Lapsi sotki kynttilää LCD television ruutuun

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana juhaos, 20.02.2011.

  1. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    0
    Johan tässä on vinkkejä ollut. Itse en ainakaan tuolle lämmityslinjalle lähtisi, mutta se jääpala-kikka voisi ehkä olla kokeilemisen arvoinen. Toimii ainakin purukumiin hyvin. Steariinin jäädyttämistä (joko jäällä tai kylmäsprayllä tms.) voi kokeilla ensin jossain muualla, onko sillä edes teoreettista mahdollisuutta toimia.

    Partakoneen terät jne. toimivat varmasti tasaiselle pinnalle, kuten lasille, mutta nämä näyttöjen pinnat taitavat kaikki olla hieman taipuvia, joten itse näkisin riskin naarmuttamiselle olevan aikamoinen terän päiden kohdalla... toki jos terän kärjet pyöristää ensin, niin riski pienenee melkoisesti.

    Xyleeniä tehokkaampi liuotin on MEK (metyyli-etyyli-ketoni), jota käytetään puhdistuksessa, mutta saatavuudesta en osaa sanoa oikein mitään puhumattakaan siitä, mitkä sen vaikutukset ovat itse ruudulle. Paras tapa olisi varmasti kokeilla johonkin vastaavaan muovimateriaaliin ensin.
     
  2. Nyargo

    Nyargo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2008
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaatteista se lähtee ainakin niin pois et laittaa siihen päälle talouspaperia ja sit silitysraudan kanssa lämmittää sen paperin päältä sitä steariinia. Silloin steariinin pitäisi tarttua siihen paperiin ja lähtee irti kankaasta.

    Kuitenkin telkkarin ruutu on aivan eri asia... en tiiä toimiiko siihen.
     
  3. MonoPete

    MonoPete Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2010
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ketjua lukiessa minulle tuli sellainen vaikutelma, että voipi toimiakin, mutta ei kannata - paitsi jos ainoana tavoitteena on saada sotku irti ja itse telkkarille ei satu olemaan sen jälkeen mitään käyttöä... :) (lämpö tuhoaa nestekiteet)
     
  4. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Käyttöturvallisuustiedotteen mukaan tuo spray sisältää:
    30-50% hiilivetyseosta (CAS 64742-49-0)
    30-50% terpeeniseosta (CAS 8028-48-6)
    10-20% butaania (ponneaine)
    10-20% propaania (ponneaine)

    Sitrushedelmästä saadaan tuota terpeeniseosta, josta yli 90% on limoneenia. Hiilivetyseos tuolla CAS-numerolla on kevyttä naftaa, jota saadaan tislaamalla raakaöljyä (k.p. 30-90 C )ja vedyttämällä tisle. Suhteellisen lyhytketjuisia hiilivetyjä.

    Käsite liuotin on hyvin laaja. Teknisesti se vain tarkoittaa, että aine on seoksen suurin komponentti, johon muut aineet ovat liuenneet. Vesi voi olla liuotin, raakaöljy voi olla liuotin, ruokaöljy voi olla liuotin jne.

    Tärpätti on koostumukseltaan ja ominaisuuksiltaan aika lähellä tuota "sitruspohjaista" ainetta
     
  5. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Laitetaanpas tähän ketjuun, kun osittain samaa aihetta on. Tyttäreni sotki purukumin uudehkon taulutöllon ruutuun. Oli oikein kunnolla hieronut semmoisen 10x10 cm kokoisen alueen. Tuli sormin tuota rapattua siten, että enin purukumi lähti pois, mutta tuon kokoinen ohut kerros sitä kuitenkin jäi.

    Tuossa aiemmin ehdotetaan purukumin jäädyttämistä. Mutta, jos tuon jäädyttää, niin se pitäisi silti rapata irti jotenkin.

    En tiedä onko tähän sen parempaa ohjetta kuin tuohon steariiniinkaan, mutta jos jollakin ois vaikka omakohtaisia kokemuksia, niin oisin kiitollinen ohjeista.

    Saitko muuten, juhaos, steariinia irti? Mietin, että sama keino voisi toimia myös purukumiin.
     
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Itse itselleni vastaten.

    Vauvanhoitoöljyllä, kun pyyhkii niin purkka lähtee pois. :) Sitten vielä aloe vera -hoitopyyhkeillä viimeistelee ja kostealla paperilla pyyhkii puhtaaksi ja kuivaa. Kerrankin google auttoi.