa tarjoaa enemmän kohellusta kuin järkeä.
     
  10. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    TRON: Legacy BD

    Paljon karkkia mutta vähän sisältöä.

    Eli todella hienosti tehtyjä kohtauksia, upeita efektejä ja leffa kulki hienoilla äänillä/musiikilla, tosin juoni oli taas aika perus huttua. Tosin kaiken tämän karkin keskellä sitten taas se Jeff Bridgesin Clu hahmon naama oli kauhea, miten tämän tasoisessa leffa ei saada oikeamman näköistä naamaa tehtyä ( sehän tosin oli tietokone hahmo).

    3/5

    The Book of Eli

    Yksi suosikeistani Hollywoodissa eli Denzel Washington ruudussa, joten odotin jotain todella hienoa. Leffa oli ihan ok, mutta jotenkin jäi halvalla tehdyn leffan maku suuhun mikä ei tarjonnut mitään suurta ja hienoa.

    Luulin että maisemat olisi edes tehty tyylikkäästi, mutta mitä vielä. Näytettiin ainoastaan paria hassua kyläpahasta mille oli käynyt kalpaten, kokonaisuus oli sitä perus juttua taas mitä ei pelastanut edes Gary Oldmanin huono roolityö.

    3/5
     
  11. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ghost Town
    Hammaslääkäri alkaa nähdä kuolleita ihmisiä. Ricky Gervais ei tuntuisi ensimmäiseltä vaihtoehdolta romanttisen jenkkikomedian miespääosaan, mutta yllättävän hyvinhän tuollainen rooli mieheltä loppujen lopuksi sujui. Elokuva itsessään nyt oli yliluonnollisuuksineenkin kuitenkin kovin tasapaksua pikkukivaa.
    :):):)

    Tuntematon maailma (This Island Earth)
    50-luvun scifissä on kyllä oma viehätyksensä, mutta Tuntemattomassa maailmassa lopulta kökköys vie voiton. Alkuvaihe pitää vielä kiinnostuksen yllä, mutta loppupuolisko löysän päätön juonirakentelu lähinnä pitkästyttää.
    :):)

    Arvaa kuka tulee päivälliselle (Guess Who's Coming to Dinner)
    Liberaaliperheen tytär säikäyttää vanhempansa tuomalla mustan sulhaskandidaatin kyläilemään. Rotuennakkoluuloja käsitellään tässä raikkaan vaivattomalla otteella, suurempi paasaus saadaan pidettyä taka-alalla. Hyvät näyttelijät, aiheensakin huomioiden yllättävänkin viihdyttävä elokuva.
    :):):):)
     
  12. Slayer

    Slayer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.12.2002
    Viestejä:
    767
    Saadut tykkäykset:
    0
    Zeitgeist: Addendum ***

    Hieman uskottavampi kuin ensimmäinen Zeitgeist, mutta sisältää samalla vähemmän viihdearvoa. Lopun näkemykset ideaalisesta maailmasta olivat huvittavia ja toivat dokumentille camp-arvoa.

    Office Space ***½

    Viihdyttävä ja perushyvä komedia. Vaikea tästä mitään muuta sanoa.

    Iron Man ***

    Pienoinen pettymys kun tästäkin kuullut niin paljon hypeä. Paria roolisuoritusta ja efektejä lukuunottamatta kaikki elokuvassa oli vaan niin keskinkertaista. Joissain osissa elokuva yritti selkeästi olla aikuisille suunnattu, mutta sitten taas slapstick-huumorin avulla vedettiin katsoja takaisin maanpinnalle: teinit ne oikeasti ovat kohderyhmänä.
     
    Viimeksi muokattu: 11.04.2011
  13. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 046
    Saadut tykkäykset:
    97
    Ghost of Frankenstein / House of Frankenstein / House of Dracula - Aiemminkin näistä Universalin 40 luvun kauhuista olen tähän ketjuun kirjoittanut, mutta Universal Horrors-kirjan innoittamana on tullut katsottua uudelleen nämä.
    Viihdyttäviä ja köykäisiä samaan aikaan nämä on. Frankensteinin hirviön suurena fanina on ikävä huomata miten kolmen elokuvan jälkeen, tästä kaikkien aikojen hirviöstä, tehtiin vain sivuhahmo elokuviin. Kahdessa viimeisessä elokuvassa tämä vain makasi oikeastaan kohmeessa, kunnes loppumetreillä taisteli susimiehen kanssa.
    Kattavan tutkimuksen jälkeen voikin tehdä top-listan parhaista Frankensteinin hirviötä näytelleistä näyttelijöistä (Universalin elokuvissa):

    1) Boris Karloff
    2) Glenn Strange
    3) Lon Chaney JR.
    4) Bela Lugosi (jonka roolisuoritus on oikeastaan pilattu koska elokuvasta leikattiin kohtaukset jossa hirviö olisi puhunut ja selitetty että on edelleen sokea)

    John Carradine on muuten kamala Draculana, ei mitään sijaa kun vertaa Bela Lugosiin. Tuollainen luihu keikari jolla on silinteri kallellaan päässä on melko huvittava ilmestys (no ei Belakaan mikään vakavalla naamalla katsottava ole).
    Lon Chaney JR. onkin oma lukunsa .. Kolkko ja kankea, jonka emoteinimäinen valitus Larry Talbottina vituttaa kun jokaisessa elokuvassa valittaa kohtaloaan ja itkee. Nimensä takia kuitenkin tätä miestä saatiin nähdä jokaisessa klassisessa "hirviöroolissa" uran kulta-aikoina (WolfMan, Muumio, Dracula ja Frankensteinin hirviö). No pitää katsella lisää hänen tuotoksiaan, kierolla tavalla kivaa katsottavaa.

    The Invisible Ray - Mainio pieni jännitys/kauhuelokuva jossa taas kaikkien aikojen kauhukasvot kohtaa. Boris Karloff on tiedemies joka sekoaa ja Bela Lugosi komppaa kivasti. Liian voimakas Radium X-aine on avainsana kaikkeen tässä tekeleessä.
    Karloff sössötti yllättävän uskottavasti roolissaan Janos Rukhina, joka kokee tulleensa huijatuksi ja kostaa väärintekijöilleen.

     
  14. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Minnie and Moskowitz
    Kypsä rakkaustarina parkkipojan ja museokuraattorin välillä. Cassavetesille ominaiseen tyyliin aidonoloiset dialogikohtaukset kannattelevat elokuvaa. Rowlands ja Cassell kumpikin mainiossa vedossa.
    :):):)½

    Perheyritys (Family Business)
    Sidney Lumetin mainettaan paremmassa elokuvassa kolme sukupolvea tekee murtokeikan ketkuisoisän johdolla. Komediallisuus pysyttelee lähtökohta huomioiden pitkältikin taustalla vakavamman draaman ottaessa voiton loppua kohden.
    :):):)+
     
  15. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    He ratsastivat yhdessä (Two Rode Together)
    Leppoisaa elämää viettävä sheriffi joutuu vanhan kaverinsa kanssa selvittelemään vuosien saatossa intiaanien vangiksi joutuneiden lasten ja naisten kohtaloa. Sukulaisuus Etsijöihin on ilmeinen, mutta nyt lähestymistavassa on selvästi enemmän huumoria. Kepeyttä tasapainotetaan kuitenkin aiheen suomilla synkillä hetkillä - hyvät tarkoitukset eivät aina odotetunlaisesti toteudu.
    :):):)½

    Pienet punaiset kukat (Kan shang qu hen mei)
    Pikkupoika joutuu isänsä kiireiden johdosta päiväkotiin asumaan vallankumouksen jälkeisessä Kiinassa. Vertauskuvallisuus on ilmeinen nelivuotiaan kapinoidessa kaiken määräävää järjestelmää vastaan. Elokuvan pikkulapset ovat aitoja rooleissaan ja lapsen näkökulma toimii tällä kertaa harvinaisen hyvin.
    :):):):)-
     
  16. Homeboy

    Homeboy The Collector Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    25.07.2003
    Viestejä:
    504
    Saadut tykkäykset:
    0
    The Sunset Limited (2011) [IMDb] - hieno osoitus siitä ettei elokuva aina tarvitse mittavaa näyttelijäkaartia, kaksikin (Samuel L. Jackson / Tommy Lee Jones) voi riittää hyvin, kunhan on hyvin kirjoitettu (Cormac McCarthyn kirjoittama). Erittäin hyvä elokuva, parhaita näkemiäni viime aikoina. 4,5/5

    P.S. Jostain syystä tuli katsoessa mieleen eroa kirkosta -ketju
     
  17. h-p

    h-p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei, kyllä nuo herrat kävivät huomattavasti sivistyneempää keskustelua.
     
  18. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tuhansien silmien edessä (Ace in the Hole)
    Toimittajanretku näkee tilaisuutensa koittaneen syrjäkylän miehen jäätyä jumiin sortuneeseen luolaan. Wilder käsittelee taas raskaanoloisia aiheita ihailtavan sujuvasti ja viihdyttävästi. Pyrkyryys ja hyväksikäyttö eivät hyvään johda, mutta kansa saa jälleen kerran sirkushuvinsa.
    :):):):)½

    Alice
    Edustusvaimo ihastuu. Allenin tuotannossa tämä osuu fantasiavivahteisten elokuvien joukkoon. Kevyt romanttinen tarina näkymättömyysjuomineen ja muineen on pikkukivaa katsottavaa, mutta Allenin tuotannossa tämä jää keskinkertaisuudeksi.
    :):):)
     
  19. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 319
    Saadut tykkäykset:
    604
    Big Trouble in Little China ****
    Tämä klassikko se tuntuu paranevan joka katselukerralla. Viihdyttävää hömppää parhaimmillaan. Kim Cattrallikin ollu aikoinaan varsin hehkeä.

    Freakdog ***
    Brittijännäri lääkäriopiskelijoista joiden tuttava vaipuu heidän ansiostaan syvään koomaan. Syyllisyyden tunnosta yksi oppilaista tuikkaa potilaaseen testivaiheessa olevaa lääkettä, jonka ansiosta rupeaa pian ruumiita syntymään. Juoni on ihan näppärä ja jännitystäkin löytyy. Loppu nyt ei ollut sieltä parhaasta päästä. Arielle Kebbeliä näkisi mielellään enemmänkin pääosissa.

    Silent Rage **½
    Hölmönhauska ja samalla aika brutaalin painostava jännäri psykosta josta tulee kuolematon. Mutta onneksi Chuck Norris hoitaa homman!

    The Lady from Shanghai ***½
    Tyylikäs filmnoir merimiehestä joka sotkeutuu murhajuoneen kauniin naisen ansiosta. Yllättäen. Orson Welles puhui vähän hassusti ja enkä tiedä oliko tuossa juonessa oikeen mitään järkee. Leffasta kai leikattu tunnin verran matskua studion johdosta.

    Turistas ***½
    Turistien Brasilian reissu saa ikävän käänteen, kun elinvarkaat ottavat joukon kohteikseen. Kidutuspornoksi väärin markkinoitu elokuva osottautui varsin jännäksi elonjäämiskamppailuksi, josta ei tiukkoja tilanteita puuttunut. Vedenalaiset luolakohtaukset olivat hienonnäköisiä ja niihin oli saatu myös hyvin ahdistuksen tunnetta. Näyttelijät sopivat hyvin rooleihinsa ja porukasta rupesi oikeasti välittämään.
     
  20. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Black River ****

    Elokuvan esittely antoi vaikutelman tyypillisestä myöhäisiltojen tusinakamasta, mutta tämä olikin piristävä yllätys! Koontzin varsin stephenkingmaiseen novelliin perustuva leffa tarjosi varsin miellyttävän tarinan, joka toi mieleen lukuisat tulevaisuuden koneistettuun maailmaan sijoittuvat tieteisfantasiat, esim. vanhan kunnon Prisonerin. Yksilön ja yhteiskunnan tasoilla pelkoja peilailtiin ja samaistumaan tähän pystyi joten varsin onnistuneesti, pahimmat kliseetkin vältettiin mielestäni ihan kekseliäästi. Jay Mohr:n nahkatakkiinsa rakastuneen roolihahmon kautta vahvasti etenevä elokuva tuntui ajoittain aineksiltaan ja toteutukselta b-luokkaiselta, mutta tämähän oli täysin tarkoituksellista koska sitä kautta elämänmakuinen ja satiirinenkin huumori tuli hyvin esiin. Näyttelijät sopivat muutenkin hauskasti tähän. Tosikoille ei voine suositella mutta tarpeeksi paranoidisille sitäkin enemmän. :naminami: