Eduskuntavaalit 2011

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Willy, 22.07.2010.

  1. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    [​IMG]
     
  2. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olivat. Kerrassaan erinomainen esimerkki siitä, millaista reaktiota tulee näiltä "suvaitsevaisilta" kun vähän alkaa tutkiskella pinnan alta. Vastaavaa tekstiä tuskin löytää homma-forumeilta.

    Nimimerkki Kari Häkkinen pitää omaa asemaansa mielipiteinensä niin itsestäänselvän totuudellisina ja oikeina, ettei näe mitään syytä perustella niitä. Ei, vaikka vastassa olisi "hirveän vaaralliset rasisti-fasistit". Tällaista moraalikäsitystä pidän itse vaarallisena. Eivätkö nämä kari häkkiset allekirjoita jo Voltairen muotoilemaa lausetta: "Olen aivan eri mieltä mitä sanoit, mutta puolustan viimeiseen asti oikeuttasi sanoa se." Tai ilmeisesti paino on vain tuolla ensimmäisellä osalla ja toinen voidaankin unohtaa. Ei ole tosin aivan selvää ovatko kari häkkisten mielestä heidän mielipiteensä mielipiteitä, vai kyseenalaistamattomia totuuksia. Tässä tapauksessahan toki tuollaista menneisyyden arvo-lausetta ei tarvitsisi pitää arvossa.

    Esim. toisessa ketjussa aiemmin Kari Häkkisen mielestä "ylhäältä annettu moraali on alkeellisinta laatua", ja mitä hän nyt itse on tekemässä? No yllätyksenä ei tulle tieto siitä että vastakysymyksiin ei suostuttu silloinkaan vastaamaan. Reilu keskustelu ei yleensäkään näytä kuuluvan "suvaitsevaiston" piiriin. Homma-forumille esim. voi käsittääkseni rekisteröityä kuka vain ja keskustelua taatusti riittää. Asiallisesti moderoituakin toisin kuin tarkoitushakuisesti repäistyllä roskalehden palstalla. Ilmeisesti Kari Häkkinen on lukenut siellä pelkästään maahanmuutto-palstaa, ja tästä syvästi järkyttyneenä vetänyt johtopäätöksensä.

    Sanotaan nyt myös vaikka vinkiksi että Soinin ilmauksessa sana "tätä" voi myös ihan järkevästi ja loogisesti tarkoittaa koko ilmastoasiaa, ei pelkästään sitä paperia. No tällainen liian yksinkertainen asia ei tullut monelle muullekaan mieleen kohun aikana. Ja miksi olisikaan tullut.

    Ruotsin kieltä Suomessa puolustavat vetoavat lähinnä kielen historialliseen asemaan. Tämä on omastakin mielestä ihan hyvä argumentti pakon lopettamisen puolesta. Mielestäni tulevaisuuteen eläminen on järkevämpää.

    Jokainen kuuluu johonkin vähemmistöön, ja yhtälailla jokainen kuuluu myös johonkin enemmistöön. Eikä demokratiassa ole järkeä polkea enemmistön oikeuksia vähemmistön takia. Se kuuluu diktatuureihin.
     
  3. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 457
    Saadut tykkäykset:
    776
    Ihan virkistävää kirjoittelua Kari Häkkiseltä joskin itse en näe Suomen olevan sentään fasismin partaalla näiden eduskuntavaalien takia. Tuskin Perut edes pääministeripuolueena pystyisivät 4 vuodessa tuomaan fasismia Suomeen ja mitä enemmän puolue saa hallitusvastuuta, sitä enemmän he joutuvat arvostelun kohteeksi. Kansa huomaa kuplan ja puolueen kannatus painuu takaisin sinne 5% korville johon se kuuluukin.

    En myöskään ole aivan samaa mieltä pakkoruotsista. Olen Vihreiden linjoilla asiassa eli itä-Suomessa venäjän opiskelu lienee mielekkäämpää ja hyödyllisempää. Tämä ei tietenkään tarkoita että ruotsinkielen asema länsi-Suomessa tarvitsisi heiketä.

    Joskus enemmistön ja vähemmistön edut ovat ristiriidassa. Lähdetkö siitä että enemmistön oikeuksia ei pidä heikentää koskaan yhtään vaan aina poljetaan täysillä vähemmistöjä? Eikö olisi perustellumpaa ja reilumpaa jos enemmistö antaisi periksi hieman ja vähemmistö hieman enemmän jotta edut kohtaavat? Matemaattisesti kokonaishyödyn maksimi (eli haitan minimi) asettuu tyypillisesti tällä tavoin. Vai oletko sitä mieltä että enemmistöön kuuluvat ovat nyt vaan niin paljon tärkeämpiä ihmisiä että kokonaishyödyn sijaan on katsottava vain enemmistön hyötyä vaikka se tarkoittaisi heikkoa kokonaishyötyä?

    Esimerkki:

    10 henkilöä haluaa että x:n arvo on 0 ja yksi henkilö että x:n arvo on 10. Suureen x haittatekijä henkilölle noudattaa funktiota d^2, missä d tarkoittaa x:n arvon eroavaisuutta halutusta arvosta. Sinun mielestäsi ilmeisesti pitäisi mennä enemmistön tahdon mukaan ja laittaa x:n arvoksi 0? Tällöin kokonaishaitan H(x) arvoksi saadaan:

    H(0) = 0^2+10^2 = 100.

    Tämä haitta 100 kaatuu kokonaisuudessaan tämän yhden vähemmistöön kuuluvan henkilön harteille.

    Entäpä jos minimoimme kokonaishaitan H(x)? Määritetään derivaattafunktio H'(x) ja ratkaistaan yhtälö H'(x) = 0.

    H(x) =10*x^2 + 1*(x-10)^2 = ... = 11*x^2 - 20*x + 100
    H'(x) = 22*x - 20

    Koska H'(x) on aidosti kasvava funktio (x:n kerroin 22 < 0) , on sen nollakohta minimi haittafunktiolle H(x)

    H'(x) = 0 => 22*x - 20 = 0 => x = 20/22 = 0,9090...

    Kokonaishaitta H(0,9090...) = 1000/121 + 10000/121 = 11000/121 =~ 91.

    Tästä enemmistön jäsenet joutuvat kantamaan kukin 100/121 =~ 0,83 suuruisen osan vähemmistön edustajan kantaessa noin 83 suuruisen osan joka on kuitenkin 17 pienempi kuin sinun ajattelussasi. Vaikka suurin osa haitasta on edelleen olemassa, tämä vähemmistön edustaja kokee että hänet on otetta jollain tavalla huomioon ja hänen on helpompi hyväksyä kohdalleen koitunut haitta.

    Pointti on siis siinä että enemmistö joutuu antamaan "köyttä" vähemmistöille usein niin vähän että

    a) sitä tuskin edes huomaa
    b) kokonaishyöty paranee
     
  4. brr

    brr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Häiriintynyttä solvaamista Kari Häkkiseltä.
     
  5. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Toivotaan...

    Minulta ei heru minkäänlaista sympatiaa Soinille. Puhdas populisti ja myöntää sen itsekin. Mielestäni se kertoo jo tarpeeksi ihmisistä: he ovat valmiita kiihkossa äänestämään populistia. En pidä Soinin tavasta jossa luodaan vihollisia ja "yhdessä" lähetään sotaretkelle sitten näitä paholaisperkeleitä vastaan. Luulisi äänestäjienkin tietävän, että se "yhtenäisyys" loppuu Soinin puolelta silloin kun hän on saanut äänesi. Mielipiteitä muutellaan, mielistellään, vailla mitään selkärankaa. Toivon todella että jos Soini nyt jotain valtaa saa, niin onnistuu kusemaan sen. Muut puolueet on profiloituneet "omiensa" asioiden hoitamiseen ja sen takia voin kunnioittaa niitä, jopa Kokoomusta (joka tuntuu hoitavan asiansa erinomaisesti). Persut hakee ääniä mistä tahansa levittämällä valheita. Minä olen lukenut historiaa ja tiedän, ettei ihmisluonne ole muuttunut oikeastaan lainkaan 1930-luvusta jolloin jossain tossa melko lähellä joku köppelsi sanoi että juutalaiset ne vasta pahoja onkin, menkää ja rikkokkaa kaikki kaupat jotka ne omistaa. Ja ihmiset meni kiihkossa. Niin pahoja ne juutalaiset oli, kun köppels niin sanoi, ja eihän se valehtele. En suinkaan vertaa Soinia Hitleriin tai Göbbelsiin, vertaan pikemminkin ihmisiä päättömiin kanoihin. Ja toki Soinin toiminta on laillista, joten mikäs minä sitä olen estämään. Ei tyhmä ole se joka huijaa, vaan se joka uskoo.
     
  6. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    +1. Tärkeintä olisi lopettaa meidän kansalaisten kusetus sillä tavalla että toitotetaan "tämä asia maksaa näin ja näin paljon" ja sitten vielä lisäksi usutetaan kansa kiihkoon tätä "kallista ja juuri *minulle* turhaa asiaa" vastaan. Tärkeämpää olisi ohjata poliittiset ratkaisut tukemaan meitä ihmisiä (ei yrityksiä), olimme sitten erilaisia tai samanlaisia, eikä koko ajan toitottaa faktana sitä että vain yrittämällä tämä kansa pärjää. Jatkossa on ymmärrettävä luopua liian hyvästä, mihin nyt olemme tottuneet, ja tulla toimeen vähemmällä. Automaagisesti myös ihmissuhdeasiat nousevat tärkeimmiksi, kuten pitääkin olla. Mikä puolue tukee tällaista ajatusmaailmaa?
     
  7. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Halinallepuolue mikämikämaassa? Oliko retorinen kysymys?)
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 457
    Saadut tykkäykset:
    776
    Mitä enemmän kansa töllöttää telkusta Idols-tyyppistä roskaa, sitä vähemmän heillä on intoa ottaa politiikasta selvää.

    Ei siinä mitään jos mietitään mitä asiat maksavat mutta kun se pohdiskelu on yleensä niin yksinkertaisella tasolla. Ei huomioida miten asiat vaikuttavat toisiinsa ja mitä ratkaisut maksavat esim. pitkällä aikavälillä. Säästäminen nyt ja tässä saattaa tulla kalliiksi 10 vuoden päästä jne.

    Joko olet tutustunut Vihreiden "Vähemmän roinaa, enemmän aikaa" -ideologiaan?

    http://www.vihreat.fi/vaalit2011/onnellisuus
     
  9. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    No ainakin YLE:n toimittajat tuntuvat yrittävän hillitä perussuomalaisten nousua. Itselle tuli neljän suuren tentistä vaikutelma että Soinia jatkuvasti keskeytettiin muita enemmän, ja tämä tilasto näyttäisi vahvistavan asian:
    Melkoisen karkea epäonnistuminen siis toimittajilta. Samalla kun Soiniin suhtaudutaan uutena targettina epäilevästi niin ammattilaisten kuten Katainen ja Kiviniemi annetaan rauhallisesti jatkaa puhettaan...Ei noin suuria eroja voi tulla jos olisi tasapuolista. Eivätkö he tee yhtään arvioita puheajoista vai onko peruslaskutaito taas rempallaan. :hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 02.04.2011
  10. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    No silloin pitää ajaa tietenkin enemmistön etua: siitä hyötyy suurin osa.

    En.

    Näinhän se käytännössä meneekin. Vain liikaa vähemmistön eduksi niin, että kokonaisuudessa ei lopulta ole järkeä. Ruotsin vallan jatkaminen kielifasistisesti tärkeämpien kielten kustannuksella, ulkomaalaisten hyysäys vrt. kotimaiset köyhät, sairaiden ilmiöiden tuominen yhteiskuntaan seksuaalisuudestaan ongelman tekevien takia (hedelmöitys"hoidot", homo"avioliitot").

    Ei reaalielämä ole pelkkää matematiikkaa tai ihan analogista sille, vaikka derivointi kieltämättä hauska harrastus onkin.
     
  11. GonD

    GonD Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.12.2004
    Viestejä:
    247
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan tuulestako tempaisit eksponentiaalisen haittatekijän? Vai tajusitko että se on ainoa yhteys jolla esimerkkisi tulisi toimimaan?
     
  12. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jumalauta, mutta Kari Häkkinen on ollut kovassa iskussa aamutuimaan! Toivottavasti Soini ei saa lisää protestiääniä...

    :D




    Ei kai ne äänestä populistia, vaan ne äänestävät nykyisiä "Käteisiä" vastaan. Kohde on se joka (populismin keinoin?) "täyttää tämän aukon".
     
    Viimeksi muokattu: 02.04.2011
  13. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei liene väärin arvattu että ihan niinkuin kaikki muukin niin Häkkisen känniavautuminenkin (?) sataa Soinin laariin.

    Jos esiintyy mediassa siihen tyyliin että kaikki ratkaisut löytyy helposti ja muut on idiootteja kun eivät ole tähän mennessä hoitaneet hommiaan niin voi olla varma että media kyllä syynää hyvin tarkkaan. Soini saa tasan sitä mitä on tilannutkin.
    Meppinä muuten äänesti tuossa aborttiasiassa "omantuntonsa mukaan" joten on täysin validi kysymys tuo koko aborttihomma. Soini näyttää hienosti selkärankansa jälleen kerran kiertelemällä ja kaartelemalla.
    Jos kerran äänestää tuon typerän uskonsa mukaan niin äänestäjillä on täysi oikeus kysyä siitä. Inisee jotain vitun tyhmää ettei muiltakaan kysytä, no ei kai vittu kysytä kun ne muut (poislukien Räsänen ja muut KD:t) on sen verran järjissään etteivät ole tuollaista mieltä.
     
    Viimeksi muokattu: 02.04.2011
  14. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    [​IMG]


    Eli tässähän ei nyt suinkaan ole kyse perinteisistä natseista, vaan perussuomalaisista, eli ns. natsizombeista! Ja ne jyrää meitin! Alas fasismi! Hamstratkaa säilykkeitä ja joditabletteja! Apuva, apuva, aaaaaaaaaaapuuvva! Näinhän siinä sitten kävi, kun persujen kannatus kasvoi, olisihan tämä pitänyt arvata.

    Toisaalta, palstan moraalisäteilijöiden, antifasistien, foliohattujen, prekaeetujen yms. porukan kannattaisi vaikkapa sen salaisen pommisuojansa valutöiden lomassa ajatella asioita myös vastapuolen näkökulmasta.
    Sillä natsitkin ovat vain ihmisiä. Tai no, ainakin ne perinteiset natsit, skinit jne. Eli heilläkin on omat ongelmansa, mitä vaikkapa tasa-arvokysymyksiin tulee. Tässä eräs esimerkki täältä Suomesta, Haja-asutusalueiden uusnatsit (YouTube).
     
  15. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin jokaisella on se ongelma perustella itselleen miksi juuri minä äänestin niitä jotka edesauttavat kreationismin tuontia bilsan tunneille ja muuta mukavaa. Mutta on se protestointi hiano juttu.
     
  16. McFly

    McFly Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aiheeseen sopivan kuvan siivittämänä totean: en aio äänestää! ....vieläkään.

    [​IMG]
     
  17. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Ja sama jatkuu viestistä toiseen, edeltävät lainaukset yhdestä viestistä.
    Siis oikeasti, mitä ihmettä se vetää?

    Kaiken huippu ei ole edes tuo viesti, vaan että tässä samaisessa foorumissa jotkut nimimerkit jopa näyttäis kehuvan samaista kirjoittelua, kuten lainauksista päättelin, onkohan ne sarkasmia? En ymmärrä, en ymmärrä ollenkaan. Näistä puheista päätellen käynnissä ei ole vaalit vaan sisällissota. Ihan puolesta riippumatta, vaikka sattuisi kannattamaan Häkkisen edustamaa puoluekantaa, ei todellakaan voi hyväksyä noin ala-arvoista touhua. Se on juuri vihapuhetta pahimmillaan, mistä on ollut viimeaikoina keskustelua eduskuntaa myöden.

    Täytyy myöntää, että noita Häkkisen kirjoitteluja lukiessa ei voi olla täysin varma mihin toimiin tuollaisen tekstin kirjoittaja on valmis. Epäilemättä hän lienee psykologisen hoidon tarpeessa ja kyllä ihan aidon lämpimästi suosittelen terapiakäyntiä. Sentään elämäkin pitäisi elää ja näitä puoluekannatusten prosentin kokoisia muutoksia ja oman jääkiekkoseuran tappioita sattuu jokaiselle joka viikkoon. Itse en aio moista toiste lukea, vaan pistin hänen nimimerkin jatkoksi ignoreen.
     
  18. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nythän täällä alko oikein puntit porukalla tutiseen kun Kari Häkkinen pöllyyttää poliittista pelikenttää :D


    Pakolliset hymiöt vielä ettei mene sarkasmit, rasismit ja fasismit sekaisin:

    :D
    :confused:
    :rolleyes:
    :D
    :eek:
    ;)
    :D
     
  19. Baphomet

    Baphomet Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2008
    Viestejä:
    624
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos en kerran saa äänestää persuja, niin kertoisitteko minulle lyhyin perusteluin mitä puoluetta minun tulisi äänestää.
     
  20. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 457
    Saadut tykkäykset:
    776
    Tuulestahan minä tempasin koko esimerkin. Idea oli nopeasti demonstroida asia CI:lle kuluttamatta lauantaipäivää liiaksi. Helppo matemaattisesti siis mutta kyllä se muillakin haittatekijäfunktioilla toimii, kunhan se derivaatan nollakohta vaan on siellä välillä. :)