Kysely: Suurin pettymys elokuvana ?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Tero78, 12.12.2001.

  1. HaVah

    HaVah Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2008
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näiden jo täällä mainittujen Star Wars ep. I:n ja Indy IV lisäksi täytyy nostaa yksi noiden rinnalle. Independence Day. Kun astui leffateatterista silloin aikoinaan ulos tuon katsottuaan ei voinut sanoa muuta kuin "voihan vitsi" toteamuksen rankemman version.

    Nyt pelottaa että Battle:LA kanssa käy samoin....
     
  2. kulju

    kulju Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Battlestar Galactica: The Plan
    Tohon on jo joutunut hieman yrittämään että niin timanttisen sarjan päätökseksi saa aikaan tollaisen pökäleen.
     
  3. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voisi tässä nyt mainita Danny Boylen leffat noin yleensä. 90-luvun jälkeen tullut oikeastaan pelkkää roskaa. 28 days later oli tylsä ja ahdistavan huono, Sunshine epäonnistunut ja falski scifiviritelmä, ja Slumdog millionaire kaikkien aikojen huonoimpia Oscar-voittajia, lapsellinen ja anteeksiantamattoman kehnosti tehty. Eikä se Beachkaan tainnut varsinaisesti vakuuttaa. Olisiko se 127 hours sitten jotenkin kelvollinen...
     
  4. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Yksi suurimmista pettymyksistä on kyllä takuulla ollut Friday the 13th part 9: Jason goes to hell. Lupaavan prologin jälkeen leffa on aivan täyttä surkeutta. Mitä helvettiä, kenen idea oli laittaa naamariveikko veke ja tilalle joku normiäijä jonka sisällä on Jason?! :hitme: Kun se koko homman juju on siinä että Jason on se jota pelätään, siis se isokokoinen hankalasti raahustava kaveri hokimaski päässä! Loukkaantuiko Kane Hodder kuvauksissa vai mistä kiikasti? Ei tuota jaksa edes selvitellä sen enempää, sen verran vieläkin ahdistaa. No ihan loppu oli toki hauska mutta jotain rajaa. Etenkin kun tämän elokuvan jälkeen koko sarja oli pilalla eikä ollut enää entisensä. :mad: Olihan se aiempi Manhattanin erikoisepisodikin vähän jo hassu mutta siinä oltiin vielä perusasioiden äärellä!
     
  5. RidgeForrester

    RidgeForrester Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2004
    Viestejä:
    554
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo tässä käsityksessä oon kans, että ei tosiaan ollut paras versio tuo teatterissa pyörinyt.

    Onko tuo Kellomiesten Ultimate Cut sama vaiko eri kuin Directors Cut?
     
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Director's Cut ei ole Ultimate Cut.

    Ultimate Cut on lähimpänä sarjakuvaa ja se versio, jonka Snyder halusi julkaista. Alusta alkaen oli kuitenkin selvää, että tuota eeposta ei elokuvateatteriin saada millään.
     
  7. Tonppa

    Tonppa Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2000
    Viestejä:
    1 327
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eikös Snyder juuri sanonut päinvastoin, että katsojien tulee VÄLTTÄÄ tuota Ultimate Cuttia, joka on tuottajien raha-ahneuksissa vääntämä versio?
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ei. Tai todista, että olen väärässä ja kaiva linkki. Seurailin uutisointia Watchmenistä melkoisen tiiviisti aikanaan. Katsotaanpas pari vastakkaista argumenttia:

    Esimerkiksi täällä viitataan päinvastaiseen.

    "Now comes the big set: Watchmen The Ultimate Cut, the version that Zack Snyder has been talking about since before the release of the film."


    IMDb:n FAQ ei välttämättä ole se luotettavin informaatiolähde, mutta:

    "(3) The Ultimate Edition. This version is the Director's Cut plus "Tales of the Black Freighter" and live action transition footage shot specifically for this version, which leads in and out of the "Black Freighter" scenes. This cut runs around 3 hours 30 minutes. This version also includes Under the Hood as well as Watchmen: The Complete Motion Comics as bonus features. This could be considered an extended Director's Cut, since this was the original vision Snyder had of the adaptation. It was released in late 2009 and will be a limited release, only available until June 2010."

    Täällä Snyder kuitenkin sanoo suoraan, että hänen tarkoituksensa oli nimenomaan leikata TOTBF (eli käytännössä se, mikä Ultimate Cutissa on lisää vs. Director's Cut) mukaan elokuvaan alusta alkaen.

    Snyder on Tales of the Black Freighter

    "The Black Freighter started off because there was this idea that they were going to do this parallel content, that they were going to release at time of release because it's huge marketing," said director Zack Snyder. "We have this giant marketing machine and Warner Premiere is like, 'Look, it'd be awesome if we can release some supplemental material at time of release because it's great to take advantage of that marketing.' I gotta say, I had slight ulterior motives because I knew there was no way the studio was ever going to fund a Black Freighter movie to be included just for the DVD. It just didn't seem possible. But Warner Premiere of course came to the rescue of that conceptually for me. I don't want to say that it was a subversive act by me or that I did anything with dark motives, although slightly dark because I knew that that was a way for me to cheat them into giving me my Black Freighter movie that I could edit in."


    Vielä yksi lähde ennen elokuvan julkaisua, jossa Snyder jälleen sanoo, että koska TOTBF ei todennäköisesti saada itse elokuvaan, hän haluaa sen mukaan dvd:llä (eli lopulta Ultimate Cutissa):

    "The Black Freighter" elements of Watchmen are one aspect that could be cut from the film if need be, though Snyder is already investigating avenues of release for an extended cut of the film.

    "I want 'The Black Freighter' stuff in it," he says. "It will all depend on how [the studio] likes it. I feel like they don't really question it, like, 'Why, what is this?' But we've designed the movie so that it works without it. We have the places designed where that story would go and then if they want it, [they have it] for like extended theatrical or limited theatrical, or definitely for DVD. That's the one cool thing we have is DVD, and in my opinion it's not exploited nearly enough. [We could use that] to create the three-hour version of Watchmen. And [as a director] I'm totally fine with that, but I feel like that's a battle I haven't lost yet, so I'm not going to concede to it yet."


    Joten olkoon sitten TOTBF ja Under The Hood erillinen julkaisu ja vaikka Director's Cut törkeää rahastusta, niin Ultimate Cut sisältää
    a) Director's Cutin elokuvasta,
    b) Tales Of The Black Freighter, jonka Snyder alusta alkaen halusi mukaan elokuvaan ainakin dvd:llä,

    joten se yksi versio, mikä ei ole rahastusta, on Ultimate Cut. Teatteriversiosta, sekä erillisen Director's Cutin myynnistä, vastasivat viime kädessä muut, kuin Snyder.

    Ottaen vielä huomioon, että ko. laatikko sisältää
    - Ultimate Cut -version itse elokuvasta, uusilla kommenttiraidoilla,
    - kaikki dvd-version extrat ja Under The Hood,
    - Digital Copyn
    - Watchmen Original Motion Comic:in
    (eli käytännössä kaiken, mitä Watchmenistä levylle koskaan painettiin)
    samoissa kansissa ja hinta oli sen ~50USD, niin aika vähän pyydetty "rahastuksen" nimessä.
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2011
  9. TONI_75

    TONI_75 Guest Guest

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niih Jos aloitettas noista Tuoreimmista tähtien sota elokuvista ei millään Pahalla mutta itse asissa nää oli täyttä kuraa esim Liikaa räisikintää ja valomiekka kamppailuja yms

    Ja sitten tämä The Storm vuojelta 09 eli siis täysin epäonnistunu elokuva suurimmaksi osaksi pelkkää ajojahtia ja valtion salaisia agentteja ja ainuat elokuvassa esiintyvät myrskyt ovat parit ukkos myrskyt parissa kohtaa elokuvaa

    ja sit meinas unohtua AVP2 siis teineillä pistettiin tämäkin jatko-osa pilalle iha selvästi
    se ykkönen oli parempi siis Huomattavsti parempi
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2011
  10. kulju

    kulju Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt mennään taas ennätyslinjalla sen suhteen miten kammottavaa tekstiä joku on (t)ulostanut. Ei aukene yhtään mitä herra yrittää sanoa. Peruskoulu pakolliseksi!
     
  11. Gunner1977

    Gunner1977 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi suurimmista pettymyksistä oli aikanaan Kubrickin Kellopeliappelsiini, kun se tuli televisiosta. Kulttimaineen saanut elokuva osoittautui huonommaksi, mitä olin kuvitellut. Samaten Manaaja oli aika heikko esitys, kun kävin sen elokuvissa katsomassa. Aijan hammas on purrut molempiin elokuviin aika pahasti ja olivat aika vaisuja. :confused:
     
  12. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Saisiko noihin jotain parempiakin perusteluja muutakin kuin "nehän oli tehtykin joskus 70-luvulla.." vai onko tämä liikaa pyydetty noilla spekseillä?
     
  13. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Katsoja on arvatenkin odottanut ultra-väkivaltaa Kellopeliltä ja ultra-kauhua Manaajalta, tälläiseksihän nuo elokuvat voi ymmärtää jos niiden mainetta katsoo.
     
  14. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Kubric on sellanen ohjaaja, että itse en pitäny sen leffoista yhtään vielä pari kymppisenä. Varsinkin tuo Aplari oli sellainen leffa. Ajan myötä, kun aloin ymmärtämään sen kauneuden, miten Kubric käsittelee elokuvaa, niin muutti minun kelkkani täysin. Uskoisin, että yksikään ohjaaja ei ole vanginnut eri asteisia mielialan vaihteluita paremmin, kuin tämä mies. Hänen elokuvissa käsitellään, niin eri tunteita ja niin intensiivisellä otteella, että elokuvan makusteluun/kypsymiseen katsojassa menee aikaa. Totta kai ajanhammas on ottanut omansa, mutta ei kannata kiinnittaa huomiota ns pikku seikkoihin. Muuten ei erota auringon nousua/laskua auringolta.
     
  15. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi kerta voi olla vahinko, mutta kaksi... Kubrick!

    Kovin harvoin joudun nykyään pettymään elokuviin, koska yritän olla liikaa innostumasta elokuvista etukäteen (en ymmärrä esim. Dark Knight-ketjujen mentaliteettia).
    Jos enimmillään odottaa "kohtalaisen hyvää elokuvaa", ei maailma romahdakaan jos elokuva ei olekaan kummoinen. Jos taas käy hyvin, saattaa yllättyä positiivisesti. Jos ennakkoon intoilee jotain elokuvaa, se harvoin voi täyttää sille asetettuja odotuksia, eikä varsinkaan ylitä niitä.

    Gangs of New York oli kyllä aika kitkerä pala. Piti olla Scorsese, vanhan ajan New Yorkia, räjähtävää väkivaltaa, Daniel Day Lewis ja paljon muuta. Heti kun alkoi alun tappelukohtauksessa joku poppi soimaan niin tuli huijattu olo. Koko elokuva olikin yhtä alamäkeä siitä lähtien.

    Joskus 90-luvulla Brian de Palman Carrie siirtyi Suomessa kiellettyjen elokuvien listalta teatterilevitykseen. Se piti mennä tietenkin katsoman sen takia, olihan julisteessakin yltä päältä veressä oleva nainen. Noh, siinä sitten odoteltiin että milloin teurastus oikein alkaa...
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2011
  16. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Star Wars: Episodi I. En nyt äkkiseltään keksi mikä olisi ollut suurempi pettymys.
     
  17. Gunner1977

    Gunner1977 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Molempia elokuvia on hypetetty aivan helvetin moisiin svääreihin saakka maaaaailman parhaimmiksi elokuviksi. Manaajaa katsoessa rupesi joissain kohdissa naurattamaan, vaikka kauhuelokuvien kai tulisi olla tietääkseni pelottavia, eikä ohjaajan tarkoituksena ole ollut varmaankaan naurattaa katsojia. Kubrick on mielestäni yliarvostettu ohjaaja.
     
  18. 5trummer

    5trummer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    On taas niin elitismiä, jos ketjussa mainitaan tuhat kertaa Indy 4 tai Star Wars I niin ei vaadita perusteluja, jos Kubrickkia niin oikein vittuillaan viestimäärästä. Kyllä, joskus ei vain tykkää elokuvasta.

    Watchmen oli sellainen jonka alkupuolella ajattelin että tämähän on surkea tekele, mutta lopulta osoittautui hyväksi (joo, olin lukenut sarjiksen). Teatteriversion haukkuminen traileriksi on kyllä liioittelua, tietty jos tarinan kunnolla olisi halunnut kertoa niin trilogia oli pitänyt tehdä..

    Itelle suurimpia pettymyksiä lienevät kaksi komediatrilogian päätösosaa: Naked Gun 33 1/3 ja Monty Pythonin The Meaning of Life. Ei sillä että ne ovat huonoja, mutta kun ne edelliset leffat ovat ihan parasta elokuvaa (ei siis vain parasta komediaa).
     
  19. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Nah, kyllä se siihen Ultimate Cutiin mahtui ihan hyvin, loppujen lopuksi. Traileri-heitollani viittasin Ridley Scottin kommenttiin, että Kingdom Of Heavenin elokuvateatteriversio oli vain ylipitkä traileri oikealle elokuvalle.[lähde?]
     
  20. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Pussyman's International Butt Babes 7. Oli todella pettymys kyseinen 3h jumppa-dvd. Kannessa vielä mainittiin "Completely new and fresh debutants!" mutta jotenkin jäi sellainen fiilis että kyseessä oli vain markkinointikikka. Juonet olivat todella teennäisiä ja näyttelijä suoritukset olivat todella ala-arvoisia, varsinkin naispuoliset näyttelijät eivät antaneet parastaan.

    1/5

    Edit. Huonoon arvosanaan voi ehkä vaikuttaa että on jäänyt aiemmat kuusi osaa näkemättä. Se nyt on vähän sama kuin alkais katsoa 24:sta lopusta alkuun.
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2011