Idols ja ratkiriemukkaat hetket

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana shack, 28.09.2003.

  1. MonoPete

    MonoPete Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2010
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Teatteriviikonloppu, osa 1 eilen: Ei mene ehkä otsikon "ratkiriemukkaat hetket" alle, mutta jäi tuomaroinnissa erityisesti häiritsemään yksi seikka. Se kaveri (olikohan Helsingin koelauluista?), pipopää joka koelauloi kitaran kanssa polviasennosta - putosi nyt teatterissa kun ei mennyt rivilaulu häränsilmään. Nikula perusteli jotenkin, että "jos olisi päästetty, olisi mennyt ladatun odotusarvon takia". Samaan aikaan oli se tyyppi, joka koelauluissa myös pipo päässä (pääosin ulkomusiikillisin avuin?) täysin sulatti naistuomarit, meni silloin läpi päätuomarin ja geagean äänillä. Laulu ei ollut koelauluissakaan mitenkään tajunnan räjäyttävää, mutta teatterissa meni aivan plörinäksi, siis aivan karmivasti päin persettä ja nuotin vierestä - ja jatkopaikka silti kolahti. Jotakin odotusarvoa täytyi tässäkin jäädä, jos nimittäin katsoin samaa rivilaulua kuin tuomaritkin - tottakai makukysymys, mutta pudonnut kaveri oli kummassakin esiintymisessä parempi laulaja kuin jatkoon päässyt... No ehkei kummallakaan jakoja silti finalistiporukkaan, joten aivan sama.
     
  2. SamSon

    SamSon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, sama noteerattiin täälläkin. Se hesan jamppa veti kyllä huonosti, biisivalinta oli väärä, ja mahdollisesti asiaan vaikutti, että koelauluihin tultiin hällä väliä -asenteella, kun taas teatterissa olikin jo vähän paineita päällä. Silti se treen söpöläinen veti aivan surkean vedon, jolla kuka tahansa muu olis lentänyt leppäkeihäänä pihalle. Ei ihan konsistenttia ollut tuomarointi, mutta tosiaan, kumpikaan ei ole lähelläkään finaalimatskua...

    Kunhan nyt Martta ei tipahtais sen takia, että vieruskaveri veti totaalijäätymisen sanoissa. Ilmeisesti se ei kuitenkaan ollut mikään lopullinen niitti, mutta seuraavaksi pitää onstua.
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Sama jäi häiritsemään myös minua, sillä sen jatkoon päässeen söpispojan esitys teatteriviikonlopulla oli täynnä aivan kaameita soraääniä. Uskoisin kuitenkin tuomariston päätökseen vaikuttaneen sen, että tämä söpistyyppi sentään lauloi kuuluvalla äänellä ja vain nuo vaikeimmat Bon Jovi -luritukset menivät pieleen. Sen sijaan tämä kitaran kanssa koelauluissa pärjännyt 30-vuotias tyyppi lauloi teatteriviikonlopulla niin hiljaa ja innottomasti, että varmaan tämän takia hän putosi. Totta kai lienee selvää, että asiaan on vaikuttanut sekin, että toinen on nuori ja naisten päiväunien kohde ja toinen on 30-vuotias ylipainoinen partamies. :D

    Ehkä suurimmat risut tulisi antaa Idols-ohjelmaa editoijalle, joka omalla työllään paljasti noin räikeän vastaanasettelun: nuo taisivat tulla ihan peräkanaa, eikä katsojalle jää muuta vaihtoehtoa kuin todeta "mitäs pirua, ensin Jone pätee sillä, ettei odotusarvolla pääse jatkoon ja sitten kuitenkin kamalilla soraäänillä varustettu söpis pääsee".
     
  4. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämä on tällaista. Toisaalta siellä oli sitten yllättävänkin moni naispuolinen pullukka mukana. Niitä tosin lienee sen verran monta ettei voi kaikkia karsia heti.

    Lassi ja Ilpo kyllä nyt vakuuttivat ja erottuivat joukosta. Taitavat mennä finaaleihin helpostikin näillä näkymin.
     
  5. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Aivan samaan mieltä. Vääryys tapahtui. :grr:
     
  6. CharlesBronson

    CharlesBronson Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2007
    Viestejä:
    405
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minustakin tuossa tuli suuri virhe tuomaristolta, mutta myös suuri virhe tältä "polvistujalta" valita tuommoinen Egotripin biisi tuohon koelauluun. EI VAAN TOIMI ILMAN SÄESTYSTÄ! Biisinä hyvä toki jne. mutta ei siinä oikein pääse näyttämään taitojaan niin kuin tuossa olisi pitänyt.
    Tämän söpöliini-Severin(?) vetäisy olikin sitten ihan hirveää tuubaa, ja mies onkin jatkossa vain pärstänsä perusteella. Toinen joka jäi erityisesti kaivelemaan oli tämä Bon Jovia päin v*ttua ujeltanu poikonen, joka kans jatkoon kelpuutettiin...käsittämättömiä päätöksiä!
     
  7. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Levymyyntiin vaikuttaa enemmän ulkonäkö kuin laulutaito. Ei Antti Tuisku ollut laulajana kilpailun paras, mutta ulkomuodollisten syiden johdosta pärjää hyvin ammatissaan nykyisin.

    Tietokoneella huono ääni korjataan hienoksi ääneksi. Ainakin studiossa eli levyn tuotannossa. Livekeikalla ikävä kyllä paljastuvat laulajan todelliset lahjat (niiden puute), ja siksipä en livekeikoille voi mennä, koska solistit kiekuvat nuotin vierestä useammin kuin nuottiin osuen. Olli Lindholm esimerkkinä tästä.

    Toistan: pop-musiikissa lauluTAITO ei ole välttämätön lisävaruste, sen saa studiossa rakennettua ykkösten ja nollien avustuksella. Mutta hyvä ulkonäkö on välttämätön varuste jos mielii myydä levyjä (esi)teineille. Ja karvaisille kaljamaha-äijille, jotka myös ymmärtävät hyvien muotojen päälle.

    Ainoa poikkeus näistä lainalaisuuksista on superlahjakkuus. Jos laulutaito on virtuoosimaisen ylivertainen, silloin vajavainen ulkonäkö ei ole rasite.
     
  8. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Pystyy sitä livenäkin kikkailemaan: Playback on keksitty ja lisäksi myös autotunea voi käyttää live-esityksissä reaaliaikaisesti.
     
  9. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Jos Idols olisi laulukilpailu niin se järjestettäisiin radiossa.
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jaa-a... Kuinkahan monta prosenttia kansasta enää radiota kuuntelee? Itsekin olen kuunnellut radiota yli 10 minuuttia per vuosi tahdilla viimeksi yli kymmenen vuotta sitten. Toki siinä olen samaa mieltä kanssasi, että kyllä tässä ihan audiovisuaalista kokemusta haetaan pelkän auditiivisen kokemuksen sijaan.

    EDIT: Nyt se "söpöpoika" tippui, joten oikeus tapahtui.
     
    Viimeksi muokattu: 27.02.2011
  11. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Radiota kuuntelee 4,5 miljoonaa suomalaista joka viikko. Aika moni kuuntelee aamuohjelmaa koulu- tai työmatkalla autolla ajellessa.
     
  12. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän radiota kuitenkin yli 30-vuotiaassa kansanosassa vielä kuunnella ainakin autoillessa aika yleisesti. Eri asia on sitten, että Idols on ensisijaisesti suunnattu nuorisolle, joten siitä markkinasta jäisi kyllä varmasti yli puolet tavoittamatta järjestämällä se radiossa...

    Edit: God damn Mustis! :p
     
  13. Mixu77

    Mixu77 Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2002
    Viestejä:
    202
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän noissa tuomaroinnessa ole muutenkaan ollut mitään logiikkaa. Siinä yhdessä jaksossahan todettiin joillekin että kielitaidon (suomen) puute nousisi jossain vaiheessa vastaan ja siksi ei valittu jatkoon mutta kuitenkin valittiin se musta mies sekä se aasialainen tyttö, jota roikotetaan mukana kun on niin pirtsakka tai on persoonallinen (ääni).

    Kyllähän ulkomuodon vaikutus on yli puolet noissa. Ei se sokea olisi voittanut vaikka olisi ollut kenen tahansa ääni ja minusta se ihan ok veti verrattuna noihin naisten päiväunipoikiin about samalla tasolla. Ei kai levy-yhtiöt takoa rahaa semmosella kaverilla kun teinit ei halua samaistua sokeaan, siis ei mitenkään näkövammaa halveksuen sanottuna, päinvastoin mutta se vaan on este kilpailun voittamiseen.
     
  14. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olen samaa mieltä. Ehdottomasti näistä tulee karsia näkö- ym. vammaiset, pullukat, ja selvästi idoliksi tai sen tapaiseksi jo ulkonäöltään sopimattomat raakasti pois. Lapsellinen pelleily erikoisen oloisen kilpailijan kiinnostavuudesta jaksaa naurattaa joka kerta. Voihan sillä huijauksella tietysti jonkinlaista hyvää tv:tä keskimääräisellä yleisöllä tehdä. Kuten tosiaan tuollaisella naisten mielestä söpön surkean laulajapojan mukana roikottamisella. Ihme kyllä loppui jo tuossa vaiheessa.

    Lisäksi nauratti se tuomarin kuljeskelu näiden nuorten tärisevien laulajawannabeiden keskuudessa. Voisin vaikka vannoa, että kosketti eräänkin kilpailijan jalkaa yhdessä kohtaa. Ihmettelin, miksei kilpailija reagoinut poistumalla, eli jippiitä huutamalla. Ilmeisesti päätteli mistä siinä oli kyse.

    Tasohan taas on laskenut tässä vaiheessa kuin lehmän, no sanotaan vaikka häntä. 3 miestä on lupaavia voittajakandidaatteja. Kaikilla näistä tuntuu pääkin kestävän. Lassihan kylmästi kokeili kepillä jäätä, ja tuomaristo senkuin tykkää. Floristityttö sitten pakollinen naapurin nätti tyttö, laulaa kotikutoisen kivasti -tapaus. Jotenkin muita suhteellisen hyviä nyt ei ole mielessä. Se Fatima esim. on mielestäni aivan yliarvostettu. Hius- ja painotyyli eivät sovi idolille, etenkin kun laulukaan ei ole erikoisen erityistä.

    Semifinaaleissa 12 itsensä tms. edustajaa. Mitenköhän nämä karsinnat finaaliin menevät. Mikäli finaaleissa on 6 henkilöä, toivoa sopii mäkihyppykisoista keksittyä duel-järjestelmää. Draamaa, ja ilman sääliä.
     
  15. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, Idolshan on ensisijaisesti TV-ohjelma joka myy itseään, eikä niinkään kykyjenetsintäkilpailu. Jos Idolsista sitten tulee hyvin menestyviä tähtiä kuten Tuisku, niin se on tietysti pelkkää plussaa. En usko levy-yhtiöidenkään oikeasti olettavan, että Idols tuottaisi juuri muuta kuin yhden levyn ihmeitä ja niitähän sitten pääasiassa on nähtykin. Jos kilpailulla saadaan myydyksi se pakollinen finalistien kokoelmalevy sekä voittajan ja kakkoseksi tulleen debyyttilevyjä kohtuullisesti, niin se on jo aika hyvin.

    Eri asia on sitten, miten Idols suhtautuu nykyaikaiseen latauskulttuuriin. Alle 30-vuotiaat eivät enää osta CD:eitä, joten kilpailulla ei ehkä saada myydyksi kuin muutamaa laulua nettilatauksena. Toisaalta eipä yhtiöillä tuossa mitään kauhean suurta satsausta ole, koska vain voittaja jaa levytyssopimuksen. Musiikkilatauksen yleistyminen siis entisestään korostaa Idolsin olevan pelkkä realitysarja ennemminkin kuin vakavasti otettava kykyjenetsintäkilpailu.
     
  16. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä on vakavasti otettava kykyjenetsintäkilpailu?
    Ai niin, eihän niitä tv:ssä esitetä, eikä saa näyttää rahvaalle miten levy-yhtiöt omat helmensä löytävät.

    Vaikka haluaisin kuinka olla Idolsia vastaan niin on se monelta osin juuri ja nimenomaan tuota. Toki se on siirappisesti kuorutettu nykynuorisolle sopivaan formaattiin. Mutta kyllä sieltä kykyjä nousee esille ja nimenmukaisesti Idoleja teineille. Suosittelen katsomaan semi-finaaleista eteenpäin jos haluaa nähdä kelpo laulusuorituksia. Anna Puu on hyvä esimerkki asiallisesta laulajakyvystä joka tuolta on lähivuosina markkinoille noussut ja eiköhän Annan biisit ole latauslistojenkin kärjessä keikkunut.



    Iso
     
  17. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulihan tuota katsottua aika aktiivisestikin muutamalla ensimmäisellä kaudella, eikä tietysti voi kieltää sitä, etteikö joukossa olisi ajoittain myös oikeasti hyviä laulajia ja esiintyjiä. Kykyjenetsintä ei kuitenkaan ole homman pääpointti vaan ainoastaan syy tehdä realityä. Jos sieltä sitten nousee jokunen kestotähtikin, niin se on pelkästään bonusta, mutta ei millään tavalla oletusarvo. Jos ohjelma on saanut hyvät katsojaluvut, niin se on saavuttanut tavoitteensa riippumatta kisassa pärjänneiden menestyksestä musiikkibisneksessä.
     
  18. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
    Semifinalistien nimet vuotaneet...

    Laura Itkonen: Suddenly I See

    Stina Girs: Need You Now

    Anna Paatero: Sinä olet minä

    Hennamaarika Syvänne: Lovefool

    Fatima Koroma: On niin helppoo olla onnellinen

    Lotta Sandholm: Chasing Cars

    Jusu Wirekoski: Asfaltin pinta

    Ilpo Kaikkonen: Who Knew

    Lassi Valtonen: Solitude

    Jerkka Virtanen: Valon pisaroita

    Martti Saarinen: Sinä

    Ali Elkharam: Illusion and Dream
     
  19. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Jahas, Lassi päätti sitten panostaa rumpujen soittoon. Onnee vaan!

    Lotta on kyllä IhQ :love:
     
  20. Mixu77

    Mixu77 Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2002
    Viestejä:
    202
    Saadut tykkäykset:
    0
    Törkee tuon Lassin temppu. Liekö suunniteltua et kävi vaan hakee mainosajat bändilleen...