Automaattinen kalibrointi

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana temeksi, 08.04.2011.

  1. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. Goble

    Goble Guest Guest

    Liittynyt:
    25.10.2006
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jo on aikakin.

    AV-vahvistimissa on ollut jo vuosikausia automaaginen mikrofoni ja säätösofta 5.1 kajarien säätämiseen kohdalleen testisignaaleilla. Televisioissa näitä ei ole tainnut aikaisemmin näkyä. Vuoden päästä varmaan näitä nähdään muillakin valmistajilla.

    Uskoisin, että suurin osa "marketti TVn" ostajista katselevat televisiota oletusasetuksilla ja näinollen useimmiten kontrasti ja värit pielessä (perustuu omaan epätieteelliseen havaintoon sukulaisilla ja vanhempien luona tehtyihin näköhavaintoihin). Siinä kun menet sitten säätämään kuvan paremmin kohdalleen, niin heti ovat sanomassa "onpas haalea kuva" vaikka mustat sävyt erottuvat paremmin ja silmät eivät valu vettä "taustavalo +10" ja räikeistä väreistä johtuen :OI

    Tee-se-itse-miehet tosin tekevät kalibrointilaitteen itse ja hyödyntävät ilmaista alan harrastajien tekemää softaa: http://www.homecinema-fr.com/ColorHCFR/index_en.php (tai sitten ostavat valmiin värianalysaattorilaitteen kyseisen softan kylkeen).

    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496 tai siten ihan omilla silmillä ja testi DVD levyllä.

    http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=10457 toinen hyvä ohje.

    Näissä tosin on kaikissa se vika, että pitää osata itse vääntää TVn contrast/color/sharpness/yms säätövipuja ja katsoa milloin TVn kuva vastaa haluttua lopputulosta.

    Monessa TVssä on sitten huoltovalikon puolella piilotettuja extra kuvasäätövipuja, mutta TV valmistaja on hyvästä syystä jättänyt ne piiloon. Niillä saa tarvittaessa kuvan täysin pieleen, mutta tuollaiset automaagiset TVn omat kalibraattorisoftat+laite varmaankin osaavat tehdä myös näitä extra hienosäätöjä.

    Olisi mielenkiintoista tietää miten Toshiban autokalibroinnin lopputulos vastaa ammattilaisen manuaalisesti tekemiä säätöjä.
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2011
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tehdasasetukset ovat usein tehty ajatellen myymälän kirkkaita valkoisia loisteputkivaloja. Kotona sitten tapitetaan samoja asetuksia kellertävien hehkulamppujen valossa puolta pimeämmässä.

    Selitys tälle jonkin kotimaisen testijulkaisun mukaan on se, että ilmeisesti "mahdollisimman kirkkaalta ja värikkäältä näyttävä" myy parhaiten.

    Sonyissa on tultu jonkin matkaa vastaan, kun televisio ensikäytössä kysyy, ollaanko kotona vai liikkeessä ja päättää defaulttiasetuksen sen mukaan 'normaali' vs. 'kirkas'. Ei sekään oikein kalibroitua (välttämättä) vastaa, mutta ehdottomasti parempi, kuin se myymälään tarkoitettu.
     
  4. Tommy200rs

    Tommy200rs Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2004
    Viestejä:
    216
    Saadut tykkäykset:
    1
    Viimeksi muokattu: 20.07.2011
  5. gnarlie

    gnarlie Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pistipä miettimään että miten tuo olisi mahdollista?