kaikkien aikojen paras scifi-sarja

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana quepasa, 09.10.2010.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Näyttää enemmistön (eli kaikkien muiden :) ) mielipide olevan se, että DS9 on ehdottomasti parempi. Niinhän sitä sanotaan, että hyvää kannattaa odottaa. :)
     
  2. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Ei se sentään parempi ole kuin TOS! :thumbsup:
     
  3. Euphemos

    Euphemos Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.05.2005
    Viestejä:
    1 267
    Saadut tykkäykset:
    11
    DS9 on heittämällä parempi. TOS:n uudelleenkatseluarvo on huomattavasti vähäisempi.

    Just like the Federation.
     
  4. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaksi kautta tehtiin tuota. Aika lupaava sarja, vaikka joukossa oli toki myös paljon huonoja jaksoja. Hyvät näyttelijät todellakin ja aika omaperäinen perusidea. Samoja aineksia kuin esim. Avatarissa, joskin minusta paremmin kirjoitettuna ilman saarnaamista. "Intiaanit" olivat Maa 2:ssa aidosti outoja alieneita eivätkä vain sinisiä versioita oikeista intiaaneista tai muista alkuperäiskansoista.
     
  5. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    http://epguides.com/Earth2/

    Earth 2 -sarjaa tehtiin kyllä vain tuo yksi kausi :) Loppui aika ärsyttävästi kesken, mielelläni olisin jatkoa nähnyt. Nyt sarja jäi vähän pienen piirin kuriositeetiksi, mutta hyvä että täälläkin jotkut muistavat sen.

    Itsekin tuosta tykkäsin, kohtuullisen onnistuneet hahmot (Clancy Brown on aina hyvä) ja tunnelmaakin riitti ja muistaakseni homma ei mennyt missään vaiheessa liian överiksi vaan oli jossain määrin "realistinen" ja samaistuttava. Alienit olivat kiinnostavia ja viihdyttäviä, mitähän niitä kaikkia olikaan siinä. Apinamaiset Kobat, tavaroita hamstraavat Grendlerit ja sitten nämä mystiset Terrianit joilla oli jonkinlainen symbioottinen suhde planeettaan.

    Nyt kun jälkeenpäin miettii, niin tuossa oli aika paljon Lostmaisiakin juttuja, eli jengi haaksirikkoutuu vieraaseen paikkaan ja sitten sieltä alkaa paljastua yhä enemmän salaisuuksia ja yhdellä ryhmän jäsenistä on jonkinlainen "yhteys" planeettaan, olisko tuollakin pyörinyt joku vuosia vanha radioviesti, paikka aiheutti unia/hallusinaatioita jne. Lisäksi Terry O'Quinn esiintyi muutamassa jaksossa.
     
  6. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuon top100 listan ansiosta tuli tutustuttua Space: Above and Beyond sarjaan ja oli kyllä kaikinpuolin positiivinen yllätys. Suht mielenkiintoisia jaksojuonia ja sopivan vakava tyyli, vaikka pieniä Starship Troppers fiboja on ilmassa. Ihan hippusen on ajan hammas päässyt puraisemaan, mutta sehän kuuluu vähänkuin asiaan. 24 sarjasta tuttu James Morrison vetää karismaattista roolia.

    S:AaB Menee kyllä meikäläisen sci-filistalla suht korkealle, seuraavana sitten katseluun Farscape. Star Trekit eivät koskaan ole innostaneet lähinnä juuri jaksojuoniorjallisuuden ja onnistuneen draaman vähyyden vuoksi. Ainoastaan DS9 on vaikuttanut hyvinkin kiinnostavalta ja lienee katsomislistalla Farscapen jälkeen.
     
  7. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Muuten ihan ok sarja, mutta siinä rasitti melkoisesti se, että sarjassa käytetään lentäjiä myös ihan jalkaväkenä. Kalliisti koulutettuja erikoisammattilaisia, joilla vielä on kokemus hommastaan, siitä vaan "tykinruuaksi", hommiin joissa suoriutuisi jopa paremmin jokin äo 60 paksuniska muutaman kuukauden koulutuksen jälkeen.
     
  8. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo harvahan se sarja missä tuollaiset sotilasysteemit ovat oikeasti realistisia. Battlestar Galacticassahan oli vähän samaa vikaa, joskin siinä selityksenä toimi osaltaan se, että muuta osaavaa sotilashenkilöstöä ei päähahmojen lisäksi ollut.
     
  9. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    EIPÄS! :cool:
     
  10. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Hyvä, kun jaksaisi edes yhden kerran katsoa DS9:n läpi!! :D
     
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Nyt alkaa Voyagerin viides kausi. Ensimmäiseltä kaudelta hypin paljon jaksoja yli, kuten oikeastaan toiseltakin. Sen jälkeen valikoin jo paremmin, mutta varmaankin kolmasosa jaksoista on jäänyt väliin. Pari kolme jaksoa joka arkipäivä olen katsellut. Sellaiset jaksot, joissa ei käsitellä isoa juonta ja joissa pääosissa ovat tylsät henkilöt, jätän armotta väliin.

    Onhan tämä ihan jees, mutta henkilöt ovat pelkkiä keskinkertaisuuksia. Kukaan pääosassa olevista (paria poikkeusta lukuunottamatta) ei ole niin tärkeä meikälle katsojana, että oikeasti jaksaisi välittää siitä, miten henkilölle käy.

    Kapteeni Janeway, spokki-imitaattori Tuvok ja intiaaniförsti, jonka nimeä en edes muista, ovat varmaan huonoin pääkolmikko ever. Intiaanimiehen puheesta tulee muuten Steven Seagal mieleen. Pienemmät upseerit ovat jo mielenkiintoisempia, mutta osa niistäkin aika mitättömiä. Puoli-klingoninainen, mikä lie, ei kiinnosta tippaakaan.

    Tähän mennessä paras henkilö ylivoimaisesti on The Doctor. Aisaparina muutamassa jaksossa on Seven of nine, joka myös toimii ihan hyvin.

    Myös sarjan tekijät ovat huomanneet saman, koska varsinkin neljännellä kaudella on useita jaksoja, jossa tohtori sekä Seven ovat pääosissa. Saa nähdä jatkuuko sama viidennellä kaudella. Näköjään ainakin jo kauden toisessa jaksossa molemmat ovat pääosassa. Jei. :thumbsup:

    Eiköhän tämä kuitenkin loppuun vedetä, kun on aloitettukin. Sen jälkeen sitten DS9 ja Enterprise, jonka melkein kokonaan olen jo nähnytkin. Täytyy sanoa, että Enterprise kyllä päihittää Voyagerin sata-nolla. Ainakin Voyagerin tähänastisilla näytöillä.
     
  12. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Monologille jatkoa.

    Sain Voyagerin katsottua tuossa viikko sitten ja loppujen lopuksi jäi ihan hyvä maku suuhun.

    Olihan tuo juoni aika jöötiä välillä ja pääkolmikko (Janeway, Chakotay ja Tuvok) on edelleen huonoin kolmikko missään sarjassa ikinä. Muut hahmot (poislukien puoli-klingonginainen) olivat jo ihan siedettäviä ja ilman Seven Of nineä ja tohtoria sarja olisi varmaan jäänyt kesken.

    Toistaiseksi huonoin Star Trek niistä mitä olen nähnyt, mutta oli tälläkin hetkensä. Toistaiseksi saa Star Trek riittää, pitää välissä katsoa uusi Galactica loppuun. Kaksi kautta tuli Hd dvd:ltä ja dvd:ltä katseltua viime vuonna, kun halvalla löyty ja nyt alkoi kolmas kausi dvd:nä.

    Kaksi ensimmäistä kautta olivat todella hyviä, vaikkakin muistelen jostain syystä olleni hieman pettynyt. Syytä en enää muista. Aika kultaa muistot. :)
    Kolmas kausi on kuitenkin ollut hieman pettymys. Jokaisessa jaksossa on ihmeellisiä leikkauksia, flashbäkkejä ja aina sama ärsyttävä jousimusiikki ja pianon pimputus. Välillä tuntuu kuin sarjaa tehtäessä olisi vedelty jotain nappeja. Kun siinä välissä sitten yritetään saada juoni vielä etenemään niin tuntuu välillä kuin kaksi eri tv-sarjaa tai jaksoa olisi leikattu yhdeksi. Mutta mielenkiinnolla mennään etiäpäin ja onhan tämä Scifin parasta A-ryhmää.

    Nyt menossa oleva jakso vaikuttaa hieman liikaa Babylon viiden TKO-jaksolta. Toivottavasti ei ole sitä loppuun asti.
     
  13. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228

    Meikäläistä ei jostain syystä tuo kolmikko liiemmin häirinnyt jos nyt ei ihastuttanutkaan ja itse asiassa pidin Voyagerista kokonaisuutena melkoisesti. Ehkä tuo koko juoni eli jatkuva uuden tuntemattoman kohtaaminen miellytti ja kiihotti mielikuvitusta. Voyagerin heikoin lenkki oli vaan se että hieman kaudesta riippuen joukossa oli enemmän tai vähemmän ihan totaalisia täytejaksoja jotka olivat kyllä välilä aivan järkyttävää katsottavaa, kaikkia ei pystynyt katsomaan läpi edes pikakelauksella.

    DS9 taas, siinä v#tutti hyvinkin monia asia ja varsinkin lähes koko näyttelijäkaarti, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Huumorin lisääminen scifiin on vaativa tehtävä ja sen isokorvaisen baarimikon ja tämän veljen seikkailut, ei saa#ana. Lopussa onneksi saatiin sarjaan vähän säpinää ja oikeinkin hyviä jaksoja joukkoon.
     
  14. NemiMontoya

    NemiMontoya Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2010
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pojat on näemmä unohtaneet STE Enterprisen kokonaan. Päässyt ohi silmien
    vaikka pyöri juuri maikkarin scifi-kanavalla. :naminami:

    Olis hyvä kun STE:n 4 kautta julkaistaisiin DVDBoxeina suomessa suomitekstein.

    http://scifi.soentertain.me/gallery/wp-content/uploads/2011/01/s3cast24.jpg

    http://www.mtv3.fi/scifi/ohjelmat.shtml/1261727/star-trek-enterprise

    http://www.youtube.com/watch?v=srYvmeABYTY

    Luulis pojilla pyörivän sukat jalassa tuosta hotbeibestä :)
     
  15. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Mutta eikös tämän threadin otsikko ollut: "kaikkien aikojen paras scifi-sarja"?

    Mitä Enterprisellä muka tämän otsikon kanssa olisi mitään tekemistä.
     
  16. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Ei sillä että olisin eri mieltä mutta ketjussa on juttua myös DS9:stä ja Voyagerista :D
     
  17. TKX

    TKX Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma top 10 listani.

    1. Babylon 5
    2. X-files
    3. Battlestar Galactica (uusi)
    4. Stargate Sg1
    5. Star Trek Voyager
    6. Star Trek Enterprise
    7. Stargate Atlantis
    8. Star Trek Next Generation
    9. Farscape
    10. Star Trek Deep Space Nine

    Lisäksi voisin mainita muutaman sarjan joista on tehty vain yksi kausi:

    1. Space Above and Beyond
    2. Odyssey 5
     
  18. Jantheri

    Jantheri Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2009
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän vois heittää itsekkin pikku listaa.
    1. Doctor Who
    2. Star Trek:: enterprise
    3. Stargate: atlantis
    4. Star Trek TOS
    5. Stargate SG-1
    6. Torchwood
    7. X-Files
    8. Star Trek Enterprise
    9. Stargate universe meni just kiinnostavaksi ku lopettivat senki...
    10. kaikki muu scifi :D
     
  19. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Jotain B5:n ja hyvyydestä verrattuna Star Trekkiin omalla kohdallani kertoo sekin, että joka vuosi tulee kaipuu sarjan pariin, mutta Star Trekin kanssa moista kaipuuta ei, ainakaan vielä, ole tullut. Ainoastaan muutama elokuva on semmoinen, jotka pitää vuosittain katsoa.

    Aloinpas tässä eilen miettimään tuota Voyagerin castia, kun se on vähintäänkin mielenkiintoinen:

    Kapteeni: nainen
    Försti: intiaanimies
    Chief engineer: Tummaihoinen klingon-ihmis-hybridinainen
    Lääkäri: Hologrammimies
    Tactical officer: tummaihoinen vulkaanimies
    Kokki: 7/8 Talaxiaani, 1/8 Myleaani (mies)
    Seven of nine: Borginainen
    operations officer: Aasialainen mies
    flight controller: vaalea mies

    En tiedä miten ei aiemmin pistänyt silmään se, että tuo on kyllä niin tekemällä tehty rotu-/sukupuolineutraalicasti kuin vain olla voi.

    Tosin tylsin miehistö, mitä millään avaruusaluksella on ollut.
     
  20. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Babylon 5
    - Tarina ja Hahmot, omenan kokoinen pala oli kurkussa eka kertaa päätösjaksoa katsoessa, mikään muu sci-fi sarja ei ole onnistunut saamaan tunnetasolla näin mukaansa

    [OT]
    Uusien sci-fi sarjojen ongelma on minusta, että niissä on kyllä usein komeat efektit, näyttävät puitteet ja joissakin jopa pyrkimys kovinkin moniulotteisiin juonikehitelmiin, mutta useimmat eivät vaan jaksa imeä kunnolla mukaansa alkua pidemmälle. Esimerkkinä uudemmista sarjoista, jotka ovat alkaneet lupaavasti, mutta uusien kausien edetessä tulleet liian sekaviksi, päämäärättömältä tuntuviksi tai itseään tavalla tai toisella toistavaksi, niin että inspiraatio niitä kohtaan on tuntuvasti laskenut jossain vaiheessa ennen sarjan päättymistä, vaikka jokainen tuli loppuun asti katsottuakin:

    Heroes
    Lost
    Battlestar Galactica (reboot)
    [/OT]
     
    Viimeksi muokattu: 24.11.2011