PlusTV kaapeliverkossa.

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana BVEX, 24.03.2011.

  1. BVEX

    BVEX Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,

    Mites tämä homma nyt oikeen tarkkaan ottaen menee ja mitä tulen tarvitsemaan, siis plustv:ltä ilmoteltiin että heidän palvelut saa futaamaan jollain erillisellä antenilla kaapeliverkossa? Voisikohan joku nyt valaista että mitä siihen tarvitsee ja tuleekohan se edes toimimaan, kiitos. :)
     
  2. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mitähän nyt mahdat tarkoittaa?

    PlusTV on antenniverkon maksutv-operaattori ja kaapeliverkoissa ne kaapelioperaattorit itse toimivat maksutv-operaattoreina myyden mm. niitä samoja kanavia kuin PlusTV. Eli siis jos haluat niitä samoja kanavia kuin mitä antenniverkossa PlusTV myy, niin sinun pitää tilata ne paikalliselta kaapelioperaattorilta, joiden kanavavalikoima voi poiketa Plustv:n kanavavalikoimasta tai muista kaapelioperaattoreista, mutta suuri osa samoja kanavia yleensä on tilattavissa.

    Jos taas haluat asunnossa, joka on kaapeliverkon piirissä tilata maksukanavat nimenomaan Plustv-yhtiöltä, se on toki mahdollista käyttämällä omaa antennia, mutta silloin et käytä sitä kaapeliverkkoa, vaan sitä omaa antennia ja olet antenniverkossa. Sen oman antennin kanssa antenniverkossa antenniboksin kanssa toki voi tilata kanavia Plustv:ltä, jos välttämättä haluaa heiltä tilata, jotkut kanavat ovat parempilaatuisia kaapelissa nimittäin.

    Se oma antenni voi olla pienikokoinen sisäantenni tai normaali ulkoantenni tai ihan melkein millainen vain dvb-t:lle sopiva. Itsellänikin on tuollainen antennin ja antenniverkon boksi olemassa vaikka olen kaapeliverkossa, ihan vain varmuuden vuoksi, ja sen takia, että antenniverkon bokseja tuli hankittua muutama ennenkuin oma taloyhtiö siirtyi kaapeliin aikoinaan.
     
  3. BVEX

    BVEX Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asia selkis, mutta voisitkohan kertoa mistähän tuollaisen antennin saa ja mitähän se kustantaa? Ja tarvitsenko silti vielä sen antennin lisäksi antenni boksin? Kiitos vastauksesta.
     
    Viimeksi muokattu: 24.03.2011
  4. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Niitä sisäantenneja myyvät varmaan kaikki suuremmat kodinkoneliikkeet, merkkejä on mm. One4All ym, jotka myyvät digiboksejakin. Maksaa ehkä jotain muutaman kympin. Ja sen kanssa tarvitaan tietenkin antenniverkon digiboksi. Tai tv, missä on antenniverkon viritin ja maksukorttipaikka tai paikka maksukorttimodulille ja sellainen moduli.

    Nuo sisäantennit eivät ole aivan ongelmattomia, eli ovat herkempiä häiriöille kuin kunnon ulkoantennit (joita myydään antennitarvikeliikkeissä ym.) ja sijoituspaikkakin asunnossa vaikuttaa.

    Itse kyllä unohtaisin sen PlusTV:n ja hankkisin kaapelidigiboksin ja tilaisin ne maksukanavat sieltä kaapelitv-yhtiöstä, ihan omien kokemusten perusteella molemmista vastaanottotavoista, kun tuossa on molemmat käytössä. Sisäantennin kanssa tulee kaikenlaisia vastaanottohäiriöitä enemmän. Itse tilasin aikoinaan antenniverkon Canal+ pakettia, jonka vaihdoin kaapeliverkon versioon, sama hinta, mutta kaapelissa 5.1-äänet ja parempi kuva ym. eikä itselläni ole antenniverkon maksukanavia ollutkaan sen jälkeen.
     
  5. BVEX

    BVEX Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei. Pitääpä miettiä vielä, itselläni on kaapelista kanavia kylläkin mutta tosiaan yhdestä kanavasta kiinni ja se on tuo nelonen pro 2 kun ei näytä welho vieläkään saavan sopimusta aikaan. Mutta pitää katsoa. Kiitos vastauksista. :)
     
  6. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ahaa, tämä oli siinä syynä. Kieltämättä heti kun Sanoma-konserni myi Welhon pois, niin alkoi näköjään kitka entisten konserninosien välillä (Nelonen on Sanoma-konsernia). Sanoman aikana olisi Nelosen maksukanavat olleet Welholla sekunnin sadasosassa, nyt kun Welho on myyty DNA:lle, niin ei vanhan emoyhtiön kanssa pystytä enää tekemään edes sopimuksia. Koko kanavahan tosiaan hävisi kuin tuhka tuuleen Welhon verkosta sen ilmaisen kauden jälkeen, mikä kieltämättä ihmetytti aika lailla täälläkin.

    Tosiaan sisäantennilla ja antennidigiboksilla kyllä tosiaan ON mahdollista katsoa maksukanavia Plustv:n kortilla, vaikka omassa asunnossa olisi muuten kaapeli-tv. Mutta se voi räpsyä vähän herkemmin jostain jääkaapin kompressorista tai valokatkasijasta ja on riippuvainen säätilasta ym. herkemmin. Ja osa niistä sisäantenneistakin on parempia kuin toiset, joissain on vähän "oiottu" mm. antennivahvistimen suunnittelussa. Itsellänikin on 2 erilaista, joista toinen (merkitön) ruma vanhempi toimii paremmin kuin toinen hienomman ja tyylikkäämmän näköinen ja uudempi...
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2011
  7. Hoo

    Hoo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.07.2005
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja kaikkein eniten tietenkin riippuu siitä, missä sattuu asumaan. Jos asuu matalalla jonkun mäen takana kaukana lähettimestä, niin tuskin näkee sisäantennilla mitään.

    Jos taas asuu kerrostalon yläkerrassa, ja ikkunasta näkyy lähetinantenni, niin sisäantennin kuva on täysin häiriötön. :)