Optoma HD87

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana peacemaker, 20.10.2010.

  1. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Oma tykkini pitää sellaisen zrrr zrrr äänen, jolloin kuva menee aivan kirkkaaksi ja sitten tummemaksi. Muutenkin mitään erikoista ei kuulu tykistä, tai en ainakaan itse ole huomannut.

    edit: sama ääni tulee kun muuttaa iiriksen arvoa.
     
    Viimeksi muokattu: 14.12.2010
  2. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Joo, samaa kuuluu omasta tykistäkin, mutta tosiaan vain silloin kun manuaalisen iiriksen arvoa muutetaan eli luulisin että tuo on normaalia. Muistaakseni HD80sen manuaalinen iiris äänteli säädettäessä myös.
    Mulla toimii tuo 1080p@60hz ongelmitta PS3:n ollessa kiinni sekä suoraan tykissä 10m HDMI letkulla tai vahvistimen kautta 1m metrin lisäpiuhan kautta.
     
  3. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Joo juttelin Supran laatuvastaavan kanssa usean postin verran. Sanoivat, että yli 10m on ollut ongelmia 1080p@60hz (itsellä 12m letku). Tosin sanoivat, että kannattaa testata parilla eri pleikallakin.

    Tykin kuva on kyllä hyvä, mutta iso homma säätää kohdalleen (kun ei mitään kunnon vehkeitä ole muuta kun DVE BD levy).
     
  4. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
  5. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
  6. SkiiggeBöy

    SkiiggeBöy Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Updated - Finally with an updated HD87 sent for final assessment we were able to gain excellent results with calibration and none of the major issues were present. Because of this we can now fully assess the HD87’s picture quality and it is a very good performer; as we thought it might be.

    Blu-ray images are nice and detailed with motion resolution that holds up very well; a strong point of DLP technology. Colour accuracy following a full THX/ISF calibration is spot on with no visible errors and natural looking skin tones. A well balanced grayscale also helps with image accuracy and shadow detailing in the low and mid-range areas of the image. Out of the box the HD87 does clip the mid-level colour range and an adjustment of the global colour decoder (colour control) is necessary to resolve this issue. However once correctly set up the HD87 offers a very compelling image with excellent depth and rich colour tones were required. The only slight disappointment with the projector is the absolute lack of black level and a slightly skewed gamma. In a normal living room environment where wall colours are light and light control is harder to achieve these slight issues will not be visible as the overall contrast level is affected by the surroundings. However, in our complete black review room this lack of gamma control does produce a slightly washed out image with dark scenes and there is a lack of absolute shadow detailing. However, move to bright scenes and this is where the HD87 excels in calibrated settings.

    We are happy to report that the HD87 does offer an excellent performance for its price point, with only a few niggles for the videophiles out there to worry about.

    http://www.avforums.com/review/Optoma-HD87-DLP-Projector-Review.html

    Pitänee itse testata tuota värikalibrointia ja katsoa säilyykö nuo asetukset, jos ei niin sitten kysellä voiko firmistä päivittää liikkeessä tai huollon puolesta.
     
  8. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ei taida olla uutta firmistä saatavilla sitten tuo FW1.11sen jos tuota Cinetsonin forumia on uskominen. Kuulemma AVForumilla sattunut olemaan ensin heikommin toimiva hiukan ongelmallinen yksilö tai jotain muita ongelmia tykissä josta raapustivat tuon ekan arvostelun. Tuo update kuulostaakin enemmän siltä miten oma tykki on pelannut, eli ongelmitta :)
     
  9. ressu

    ressu Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2001
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minulla on ollut semmoinen ongelma jo alusta asti että kun tykki vähänkin lämpiää niin se alkaa pitää 24/50hz tilassa sellaista sirinää normaalin huminan lisäksi, mutta esim. 60hz tilassa ei vastaavaa ongelmaa ole ollenkaan ja eikä ns. kylmäkäynnistyksessä mennessä suoraan 24fps tilaan aluksi.

    Lopputulos on siis niin että tykki on hiljaisempi 60hz tilassa, aiemmissa tykeissä oli just päinvastoin. Ja leffakäytössä tuo 24 on tietysti aina päällä, joten hiljaisemmilla volyymeilla sekä esim. keskustelukohtauksissa sirinä osuu tietysti ikävästi tarkemman kuuntelijan korvaan..

    Onko muilla ilmennyt vastaavaa "ominaisuutta" HD87 kanssa?

    Jos tätä ongelmaa ei olisi niin olisin kaiken kaikkiaan tosi tyytyväineen tähän tykkiin, 3d:n puuttuminenkaan ei haittaa. Siltikin paras Optoma joka on tullut vastaan.

    1. tykki, jossa oli iiriksessä jotain vikaa niin vaihdettiin hienosti ja nopeasti Highend studion Tuomon toimesta heti alkuun ja en ole oikein tästä jaksanut mitään mekkalaa vielä nostaa, koska takuuhuollot on aina katseluajasta pois ja olen takuuhuoltoja Optoman kanssa vähän liikaakin kokenut menneinä vuosina :hitme:

    Mistä löytää muuten tykkiin parhaaseen hintaan uusia lampuja? Tunteja kun on kertynyt aika kovaan tahtiin tässä jo.

    Tykistä ei muutenkaan ole hirveästi kirjoiteltu täällä, esim. säädöistä, joten näitä ei taida paljon olla hankittuna täällä ylipäänsä, huh?
     
  10. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Itseänikin kiinnostaisi muiden säädöt. Voin katsoa illalla omani ja kirjata ylös (tosin en ole katsonut millään ammattivehkeillä vaan ihan silmämääräisesti).

    Itselläni ei ole tuota ongelmaa ainakaan sohvalle asti kuuluvana. Voin tutkiskellä illalla omaa tykkiäni eri HZ moodeissa, kuuluuko jotain ääntä lähietäisyydeltä.

    Itse olen supertyytyväinen tykin kuvanlaatuun. Ainut miinus on tuulettimen hurina. Pioneerihenkisenä tekisi mieli testata jotain noctuan super silent tuuletinta tuon oman tilalle, mutta ei ehkä uskalla lähteä tälle linjalle :hitme:
     
  11. kajac

    kajac Guest Guest

    Liittynyt:
    16.07.2008
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin viikko sitten tämän HD87:kan. Olin kyllä hakemassa 3D-tykkiä mutta tähän päädyin. Eli minua voidaan pitää hitaana hämäläisenä. Entinen tykki HD80. Onhan tämä hieman eri peli. Kuva yllättävän 3d-mäinen verrattuna HD80. Huomattavasti hiljaisempikin tämä nykyinen tykki.
    Onko kaikilla tuo tykin oma "valikkotaulu" kauhean rakeinen?
     
  12. Paarma78

    Paarma78 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.11.2008
    Viestejä:
    175
    Saadut tykkäykset:
    1
    Perjantaina tuli HD87 mullekkin. Edellisen lähes äänettömän tykin jälkeen tämä kyllä puhisee selkeästi enemmän, mutta on kuvakin paljon kirkkaampi! Normaaleilla äänenvoimakkuuksilla kun katselee niin eipä sitä puhinaa enää huomaa (tykki on katossa kiinni reilun metrin päässä kaalista). Kuva on kyllä upea ja todellakin 3D-kaltainen ulottuvuudeltaan. Vaihtoehtona mulla oli Epson EH-TW6000, mutta päätin että lasien kanssa 3D sähläämiseen en aio nyt lähteä niin valittua tuli tämä HD87 kun hyvään hintaan sellainen tuli vastaan.

    Tuulettimen vaihtoja on tullut tehtyä vahvistimiin onnistuneesti Noctuan ropeleilla, tähän en lähtisi (ainakaan takuuaikana) vaihtelemaan tuuletinta. En katsonut tuulettimen mallia jotta voisi tarkistaa sen speksit, mutta pienellä tutkinnalla veikkaisin että suuri osa pöhinästä tulee myös virtauksista projektorin sisällä...

    peacemaker lupailikin omista säädöistään listausta...? Ittellä on käytössä Grandview 100" Grey (gain 0.8) kangas ja tuolla aiemmalla sivulla olleita säätöjä jo kokeilinkin. Vois kokeilla referenssiksi jotain muitakin asetuksia jos sellaisia suosituksia tulisi tuolle kankaalle vastaan.

    Mitenkä on porukalla lamput kestäneet STD moodissa?
     
  13. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Voisin tässä joku ilta yrittää tuunata ja samalla pistää omat asetukset, tosin oma kangas on 1,0 gain white :)

    Onkos kenelläkään kokemusta tykin putsausoperaatiosta? Linssiä en viitsi ottaa irti, mutta tuulettimista jne voisi pölyt puhallella pois..

    Itselläni on tunteja vasta 750h about, 3k pitäisi kestää, sen näkee sitten miten käy.
     
    Viimeksi muokattu: 26.12.2011
  14. Ihmemies2

    Ihmemies2 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2004
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos ulkonäön perusteella pitäisi tykki valita, niin HD87 on aika korkealla. Esim. uudet Epsonit ovat käsittämättömän rumia kyhäelmiä... Lisäksi tässä ei ole kajareita. Mitä ihmettä videotykissä tekee kaiuttimilla :hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2012
  15. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kotiteatterit ovat vain yksi videotykkien käyttökohde, jopa sieltä vähiten myydyimmästä päästä. Kaiuttimet ovat kätevät esim. messuilla esittelyvideota näytettäessä.
     
  16. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Onko kenelläkään kokemusta, pölyjen putsaamisesta tässä tykissä? Ohjekirjassa mainintaa ei ole, että pitäisi putsata säännöllisesti tms filtteristä.
     
  17. jusnurkk

    jusnurkk Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2008
    Viestejä:
    191
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkäs normaalia tällänen heitto värien välillä? http://db.tt/mf8ebk9K
    Lens shiftiä yritin käyttää joka asennossa ja tuo värien epätarkkuus pysyy abaut samoissa.

    Kuvan keskeltä selkeästi parempi mutta reunoja kohti varsinkin punainen alkaa irvistää silmiin pistävästi.
    Onko muilla vastaavaa?

    Niinkuin tuossa aijemmin todettu, niin taidan vain tähystellä kuvaa liian läheltä...
     
  18. Paarma78

    Paarma78 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.11.2008
    Viestejä:
    175
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mulla vaikuttais olevan sama tilanne. Eli rasteri kuntoon keskeltä niin alkaa sivuilla "shiftaamaan". Jos tätä saa korjattua jotenkin niin neuvot tervetulleita!
     
  19. wilfred

    wilfred Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2003
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    miten näillä vanhemmilla optoman tykeillä input lag...voisin hyvin vaihtaa x30 tykkini tähän jos optomalla pystyisi htpc myös pelejä pelaamaan. 3d voi odottaa kohdallani seuraavaan sukupolveen tms.
     
  20. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mistäs porukka on hommanut uudet lamppunsa HD87:aan? Alkaa olla reilu 2300h mittarissa joten uusi lamppu olisi pian hyvä olla varalla =)