Primeval / Uhka menneisyydestä

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana -Tinke-, 18.03.2011.

  1. -Tinke-

    -Tinke- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei löytynyt keskustelua sarjasta, joten luodaan ketju.

    En seuraa sarjoja TV:stä, mutta törmäsin kyseiseen sarjaan kaupassa DVD-muodossa. Ilmeisesti sarjaa on esitetty myös suomen telkkarissa.

    Primeval / Uhka menneisyydestä
    http://www.imdb.com/title/tt0808096/

    Onko kukaan katsonut/seurannut sarjaa? Viisi tuotantokauttakin IMDb:n mukaan valmistunut. Dinot kiinnostaa aina, mutta sarjan toteutus arveluttaa. Mielellään kuulisin lyhyen analyysin sarjaan tutustuneilta. Amazonissa sarjan tuotantokaudet ovat kohtuu halpoja, mutta en silti sikaa säkissä viitsi ostaa.
     
  2. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tullut satelliitilta. Aika huttua.

    En oikein ymmärrä meneekö tämä "V" yleisölle vai pre-teen I-like-dinosaurus yleisölle,,,
     
  3. Silenssi

    Silenssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.05.2009
    Viestejä:
    331
    Saadut tykkäykset:
    0
    Neljä kautta on tehty ja viides on muistaakseni tulossa lokakuussa.
    Jos on vähääkään kiinnostunut dinosauruksista ja muista esihistoriallisista otuksista, niin todellakin suosittelen. Tuotannossahan on mukana samaa porukkaa, jotka tekivät Walking with -dokumenttisarjojen olentoja.
    Ja kyllähän sarjasta löytyy myös huumoria ja actionia.

    Kaikki tuotantokaudet tähän mennessä katsoneena odotan innolla seuraavaa tuotantokautta.
     
  4. -Tinke-

    -Tinke- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm. Pitäisikö sitten kokeilla. Odotan tältä sarjalta sellaista toimivaa ja viihdyttävää seikkailuhenkisyyttä, jota ilmeisesti löytyy? Sen verran paljon tulee kyllä katsottua vakavaa sci-fiä/fantasiaa elokuvamuodossa, että tälläinen kevyempi sci-fi seikkailu voisi toimia hyvänä vastapainona. Toisaalta suurin epäilys on myös juuri tuo sarjan mahdollinen "kevyt kokoperheen seikkailu" - toteutus.

    Onko sarja jaksoiltaan/tuotantokausiltaan samaa tyyliä/kaavaa noudattava, ja kuinka kiinteästi sarjan jaksot ovat yhtä tarinaa? Pystyykö sarjan "laadun" selvittämään parin ensimmäisen jakson testi katselulla? Se kun saattaisi selventää mielikuvaa.

    Vastaako sarjan toteutus enemmän Jurassic Park vai Land of the Lost elokuvaa?, vai kenties näiden sekarotuista jälkeläistä? :D
     
  5. Jmax3

    Jmax3 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2011
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, sarjasta tuli pari kautta Suomi-kanavalla talvella (näkyykö edes maalla). Ihan katsottavaa britti-scifiä.
     
  6. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Seurasin tätä sarjaa SuomiTV:stä (Uhka menneisyydestä), joka on IMDb:n episodilistan mukaan jo kolme kautta lähettänyt. Aloin seuraamaan lähinnä siksi, että dinosaurukset mainittiin jossain ennakkomainoksessa. Ensivaikutelma tästä sarjasta oli, että tämäpäs onkin yllättävän laadukasta, jännää ja viihdyttävää B-scifiä. Tai parhaimmillaan jopa suorastaan A-scifiä, tai ainakin JurassicParkmaista seikkailua.
    Mikään parodiasarja ei siis ole kyseessä, mutta eipä kyllä tiukan tieteellinenkään toteutus. Tekijät ovat takuuvarmasti nähneet Jurassic Parkit, sekä erityisesti Nigel Marvenin dokumenttisarjat. Siis ne, joissa hän matkailee menneessä ajassa, tutustuen dinosauruksiin, sapelihammaskissoihin ja jopa aikaan ennen hapellista ilmakehää, maaeläimiä ja kasveja. Hänellä onkin cameo-rooli eräässä jaksossa, sitä en enempää spoilaa.

    Primeval ei aivan koko perheen katsottavaksi välttämättä sovi, sillä esim. raptorit ovat - ilahduttavasti - hyvin samannäköisiä ja oloisia kuin Jurassic Park:ssakin. Elleivät jopa realistisempiakin. Jälkikäteenhän tiedetään, että Utah Raptor oli kooltaan lähellä JP:n raptoreita, kun taas velociraptorit olivat todellisuudessa paljon niitä pienempiä. Sitä en kyllä muista, että puhuttiinko Primeval:ssa ihan vain raptoreista.
    Enivei, niiden tekninen toteus oli todella positiivinen yllätys! Sikäli puhutaan mielestäni selvästi A-luokan toteutuksesta. Siis ainakin pienen bittivirran SD-resolla ja 46" töllöstä katsellen tuli sellainen vaikutelma. Ehkäpä se selittääkin jotkut muut heikkoudet, eli lieköhän budjetti ja/tai aika loppunut kesken...
    Joka tapauksessa takuuvarmaa painajaiskamaa pienille lapsille. Ei kuitenkaan mitään splätteriä tai suurta verijuhlaa, vaan sellaista mitä jopa SuomiTV pystyi loppuillan ohjelmistossaan näyttämään (K-13). Eli verta kyllä näkyy ja ihmisiäkin kuolee, mutta ilman sen suurempaa mässäilyä.


    Kolmas kausi oli jostain syystä selvästi enemmän sitä odottamaani B-tasoa (juoni, näyttely yms. "pikkujutut" tuntuivat heikentyneen...), mutta siltikin ihan kivaa seurattavaa, jos pystyy itse seikkailuun tarpeeksi keskittymään.
    Monet hahmot ovat erityisesti kolmoskaudella varsin epäuskottavia ja liian stereotyyppisiä (osa heistä vaihtuu). Väistämättä tulee mieleen, että ulkonäkö, oletettua kohderyhmää miellyttävä ikä yms. ovat olleet näyttelijänkykyjä tärkeämpiä seikkoja. Vaan eipä se nyt mikään uusi ilmiö taida olla. Ärsyttäviä lapsinäyttelijöitä tms. ei sentään ole mukaan ängetty, ei ainakaan kausilla 1-3.
    "Tiedepuoli" on välillä jotakuinkin siedettävän kelvollista, välillä taas ärsyttävän kökköäkin. Mutta mikäli siihen ja em. "pikkujuttuihin" pystyy olemaan liikaa keskittymättä, on sarja suositeltavaa viihdettä.
    Jos taas ei pysty, niin sitten tulee lähinnä voivoteltua näyttelemistä, hahmojen ohuutta yms. juttuja. Eli kun laittaa aivot korkeintaan kakkoselle, niin ihan kivaa viihdettä tämä on. Varsin mielenkiintoisia ideoita kuitenkin käydään läpi.


    Dinosaurukset ja muutkin menneisyyyden otukset ovat aina kiinnostaneet ja tässä sarjassa niiden tekninen toteutus on parhaimmillaan ilahduttavan lähellä Jurassic Park -tasoa. Eli paljon, paljon parempi toteutus, kuin vaikkapa "C-scifiä" edustavassa leffassa Sound of Thunder. Toisaalta, usein ne muut öttiäiset, eli ei-dinot ovat kyllä parikin pykälää heikommin toteutettuja. Mutta tv-sarjaksi kohtalaisen hyviä kuitenkin. Alla lievä spoileri, sillä ao. peruskuvio käy varsin nopeasti selväksi. Ehkä jo ennen sarjan aloittamista sen tulee lukeneeksi jostain yleistason kuvauksesta.
    Eli sarjassa ei siis keskitytä dinoihin, vaan pääasiana ovat ns. anomaliat, jotka
    mahdollistavat eri aikakausien - minkä tahansa aikakauden... - otusten saapumisen meidän aikaamme. Tai toisinpäin, ihmisten siirtymisen anomalian toisessa päässä olevaan aikaan.

    Anomaliat toimivat siis portteina, hieman perinteisen scifin madonreikien tapaan, joskin "vain" aika muuttuu niiden läpi kuljettaessa, paikka ei. Tai ei ainakaan toistaiseksi.
    Ihminen ei siis ole mitään elämää luonut Jurassic Park:n tyyliin, vaan esim. dinot ovat ihan aitoja dinoja. Jotka nyt vain sattuvat tupsahtamaan tähän meidän aikaamme, koska kulkevat anomalian läpi.
     
    Viimeksi muokattu: 19.03.2011
  7. kotsu

    kotsu Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sarja alkaa ilmeisesti uusintana alusta tänään klo 22:00 SuomiTVllä.

    "Uhka menneisyydestä K-13

    SARJA ALKAA. Dinosauruksia nykyajassa. Professori Cutter avustajineen tutkii hirviöhavaintoa. Hirviö paljastuu dinosaurukseksi satojen miljoonien vuosien takaa. Mistä se on oikein tullut? Brittiläinen scifi-draamasarja. BBC."
     
  8. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan hauska vähemmän tosissaan seurattava sarja. Dinotkin on tehty laadukkaasti.
    Ymmärrän kyllä kaupallisuuden paineet mutta hieman mietin että mitenkähän siellä on käsikirjoittajat tuskailleet että miten päästään haluttuun lopputulokseen. Sitten jollain välähtänyt että hei, se likkahan voi ottaa pikkudinon hoitoon -> huoneiston lämpötilaa pitää nostaa -> joka jaksossa päästään seuraamaan pikkuhottiksen hyppelyä kämpässään alushousuissaan. En valita mutta varsin hieno idea sinänsä! :)
     
  9. Mora

    Mora Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse olen nyt tätä katsellut ja kakkoskauden puolivälissä mennään. Hyvältä näyttää tähän asti. Briteillä on jotenkin oma tatsinsa tämäntyyppisiin sarjoihin, pidän :cool:
     
  10. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    599
    Tänään alkais taas alusta SuomiTV:llä.

    Jos vaikka ihan mielenkiinnosta katseli tuon ekan osan.