Tieto lisää tuskaa...

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Jamma, 05.03.2011.

  1. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä olisi myöskin TV:n hommaaminen edessä. Vanha hyvinpalvellut 40D3000 pitäisi saada päivitettyä astetta tahi paria isommaksi.

    Olen tässä viimeiset pari viikkoa tutkaillut eri foorumeita ympäri interwebbiä tämän aiheen parissa, ja täytyy sanoa, että hohhoijaa :eek:!! ...kuuppa alkaa olemaan jumissa kaiken tarjonnan keskellä. Ja tilannetta ei ainakaan helpota se, että uutta tekniikkaa pukkaa koko ajan markkinoille. Tekisi mieli aina ostaa sitä kuuminta hottia ja uusinta uutta, mutta ku sitten toisaalta tekisi mieli pelata varman päälle.

    Kuvittelin olevani kohtuullisen hyvin kärryilä näissä asioissa, mutta mitä vielä!!
    Ja mikä tilanne on sitten oikeasti aiheeseen täysin tutustumattomalla ostajalla. Joutuu tod näk pohjaamaan ostoksensa täysin joko johonkin tekniikanmaailman (tjms.) vertailuun tai sitten myyjän suosituksiin. Ja noissa molemmissa vaihtoehdoissa on omat sudenkuoppansa:
    Netti on pullollaan erilaisia arvostelu-saitteja, ja yksi ongelma on siinä, että iso osa sijaitsee jenkkilässä-->euroopan ja jenkkilän malit poikkeavat toisistaan. Lisäksi tuntuu, että vaikka joku laite saisi hehkutusta melkein kaikissa arvosteluissa(esim Pana VT20), niin sitten ihmisten pidemmät käyttökokemukset paljastavatkin laitteesta mitä hurjimpia bugeja.
    Entäs sitten nämä myyjät?? -No, ei hirmu vaikuttavaa kuvaa ole antanut heidän tietämyksestään pari viimeisintä vierailua liikkeessä. Esim eilen minulle tarjottiin kovasti Full led -telkkuna laitetta, joka sitten omien tsekkailujeni perusteella oikeasti onkin Edge led -masiina, jossa jonkinlainen local dimming toiminto.
    Yhdelle kaverille myyjä sai juuri myytyä telkkarin vastaavilla faktoilla. En tiedä onko tässä nyt sitten kyseessä jonkinlainen tekninen kielimuuri, että myyjä ja asiakas eivät puhu samoilla termeillä, vai pelkästään tiedon puutetta. Huijaukseen on toki usko.

    Lyhyen alustuksen jälkeen itse asiaan :rolleyes:.. .
    1. Ostaakko vanha kunnon LCD, joka olisi ehkä varma valinta, mutta onko se kuitenkin vanhaa tekniikkaa?? Ja omat puutteensa siinäkin, esim mustan tason kohdalla.
    2. Entäs sitten Edge led? Parempaa mustan tasoa tarjolla, mutta juttujen perusteella iso vaara kaikenmaailman valovuotoihin ja pilveilyyn.
    3. Edge led w/ local dimming? Jaa-a...ilmeisesti hiukan kehittyneempi (lue: kalliimpi) versio edellisestä?
    4. Full led w/ local dimming. Tämä ilmeisesti olisi tämän hetken kehittynein tekniikka, mutta samalla aika hintava. Muutama hassu alle 2000k:n budjettiini taitaa löytyä, mutta onko näissä "halpis'-full led -telkuissa sitten tingitty muussa laadussa kuinka paljon...esim LG LE8500??
    5. Viimeisimpänä sitten Plasma. Olen kovasti ollut mieltä, että plasmaa ei ainakaan tule, koska siihenhän palaa haamukuvaa kiiinni, ja esim käyttöikä paljon pienempi. Kuitenkin tällä hetkellä kun lukee arvosteluita, niin aika selkeästi kuvanlaadun kannalta siellä hehkutetaan Plasmoja. Esim Panan VT20 saanut ihan huikeata hehkutusta osakseen, ja hintakin jää budjettini rajoihin. Sitten kun erehdyin lukemaan tuosta kyseisestä plasmasta omistajien kokemuksia, niin bugia pukkaa pitkässä juoksussa. Ilmeisesti kuitenkin mm. tuo kiinnipalaminen nykyään jo pienehkö ongelma?

    Ai niin, ja ne omat tarpeet/rahkeet:

    Katseluetäisyys n. 3-3,5m, huone saadaan tarvittaessa riittävän pimeäksi, käyttö: 70% SD-matsku, 30% HD-matsku, muutamat Xbox360-pelisessiot viikossa ja lisäksi masiinaan tulee kiinni Mac mini. Leffoja katsellessa äänet ohjataan erilliselle AV-vahvistimelle.

    APUVA!!:OI
     
  2. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    päätyisin omien kokemuksien kautta ehdottomasti local dimming LED LCD.

    LG LE8500 (850N) ei varmaankaan ole tingitty missään, metallinen ja jämäkkä kuori, kirkaspintainen (myös heijastava), ja mustan taso erittäin hyvä. hinta pudonnut koska ollut jo markkinoilla jonkun aikaa,infinia sarjaa eikä halpista. miinuksena tekniikassa mahdollinen valkoisella taustalla banding panoroidessa, ja local dimmingistä tuleva haloefekti joissain tilanteissa. ei pahoja,mutta olemassa. yksilöstäkin riippuen kenties.

    tossa lisää: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=82581

    jollei ole kiire niin eikös LGltä ole tulossa kohta uutta vastaavaa joissa LED alueita on enemmän, jossain linkissä oli jo testikappaletta kehuttu parhaaksi koskaan. oli toki high end malli ja 3D. ehkä odottaisin noita. ja vertailisin sony - samsung vastaaviin. LG kyllä parin viime mallin myötä noussut ykkösketjuun.
     
  3. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees poks...

    Tuo kyseinen LG on kyllä tosi kiinnostava vaihtoehto...näiden perus Sonyjen rinnalla. Ainut mikä siinä hiukan epäilyttää on tuo lasipaneeli. Siitä on näkynyt muutama aika hurjan näköinen kuva, joissa esitellään tuon paneelin heijastuksia. Toki nuo kuvat on varmaan otettu juuri niin kirkkaissa ja epäedullisissa katseluolosuhteissa kun mahdollista. Ja tosiaan oman katseluhuoneeni saan tarvittaessa pimeäksi.
    Sattuukos sulla nudedude olemaan tuo kyseinen telkku itsellä??...jos niin lisää vaan kokemuksia :thumbsup:

    Mutta periaatteessa ei mikään hirmu kiire ole tuon hankinnan kanssa. Tahtoo vain olla niin, että kun se tekniikan osto -kuume iskee, niin silloin mennään ja kovaa.
    Mutta jospa tässä vielä pidättelisi niin kauan, kun alkaa pukkaamaan uusia malleja markkinoille...
     
  4. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    onhan mulla tuo laitos ja entiseen ero on melkonen,juurikin tuon mustan syvyyden suhteen. pelitöllönä menee myös game mode päällä. tossa edellisessä on siis linkki omaan ketjuun,muutama havaintokuva myös messissä. noiden hinnat on vähän aika sitte laskeneet aikalailla joten eteenkin hintaan nähden erittäin kurantti vehje. mutta tosiaan jos lähiaikoina nuo uudet mallit tulee (ja myös tonnin kalliimpia, niinkuin tuokin oli tullessaan) niin kannattaa ehkä fundeerata niitä.
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Eiköhän tässä päde se vanha ohje että osta se tv jonka kuva näyttää sinun mielestäsi hyvältä tai riittävän hyvältä hinta huomioon ottaen. Kunnon myyjä antaa sinun kyllä itse säädellä ja testailla telkkareita kaupassa, ota vaikka joku bluray/dvd-leffa mukaan millä voit arvioida liiketoistoa ja värejä.

    Itse tyydyin aikanaan tekemään testit pelkällä tv-kuvalla ja kuvanlaadun ja äänenkään puolesta ei ole tarvinnut ostosta katua. Philipseissä on vaan niin outoja systeemeitä muuten...
     
  6. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kauppavalaituksessa et näe hyvistä telkkareista eroja. Viereen voidaan myös pistää tarkoituksella huonompia tai huonommin säädettyjä telkkuja jolloin päädyt sitten sen perusteella ostamaan sen minkä kauppa halusikin.
     
  7. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, nuo tämänhetkiset LE8500:n hinnat kyllä houkuttaa isosti. Mutta sitten kun tutustuin vinkistäsi noihin LG:n tuleviin malleihin, niin peli menikin yhä vaikeammaksi!
    Tuo LW7700 vaikuttaisi matta-pintaisine paneeleineen aika mukavalta paketilta! Toki tuo 47:n arvioitu hinta (n. 2400$) taitaa mennä budjetin yli...olettaen, että hinta suomessa on kutakuinkin tuo sama euroissa.
     
  8. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    jep,tuon 850X hinta on nyt laskenut niin alas että kannattaa miettiä onko jokunen lisä-led alue hinnan väärti. mutta jos noi uudet ovat päässeet noista muista lastentaudeista eroon, ja input lag saatu "kokonaan" kuriin, niin alkaa hipoa täydellistä näyttölaitetta jota mun mielestä kannattaa odottaa + sijoittaa. rewikat kertoo :) (ja ellei 3D ole vielä must have) mustan taso tuosta ei enää paljoa voi parantua.

    muista ostaa niin iso kuin perse kestää, ylihuomenna se kutistuu 10" kun silmä tottuu :eek:
     
  9. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen juuri veivailin tv-huoneen järjestyksen uusiksi, ja seurauksena katseluetöisyydeksi muodustui sellainen 2,5m.

    Itseäni hiukan arveluttaa hankkia tuolle etöisyydelle 55":sta, lähinnä sen takia, koska kohtuullisen iso osa katselusta onmkuitenkin perus kaapelin sd-matskua. Onkos kokemuksia, näyttääkö tuo perus-tv-signaali tuolta etäisyydeltä aivan kuralta noin isolla ruudulla??

    Toinen valintaa ohjaava tekijä on tietenkin raha. Eli ostaakko laadukas 47", vai tinkiäkkö laadussa ja ostaa 55"? Budjettini yläraja keikkuu 2000 euron huitteilla, ja täytyy sanoa, että nykyisin TV:n valinta on kyllä lähes mission impossible!!! :OI
     
  10. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    normikin SD TV kuva hyvänlaatuisella lähetyksellä tuolla (ja toki muillakin) uusilla TV on yllättävän hyvää. leffat katselen ittekin ~2,5m etäisyydeltä, ja mustan syvyyden takia vetäsen usein kämpän säkkipimeeksi. vaikak toi hinta on tossa tippunut niin ei se tarkoita edelleenkään että laatu olis kärsinyt :D mutta tietty uudempaa pukkaa jatkuvasti että 3D saa messiin jos tinkii koossa
     
  11. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt alkaa kyllä toi LE8500 olemaan aika liipasimella! Saattaapi olla, että tässä iltsella innostuu sen tilailemaan. Jos sitä sen 55-tuumaisen sitten...:thumbsup:
     
  12. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja nythän se sit jo läks tilaukseen. Damn that fever!

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  13. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    nuokin kun tuppaa olemaan yksilöitä niin toiv heijastus ja mahdolliset lastentaudit ei hypi nenille, mistä tilasit? Gigantissakin palautusoikeus jos sattuu maanantaikappale. ja tuon töllön ketjussa (joka tossa linkkinä) löytyy asetuksetkin. mutta toi "cinema THX" on kyllä jo valmiina pätevä. ja 55" on oikein, "mikään ei korvaa litroja" sanotaan jos ajaa V8:lla :thumbsup:
     
  14. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Magnet-e-verkkokaupastahan tuo lähti. Ei ollut ihan halvin mahdollinen hinta siellä, mutta esim Verkkokauppaan verrattuna sieltä pitäis masiina saada vähän rivakammin.
    TV-huoneessa valaistus on aika hyvin hallittavissa ja ikkunatkin saa tarvittaessa täysin pimeennettyä, joten toivotaan, ettei tuo heijastelu ihan älyttömästi häiritse. Saattaahan tuo aluksi hiukan säikäyttää, kun nykyinen Sonyn mattapinatinen ei heijastele oikeastaan yhtään missään valoissa.
    Ja toivotaan myös, että nämä paljonpuhutut bandigit olisivat siedettävällä tasolla.
    Tokihan verkkokaupassa sovelletaan 14päivän palautusoikeutta, jos TV osoittautuu täydeksi sudeksi.
    Mutta nyt sitten vain odotellaan....
     
  15. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    se heijastus voi lkuunsa kismittää päivällä, mutta jos saa vasta päätä valot pois ja leffan ajaksi vaikka pimentää lisää niin ok.
     
  16. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kyllä tuolla jo ihan kivan telkun saa. :p
     
  17. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toivotaan, että Tämä 55LE8500 sellainen olisi. Muutaman tunnin ajan on tullut kyseiseen telkkuun ympäri nettiä tutustuttua, ja sen peruusteella on sellainen varovaisen toiveikas fiilis. Tiedossa mallin heikkoudet, mutta toisaalta myös vahvuudet. Ja näiden faktojen valossa pitäisi olla ihan kiva telkku.
     
  18. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeps. Henkisesti tuohon on valmistauduttu. Parempi näin päin, että odottaa kaiken heijastavaa peiliä, ni ei pukkaa sitten yllärinä pettymystä.
    Onneksi kyseinen huone on pyhitetty pelkästään telkun tiirailuun. Eilen vaimo hommasi sinne ikkunoitten eteen jo pimentävät verhotkin, jotka pikaisen testin perusteella eivät päästä valoa läpi pisaraakaan.
    Oli jo aika lähellä, etten olisi tilannut "varmana valintana" jotakin Sonyn EX7xx-sarjalaista mattapintaisine paneeleineen, mutta päätinpä sitten ottaa pienen riskin kuitenkin.
     
  19. Juhnis

    Juhnis Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2004
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko jo saanut telkkarin, miltä vaikuttaa? Samojen ongelmien kanssa painiskelen kuin teikäläinen ketjun avatessasi ja 55LE8500 on nykyhinnoilla varsin houkutteleva vaihtoehto.
     
  20. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä ole vielä telkkua kuulunut. Pitää laittaa sitten tarinaa tulemaan, kunhan saan LG:n himaan ja tulille.