Dvbviewer ja ongelmat..

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana emp-tw10h, 13.04.2006.

  1. angle

    angle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2007
    Viestejä:
    541
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, kun tuo overlay mixer meni rikki niin kuinka korjata se. Auttaisiko dvbv:n uudelleen asennus? Käytössä on 3.9.4.0 versio XP koneessa.

    Edit.
    Vanhalla imagella palattu toimivaan kokonaisuuteen.
     
    Viimeksi muokattu: 10.10.2010
  2. jpukki

    jpukki Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2010
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaksi ongelmaa:

    Recording servicestä katosi EPG-datan saanti noin viikko sitten eli nyt EPG on täysin tyhjä kaikilta kanavilta. DVBV:ssä EPG toimii paitsi Nelonen HD:n ja MTV:n osalta. Ilmeisesti DVBV saa datan RS:ltä, joten RS ei jostain syystä tallenna sitä. epg.dat -tiedosto sisältää kyllä ohjelmatietoja, mutta onko kyseinen data vain DVBV:n käytössä?

    Sitten minulle palautui ongelma tuplatallenteista. Eli, jos valitsen DVBV:ssä tietokannan päivityksen, listaan ilmestyy tuplat kaikista tallenteista. DVBV:ssä on päällä Tallennuspalvelin osiossa asetus "yhdistä tallennelistaan". Poistin tiedostot tallennuskansiosta ja yritin sen jälkeen tietokannan siivousta ja päivitystä, mutta poistetut eivät kadonneet. Kun yritin toistaa poistettua tallennetta, se katosi listalta. Sekä RS:llä että DVBV:llä on sama tallennuskansio.

    Googlettamisella en ainakaan löytänyt kovin helposti näihin vastauksia.
     
    Viimeksi muokattu: 30.01.2011
  3. jpukki

    jpukki Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2010
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jepjep.. heti alkaa pelittää, kun käy kyselemässä.
    EPG alkoi näkymään itsestään. Ainoa muutos oli, että otin DVBV:n Unicast laitteista pois EPG-datan vastaanoton. Sen ei luulisi vaikuttavan Recording servicen kykyyn tallentaa tietoja elleivät ne käytä esim. samaan tiedostoa.

    Sitten tähän toiseen olin kyllä lukenut ohjeet jo aiemmin, mutta oli päässyt unohtumaan:

    Because Instant timers use DVBVIEWER and its recording directory (as defined under options) DVBViewer needs its OWN recording folder.

    To avoid DOUBLE recording entries being displayed, ensure that DVBVIEWER's recording directory is DIFFERENT to that of the Recording Service's directory.

    If the Recording Service is used together with DVBViewer Pro on the local HTPC, but DVBViewer is not being used with Recording Service access on other PCs / laptop, you can set the recording folder simply with a click on Add.
     
  4. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
    Onkos muilla samaa ongelmaa että EPG:ssä on aukkoja? Nytkin esim. lauantain MTV3:n myöhäiselokuva puuttuu EPG:stä. Muistaakseni tämä on viikottainen ongelma. Jos poistaa EPG-tiedot ja antaa DVBViewerin ladata ne uudestaan puuttuvat tiedot tulevat näkyviin.
     
  5. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Miten tehdään: "poistaa EPG-tiedot"?

    Eräs koneeni, joka oli pitkään virrattomana, näytti herättyään ihan järjenvastaisia EPG-tietoja. En osannut korjata asiaa, piti timeroida käsipelillä kaikki sen päivän ohjelmat kun EPG-data oli puutaheinää. Vika korjaantui sittemmin itsekseen, mutta en ymmärrä miten. Olisi kiva osata korjata ongelma itse ja vieläpä nopeasti. "Odota viikko" ei kelpaa ongelman ratkaisuksi.
     
  6. spacman

    spacman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2004
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti dvbviewer tallentaa epg:n tiedot epg.dat tiedostoon, joten tämän poistamalla häviää myöskin tallennetut epg-tiedot? Toinen vaihtoehto lienee asetuksen "persistent epg data" muuttaminen, jonka jälkeen dvbviewer ei enää talleta epg-tietoja vaan hakee ne aina uudestaan verkosta.
     
  7. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Jaanhans, lienevät vain maksullisen ohjelmaversion juttuja, eli eipä ole ilmaiselle TE-versiolle edelleenkään korjausohjetta mainittuun pulmaan. Mitään mainittua filettä ei löydy kiintolevyltäni tai softan valikoista.

    "EpgData.mdb" kylläkin löytyy kansiosta: ...\Program Files\TechniSat DVB\DB
    mutta en uskalla sitä deletoida.

    .
     
    Viimeksi muokattu: 27.02.2011
  8. Iceloota

    Iceloota Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieman kyllä pettynyt tähän dvbvieweriin, odotukset oli korkemmalla mutta voisko joku edistää mukavuusastetta, jos tietäisitte näistä jotain

    papukaijamerkki ja 11 pistettä vastaajille :)


    - Miten tuon Dvbviewerin saisi automaattikäynistykselle, että lähtisi päälle heti kun windows 7 käynnistyy (HTPC-käytössä)

    - Ohjelmaoppaassa näkyy ohjelmat noin 80% suomenkielisella selostuksella / ohjelmanimellä ja 20% ruotsinkielellä

    - Aikalinja osiossa, kellon ajat näkyvät väärin ylärivillä, koska ohjelma alkaa ja osittain aikalinjatahdistin tulee jäljessä

    - Divx Codekit aiheuttavat poikkiviivoja näytölle häiritsevästi, Microsoftin Codecpack toimii parhaiten, Voiko codekkeja säädellä ? kun vaikka kohtaus vaihtuu telvisiossa keskeltä tai ylälaidalta vetää poikkiviivat sekunnin ajaksi ja piirtyvät eritahtiin ( vaikea selittää, oisko joku sahaviiva oikealta termiltä :) )

    - Satunnaisten ohjelmien ihan ruudun ylärajan pinnassa näkyy valkoinen viiva ( viivalla oli jokin nimitys mutta en muista mikä, johtuu kuvatun materiaalin vanhasta formaatista/laajakuvasta ) , tätä ei tapahtunut Windows Media Centerin kanssa samalla digikortilla

    - Oisko helpompaa tai paremmalla käyttöliittymällä toimivaa Ohjelmaopasta, tuohon HTPC puolelle ? tuo aikalinja on epäselvä ja vaikea kokemattomille käyttäjälle



    Siinä nyt jotain mitä tuli mieleeni, voitte yhtyä ongelmiin jos omaatte samanlaisia ongelmia :)
     
    Viimeksi muokattu: 27.02.2011
  9. ilkkes

    ilkkes Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.04.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    3
    -Esimerkiksi laita DVBViewerin pikakuvake käynnistys-valikkoon.

    - Onhan DVBviewerin asetuksista EPG:n kieli suomi?

    - Aikalinja toimii itselläni aivan oikein, luetko sitä varmasti oikein?

    - Eniten muokattava codec taitaa olla ffdshow, onhan noissa muissakin joitain muutoksia mahdollista tehdä.

    - Valkoiset viivat saat piiloon joko DVBViewerin tai ffdshow:n zoom-toiminnolla..
     
  10. ilkkes

    ilkkes Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.04.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mikset vain väliaikaisesti siirrä tuota tiedostoa pois alkuperäisestä kansiosta, käynnistä DVBViewer uudestaan ja ellei toimi oikein, niin palautat tiedoston takaisin alkuperäiseen kansioon..
     
  11. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minulla on uudemmissa REC-tietokoneissani DVBViewer (TE) automaattikäynnisteisenä.

    25 sekunnissa käyttis tulee esille TOTAALISESTA KYLMÄBUUTISTA eli virta päälle, eikä mitään hibernointeja ole käytössä.

    40 sekunnin kohdalla alkaa tv-ohjelma tallentua kiintolevylle. Jos siis ohjelma on timeroitu tallentumaan. Tai kun sähkökatkon jälkeen kone palaa henkiin ja jatkaa tallennustaan. 40 sekuntia materiaalia katoaa sähkökatkon takia. En kylläkään ole asiaa mitannut katkomalla sähköjä tahallisesti. Olen viiveen mitannut niin, että painan koneen virtanapista käyntiin esim. klo 14:00'00" ja timeroidusti tallentuvan tv-ohjelman nimessä sitten ilmenee kellonaika 14:00'40" eli siitä eteenpäin ohjelma saatiin talteen.

    Toki käytännössä aina panen koneeseen virran päälle ainakin minuuttia-kahta ennen kuin sillä pitää alkaa tallentaa, en tietoisesti halua menettää alkusekunteja. Kerroin vain millä konstilla buuttiviiveitä olen mittaillut.


    http://www.r2.com.au/page/products/show/startdelay/page/news
    Ilmaisella startdelay_v2.5b138.exe -ohjelmalla minä viivästytän käynnistyviä ohjelmia tietyllä sekuntimäärällä kutakin. Minulle DVB-tallenteen terveys on ylivertaisesti tärkein asia, siksi koneen pitää olla 100% käyttövalmiina ennen kuin tallentaminen saa luvan alkaa. Kaduntallaajien koneissa tallennus ilmeisesti alkaa heti kun työpöytä tulee näkyviin, mutta koska koneella on vielä buuttaustoimet täysin kesken, dekooderit latautumatta ja kiintolevyllä+prosessorilla valtava kuormitus, DVB-tallenne menee pilalle ainakin alkuosaltaan, mahdollisesti jää kokonaan lukittautumatta lähetteeseen eli filepituudeksi tulee nolla, tai fileessä on toistuvia häiriöitä. Tai mitä lie. Minä en korruption riskiä ota. Saisin helutessani tallennuksen alkamaan jo noin 30-35 sekunnin kohdalla virtanappiin koskemisesta, mutta annan koneelle kaiken sen ajan mitä se vaatii ollakseen täydellisen terve.



    Vanhempi REC-konesukupolveni palaa Hibernaatiosta 25 sekunnissa työpöytään ja alkaa noin 40 sekunnissa olla tallennuskelpoinen. Kylmäbuutti on hitaampi, lienee minuutin luokkaa, en muista.

    Pääkoneeni eli Play-kone on sikahidas kylmäbuuttamaan, minuutti kuluu työpöytään ja 1'55" kohdalla vasta kone on täysin valmis tallentamaan. Vaikka kone on kaikista laskentatehokkain. Asennettu softamäärä on järjetön, se kai hidastaa. Ja emolevykin on omituisen hidas buuttaamaan. 40 sekunnissa sentään nousee Hibernatiosta täyteen käyttövalmiuteen, siksi sitä sammutusmoodia mieluiten käytän tässä koneessa.
     
  12. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Varmistakaa, että koneenne AIKAVYÖHYKE on "Helsinki", ja että kellonaika+päiväys ovat oikeat.

    Homeaivoille sattuu joskus vakavia vahinkoja, joita ei huomaa ajoissa. Minulla homeaivolla yksi tallennuskone oli väärässä aikavyöhykkeessä ties miten kauan. Kellonaika ja päiväys oli oikein, mutta sehän ei riitä.

    Huomasin virheen vasta kun siirsin tallenteita pääkoneeseen ja sorttasin ne aikajärjestykseen. Fileiden aikaleimat olivat väärät ja ne lajittautuivat vääriin kohtiin. Aikaleimoihin perustuvat hakutoimet ja sorttaukset menevät siis pilalle jos fileen luonut kone on toiminut väärässä aikavyöhykkeessä tai väärässä kellonajassa. Eipä löydy hakemalla "maanantaina" tallentunutta ohjelmaa, koska aikaleimassa lukee "sunnuntai" tai "tiistai". Aikamoinen työmäärä odottaa tulevaisuudessa kun pitää jäljittää kaikki väärän aikaleiman omaavat fileet ja jotenkin merkata virhe filenimeen.
     
  13. Iceloota

    Iceloota Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0


    - Kieli on suomi valikossa, en ole viimeaikoina nähnyt niitä ruotsi tekstejä

    - Aikalinja toimii nyt, hieman ärsyttäviä ne aikalinjan kohdat missä näkyy vain 2 kirjainta, pitää osoitin viedä päälle niin näkee sitten vasta mikä ohjelma kyseessä, ne on niitä muutaman minuutin ohjelmia jotka eivät mahdu teksteineen aikalinjalle

    - Dvb viewerin zoomia kun käytän, alkaa reunat irvisteleen vastapuolelta, ja eri kanavalla erikulmassa näkyy se valkonen / joku muu värirantu


    Kiitoksia auttamisesta :) koitan vielä koodailla tätä
     
  14. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuleeko zoomattu kuva siis telkkarin reunojen yli olohuoneen puolelle? Huolestuttavaa. :)

    Dvbv muistaa zoomi asetuksen joka kanavalle erikseen. ne rannut ja pienet mustat reunat tulevat tosiaan lähetyksissä mukana, laittaa vaan pienen zoomauksen päälle jos ne häiritsevät.
     
  15. Iceloota

    Iceloota Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia selventänyt kivasti


    Mites onkos tuosta tietoa kun välillä ruudulla näkyy hahmot semmosina kuin olisi sahalla vedetty poikki varpaista korviin asti, hahmot ovat "sahattuina" noin 5 sekuntia ja sitten taas kuva palautuu entiselleen

    veikkaisin voisko olla liitoksissa lomituksen poisto, josta ei kyllä kokemusta ole

    Codecien vaihtelu Directx kohdasta ei vaikuttanut, näytönohjain 5450 Ati radeon


    Pliis apua vielä tähän viimiseen ongelmaan :)
     
  16. segau

    segau Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt ois pikkunen ongelma tallenteiden kattomisessa.. Kun olen tallentanut ohjelman recording servicellä, ja menen katsomaan sitä dvbviewerillä, niin kun valitsen sen tallenteiden listasta, eli avaan tallenteen, niin se katoaa listasta, eikä mitään tapahdu! Tämä ei tapahdu rec-napista aloitetuilla tallenteilla, vain recording servicen tallenteilla. Mikähän siinä voisi olla ongelma?
     
  17. zoni80

    zoni80 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2008
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    En saa haettua kanavia Dvbviewer Pro 4.8 ja 4.5:llä. Kortti on TwinhanDTV Cab-CL 2030 (Mantis). Kortti on aika vanha (kortin mukana tulleet ajurit vuodelta 2006), eikä valmistajan kotisivujakaan www.twinhan.com ole olemassa. Jos käytän noita alkuperäisiä ajureita, ei nouse edes signaalin tasot kanavienhaussa. Jos laitan uudemmat ajurit (2009) - jotka on otettu valmistajan sivuilta DigitalTV 3.4-softan mukana - signaalin tasot sentään nousee ainakin Dvbviewer 4.8:lla, mutta kanavia ei edelleenkään löydy. Onkohan kortti mahdollisesti jo hylätty yhteensopivuustuesta? Dvbviewer:n features-sivulla on maininta tuettujen korttien listalla Twinhan Cable CI ja Twinhan Mantis CI, joka taitaa viitata tähän korttiin. Dvbviewer myös tunnistaa kortin eli ilmeisesti pitäisi tukea.

    Olen koittanut hakea kanavia vain laittamalla taajuuden (soneran kaapelitv:ssä esim. 170000kHz) ja symbolinopeudeksi 6900 (ja sitten toiminto: Hae taajuus). En ole saanut omaa ini-tiedostoa näkymään valintalistassa (olen tehnyt sellaisen Dvbviewer:n pääkansion alla olevaan Transporder-kansioon ja samanlainen versio kuin Dvbviewer:n asennus-thread:ssa olevan mallin mukaisesti). Vai onko ne nykyään asetuskansio/Transpondershakemisto:ssa, kuten asennusohje tuossa thread:ssa opastaa (en nyt pääse tarkistamaan, kun ei ole nyt noita versioita asennettuna tällä hetkellä)?

    Voisiko se johtua vain siitä, etten ole saanut noita omia kanava-asetuksia käyttöön? Dvbviewer Pro 3.9.2:lla toimii sekä omien asetuksien mukaan ja antamalla vain taajuuden. Onko kellään ollut vastaavia ongelmia ja onko viat saati korjattua jotenkin?
     
  18. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaihda ensin uusimpaan dvbvieweriin, joka on 4.9.

    https://www.dvbviewer.tv/members/

    Sen jälkeen oikea ini tähän kansioon.

    C:\ProgramData\CMUV\DVBViewer\Transponders

    Kanavahaku ikkunasta valitse vastaanottotavaksi kaapeli, oikean ini vetovalikosta ja paina hae nappia.

    Mantis toimii hyvin dvbviewerillä, itse käytin muistaakseni 1.0.3.0 ajureita.
    Onko kortti toiminut aiemmin samassa kokoonpanossa? Mantis on aika herkkä häiriöille, eikä toiminut itsellä yhdessä koneessa lainkaan.
    Mutta tuo ini täytyy nyt ensin saada näkymään kanavia haettaessa.
     
  19. zoni80

    zoni80 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2008
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nuo uudemmat ajurit, joilla signaalitasot nousi kanavia haettaessa, olivat versiota 1.1.1.700 (eli ovat uudemmat, mitä käytit).

    Kyllä se kortti toimii moitteeta siinä kokoonpanossa vanhoilla ajureilla ja vanhalla Dvbviewer:llä (joudun käyttämään, että toimii vanha Twinhanin softa, jolla toimii ylen tekstitykset).

    Eli siis ne .ini-tiedosto(t) pitääkin laittaa C:\ProgramData...\Transponders-kansioon eikä C:\Program Files...\Transponders-kansioon?
     
  20. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä, jos olet asentanut kaikille käyttäjille. Laita nyt molempii paikkoihin, ei siitä mitään haittaa ole. Dvbv ei löydä kanavia, jos inissä ei lue oikeita tietoja.