Apua! ahvistimien, kaiuttimien, pleikkarin yms. yhteensopivuuksista

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana MikMan, 05.03.2011.

  1. MikMan

    MikMan Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen aloittelija kotiteatteriasioissas joten en tiedä näistä asioista juuri mitään...
    Minulta löytyy Sonyn STR-DE515 -vahvistin ja starlight eltax -subbari. Blu-ray-soittimena toimii PS3. Haluaisin tietää onko em. sekasikiöön mahdollista saada liitettyä langattomia kaiuttimia. Viittä kaiutinta siis. Tavoitteena olisi siis katsella blu-ray elokuvia kotiteatterilla höystettynä.
    Kiitoksia jo etukäteen!
     
  2. plundstr

    plundstr Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2005
    Viestejä:
    556
    Saadut tykkäykset:
    1
    Koska ilmoitit "en tiedä näistä asioista juuri mitään" rohkenen ensin epäillä, että oletko nyt aivan varma, että olet hankkimassa langattomia kaiuttimia? Siis systeemiä jossa kytket lähetinyksikön vahvistimen lähtöön (linja- tai kaiutinlähtöön) ja sen jälkeen lähetät äänen radioteitse kullekin kaiuttimelle joissa on sisäänrakennettu vastaanotin. Muista, että jokainen kaiutin vaatii oman sähkönsyötön (paristo/akkukäyttöisiä älä edes harkitse), joten ei ne täysin langattomia ole. Lisäksi äänenlaatu näissä systeemeissä on mitä on, joten kannattaa harkita vielä monta kertaa ennen hankintaa.

    Suosittelen normikaiuttimia vähintäänkin etupäähän (3x). Takakaiuttimissa voi harkita langattomuutta jos sisustus ei mitenkään anna periksi kaiutinpiuhojen vetoa (piuhat voi piilottaa vaikka jalkalistaan).