koti-wlan: jotkut laitteet ei yhdistä

Keskustelu osiossa 'Tietoliikenne' , aloittajana kotiwelho, 03.03.2011.

  1. kotiwelho

    kotiwelho Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    hei,
    löytyisikö jotain 'todennäköisiä syitä' seuraavalle:
    mulla kotona wlan, verkkotodennus WPA2-PSK, salaus AES. toiminut ongelmitta jo monta vuotta kodin laitteiden kanssa: kotitietokone, pleikka, älypuhelin jne.

    ongelma: kun olen tuonut esim. työläppärini kotiin, se ei saa yhteyttä tähän verkkoon. kone tunnistaa verkon, pyytää verkkotunnuksen, annan sen oikein (kokeiltu ja tarkistettu useita useita kertoja), sitten näytössä pyörii pitkään ilmoitusikkuna 'Odota, Windows muodostaa yhteyttä verkkoon <kotiverkon nimi>. Odotetaan verkkoa....

    n. Minuutin päästä tuo ikkuna häviää ja jäljelle jää ikkuna 'valitse langaton verkko', mutta yhteys ei ole muodostunut. Ei mitään virheilmoja eikä koodeja. koneen käyttis XP. WLAN tukiasema D-link DI524.

    Sama toiminta toisella kotiläppärillä jonka olen tuonut toisesta asunnosta. nämä molemmat koneet kyllä toimivat kaikissa muissa wlan-lähiverkoissa töissä, kahviloissa jne.

    Kotonani näkyy pari muuta salattua wlania (naapureiden). olen käyttänyt windowsin korjaustoimintoa (poistaa ja uudelleen asentaa lähiverkkoasetukset tietokoneessa) mutta ei auta.

    Kuulostaako kenestäkään tutulta?

    kiitokset suuntaa antavista vinkeistä!
     
  2. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei sen kummemmin kuin että oletko koittanut ottaa dlinkistä virtoja pois?

    Samoin jos se jakaa dhcp:llä ip osoitteita oletko tarkistanut että "poolissa" on vielä osoitteita jäljellä. En kyllä usko että toi voisi olla ongelma. Joka tapauksessa tukiaseman uudelleenkäynnistys vapauttaa ip osoitteet uudelleen jakoon.

    Saatko mitään "uusia" laitteita kytkettyä sen jälkeen kun em. läppäri ei kytkeydy verkkoon?
     
  3. Kof

    Kof All praise the Infanta Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.02.2002
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko yhteys ikinä toiminut tuon työläppärin kanssa?

    Jos DHCP-poolista olisi osoitteet loppu niin kyllä yhteyden pitäisi jäädä silti päälle mutta vaikka APIPA-osoitteella kun DHCPOFFER-pakettia ei tukiasemalta tulisi.

    Tuollaisen tilanteen saa aikaan esim. sallittujen mac-osoitteiden listalla tukiasemassa, silloin se kyllä yrittää yhdistää mutta tukiasema hylkii yhteyden. Toinen vaihtoehto on niinkin yksinkertainen kuin että ajuri ei tue WPA2-tasoista salausta. Harvinaista, kun kuitenkin mainitset että toinenkin "ulkopuolinen" kannettava temppuilee, mutta on niitäkin nähty.
     
  4. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    WPA2 aiheuttaa yllättävän paljon ongelmia varsinkin vanhemmissa laitteissa. Päivitä sekä työläppärin että d-linkin ajurit ja kokeile uudestaan. Jos ei vieläkään toimi, kokeile WPA tasoa. Tod näk toimii jolloin vastaus on, että WPA2:a ei vaan voi saada toimimaan.
     
  5. kotiwelho

    kotiwelho Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    - wlan tukiasemaa on bootattu usein, ei auta
    - muiden laitteiden yhdistyminen on aivan riippumatonta näistä ongelmatapaukseista, toiset laitteet toimii aina, nämä pari ei koskaan

    ehkä täytyy vain luovuttaa näiden vanhojen xp-koneiden kanssa.

    kiitokset kommenteista!
     
  6. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kuten Säätäjä tuossa yllä sanoi, wpa2 aiheuttaa usein ongelmia vanhempien laitteiden kanssa. Tai oikeastaan se taitaa olla AES mikä nitä ongelmia aiheuttaa. Kannattaa tosiaan kokeilla Säätäjän ehdottamia toimenpiteitä.