LCD-televisiota ostamassa

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Coltrane, 24.02.2011.

  1. Coltrane

    Coltrane Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2011
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen hankkimassa ensimmäistä LCD-/digi-televisioni ja olen hieman pihalla, minkälaisia laitteita nykyään ylipäätään on markkinoilla ja minkälainen kannattaisi itselle sitten hommata.

    Yleisesti ottaen hakusessa olisi joku 40-42-tuumainen FullHD-laite ja budjetin yläraja on 1000 € (vähemmän ei haittaa...). Vaatimuksena olisi myös USB-tallennus, koska erillistä digiboksia en haluisi ostaa.

    Muutama pohdiskelun aihe:

    * LED-paneeli. Kannaattaako ostaa enää "vanhalla paneelilla" (CCFL vai mikäsenytoli) varustettua laitetta? Onko ero oikeasti merkittävä (en ole mikään hirveä hifistelijä, joka tutkiskelee kaiket illat pikseleitä :) ).

    * DVB-T2 / DVB-C2. Pitäisikö nämä ominaisuudet löytyä? Missä vaiheessa uusiin standardeihin ollaan oikeasti siirtymässä (en nyt puhu mistään urheilukisojen testilähetyksistä).

    Sonyn ensi kuussa kauppoihin tuleva uusi malli KDL-40EX524 olisi yksi mahdollinen vaihtoehto (hinta 948,90 €). Mitään testejä tuosta nyt ei tietenkään kenelläkään vielä ole, mutta yleisesti ottaen kai Sonyn laitteet on olleet ihan hyviä?

    Kuulisin kuitenkin vielä mielelläni, jos jollain olisi heittää jotain kilpailevaa merkkiä/mallia peliin. Tai ylipäätään ajatuksia aiheen tiimoilta. Kiitokset jo etukäteen! :)
     
  2. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    714
    Saadut tykkäykset:
    97
    Seuraavassa (taas kerran) on kerrottu eri taustavalotekniikoiden vaikutuksesta kuvanlaatuun. Televisiomallien testejä ei kannata lukea, jenkkimallit eroavat eurooppalaisista, vaikka mallimerkinnätkin olisivat samat.

    http://reviews.cnet.com/2795-6482_7-399.html
     
  3. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    DVDPlazallakin on jo tsiljoona juttua siitä, että jos tv:ssä on LCD-paneli, niin se on silloin LCD-televisio. Täysin riippumatta siitä, että onko LCD-panelin aina vaatima taustavalo toteutettu jonkunlaisille ledeillä (EdgeLED, DirectLED) vaiko jonkunlaisilla katodiputkilla (CCFL, HCFL). Eli esim. Samsungin "LED-televisiot" ovat siis aivan tavallisia LCD-televisoita, joissa taustavalon virkaa hoitavat valodiodit eli ledit.

    Yhä edelleenkin kannattaa ostaa omaan budjettiin ja omiin spekseihin sopiva tv, riippumatta taustavalon tekniikasta tms. seikoista. Testejä kannattaa vilkuilla niin netissä kuin lehdissäkin (varsinkin jos sekoittaa taustavalon paneliin...), vaikka niissä usein onkin moninaisia puutteita. What Hifin testeihin ei koskaan kannata suhtautua kovinkaan vakavasti, MikroBitissä eivät yleensä testaa televisioita hämärässä, TM:n papparaisilla on omat jääräpäiset käytäntönsä (parempien LCD-televisioiden Local Dimming -toiminto otetaan aina pois käytöstä, koska toiminnon kerran saa pois päältä) jne.
    Eri testeissä on siis erilaiset painotukset, kuten eri käyttäjilläkin on (hinta, katsotaanko hämärässä, häiritseekö peilaavuus, pelataanko fps-pelejä jne.). Valitettavasti osa testeistä on lähempänä maksettua mainosta tai fänipoikien hehkutusta, kuin aitoa testiä mittaustuloksineen.

    DVB-T2:sta löytyy juttua ainakin täältä: Digi-TV - vastaanotto. Sitä tukevia malleja on vasta nyt tulossa markkinoille, eli useimmat nykymallit eivät siis DVB-T2:aa ymmärrä. Toistaiseksi sillä ei tietenkään suurta merkitystä käytännössä ole, kun ei ole moisia lähetyksiäkään.
     
  4. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei LED vanhenna muita tekniikoita mitenkään, eli sitä ei kannata pitää valitakriteerinä (ts. ei tarjoa mullistavasti parempaa kuvanlaatua - varsinkaan LED-tekniikka yksinään (eli LED-tarra telkkarissa) ei tarjoa mitään erityistä).

    DVB-T2 on oleellinen, jos käytät TV:tä antenniverkossa. Teräväpiirtolähetykset alkavat tänä vuonna, ilman tuota niitä ei näe (mutta nykykanavat näkyvät ainakin vuoteen 2016) ilman ulkoista boksia. Lisäksi pitää olla Antenna HD ready (ts. CI+-tekniikan) -tuki.

    DVB-C2:ta tukevia laitteita ei ole kaupan, eikä sen tulo Suomessa käyttöön ole mitenkään varmaa (tai ainakin aikataulu on avoin). Kaapelissa HD-kanavat eivät vaadi DVB-C2:ta, mutta Cable HD ready (ts. CI+-tekniikan) -tuki pitää olla (viimeistään tuntemattoman siirtymäajan jälkeen).
     
  5. Nyargo

    Nyargo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2008
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei sanotaan et mul on 800e rahaa ja olisin ostamassa tv:tä. Mikä kannattais ottaa?

    Tv tulis peli ja blu-ray käyttöön. Oon katellu noita edge-led telkkareita ku kuvanlaatu on loistava niissä. Esim samsung 40C6005, mut oisko jotai muita mahdollisuuksia.
     
  6. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Samsung 40C650 dvb-t2 virittimellä n.710€ Amazon.uk(input lag 45ms game modessa).

    Pixmaniasta saa reilusti halvemmalla 627€ sis.pk http://www.pixmania.com/fi/fi/5294603/art/samsung/lcd-televisio-le40c650.html
     
    Viimeksi muokattu: 04.03.2011
  7. Nyargo

    Nyargo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2008
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Taitaa olla sitä valovuodon mahdollisuuttakin enemmän noissa edge-ledeissä :)
     
  9. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    714
    Saadut tykkäykset:
    97
    Jep, ja "clouding", eli pilveilyä, mm. 40C6005-mallissa flatpanels.dk
    -testin mukaan. Ei parannusta kuvanlaadussa edellisen vuoden malleihin.
     
  10. Nyargo

    Nyargo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2008
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nooh jos ton 6005 tyrmäsitte niin tiedättekö mitään tosta parempia/hyviä edge-led telkkareita max. 800e? Kaipa se mainospuhe tehoo sit muhunki ku noita ledi telkkuja kattelen :s

    Tärkeimpiä asioita just on kuvan tarkkuus värien värikkyys ja sit se ettei blu-rayt pätki ku kattoo niit ps3:lla. Nii ja tietyst se et pystyy pelailee :)


    Edit: Okei okei nyt aloin lukee tota linkkii tos postaukses tuol ylhäällä niin kertokaa nyt tyhmälle, et mitä edge-ledissä on parempaa ku perus taustavalossa. Sit vielä se ku plasmaa en halua niin saanko 800e paremman kuvan perus lcd televisiolla vaiko 800e led taustavalaistussa lcd televisiolla. (parempi kuva yllä olevin kriteerein... ehkä värien värikkyys ja mustan mustuus on tärkeässä roolissa)
     
    Viimeksi muokattu: 04.03.2011
  11. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    714
    Saadut tykkäykset:
    97
    Kuvan laatuun vaikuttaa muutkin asiat kuin taustavalon tyyppi. Edge-LED-taustavalon ansiosta televisiosta saa litteän, lisäksi LEDit kuluttavat vähän virtaa, tosin ero CCFL-laitteisiin on pienehkö. Koska LEDit eivät ole tasaisesti kuvan takana vaan reunoilla, valovuotoa ja pilveilyä esiintyy, ilmiön häiritsevyys vaihtelee.
    Jos ao. linkkiä luit, huomasit että aivan viime aikoina Edge-LED -teknologiaan on joissakin malleissa yhdistetty myös alueellinen himmennys (local dimming) - vaihtelevalla menestyksellä.

    Pelaajille tärkeä juttu näyttää olevan "input lagin" suuruus, se pitää ottaa huomioon televisiota valitessaan.

    Jos ei ole kotiteatterilaitteistoa, television äänenlaadullakin on merkitystä.

    Kannattaa hiukan selailla tätä keskustelupalstaa, jospa se mieleinen tv sieltä löytyisi. Jokaisella on omat tarpeensa ja mieltymyksensä. Ylivuotisia malleja saa monesti tarjoushintaan.
     
  12. Signaaliomena

    Signaaliomena Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2004
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tungenpas tähän samaan keskusteluun oman kysymykseni:

    Suositelkaas telkkaria (n. 40" tai isompi), jota....:

    - Katseluetäisyys n. 2,5-3,0m
    - käytetään 70% SD-kuvan katsomiseen (Suomen SD-tv-kanavat)
    - loput HD-matskun katselua
    - Myös PC:n kautta pitäisi saada katseltua kökkölaatuisia (jopa alle Suomi-kanavien sd-tarkkuuden)-videoita, kuten Youtube-moskaa sekä vanhoja koneelle kertyneitä huonolaatuisia esim. urheiluvideoita. Miten onnistuu kuvan venyttäminen isolle ruudulle tai edes pienemmässä ikkunassa pyörittäminen? Kuvaputkella nämä ovat olleet siedettävää katsottavaa, mutta entä suuremman luokan nykyaikaisella ruudulla? Onko mikään kuvanparannuspiiri tms. tämän suhteen autuaaksi tekevä?
    - TV:n omilla mediatoisto-ominaisuuksilla ei ole merkitystä, koska kuva tulee suoraan PC:ltä HDMI:n kautta
    - TV:n tulisi kyetä näyttämään sulavasti urheilua (kuva pysyisi tarkan sulavana nopeatempoisessa sivuttaissuuntaisessa jääkiekkomatsissa)
     
  13. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tuolle katseluetäisyydelle kävisi jo joku 55".

    Kuvanparannuspiirit ei paljon auta jos alkuperäismateriaali on huonolaatuista.

    Pixmaniasta Samsung 40C650(dvb-t2 viritin,100Hz) 627€ sis.pk http://www.pixmania.com/fi/fi/5294603/art/samsung/lcd-televisio-le40c650.html
     
    Viimeksi muokattu: 04.03.2011
  14. Signaaliomena

    Signaaliomena Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2004
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Öh, eikös tuo katseluetäisyys ole kuitenkin todella lyhyt, kun suurimmalta osin katsottaisiin näitä YLEn, MTV3:n, Subin yms kaamealaatuista SD-tarjontaa. Ainakin liikkeissä katsottuna (joo, liikkeissä kuvasäädöt useimmiten pielessä) joku jääkiekko-ottelu SD-tarkkuudella on jotain hirvittävää tuon kokoluokan ruuduilla läheltä katsottuna.
     
  15. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Joo sd-laadulle tuo 2,5-3,0m on hyvä katseluetäisyys, mutta saa olla aika haukankatse että erottaa esim. 720p ja 1080p:n eron. Tuolta 2,5-3,0m etäisyydeltä myös netin normi kirjaisinkoon näkeminen 40" ruudulta on aika vaikeaa tai silmiä rasittavaa.
     
    Viimeksi muokattu: 05.03.2011
  16. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    714
    Saadut tykkäykset:
    97
    Full HD- ja HD Ready -televisioiden parhaat katseluetäisyydet (Sony.fi):
    http://www.sony.fi/res/images/image/07/1241686019007.jpg
     
  17. poopee

    poopee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos on hankkimassa uutta 1080P telkkaria, kannattaa panostaa myös 24FPS tukeen.

    Valmistajat mainostavat 24fps, 24p ja 24hz.

    Kyllähän BR-leffoja katselee ilmankin 24fps tukea, mutta kuva saattaa vähän pätkiä. Kun 24->50/60 muunnos ei mene tasan.
     
  18. Signaaliomena

    Signaaliomena Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2004
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, ymmärrän kyllä nämä etäisyydet HD-matskulla, mutta tosiaan kyse on SD-tavaran katsomisesta, jota silmät eivät kyllä kestä jotain >50" kuvaa parin metrin päästä, ymmärrätte varmasti? SD-kylki edellä mennään tässä hankinnassa.
     
  19. Nyargo

    Nyargo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2008
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuntuu vähä et joka mallis olis tota inputlagia "liikaa" ainaki foorumilaisten mielestä. Plasma harkinnassa...
     
  20. chriscole911

    chriscole911 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.03.2011
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa ostettua ennen joulua samsungin LE40C535 töllötin vähän niinku heräteostoksena vanhan 26" lg:n tilalle. No innostuinpa sit sen verran ostoksesta, että aloin lueskelee näitä foorumeita ja nyt iski televisiokuume kun peli ja blu-ray käyttöön tekisi mieli saada hieman parempi töllö. Muuten olen ollut tosi tyytyväinen tuohonkin, mutta alkoi kiinnostamaan vähän isompi ja mielellään joku 100Hz malli. Tulee aika paljon pelattua FPS ja rallipelejä joihin kuvittelisin tuollaisen 100Hz sopivan paremmin.

    Tässä alla pari mallia mitä olen ajatellut, joten enemmän näistä tietävät jos viitsitte kertoa, että onko näistä mitään konkreettista hyötyä/etua tuohon mun tän hetkiseen telkkariin nimenomaan ps3 peli ja blu-ray käytössä.

    Samsung LE55C655 -LCD-tv 55” hintaan 1299€ hobbyhallista

    Samsung LE46C755 3D-TERÄVÄPIIRTOTELEVISIO 46" Citymarketin mammuttimarkkinatarjous 899€.

    LG 52LD550N OnOffista 1199€


    Muitakin toki saa ehdotella, hinta max 1300€ ja koko min 46" (osamaksu mahdollisuus ois hyvä olla).
    Tuo katseluetäisyys mietityttää kans kun tulee pelattua/katsottua noin 1,5-2,5m et onko tossa 55" mitään järkee läheltä katottuna (tarkoitan et näyttääkö huonommalta samalla etäisyydellä ku toi 40" vaikka telkkari olisikin parempi)?
    Sit tosta 3D:stä kun en ole niin perehtynyt, että mitä esim pleikkarin pelejä sillä pystyis 3D:nä pelaamaan ja onko se nyt sit niin hienoo? Muuten en edes harkitsisi tuota 3D:tä mut toi CM:n tarjous vaikuttaa aika hyvältä. Kiitos etukäteen jos viitsitte näihin ikuisuuskysymyksiin vastata :)!!