Epson TW3500 kokemukset

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana sapits, 10.01.2010.

  1. PakkasSiiseli

    PakkasSiiseli Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tälläinen EH-TW3500 tuli sitten hankittua, ja ainakin tällä hetkellä vaikuttaa lupaavalta. Virheitä en vielä ole kerennyt tutkimaan, koska kuvan koon kanssa on arpominen ja sen mukaan tilaan kankaan. Kuitenkin kiinnostaisi josko joku olisi tehnyt kyseiselle tykille hyviä asetuksia? Tällä hetkellä olkkarissa kirkasta, ja pimennysverhot tilauksessa. Illalla sitten pääsee paneutumaan kuvaan tarkemmin.

    Äkkiä katsomalla kuva tuntuisi punertavan jonkin verran, mutta vaikea sanoa koska heijastan sen seinälle tällä hetkellä. Illalla paneutua asiaan testikuvien kanssa.
     
  2. PakkasSiiseli

    PakkasSiiseli Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaahas.

    Ensimmäinen tykki lähti vaihtoon aivan uutuuttaan, koska oikeassa reunassa oli konvergenssi ongelmaa reilun parin pixelin verran. Myös kuva oli kauttaaltaan violetti, mutta pahiten tuo näkyi juuri samaisella alueella konvergenssi ongelman kanssa. Leffaa katsoessa siis kuvan oikea laita tummalla kuvalla oli selvästi violetti riippumatta käytössä olevasta kuva-asetuksesta.

    Noh homma hoitui näppärästi ja tänään minulle saapui uusi projektori. Pikaisesti katsastin sen päivällä, eikä konvergenssi enää aiheuta päänvaivaa. Tämä siis sallituissa rajoissa eikä näy katselupaikalle. Huomasin kuitenkin samaisen ongelman kuin aiemmassa tykissä, eli kuvan oikea alalaita on violetti. Onko tuo tyypillistä LCD-projektoreille vai onko minulla vain näin huono tuuri?

    Tällä kertaa tuo violetti väri ei ole niin suuri ongelma kuin edellisessä, mutta näkyy edelleen selvästi esim leffaa katsottaessa tai aloitusruudussa tai missä vain tummaa materiaalia sisältävässä kuvassa. Leffan pyöriessä tuon näkee häiritsevästi lähinnä mustasta alapalkista. Vasemmassa laidassa kuvaa palkki on "musta", mutta alkaa muuttua violetiksi noin kuvan keskivaiheilla. Oikeaan laitaan päästessä kuva on selkeästi enemmän violetti kuin musta.

    Kysynkin ovatko muut kyseisen projektorin omistajat huomanneet samanlaista ongelmaa, vai olenko tosiaan saanut kaksi susiprojektoria putkeen? Olen kyllä kuullut LCD-projektorien ongelmista värien tasaisuuden suhteen, mutten osannut odottaa että ne ovat noin selvästi nähtävissä varsinkin jopa mustalla värillä mikäli tuo on laitteen ominaisuus..

    Tässä vielä kuvat noista ongelmista:

    Tämä siis ensimmäinen jo vaihdettu tykki.

    http://img842.imageshack.us/i/tykki1pien.jpg/

    Tässä taasen uusi tänään tullut tykki, jonka kuva muuten virheetön lukuunottamatta tuota värivääristymää.

    http://img837.imageshack.us/i/tykki2pien.jpg/

    Olisin kiitollinen muiden kokemuksista liittyen tuohon laitteeseen.
     
    Viimeksi muokattu: 25.08.2010
  3. Shadowman

    Shadowman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2009
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pienet konvergenssiongelmat tuntuvat olevan normaaleja, muutaman pikselin heittää joku väri tuntuvat olevan normaaleja näissä. Ilmeisesti ei ole aikaa säätää viimeisen päälle tarkasti :mad:

    Tuo pohjavärin epätasaisuus ei taas mielestäni kuulu asiaan, vaan kielisi vähän siitä, että paneli on viallinen. (Entinen tykki alkoi värjätä taustaa tuolla tavalla panelin rikkouduttua)

    Tuosta toisesta kuvasta ei oikein saa selvää, mutta ensimmäisessä ainakin näyttäisi olevan selvä panelin värivuoto.

    Omassa samanlaisessa laitteessa en ole huomannut mitään tuollaista, eikä se mielestäni kuulu asiaan. Eli kolmas kerta toden sanoo :)
     
  4. Poksis

    Poksis Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2009
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin suurimmaksi osaksi vain pelaan. En osaa latenssin määrästä tarkemmin sanoa, mutta ei se mikään kovin iso tunnu olevan guitar heron ja call of duty:MW2 (tässä olen tosin ihan käsi, mutta sitä olin myös kuvaputkitöllöllä) perusteella. Erillistä game modea ei ole, mutta jos joku tietää asetukset jolla latenssia sais pienemmäksi niin puhukoon.
    AvForumeilla ne joskus teki mittauksia joillekkin tykeille, mutta en ole jaksanu lukea niitä enää aikoihin.
     
  5. PakkasSiiseli

    PakkasSiiseli Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä mielestäni tuo toisenkin tykin kohdalla on anteeksiantamatonta. Ei minusta tuollaista voi luokitella ominaisuudeksi tämän hintaluokan laitteessa. Tosiaan tuo toinen kuva on ala-arvoinen, koska räpelletty pokkarilla. Sain napsaistua hieman paremman kuvan järkkärillä:

    http://img801.imageshack.us/img801/7489/uusikuva.jpg

    Tuossa ongelma näkyy paljon selvemmin muttei siltikään niin häiritsevänä mitä normaalisti katseltaessa.
     
  6. PakkasSiiseli

    PakkasSiiseli Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jahas homma etenee, ja tuokin tykki lähti vaihtoon kyseisen vian osalta. Jospa nyt kolmas kerta toden sanoo, ja saataisiin virheetön yksilö tilalle. Myyjä lupasi tarkistaa tykin ennen lähettämistä, joten jännityksellä odotellaan. Asiallista toimintaa kyllä Epsonilta sekä myyjältä asian tiimoilta.

    Hieman tuo prosessi kärsivällisyyttä vaatinut, mutta toivottavasti odotus palkitaan. Teline seinälle pultattuna odottaa tykkiä saapuvaksi, ja kaapeloinnitkin vedetty valmiiksi.
     
  7. Shadowman

    Shadowman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2009
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tuo aika selvältä tapaukselta näyttää tuon kuvan perusteella ..
     
  8. strike1980

    strike1980 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2010
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helmikuun alussa sain TW3500 asennetuksi, ja riemulla sitä käytinkin 27.8.2010 saakka n. 8h/vrk kunnes lamppu sanoutui irti. Lähetin heti takuuvaihtoon, ja tänään sain 0-kuluilla tykkini takaisin uudella lampulla varustettuna.

    Olin huomaavinani n. 800 käyttötunnin kohdalla valovoiman heikentyneen. 1200 tunnin tienoilla sinisen sävyt kuoleutuivat lähes 50%:sti ja hieman alta 1400 h ja tykki ei enää suostunut käynnistymään (lampun hajoamisen merkiksi tykki vilkutti punaista merkkivaloa).

    Säikähdin aluksi kun menin takuuasioista kyselemään Logitechin UK (tai Europe) -supportista, ja suorilta tuli erittäin tyly vastaus että hajonneita lamppuja ei takuut korvaa. Noh Jimm's PC store hoiti hommat hienosti, eikä missään vaiheessa tullut edes puheeksi, että tarvitsisi itse lampusta maksaa.

    Yleisesti ottaen ekan lampun aikana ei mitään väri- tai konvergenssiongelmia ollut laisinkaan; ja tilanne näyttäisi äkkiseltään yhtä hyvältä uuden lampun kanssa.

    Kalibrointien suhteen olin liian hätäinen, enkä liiemmin syvempiä hienosäätöjä kuvalle tehnyt. Tykin kattoasennus lienee mulla hieman epävaaterissa, koska en pysty saamaan yhtäaikaa ylä- sekä alareunaa focusoitua crisp-tarkaksi. Täytyy fyysisesti varmaan tehdä kattoasennukseen jokin omapatentti.

    Mistä parhaat ohjeet kalibroida TW3500:n kuva, kun käytössä ei ole mittauslaitteistoa?

    Käytättekö peruskäytössä (PC/netti/sarjojen katselu) Normal-, vai lamppua enempi säästävää ECO-asetusta?
     
  9. PakkasSiiseli

    PakkasSiiseli Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taas on aikaa vierähtänyt, ja kolmas tykki saapuikin minulle. Tässäkin kappaleessa yksi nurkka punertaa edellisen tykin tapaan, muttei kuitenkaan niin häiritsevästi.

    Epsonille ja myyjälle (videotykki.fi) täytyy antaa kiitosta asiallisesta toiminnasta läpi vaihtoruljanssin. Ilmeisesti tuo punertavuus on näiden tykkien ominaisuus ainakin jollain tasolla, koska kaikissa saamissani laitteissa tuota on ollut enemmän tai vähemmän. Ilmeisesti tämän mallin tykeissä käytössä melko heikkolaatuiset paneelit.

    Tässä yksilössäkin tuo on selkeästi havaittavissa, muttei läheskään niin paha mitä se oli kahdessa aiemmassa kappaleessa. Tykkiin olen muuten ollut tyytyväinen. Käytettävyys on hyvä eikä kuvanlaadussakaan tässä hintaluokassa ole valittamista.

    Kiitosta ansaitsee tuo linssisiirto, vaikkakin käytöltään hieman rimpula. Tosin ei tuota tarvitse kokoajan olla vatkaamassa, joten ajaa asiansa paremmin kuin hyvin. Noh josko sitten seuraavan tykin hankkisi sellaisesta hintaluokasta, jossa toivonmukaan edellämainittuihin ongelmiin ei törmäisi.

    Kyllähän tämä harrastuksen aloittamiseen kelpaa, ja kovalla käytöllä onkin viimeaikoina ollut.
     
  10. Kema

    Kema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2002
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    1
    1200 tuntia lampussa ja tw3500 lamppu alkaa osoittaa hyytymisen merkkejä.

    Menikö tuossa takuukorjauksessa todellakin kuukausi? Tässähän pitää sitten ostaa joku 40" varatöllö :(
     
    Viimeksi muokattu: 26.10.2010
  11. Kema

    Kema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2002
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    1
    No se ei kauaa kestäny :D Yritin kahtoa iltauutiset ja tykillä alko punaset päivät :)

    Muutama kerta resettiä ja mitään ei tapahtunut eli aamulla soitella huoltoon ja illalla ostamaan telkkari :D
     
  12. Hartman

    Hartman Guest Guest

    Liittynyt:
    12.03.2010
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos tässä tw-3500:ssa epäorgaaniset paneelit? joissain on ollut mainintoja että ne on tulleet vasta 3600 malliin...

    Ilmeisesti 3500 käyttää d7 c2fine-tekniikkaa joka on epäorgaaninen...:confused:

    yritin kuuklettaa ja joillain foorumeilla oli mainintoja että 3500:sen paneelit OVAT epäorgaaniset, eli ilmeisesti kestävät lahoamista paremmin..

    edit: lisäkuuklaus tuotti ristiriitaista dataa, jossain spekseissä ja revieweissä väitettiin että 3500:ssa on c2fine joissain se puuttui...wtf??, no sama kai tuo, oma 3500 on pelittänyt erinomaisesti 700h ajan.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2010
  13. PakkasSiiseli

    PakkasSiiseli Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta ei juuri havaintoa.. Kuitenkin tyytyväinen olen että tuon edellämainitun vaihtorumban päätteeksi sain hyvän yksilön. Toistaiseksi homma toiminut hyvin ja kuvaa kelpaa katsella. Tykki ollut talossa verraten lyhyen aikaa, ja mittariin kertynyt noin 120h :)

    Takuuhan Epsonissa on kyllä ylivoimainen, joten nou hätä ja kovaa käyttöä. Tuohon paneelin lahoamiseen.. Yleensä tuota paneelien lahoamista noissa tykeissä tapahtuu vasta kun toista lamppua mennään, joten itse en pidä tuota ongelmana. Tuskin minulla enää tämä sama tykki on kahden vuoden päästä, vaan olen siirtynyt astetta ylempään luokkaan.

    Tarkoituksena olikin vain hankkia kelvollinen perustykki harrastuksen aloittamiseen ja sen sainkin.
     
  14. Kema

    Kema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2002
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    1
    Yli kk meni takuussa. Taisi jäädä viimeiseksi Epsoniksi.
     
  15. hyvokar

    hyvokar Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2005
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuva alkoi tummua reipasta vauhtia 2000 tunnin kohdalla ja 2300 tunnin jälkeen lamppu sanoikin sopimuksen irti (ei sentään hajonnut). Ostin uuden lampun ja vaihdoin äsken paikoilleen.

    Helppo vaihtaa, siitä kiitokset Epsonille. Vai oliko sittenkään? Nyt keskellä kuvaa menee horisontaalinen raja, jonka alapuoli on keltaisempi kuin yläpuoli. Lisäksi kaikki pannaukset alkoivat tökkimään suhteellisen rajusti. WTF? :OI

    Antaa tykin nyt lepäillä hetken ja kokeillaan uusintakäynnistyksellä katoaako viat, vai tuliko huoltokeikka.
     
  16. hyvokar

    hyvokar Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2005
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uudelleen käynnistys poisti sen keltaisen kalvon alalaidasta, ja pahin nykiminen loppui. Mutta esim. blurayta katseltaessa kuva tuntuu tärisevän hieman. Myös tv-kuva näyttää melko huonolta edelliseen verrattuna, en nyt sitten tiedä onko vika katselijan korvien välissä vai missä. Pitänee käyttää lamppua vielä irti jossain vaiheessa ja toivoa parasta :)
     
  17. akk

    akk Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä lamppu pimeni tw-5500:ssä n. 850 h kohdalla. Kesti vain vajaan vuoden. Takuuasiat (3 vuotta takuuta myös lampulla) hoitui hyvin, paitsi että lamppua joutui odottamaan sen 2 viikkoa. Laatu kyllä vähän ihmetyttää kun käsittääkseni lampulle on luvattu elinikää n. 4000 tuntia...:hitme:
     
  18. oh5hrm

    oh5hrm Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2009
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    moneekos paikaa sama texti pitää kopioida :mad:
     
  19. akk

    akk Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kahteen taisi mennä, muttei ihan sanasta sanaan samansa :D Huomasin tuon tw 5500-jutun vasta myöhemmin (ei ollut kyllä ao. nimellä edes) Pahoittelut, tarkoitus ei ollut spammata :confused:
     
  20. hyvokar

    hyvokar Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2005
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin. Viat selvisi, eivätkä mitä ilmeisimmin ollut tykissä :)
    Jostain syystä lampun vaihdon yhteydessä vahvistin oli vaihtanut scaalausasetukset 1080p:24hz:stä 1080p:ksi. Vaihdoin asetuksen takaisin 1080p:24hz:ksi ja nykiminen loppui siihen paikkaan.

    Tekstien (ei tekstitysten) tärinä, johtui mitä ilmeisimmin..noh, tekstien tärinästä. Oletan, että tämä on ominaisuus 80-luvun leffoissa. Pacificia katsellessani kaikki on niinkuin pitääkin :)