Canal Digitalilta tallentava HD-purkki HD PVR 101 ST

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana tlogist, 29.04.2008.

  1. voipa

    voipa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jokaisen CD:n aspaan yhteyttä ottavan kannattaa ensi töikseen kysyä, että miksi masiina ei toimi käyttöohjeensa mukaan? Siitä on poikain paha väittää vastaan vaikka olisi miten "uusi" juttu.
     
  2. MVal

    MVal Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2003
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Kiitos yhteydenotostasi Canal Digitalin asiakaspalveluun.
    Pahoittelen ongelmien jatkumista.
    Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse mahdollisimman pian, koska tekniset
    ongelmat on helpompi ratkaista puhelimitse neuvomalla.
    Vaihtoehtoisesti voit soittaa asiakaspalveluumme tekniselle puolelle
    itsellesi sopivaan aikaan. Asennustukemme on avoinna arkisin klo 8-20 ja
    lauantaisin klo 10-16. Puh 0207 699 005"

    Vastaus postiin jossa kerroin taas ongelmia ja mielipiteitä uudesta mullistavasta päivityksestä :thumbsup:

    Ehdotin myös että "ostavat" laitteen takaisin eli kk-maksua laskettaisiin ja palautettaisiin normaalitasolle vasta kun heillä on tarjota toimiva ratkaisu tilalle.:king:
     
  3. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elin jo toivossa, että uusin päivitys olisi parantanut purkin toimintaa - monta päiväähän meni lähes ilman ongelmia.

    Eilen illalla spontaani buuttaaminen suorin vartaloin taas kerran - ja tänä aamuna sitten "ongelma signaalin vastaanotossa". Kas kummaa, uudelleenkäynnistyksen jälkeen ei ole enää ongelmaa.
     
  4. YRP

    YRP Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2011
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jee !

    Tämä öminaisuus rantautui tännekin viimeisessä päivityksessä !
     
  5. Addikti

    Addikti Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Puhhui.

    Mute-ongelma katosi kuten luvattin, alkoi olla jo lähellä boksin päälle astuminen. Toistaiseksi ei yksikään tallennus ole epäonnistunut, mutta niin tuore päivitys, että pistän vasta säkän piikkiin. Synkan kanssa on ainakin edelliseen päivitykseen asti ollut uudella firmiksellä satunnaisia ongelmia, eli hyppää ihan vähän sivuun, ja pause-pause todella fiksaa. Äänikytkentä on S/PDIF koksilla vahvariin. Jos ohjelmaoppaassa esiintyy sekavuutta tai puutteita ohjelmatiedoissa, niin vika on useimmiten taivaalla eikä itse purkissa. Mukaan lukien tarkempien lisätietojen puuttuminen. Ne syövät vähäsen kaistaa, joten joku on päättänyt jättää ne pois kauempaa tulevaisuudesta.

    Sagemin firmiksellä oli muuten sellainen ongelma, että jos signaali katosi (luonnonilmiöiden tai minkä tahansa vuoksi) kesken tallennuksen, niin se jäi ikiajoiksi tähän tilaan - ja tallennus kesken siitä kohtaa - kunnes kävi vaihtamassa kanavaa ja palasi takaisin. En muista tällä uuden alihankkijan firmiksellä näin koskaan käyneen.

    Purkin ominaisuuksissa on kaksi, jotka erityisen paljon ottaa aivoon. Ensimmäinen on sellaisen mahdollisuuden puute, että EPG:n yhden kanavan näytössä (en välitä siitä mitä tulee kohta, vaan siitä mitä tulee myöhemmin) voisi kelata listaa sivu kerrallaan. Tämä on uuden porukan suoraan Sagemin tekemästä firmiksestä kopsaama, kohtuu aivoton ominaisuus. Kuka tahansa fiksu säätäjä olisi pistänyt tuossa kaupan päälle hetkessä paremmaksi.

    Toinen on tämä paljon parjattu kelaus, jossa itse en kaipaa niinkään suurempaa maksiminopeutta, kuin tiheämpää ruudunpäivitystä. N. 1,2 fps pompotuksesta (osa freimeistä on jopa mustia) on helvetin vaikeaa saada lopetettua kelaus täsmällisesti.

    P.S. Huvittaa muuten, juuri ennen päivitystä ihmettelin, kun purkin kuva oli siirtynyt jonkun verran oikealle, ulos kuvapinta-alalta, ja zoomautunut niin että merkit olivat epäselviä. Juuri kun olin säädellyt telkkaria, ja todennut ettei vika ole siinä päässä, ja aloin miettiä kannattaisiko potkaista purkkia, niin tuli tarjolle tämä uusi päivitys, ja pistin menemään, boot, kato kaikki ok taas. Ei liity tasan varmasti mitenkään tuohon päivitykseen, kylmäbootti olisi varmasti auttanut, mutta huvittava sattuma silti, kun luvattiin käyttöliittymää luettavammaksi. :D
     
    Viimeksi muokattu: 28.02.2011
  6. tj86430

    tj86430 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.10.2007
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kukaan törmännyt tämmöiseen? Eilen illalla kaikki toimi normaalisti, ja sammutin vehkeen yöksi. Tänään aamulla vehje ensinnäkin käynnistyi salamannopeasti aivan kuin ei olisi sammuksissa ollutkaan, minkä jälkeen ääni tulee, muttei kuvaa (ääni muistaakseni S/PDIF kautta). Vehje reagoi kaukosäätimen painalluksiin ihan normaalisti, etupanelin näyttöön tulee menu, guide jne, kanavat vaihtuu, kuvaa ei vain tule.

    Luonnollinen selvitettävä asia on tietysti HDMI-liitännät ja kaapeli, mutta tuo samaan aikaan ilmestynyt salamannopea käynnistyminen pistää epäilemään olisiko vehje jossain oudossa tilassa. Kun sammutan laitteen, tulee etupaneliin kellonaika ihan normaalisti, mutta kun pistän taas virrat päälle tulee samantien valittu kanava ja ääni alkaa kuulua, ei mitään inittiä eikä muuta normaalia käynnistymiseen liittyvää.

    edit: Sammutin vielä kerran, ja tällä kertaa sammui "kunnolla", eli käynnistys oli normaalin hidas initteineen. Sen jälkeen kuvakin näkyi taas normaalisti. Olisipa hauskaa tietää missä tilassa tuo vekotin oli, ja mikä sen oli siihen saanut.
     
    Viimeksi muokattu: 28.02.2011
  7. YRP

    YRP Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2011
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sammutitko kaukosäätimestä, vai powerista ?

    Minulla on yleensä auttanut powerin sammutus kaikkiin ihmeellisiin oireisiin.
     
  8. tj86430

    tj86430 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.10.2007
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikki sammutukset (sekä epäonnistuneet, että onnistunut) kakesta (Logitech). Seuraavaksi olisin kokeillut virtojen irrottamista kokonaan, mutta siihen ei nyt tällä kertaa tarvinnut mennä.

    Joskus (nykyään tosin harvoin) vehje tilttaa niinkin, että kakesta sammuttaminen ei yksinkertaisesti toimi.
     
  9. Jybbe69

    Jybbe69 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2010
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uudesta softasta kokemuksia : hyvin toimii ! Mitä nyt kerran suosikkilista kadonnut ja kerran 'ei signaalia' (jota ei ennen esiintynyt). Mutta ei yhtään MUTEa, kaikki ajastukset onnistuneet, ei yhtään jumia tai itsekseen boottausta... Parempaan suuntaan menossa minusta.

    Siitä huulisynkasta. Minulla on boxi HDMIllä tellussa (Philips) ja tellusta ääni lähtee coax-kaapelilla ('digitaalinen RCA', tellussa ei optista lähtöä mutta tuo coax ajaa saman asian) kotiteatteriin. Itseasiassa tellun manuaalissa sanotaan että noin se pitää kytkeäkin : jos äänen vetää boxista suoraan vahvariin ja tellussa käyttää kuvanparannuskikkoja (Philipsissä Motion flow tsp, 100 Ghz, Active Control...) niin kuva tulee viipeellä ääneen nähden.

    Mulle on kyllä vähän epäselvää toi 5.1 äänimaailma, pelkästään History Channel HD:n infoikkunassa palaa 5.1 ainakin mulla. Mutta kyllä (useimmiten) tavallisistakin ei HD kanavista ääni tulee myös takakaiuttimista monikanavaisena. Välillä meinaa tulla savet housuun kun joku karjaisee takakajarissa selän takana...
     
  10. compura

    compura Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2009
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä aina mute käynnistys kun laittaa virrat päälle power katkaisijasta,välillä ei signaalia,siihen auttaa vain tehdasasetusten palautus.Mielenkiintonen boxi :hitme:
     
  11. nurse

    nurse Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2007
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    edelleen meillä on vieraillut ystävämme NUTE muutamia kertoja käynnistyksen jälkeen. (vaikka päivityksen piti se poistaa)

    Samoin ilmenee satunnaisesti (jokaisessa tallenteessa) tallennuksen pikselöitymistä about sekunnin ajan ja sitten toisto siirtyy pikselöitymistä edeltäneeseen hetkeen...

    Taas kerran laite on bootannut itsensä kun katsoin kanavia ja painoin kakesta EPG-näppäintä.

    Uusin ominaisuus on, kun yks kaks yllättäen boksi antoi ruudulle ilmoituksen harmaalla pohjalla (sanamuotoa en muista 100% varmasti): YLLÄTTÄVÄ VIRHE, KÄYNNISTETÄÄN LAITE UUDELLEEN. Onneks ei ollut BSOD :D

    Eli kyllä tämä päivitys toi jotain uutta laitteeseen. Jospa laitan taas aspaan viestiä niin ne vois lähettää vaikka uuden virtalähteen :OI
     
  12. voipa

    voipa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ohjelmakoodi oli juuri tullut kohtaan, jonka kommenteissa luki "this should never happen" :thumbsup:

    Uusi päivitys, uudet virheet :rolleyes:
     
  13. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni toiminut uusin softa ihan ok. (kop kop)

    Sellainen bugi tai ominaisuus löytyi, saattaa olla että tämä on ollut jo aiemminkin bugi-valikomassa.

    Kuvitellaan tallennustilanne,

    1. tallennus tv1 21:00 - 23:00
    2. tallennus tv2 21:00 - 22:00 (ei extra-aikaa)
    3. tallennus mtv3 22:00 - 22:00

    Yksi viritin tallentaa tuota ykkösen ohjelmaa, toinen viritin kakkosta(tallennus asetettu käsin ilman extra-aikaa) ja epg antaa tallentaa samalla minuutilla alkavan 3. ohjelman mutta se ei silti lähde tallentumaan. Ilmeisesti käyttäisi normitilanteessa kahteen peräkkäiseen ohjelmaan eri virittimiä ja nyt kun on vapaana vain yksi viritin niin ei osaa tuota käyttää.




    Iso
     
  14. MPele

    MPele Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkistin eilen, että pystyn selaamaan kaikkia antennikanavia, kun kaksi satelliittikanavaa on tallennuksessa. Tallensin satelliittista Canal+ Film HD:ta ja Nelosta, ja selasin samalla läpi kaikki YLE:t, MTV:t, Subit ynnä muut kanavapaikoilta 500->.

    Käytössäni on siis Linux-aikaa edeltänyt ohjelmistoversio, mikäli sillä nyt tässä asiassa on merkitystä. Voiko joku muukin tarkistaa tämän.. onko kenties kyseessä jälleen uuden ohjelmiston "ominaisuus"?
     
  15. temee99

    temee99 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2002
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Just kilahti paska eli ongelmat on ja pysyy(joo ja on vaihdettu poweria jne...) :OI
    Oli tallennus menossa kun menin kattoo guidea ja kone buuttas ittensä jonka jälkeen tuli heikko signaali herja!
    Eikun tekee IVO resetti että tää paska alko taas toimimaan......
     
  16. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin itselläni niin vanhassa kuin uudessa ohjelmistossa on pystynyt selaamaan kaikkia antennikanavia kun molemmat sat-virittimet tallentaa sat-kanavia. Eikös tämä ole ihan itsestään selvä, eihän se antennin läpivientiin liity jos sat-virittimet tallentaa kahta sat-kanavaa. Tässähän on myös antenniviritin.

    Sitä en tiedä muuttuuko tilanne sekavaksi jos tallentaa toisella virittimellä antennikanavaa ja toisella sateliittikanavaa. Mutta silloin näkyy ilmeisesti toisella sat-virittimillä kanavia, eikö?


    Iso
     
  17. nasse

    nasse Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2000
    Viestejä:
    239
    Saadut tykkäykset:
    0
    Te joilla on tullut "ongelmia signaalin vastaanotossa" -herjaa, oletteko pistäneet merkille tulee kys. herja vain silloin kun ajastus on päällä?

    Itse olen tällaisen huomannut ja eilenkin katsoin maikkaria, tallennus lähti pyörimään Film HD:llä, vaihdan neloselle ja pum, herja on ruudulla. Vain Film HD ja Sport HD näkyivät. Katkaisin tallennuksen ja kaikki kanavat näkyivät normaalisti. Käynnistin tallennuksen uudestaan eikä herja enää palannut.

    Sama juttu tapahtui myös sunnuntaina eri kanavakomboilla.
     
  18. tj86430

    tj86430 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.10.2007
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tämmöistä sattuu joskus. En ole varma onko sattunut kertaakaan viimeisimmän päivityksen jälkeen.

    Eilen ja tänään on joidenkin kanavien (eilen eri kanavat kuin tänään) nimenä näkynyt "Service xxx", jossa xxx on joku 2-4 numeroinen luku.

     
  19. timox

    timox Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin. Eilen boksi sitten onnistui päivittämään itsensä vaikka sitä olen vältellyt pari kuukautta jo. Tallennuksessa oli kaksi peräkkäistä ohjelmaa eri kanavilta. Ensimmäisen tallennus oli lopuillaan ja kun laitoin telkkarin auki, niin näytöllä oli ilmoitus "Toiselta kanavalta alkaa kohta tallennus, vaihdetaanko sinne?". No, oli tarkoitus alkaa katsoa tuota ekaa tallennetta niin kuittasin että vaihda vaan sinne. Heti OK:n painamisen jälkeen tuli tuttu kysely että päivitetäänkö uusi ohjelmistoversio (kuten aina ennenkin), johon vastasin jälleen kerran alimmaisella vaihtoehdolla "Ei vielä". Mutta boksipa pimensi itsensä ja alkoi päivittämään.

    Päivitys sinänsä meni ok enkä ainakaan yhden illan aikana huomannut mitään erinomaisen merkittäviä huononnuksia aiempaan.
     
  20. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Boksi on muumioitunut REC-tilaan ja on tallentavinaan jotain. Ei reagoi mihinkään enkä löisi vetoa sen tallennuksenkaan onnistumisen puolesta.