Persona Non Grata - Teemu Mäki (pervo kissan tappaja)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana E. P., 28.11.2003.

  1. Imlego

    Imlego Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    1 416
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nähdäkseni moraalilla ja vaistoilla/vieteillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Tappamisella on yleensä vain yksi järjellinen syy niin eläimistä kuin ihmisistäkin puhuttaessa: selviytymiskamppailu. Jos K-kaupasta ei saisi ruokaa, ihmisten keskuudessa vallitsisi luultavasti edelleenkin viidakon lait.

    Tapot yleensäkin tehdään sellaisten hetkellisten impulssien varassa, että ei siinä eettisiä kysymyksiä juuri mietitä - ja henkilökohtaisena mielipiteenäni väittäisin, että tekijä kokee aina jotain henkilökohtaista tai omaan omaisuuteensa/oikeuksiinsa kohdistuvaa uhkaa, vaikka kuinka subjektiivista. Moraali siis ei estä ihmisiä kääntymästä viettiensä vietäväksi vaan tarve, tai lähinnä niiden puuttuminen.

    Siihen, että ihmiset huvin vuoksi tappaisivat toisiaan, en usko. Aina on motiivi, vaikka vääristynytkin - mutta sillähän ei ole mitään merkitystä yksilön subjektiviteetin takia.
     
  2. ExC

    ExC Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.01.2002
    Viestejä:
    1 206
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kautta historian, moraali on aina laitettu syrjään kun siitä on ollut liikaa haittaa...
    Sitten jälkeenpäin kyllä voivotellaan... ja hyvin vähän opitaan.
    Samat virheet toistuvat harmillisen usein.

    Olipa kyse uskonpuhdistuksista, juutalaisvainoista, turhista ristiretkistä Irakiin jne. kaikissa on yhteisenä perusteluna se, että toinen osapuoli näkee itsensä tärkeämmäksi ja laskee olevansa oikeassa puuttuessaan toisen tekemisiin.

    On hyvä vaatia eläimille oikeudenmukaista kohtelua, mutta se ei toteudu edes ihmisten kesken.

    Ihminen osaa kyllä katua/hävetä tekojaan toisin kuin useimmat eläimet, mutta sillä on siihen syytäkin. Luomakunnan kruunu... :eek:
     
  3. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    Toisaalta Saddam Hussein tappoi ensimmäisen kommunistin pikkupoikana enonsa kanssa. Toisaalta Aadolf Hitler oli kasvissyöjä. Voi hyvinkin pitää paikkaansa tuo kertomasi, mutta en nyt lähtisi tuosta vetämään mitään johtopäätöksiä.
     
  4. korppi

    korppi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.11.2003
    Viestejä:
    141
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanha ketju mutta kun tämä ohjelma on nyt nähtävissä Elävässä arkistossa niin otetaan ylös.

    Taide on ihmisen keksimä asia josta on tehty elämää suurempi ja jonka nimissä voi tänä päivänä touhuta mitä vaan kunhan se taidesanastolla perustellaan. Kansa hurraa ja apurahat juoksevat. Kannattaa lukea Harri Mannerin kirja "Suuri performanssi". Siitä on tehty myös hyvä tv-näytelmä, jonka YLE toivottavasti joskus uusii.