In a Better World (2011) (Susanne Bier / Mikael Persbrandt)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 24.02.2011.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Anton on lääkäri, joka reissaa Tanskassa sijaitsevan idyllisen kotinsa ja Afrikassa sijaitsevan pakolaisleirin välillä. Näissä kahdessa hyvin erilaisessa maailmassa Anton sekä hänen perheensa joutuvat kohtaamaan vaikean valinnan koston ja anteeksiannon väliltä.

    Antonilla ja hänen vaimollaan Mariannella on kaksi nuorta poikaa, mutta he asuvat nyt asumuserossa ja ovat lähellä avioeroa. Heidän vanhempaa poikaansa, 10 vuotiasta Eliasta kiusataan koulussa kunnes hänen avuksi tulee juuri Lontoosta isänsä kanssa paikkakunnella muuttanut uusi poika Christian. Christianin äiti kuoli äskettäin syöpään ja Christian on ottanut tämän tapahtuman raskaasti.

    Elias ja Christian ystävystyvät nopeasti, mutta kun Elias joutuu Christianin takia osalliseksi osaksi vaarallista kosto-tapahtumaa, heidän ystävyytensä joutuu koetukselle ja heidän molempien henki on uhattunua. Lopulta heidän vanhempien tehtäväksi jää auttaa heitä tulkitsemaan ihmisen tunteita, kipua ja sympatiaa.

    Elokuva on ehdolla parhaan ulkomaisen elokuva Oscar-palkinnon saajaksi 2011.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 01.04.2011)
     
  2. P21

    P21 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eikös tämä siis ole suomenkieliseltä nimeltään Kosto, ja ainakin Finnkinon sivujen mukaan ollut ainakin jonkinmoisessa levityksessä 5.11.2010 lähtien? Vai olenko ihan pihalla (mikä ei olisi ensimmäinen kerta).

    Itse tämä tulee varmasti katsottua viimeistään dvd:ltä/blu-rayltä, koska Bierin edellinen Tanskaan sijoittuva elokuva, Häiden jälkeen, oli erinomainen kun taas ensimmäinen (?) englanninkielinen elokuva Things We Lost in the Fire, eli Kaikki mitä kadotimme, oli puolestaan tuon Häiden jälkeen -elokuvan jälkeen katsottuna selvä pettymys, vaikkei sinänsä mikään huono elokuva sekään ollut.

    Harmittaa vain, kun jäi tallentamatta Brierin Brødre -elokuva kun se Yleltä joskus viime vuonna muistaakseni näytettiin. Tuo kuitenkin kannattaa varmaan katsoa ennen kuin katsoo siitä tehdyn remaken Brothersin, jossa mm. Natalie Portman näyttelee (mikä puolestaan on ehkä ainoa syy miksi jaksan edes vaivautua katsomaan kyseisen remaken).
     
  3. Maraballo

    Maraballo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    121
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et ole ihan pihalla, vaan ihan oikeassa :) Elokuva oli mielestäni erinomainen tarina kostosta ja sen vaikutuksesta ympräöivään maailmaan. Ja upeat lapsinäyttelijät tekivät elokuvasta vielä todentuntuisemman. 4,5/5
     
  4. Kubrick82

    Kubrick82 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
  5. Tepi76

    Tepi76 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2002
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tänään klo 23 TV1:ltä tuo tulee.
     
  6. P21

    P21 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kiitos muistutuksesta, huomasin saman eilen kun katselin viikonlopun elokuvatarjontaa. Tuli aika sopivasti kun juuri pääsin täällä harmittelemaan, etten edellisellä kerralla sitä muistanut tallentaa.

    Laitoin sen heti nyt tallentumaan, ettei unohdu. Se vain tuppaa nykyisin menemään niin, ettei tallennuksiaan ehdi vain millään katselemaan :p.

    Pahoittelut off-topicista.
     
  7. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    I hear you, itsellä Saunavisio status tällä hetkellä: tallennuksia 1647kpl. Tuon lisäksi +2 muuta boksia levyt täynnä, eläkepäiviä odotellessa...