Pioneer soittimen korjaus

Keskustelu osiossa 'Autohifi' , aloittajana Junnuh, 28.02.2011.

  1. Junnuh

    Junnuh Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2008
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    joo eli mulla on tuommonen Pioneer Dvh-3900mp soitin, ja se paukkaa ja rätisee aikalailla kovasti (siis kaiuttimista kuuluu se pauke ja rätinä). Mikähän tuosta tarkalleen on sitten hajonnut, ja onko sitä mahdollista korjata?
     
  2. j_a_k

    j_a_k Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    7
    Ihan ekaksi kannattaa tarkistaa laitteen sähkönsyöttö, jottei jännite notkahtele ja siitä syystä pauku.

    Mutta muten vika voi olla monessakin paikassa. Vaikuttaako volume paukkeen voimakkuutee? Onko signaalilla vaikutusta (paukkuuko hiljaisella vai lujalla vai molemmilla)? Kytkennät, paukkuuko vain soittimen lähdöt, entä mahdollisen perässä olevan vahvistimen jälkeiset?
     
  3. papukaija

    papukaija Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    1 522
    Saadut tykkäykset:
    0
    RCA:n suojamaat! Pioneereissa EI kestä RCA-johtojen paikalleenlaittamisia ja irroittelemisia, jos soittimelle asti tulee virrat. Siis EI, EI riitä, että soitin on sammuksissa. Virtaa ei saa tulla edes johdoista sinne. Siis virta- tai maajohto irti. Vaikkapa ihan akulta. Siis ennenkuin menee niitä RCA-johtoja sinne räpeltään.
    Edit: Tai noh jaa, ilmeisesti sitten kestää, kunhan sekä soitinta, että vahvistinta käytetään päällä hetken aikaa (ainakin sen 30 sekuntia), ennen RCA:iden kytkentää, että virtapuolen konkat latautuu ja vasta sen jälkeen kytketään RCA:t vahvistimen ja soittimen päistä. Mutta siis kuitenkaan niitä ei kärsi ihan tuosta vaan mennä sinne kytkeen. End Edit.
    Nyt tuossa on siis kaikkein todennäköisimmin se ongelma, ettei sulla yhdistä RCA:n suojamaat maihin. Nyt kun 99.99% todennäköisyydellä ne kuitenki oot onnistunu polttamaan, niin takuukorjaustahan tuohon on aivan turha mennä mankumaan, jos nyt takuu vielä voimassa on. Kytkentävirhe on käyttäjän tekemä virhe, eikä siis kuulu takuun piiriin.

    Vahvistinhan sulla kuitenki on siellä pinskun perässä? Olethan kuitenki sama tyyppi, joka kyseli samasta myös Maxboomin foorumilla?;)

    Seuraavalla kerralla Pioneerin soitinta vahvistimella varustettuun laitteistoon kytkettäessä kannattaa noudattaa noita ohjeita, niin ei pääse suojamaat kärtsään. http://www.powerset.fi/autohifi/ohjeet/pioneer-kytkenta.html
     
    Viimeksi muokattu: 01.03.2011
  4. j_a_k

    j_a_k Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    7
    Itse kylläkin sanoisin osittain huonon suunnittelun aiheuttamaksi ongelmaksi. Poweri- ja audiomaa on suoraan yhdessä vahvistimessa, eikä ole tehty differentiaalituloa audiolle. Oikein mainio häiriön lähde suunniteltu ja saatu aikaiseksi reitti virroille myös RCA:n kautta :)

    Miten muuten Pinohiiren ohjekirjoissa on kehoitettu kytkemään? Voiko sitä kautta saada takuun korvaamaan??

    PS. Tuossa Pasin ohjeistuksessa on melkoista huttua se puolen minuutin virtojen kytkentä. 12 voltin powerikonkat latautuu poweripiuha kytkettäessä, heräte kytkee hakkurin toimintaan ja vahvistinasteen konkat latautuu. Mutta tyhjenevät yhtä nopeasti...

    Eihän tuossa ole muuta, kuin se, että maadoitukset pitää olla kytketty ennen RCA:n kytkentää.
     
    Viimeksi muokattu: 01.03.2011
  5. papukaija

    papukaija Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    1 522
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta jos kytket toisella tapaa (siis toisella tapaa, kuin mitä Pasi ohjeisti), niin kärtsää maafoliot.

    Niin ja mitä ohjekirjaan tulee... nooh aivan turha vedota, eivät korjaa...
     
  6. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Akkukaapeli(t) on ensimmäinen irroitettava ja viimeinen kytkettävä johto kaikissa autohifiasennuksissa. Aika yksinkertainen ohje se. :)

    Asiaa toki mutkistaa, jos high-tech-auto tykkää kyttyrää akun irtiolosta.
     
  7. papukaija

    papukaija Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    1 522
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan se, kunhan kaikki aloittelijatkin sen tietäisivät. Pioneerinkin maafoliot kuitenkin käsittääkseni kestävät silloin. Ainakin ennen kestivät. Mutta eivät kuitenkiaan tuosta vaan RCA:den kiinnittelyä. Ja toisaalta saattaapa se kaapelien irroitus ennen asennusten aloittamista säästää paljon isommaltakin vialta... ;)
     
  8. -PK

    -PK Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tapoihini ei kuulu tehdä ohjeita missä on tippaakaan huttua seassa. Ja on mielestäni melko loukkaavaa että sinä semmoista julkisesti väität. Teoria ja käytäntö ovat kaksi eriasiaa - mua kiinnostaa ainoastaan se mikä käytännössä toimii.

    Nuo tekemäni Pioneerin kytkentäohjeet on tarkastanut ja paikkansa pitäväksi todennut Pioneerin takuuhuoltoja pitkään työkseen tehnyt henkilö. Noiden ohjeiden mukaan kun kytkee niin ei hajoa mitään. Muulla tavalla kun kytkee niin melko helposti lähtee ne suojasulakkeet eikä mene takuuseen. Nuo ohjeet tein vuonna 2007 sen jälkeen kun onnistuin kaikesta varovaisuudesta ja silloin 15 vuoden kokemuksesta huolimatta ne itsekin polttamaan. Ja on ne suojasulakkeet todella moni muukin pitkän linjan autohifiharrastaja vuosien varrella Pioneerin soittimesta tai DSP-prossusta polttanut. Eräs tunnettu autohifisti aikoinaan lohkaisi että "Autohifistin neitsyys ei ole lähtenyt ennenkuin on ekaa kertaa Pinskun suojasulakkeet polttanut." :)
     
    Viimeksi muokattu: 09.03.2011
  9. papukaija

    papukaija Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    1 522
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, kuten aiemminki totesin, niin kannattaa todellakin tehdä tuolla Pasin ohjeistamalla tavalla. Ei siinä nyt kuitenkaan niin kauaa ensinnäkään mene ja toisekseen säästyypä ainakin soittimen korjauttamiselta.
     
  10. j_a_k

    j_a_k Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    7
    No, sen huomaa, että käytännön kokemuksella siellä mennään, eikä tekniikan ja elektroniikan toiminnan tuntemisella. Sillä puolen minuutin virtojen kytkennällä kun ei ole mitään vaikutusta, ihan turha siinä ohjeessa :)

    Kuinkas muuten Pinohiiren ohjekirjassa on kytkennät ohjeistettu? Mielestäni ei mitenkään, kun mitä katselin netistä löytyviä manuskoita. Eli käytännössä Pinohiiri olisi velvollinen korjaamaan kaikki paukkuneet laitteet? Joku Pinohiiren polttanut kun viitsisi viedä asian kuluttaja-asiamiehelle ja tarvittaessa käräjille.

    PS. Et korjannut väitettäni, mitä hyötyä siitä virrankytkennästä on. Tai puuttunut kommenttiini Pioneerin, sanoisinko suunnitteluvirheestä tai vähintään huonosta suunnittelusta, että autovahvistimessa on signaali- ja powerimaat yhdessä. Tuo maiden yhteen kytkeminen kun on hyvä keino saada häiriöitä ääneen, parin euron hintainen differentiaalinen tulo tai isolointi vahvistmessa myös auttaisi, mutta jos helposti hajoitettava kökkökin käy kaupaksi...
     
    Viimeksi muokattu: 10.03.2011
  11. -PK

    -PK Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytännön kokemusta löytyy lähimmän 20 vuoden ajalta.
    Ja sinäkö luulet tietäväsi autohifilaitteiden toiminnasta, niiden asentamisesta, säätämisestä ja käyttämisestä paljonkin enemmän kuin allekirjoittanut? :thumbsup:
    Otetaan pakasta vedetyt autovahvistimet, jotka eivät ole kertaakaan olleet virroissa. Osan autovahvistimien kanssa käy sillä tavalla että ensimmäistä kertaa virrat päälle kytkiessä syntyy virtapiikki ja vahvistin saattaa imaista maita myös RCA-kaapeleiden kautta. Tuo imaisu saattaa olla yli 3 Ampeerin verran ja polttaa Pioneerin RCA linjamaadoituksen 3 Ampeerin suojasulakkeet. Tuolla keinolla itse ne suojasulakkeet vuonna 2007 hajotin. Kaikki muu oli tehty kuten tuossa ohjeessa, mutta vahvistimia en ollut käyttänyt virroissa ennen RCA-kaapelien kytkemistä. Sillä virtojen kytkennällä on siis se vaikutus että soitin pysyy ehjänä - sun tekniikan ja elektroniikan teorian tuntemuksen mukaan sillä ei ole mitään vaikutusta. Eli ehkäpä tässä tapauksessa kannattaa luottaa käytännön kokemukseen eikä teoriaan. ;)
    En niin. Puutuin vain kommenttiisi tekemieni ohjeiden paikkansa pitävyydestä. En ole Pioneerilla töissä joten mulla ei ole kommentoitavaa Pioneerin tekemisistä.
     
    Viimeksi muokattu: 10.03.2011
  12. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Nyt vasta sisäistin kytkentätekstisi... Onko tosiaan riski polttaa sulakkeet Pioneerin RCA-maista, jos kytkee päävirtakaapelin lopuksi ja sitä ennen kaikki komponentit ovat olleet virrattomia ja kaikki liitännät tehty?
     
  13. -PK

    -PK Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    0
    On. Jos sattuu omistamaan autovahvistimen joka ensi startin virtoja haaliessaan imaisee maita myös RCA-linjan kautta niin paskalla säkällä ne Pioneerin sulakkeet palaa. Tuon on saanut aika moni kokenutkin autohifiharrastaja vuosien varrella kokea ja sen takia olen nuo ohjeet tehnyt ettei enää tarvitsisi kovin monen tuota samaa asiaa kantapään kautta oppia.