Boxee Box

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana Teukka76, 10.01.2010.

  1. wappu

    wappu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2005
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä kyselen, että mistä saa Boxin näkyviin verkossa?
    Windowsissa sain pari kertaa näkyviin suorita komennolla \\boxeebox, mutta pääasiassa ei aukea.
    Ubuntussa boxeebox näkyy verkkokohdan alla, mutta sitä ei pysty avaamaan.

    Muutan päivän ollut nyt laite ja tykkään kyllä kovasti.
    Ainut mikä vähän häiritsee, että kelauksessa loikkaa aina n. puol minuuttia, eli ei pysty vähää kelailemaan.
    Sitten olisi parempi käyttää laitetta kapeelilla kuin wlanilla, mutta ei ole vaihtoehtoa.
     
  2. cman

    cman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2003
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoppas tuota lähettämäsi linkin kohtaa 5. Jos et pääse laitteen nimellä kiinni, niin käytä ip-osoitetta. Se toimii yleensä aina.
     
  3. wappu

    wappu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2005
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niinpäs olikin, nyt toimii, kiitoksia.

    Varmaan johtuu langattomasta verkosta, mutta käynnistettäessä laite ei aina alkuun löydä verkkoa. Signaalista ei ole kiinni, sillä PS3 sekä TV, joita olen käyttänyt myös langattomassa verkossa, ovat toimineet melkein aina moitteetta. Siis kun käynnistän Boxin, niin ilmoittaa, että ei löydä verkkoa. Kun jatkan siitä eteenpäin saattaa kohta löytää tai sitten ei. Ja jos löytää, niin kaikki verkkosovellukset ym. verkon kautta tulevat systeemit eivät välttämättä näy. Kun käynnistän uudestaan, niin sitten yleensä kaikki taas toimii. Onko kellään muulla ollut mitään samankaltaista ongelmaa?

    Sitten muutaman kerran sovellusvalikossa on laite jäänyt jumiin. Kursori jämähtää aps -> all kohtaan ja eteenpäin ei pääse vaan pitää sammuttaa virrat itse laitteesta. Onko tällaista ollut kellään?

    Ja nyt illalla katsoin yhden elokuvan usb-kiintsarilta, ja kun palasin käyttöliittymään, omassa sovellusvalikossani ei ollut yhtään sovellusta. Verkko kylläkin toimi. Kun käynnistin laitteen uudestaan kaikki oli taas niinkuin pitikin.

    Mitä ajatuksia noi ongelmat herättää? Onko laite viallinen, johtuuko kaikki vain langattomasta verkosta vai onko noi bugeja joita on monilla muillakin? Olisin kiitollinen kommenteista.

    Sellainen vielä, että en ole ainakaan keksinyt, mutta saako kakella tai jotenkin muuten ääkkösiä? Tossa Iomegan tulevassa laitteessa taitaa saada ne alt gr:n kera painettuna, mutta Boxin kakessa tällaista mahdollisuutta ei ole.
     
    Viimeksi muokattu: 26.02.2011
  4. cman

    cman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2003
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Veikkaisin että vika on todella tuossa yhteydessä ja sen katkeilemisesta johtuen noi sovellukset jne. katoilee välillä. Itselläni on verkko hoidettu kaapelilla joten langattoman verkon toimivuuteen en oikeastaan voi ottaa kantaa. Ehkä kannattaa kokeilla jos WLAN purkissa voi varata boxeelle aina saman ip osoitteen, josko se noputtais tuota verkkoon kytkeytymistä.

    Niin ja tietysti firmis kannattaa pitää päivitettynä, viimeisin virallinen taitaa olla 1.0.4.17443. (10.2.2011). Muistaakseni nillä ensimmäisillä firmiksillä on jotain ihme jumiutumisia välillä mutta enää minulla ainkaan ei ole pitkään aikaan ollut mitään bugeja.

    Luultavasti kuitenkin iomegan laitteestakaan ei tällähetkellä saa ääkkösiä, koska boxeen softa ei tue skandi näppäimiä.... vielä. Olen muuten itse hieman testaillu tuossa Prodigen NanoX näppäimistöä boxeessa ja toimii. Mutta taas tuo NanoX:n kosketushiiri on luokattoman huono. Logitech:in diNovo Edge pelaa myös ja sen hiiri on paljon parempi, mutta näppiksen koko on vähän liikaa. Eli langattomat summasummarum usb-näppis/hiiret tomii normaalisti törkättäessä boxiin.

    ps. Ne jotka käyttää subsonic:ia, niin boxeelle löytyy oma client-softa joka on vielä beta asteella, mutta toimii jo kohtuu hyvin. Repository: http://www.xenthony.net/boxee :thumbsup:

    EDIT: Täällä lisää juttua noihin WLAN asetuksiin
    Recommended wireless settings - boxee :: forums
     
    Viimeksi muokattu: 26.02.2011
  5. wappu

    wappu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2005
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia kovasti neuvoista. Pitää testailla noita wlan asetuksia.
    Tänään ei taas toiminut oikein ollenkaan kun yritin TVkaistaa katsella.

    Pitää varmaan jossain vaiheessa pyytää herra kaapelimies katsomaan josko pystyis vetämään kaapelit yläkerrasta alakertaan. Vähän hankalat paikat, mutta voi olla, että jotenkin sais.
     
  6. _K2_

    _K2_ Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2001
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    2
    Et ole ilmeisesti osannut ollenkaan harkita datasähköä? Sähköpistorasiaan vaan sovitin ja data kulkemaan sitä kautta. Kun kerran yksi verkko on jo, niin mitä sitä uusia piuhoja vetämään. Toimivia ratkaisuja löytyy muun muassa D-Linkiltä (DHP-500AV), mutta valmistajia on muitakin.
     
  7. juki68

    juki68 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.03.2011
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millainen langaton hiiri / näppis pelaa tämän boxeen kanssa? Samoin noi ääkköset kiinnostaisi. Onko joku keksinyt saako omalla kaukosäätimellä niitä lainkaan?
     
  8. PerttiPasanen

    PerttiPasanen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.07.2005
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Boxee Box on mietinnässä, joten kokeilinpa mielenkiinnosta tvkaistaa boxeella läppärin välityksellä. Muuten toimi hienosti, mutta tällainen ongelma tuli vastaan.

    Liikkeessä kuva ns hajoaa ja liikkuvan osan ja taustan rajalle tulee ikävännäköistä vaakasuuntaista viivaa. Kuva selittäköön paremmin, http://aijaa.com/v.php?i=008147672168.png. Kuvanlaatuna on 8Mbps.

    Latasin samaisen pätkän koneelle (8Mbps:nä) ja katsoin kys. pätkän Windows Media Playerillä. En huomannut enää samaista ongelmaa.

    Mistähän tuo johtuu? Tai lähinnä kiinnostaa, tuleeko ongelma vastaan Boxee Boxia käyttäessä?
     
  9. wappu

    wappu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2005
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä tvkaista on toiminut moitteetta Boxee Boxissa. Ainut mikä on, niin välillä saattaa yhteys pätkiä johtuen wlanista.

    Ääkkösistä kyselin itsekin täällä jokin aika sitten, mutta siihen ei ole ratkaisua ilmeisestikään. Joku kirjoitti, että ohjelma ei tue ääkkösiä.

    K2 kirjoitti datasähköstä minulle vähän aikaa sitten vastauksen. Riittääkö siihen siis pelkkä laite vai pitäisikö muuttaa sähköliittymää?
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2011
  10. PerttiPasanen

    PerttiPasanen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.07.2005
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselleni vastaten.. Sain kuvaa vähän paremmaksi kun säädin Interlacea. Interlace löytyi (ainakin Mac-ympäristössä) videon pyöriessä Settings -> Video -> Show Advanced -> Interlaced handling. En saanut talletettua muutosta defaultiksi, joten aikamoista säätöä. Toivottavasti homma toimii paremmin Boxee Boxissa.
     
  11. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitteet riittää, mutta toimvuus pitää todeta käytännössä - tekniikka ei toimi kaikissa tapauksissa (riippuu asunnon sisäisestä sähkökaapeloinnista). Ei liity sähkönmyyjään mitenkään eli ei tarvitse vaihtaa liittymää.
     
  12. Epester

    Epester Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2008
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pyörittääkös tämä laatikko maikkarin katsomoa?
     
  13. _K2_

    _K2_ Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2001
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    2
    Juuri näin. Toimintakyky riippuu suuresti asunnon sähköletkuista, esim. vanhoissa kerrostaloluukuissa voi matka makuuhuoneen pistokkeesta olohuoneeseen olla hämmentävän pitkä ja esteitä täynnä. Kannattaa selvittää tuon tilanne, laitteet eivät maksa mitenkään paljoa ja nykyään ne toimivat melko ok.
     
  14. mikros

    mikros Guest Guest

    Liittynyt:
    18.08.2010
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaako tämä laatikko toistaa WLANin yli 720p/1080p .mkv filuja ja samalla niiden rinnalta samasta kansiosta .sub/.srt tekstejä?
    Reititin on Netgear WNDR3700 eli osaa 2,4/5Ghz taajuuksia ja b/g/n.
     
  15. cman

    cman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2003
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    .mkv + .sub/.srt yhdistelmä toimii kyllä. Boxee Boxisaa on n-sarjan wlan joka tukee vain 2,4 GHz taajuutta. Iteltäni löytyy Netgear DGN3500 reititin ja kokeilin juuri pikaisesti vaihtaa boxeessa langallinen yhteys langattomaksi. Kaikki toimivat samaan tapaan kuin langallisessakin, ainoastaan bufferointi kun leffa lähtee käyntiin oli hitaanpaa. 1080p leffatkin näyttivät pyörivän nykimättä.

    Netgearissa WLAN oli Up to 270 Mbps -moodissa ja WPA2-salaus päällä. NASina tomii HP StorageWorks X510 Datavault joka kytkettynä suoraan Netgeariin (1 Gb LAN)

    EDIT: Boxee Boxin selain tukee tällähetkellä Adoben Flashiä ja MTV3 Katsomon player on näköjään toteutettu Microsoftin Silverlightilla, joten ei toimi ainakaan vielä. Ehkä tulevaisuudessa...
     
    Viimeksi muokattu: 24.03.2011
  16. janneks

    janneks Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2011
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Latailin koneelle tuon boxee ohjelmiston ja kaikki netin yli katsottavat videot pätkivät. Varsinkin tuo ruutu.fi pätki ihan tolkuttomasti ja youtube vähemmän mutta kuitenkin häiritsevästi. Tällä samaisella koneella kuitenkin normiselaimella kaikki noi videot pyörii ihan loistavasti. Voiko tässä nyt olla jotain vialla vai toimiiko tuolla boxee boxilla videot yhtä heikosti?

    Käsittääkseni boxilla pitäisi homman toimia vielä huonommin kun se on tehottomampi kuin tämä pöytäkone.
     
  17. cman

    cman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2003
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Veikkaisin ongelman aiheuttajaksi flashiä. Boxee Box jaksaa kyllä pyörittää ko. sivuja pätkimättä niin pikkuruutuna että koko ruudulle levitettynä. Tietysti aina kannattaa varmistaa että mikään laite ei syö nettikaistaa samalla kun katsoo ohjelmia. Varsinkin hitaammilla yhteyksillä. Youtube sinänsä välillä pätkii vaikka olisi minkämoinen kaista, palvelu on vain välillä todella ruuhkainen. Muutenkin youtube-pätkien katsomiseen tulee käytettyä oikeastaan vain youtube leanback-applettia, eikä itse youtube.com sivustoa.

    EDIT:
    Youtube-leanbackin toimintaan voi tutustua selaimellekin osotteessa http://www.youtube.com/leanback

    Voi siis hyvinkin olla että boxee softa PC:lle ei osaa käyttää rautatason kiihdytystä flashille. Boxee Boxissa taas softa osaa käyttää.
    Tässä tredissä on juttua juuri liittyen tuohon windows softan pätkimiseen: fresh insatll boxee lags on all streaming sources.
     
    Viimeksi muokattu: 30.03.2011
  18. cman

    cman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2003
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 11.05.2011
  19. wappu

    wappu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2005
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli päivitettyä. En ole hirveästi vielä kerinnyt tutkimaan mitä uutta.

    Tolla boxin kakella ei varmaankaan silti saa ääkkösiä?
     
  20. wappu

    wappu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2005
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muillakin on varmaan TVkaistan kelauksen kanssa ongelmia, jää jumiin. TVkaistalta sanottiin, että ongelma on tiedossa ja ilmoitettu Boxeelle. Laitoin itse myös Boxeelle bugiraportin.

    Toinen ongelma mihin törmäsin on äänissä. Mulla on digitaalinen ulostulo ja jos laitan boxeen asetuksissa dolby digital vastaanottimen kohtaan raksin niin muiden äänien kanssa tulee ongelmia, esim. TVkaista, youtube ym. äänet kuuluvat päin prinkkalaa ja käyttöliittymä-äänet häviävät.

    Onko muilla samankaltaisia ongelmia?