Isäkysely :-)

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana pohjanpoika, 27.04.2006.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 194
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Jeps. Meilläkin toimii hyvin, kun 2,5 vuotias tytär osaa itse laittaa Titi-nallen dvd:n soittimeen ja telkun päälle. Valikoissa liikkuminen onkin asteen hankalampaa, mutta sekin menee hyvin, kun tyttö kiikuttaa kaukosäätimen isälle ja sanoo, että laitappas lastenohjelmat pyörimään. Vielä, kun vain tuon kaukon käyttämisen oppii niin ei isää tarvitse mihinkään. :p
     
  2. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    Viime kesänä 3 vuotta täyttänyt tyttö oppi vuosi sitten pyöräilemään. Oli apupyörät ja työntökanki, mutta pitäisikö nyt kylmästi jättää apparit pois? Siis saman tien? Onko työntötangosta apua opettelussa?
     
  3. savoc

    savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    976
    Saadut tykkäykset:
    9
    Meillä opeteltiin niin, että apparit irti, pieni avitettu alkuvauhti ja itse polkien eteenpäin. Minä juoksin siinä vieressä ja tuin välillä. Tätä kun harjoiteltiin muutamia kertoja, niin kohta jo osasivat itse lähteä liikkeelle ja päästiin pyöräilemään koko perheen voimin.

    Harjoitteluun valitsin neutraalin (suht' kova hiekkakävelytie) "laskeutumiskentän" kaatumisen varalle.
     
  4. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Itse opettelin ajamaan nurmikolla.. Sisko tuki tarakasta ja poljin eteenpäin. Kun oli jonkin verran balanssia sisko päästi (salaa) irti tarakasta. Kun sen huomasin jonkin ajan päästä niin kaaduin ja vitutti siskon huijaaminen :D Muistan tuon tilanteen vieläkin hyvin..
     
  5. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kolmivuotias on kyllä ymmärtääkseni useimmiten liian kehittymätön oppimaan pyöräilemään ilman tukea. Itse tein aikanaan virheen että luotin liikaa, muistaakseni jopa vuotta vanhemman, tytön fyysisiin taitoihin, ja yritin opetella pyöräilemään ilman apupyöriä. Se ei sitten onnistunutkaan, ja siinä meni sitten kesä kokonaan ilman polkupyörää, kun ei oikein raaskinut laittaa niitä apupyöriä takaisinkaan (mahdollisesti virhe, tämäkin). Parempi antaa lapsen kokea onnistumisia apuvälineitä käyttäen, kuin työntää sille liian vaikeita tehtäviä.
     
  6. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    Joo, kesällä täyttää neljä, joten ei ole paineita hylätä apupyöriä. On toki aika yksilökeskeisiä nämä jutut. Tyttö itse on valmis yrittämään ilman appareita, mikä on kiva signaali.
     
  7. Äkkipoika

    Äkkipoika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.06.2008
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aikoinaan nuorimmaiselle ehdoteltiin koko kesä josko apupyörät napattaisiin pois. Tais olla sitten syys-lokakuuta kun tyttö ilmoitti että nyt kokeillaan ilman. Homma luonnisti hyvin: iskä kirmaili muutaman kerran varmistamassa perässä kunnes sekin "kiellettiin" kun ajo sujui... Ja suunnilleen samalla loppui ajokausikin...

    Seuraavana keväänä tuli sitten parku kun ei filetso pysynyt pystyssä sitten millään. Kaikki oli talven aikana totaalisen unohtunut ja tietenkään ei apupyöriä saanut laittaa enää takaisin...

    Ei toiminut siis se vanha uskomus että kun on kerran oppinut fillarilla ajamaan niin sen hanskaa sitten aina ;).
     
  8. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Muistan, että pikkusiskoni piti harjoitella aina uudelleen, kun sai uuden pyörän, eli ehkä se vähän riippuu ihmisestä.
     
  9. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mun tyttö oppi viime keväänä viiden vanhana ajamaan ilman appareita. Edellisenä kesänä kokeiltiin jo tytön pyynnöstä mutta eipä tuolloin onnistunut. Viime keväänä uusi yritys ja huomasin että tyttö pyrki muuttelemaan tasapainoaan takapuoltaan istuimella siirtelemällä. Kun kehoitin tekemään ohjaustangolla korjaavia pieniä liikkeitä naksahti jokin paikoilleen. Puolen tunnin päästä tyttö ajeli itsekseen. Aluksi perässä juoksemalla ja vähän istuimesta tukemalla...

    Tänä keväänä oli liikkeellelähtemisen kanssa pieniä hankaluuksia mutta nopeasti palasi jutut muistiin.
     
  10. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainkoinaan vanhin tyttö tais päästä appareista eroon n.5 vanhana, keskimmäinen täytti tammikuussa jo 6 eikä perkule mitään merkkejä näy:grr:

    Appareita kun nostaa tarpeeksi ylös niin pitkiä matkoja menee että ei osu maahan, mutta kun pois ottaa niin ei tule sitten mitään. Toivottavasti tänä kesänä onnistuu, tyttö on muuten perheen pahin huimapää mutta jossain uusissa asioissa arka ( uiminen,pyöräily).

    Vanhimman tytön kohdalla aikoinaan tuli semmoinen äkkioppiminen R kirjaimen kanssa, oppi yössä. Illalla ennen nukkumaan menoa harjoiteltiin vielä että sano r sano r, ei tullut sitten mitään merkkejä että onnistuisi. Aamulla tyttö heräs ja tuli meidän makkariin, isi ja äiti kuunnelkaa RRRRRRR RRRRRRRR.

    Oppi sen perkule itekseen yön aikana:eek:

    Joo tosiaan toivoa saa että tyttö oppis jo ajamaan ilman appareita, ettei tarvii sentään kouluun mennä apupyörien kanssa:D
     
  11. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä näissä hommissa monesti on kyse vain tietystä kypsyysvaiheesta, joka tulee eri ihmisillä eri aikaan.
    Meillä neiti täyttää kohta 6 eikä vielä osaa ajaa ilman apupyöriä. Kummipoika taas ajoi kolmivuotiaana jo ihan täysin. Mutta eiköhän kaikki opi ajamaan jossain vaiheessa. En jaksa paljoa moisella stressata.
     
  12. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Monesti pojat ovat motorisesti valmiimpia nuorempina kuin tytöt...
     
  13. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    Älynlahjat vaan tuntuu pojilla olevan hakusessa tossa neljän vuoden nurkilla. Mun tyttö lausuu hienoa filosofiaa, kun pojat kaivaa nenää.
     
  14. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuohonhan se useimmilla meillä jää. :D
     
  15. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo-o, likalla 3v. synttärit tänään, viimeinen ääneen annettu lausunto kulkee sana tarkasti näin:

    "Voi jumalauta. Voi jumalauta äiti sun kanssa".

    Ja minulla ei ole asian kanssa mitään tekemistä, tämä (jumalauta) on opittu Pasilan mainoksesta. Pitäiskö tehdä kantelu, tälläistä kieltä lasten katseluaikaan..?
     
  16. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 194
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Meidän 3vee tytöstä tulee kuulemma isona tähtitieteilijä. Planeetat ja niiden merkittävimmät kuut se osaa lonkalta ja sellaisia elämässä tarpeellisia juttuja kuin "ee on ämsee toiseen" ja "äf on äm aa". Ja "äks toiseen derivaatta on kaksäks".

    Eihän se noista tietenkään mitään ymmärrä. Vielä. ;)

    Nyt talvella tuli useampana kirkkaana iltana katseltua kuita ja tähtiä. Harmi vain, että kunnollisia revontulia ei ole vuosikausiin näkynyt Oulun seudulla. Tyttö kyllä tykkää tuijotella taivaalle. Pitää ensi talvena jo alkaa kaukoputkeen vähän kurkkimaan.

    Oishan tuo hienoa, jos tyttö vielä isompanakin olisi tähtitieteestä kiinnostunut, mutta veikkaanpa, että jossain vaiheessa kiinnostus katoaa. Pitää siis ottaa ilo irti nyt, kun vielä voi :)

    Tuohon pyörähommaan sen verran, että helposti kyllä huomaa pyörällä ajamisessa eron ainakin meidän tytön ja tuttujen poikien välillä. Meillä tyttö vasta nyt tulevana kesänä ja 3,5 vuoden iässä alkaa edes ylipäänsä itse polkemaan. Viime kesä meni vielä istuskellessa pyörän selässä, kun tutut samanikäiset pojat ajelivat itse menemään apurattailla.

    Semmoinen oli jännä huomata, että noinkin pieni oppii aika nopsasti käyttämään tietokonetta ja hiirtä. Pikku Kakkosen sivuilla on paljon hyviä pelejä, joita neiti pelailee ihan itsenäisesti hiirellä. Onneksi kiinnostusta perinteisiinkin leikkeihin on niin paljon, että ei vielä tarvi pelätä sitä, että tietokone veisi kaiken ajan. :)
     
  17. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, se on isille / vanhemmillekkin kiva hieman rauhallisempi hetki kun likka katsoo juutuubista piirrettyjä ja osaa nykyään klikata ne oikeat pätkät ilman että isin tarvii nousta sohvalta :)

    ja tarkennuksena kuitenkin että viimeksi on katsonut joskus viime viikolla, ei siis istu tässä koko aikaa...
     
  18. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    1v9kk ikäisten tyttöjen suuri kiinnostus elektroniikka ja nappeja kohtaan pakotti suojaamaan hifiä:

    http://media.share.ovi.com/m1/s/2890/36c9b79a4fa947cb8e57b0a2939d8e33.jpg

    Alkoi vahvistimen powerista, sitä kun painoi tuli kiva niks-naks ääni. Sitten tytöt huomasi että volumea kun vääntää ääni lisääntyy ja kun valitsinta pöyrittää niin kuva ja ääni vaihtuu samaan aikaan. Uuden tietokoneen powernappi oli myös vastustamaton ja nyt viimeisenä skobejen suojaritilät pois ja sen jälkeen elementtien painelua...

    Ratkaisuista on tyylikkyys kaukana, mutta välillä pitää vaan kärsiä... ei mene pitkään niin suojat voi ottaa pois :)

    Mitään ei ole onneksi vielä hajonnut, toivottavasti jatkuu samalla linjalla
     
  19. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Meiltä meni yksi läppäri, kun 2-vuotias tyttö päätti testata josko näppäimistä haluaisi juoda vettä. Ei herännyt kuivatteluidenkaan jälkeen.

    Toisen läppärin näppiksen päälle kaatoi jugurttia tms. Sen voisi vielä ehkä pelastaa, jos irrottaisi näppäimistön ja huuhtoisi sen jugurttitöhnästä...

    Kolmannesta läppäristä tyttö yritti syödä M-kirjaimen, mutta sen sai vielä takaisin paikoilleen vaikkakin hieman epämuodostuneena...
     
  20. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai niin toi, meillä kans likka käänteli eka TV-tasolla olevasta vahvarista äänipyörää, sitten virrat päälle ja kauhea peljästyminen kun möykkä alkaa koneesta yht´äkkiä... uskomattoman kovaa liikku konttausikäinenkin ku se oikein pelästy henkensä kaupalla :rolleyes: