Eduskuntavaalit 2011

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Willy, 22.07.2010.

  1. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    [​IMG] [​IMG]

    YLE.fi > Vaalit 2011 > Perussuomalaiset yhä nousussa, SDP putoaa



    Noissa pylväsdiagrammeissa se hieman hämää, että vain tuon beigenvärisen osuuden kuuluisi olla osa pylvästä. Eli nuo kaksi alinta palasta eivät ole osa kuvaajaa. Nythän yht'äkkiseltään vilkaisten näyttää silmämääräisesti siltä, kuin vihreät eivät olisikaan puolet persuista, vaan useita %-yksikköjä tätä tasoa korkeammalla, koska silmä väkisinkin ottaa nuo kaksi alintakin palaa mukaan vertailuun. Varsinkin, kun em. kaksikon kohdalla on tumma, yhtenäinen varjo, joko ulottuu pitkälle yli varsinaisen kuvaajan.

    YLE:n aiempi esitystapa oli sekä selkeytensä että jaoettelunsa puolesta parempi. Eli kooltaan lähellä vasemmistoliittoa oleva vihreä liitto (tai mikä tahansa alle 10 %-yksikön puolue vastaavassa tilanteessa) takaisen alempaan graafiin & yksiselitteiset ja selkeät graafiset kuvaajat takaisin.
     
    Viimeksi muokattu: 19.03.2011
  2. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Just, siinä on taas ammattitaitoa näkyvissä. Eikö nyt noin yksinkertaista asiaa tajuta, miten hämäävä tuollainen grafiikka on? Ilmeisesti vaikeata laittaa siihen rakoa väliin ja poistaa se varjokin siitä. :hitme: Oikeastaan tuo on pakko jo tulkita tarkoituksenmukaiseksi. Ammattitaidotonta silti.

    Ja jotkuthan ovat päätelleet että persujen kannatus olisi laskussa. :hitme:

    No onneksi on Jutta.

    http://www.iltasanomat.fi/vaalit2011/Jutta%20Urpilainen%20Min%C3%A4%20olen%20p%C3%A4%C3%A4ministeriehdokas/art-1288370247172.html

    Sanotaan nyt vielä tärpiksi että tänään Hjalliksen vieraana vihreiden Sinnemäki. Vähän käy sääliksi jo.
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2011
  3. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vastustat PerusNuorten teksteistä nyppimiäsi juttuja, ainakin sinun tavallasi ne tulkiten ja ymmärtäen. Joten varmaankin vastustat myös Vihreän liiton (= aikuisten hallituspuolue) ja vihreän oikeusministerin (= ihan oikea ministeri, eikä joku teinijärjestön varasihteeri) ajamaa, edellä jo kauhisteltua dystopiaa? Siis tosiaankin molempia? Joista jälkimmäistä siis pusketaan ihan aikuisten oikeasti tosissaan läpi oikeusministeriä myöden, eikä vain pohdita jossain nuorisopiirissä.

    Kumpaa noista tulisi nyt enemmän kauhistella? Entä kumpaa noista olet enemmän kauhistellut...
     
  4. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
    Kyllä. Eikä tarvitse tulkita tai nyppiä, koska sanovat sen suoraan ihan itse.

    Jep.

    Perussuomalaisten, koska Vihreillä ei ole juurikaan mahdollisuuksia muuhun kun Kokoomuksen perässä juoksenteluun. Ehdotuksia voivat aina tehdä, mutta yksin eivät voi muutakuin ehdotella. PS:n kannatus näyttää siltä että niillä saattaa olla seuraavassa eduskunnassa sen verran vääntöä että puolueen poliisivaltiofantasiat saattavat hyvinkin olla mahdollisia.

    En muuten jaksa liiemmin urputtaa Kristillisistäkään, vaikka Räsänen saattaakin olla jopa Soinia pahempi. KD:n kannatus on niin marginaalista, että turha niistä on huolestua- ellei sitten PS nouse todella suureksi, jolloin löytänevät aatetoveruutta sieltä toisesta ahdasmielisestä puolueesta.
     
  5. goddam

    goddam Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2006
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se kappale persunuorten tekstistä nimenomaan kuvaili nykytilannetta. Ilmeisesti persunuorilla ei ole mitään tällaisia rajoituksia vastaan-- he ainoastaan ovat sitä mieltä että tämänhetkinen eduskunta ei vastaa kansan tahtoa, josta heillä on mielestään parempaa tietoa.
     
  6. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    [​IMG]
     
  7. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvä sarjis, vaikkakin kyseenalaisesti piirretty Soini (kasvot). :thumbsup:

    Tuossahan se pointti onkin. Muut eivät sano tai tunnu sanovan juuri mitään, mutta PS ja Soini sanovat. Ja selkeästi asioita joista lähes kaikilla on jokin mielipide myös, usein samansuuntainen. Tämä vetoaa. Ironista kyllä, Soini on todellakin avoimesti populisti (graduaan myöten, kuten tunnettua). Kuten tuo ilmeisesti pilkaksi tehty sarjiskin, sekin vain vahvistaa mielikuvaa Soinista muutoksen tuojana, poistamaan huonoiksi koettuja asioita, joista ählämsählämit ovat se olkinukkemainen troijalainen jonka (muidenkin luomalla) avulla PS-mieliset ovat onnistuneet itsensä kampeamaan kolmen muun seuraan. Todellisuudessa kun niitä asioita PS:n politiikassa on PALJON enemmänkin.

    Sekin on ironista, että aiemmin media koitti vaieta nuo ikävät asiat kuoliaiksi, ja nyt se ei enää voi tehdä niin vaan rakastaa niitä samoja asioita...Tässä kenties on vahvin syy olettaa PS-miehen ja puolueensa kannatuksen säilyvän vaaleissakin, kansa haluaa draamaa ja viihdettä, ja nyt sitä olisi tarjolla kaikille - ihan kuten silloin joskus ennen vanhaan tv:stä.
     
  8. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Upea ja asiapitoinen sarjis :thumbsup:

    Tein eilen maikkarin vaalikonekyselyn ja 4 ekaa vaihtoehtoa oli persuksia ja kuudeskin vielä. Tosin pelottavan pitkään se tarjosi jotain ulkomaalaisnimistä viherkuherkäheröä....
     
  9. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
    http://www.uusisuomi.fi/puoluekone/index.php

    Tuolta voi käydä vilkaisemassa puolueen linjauksia. Yksittäisten puolueiden sisältä saattaa löytyä ehdokkaita molempiin päihin. Itsellä kärjessä Kokoomus sekä RKP, peränpitäjinä kristilliset ja persut.
     
    Viimeksi muokattu: 28.02.2011
  10. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Alla jemmassa mieleeni juolahtaneita kommentteja eri puolueista. Sekä vaalikoneen mielestä mielipiteitäni lähimpänä oleva puolue, eli:
    Kokoomus 69 %
    Kansallisen Sekoomuksen äänestäminen olisi mielestäni täysin väärä signaali: eli jatkakaa vain samalla linjalla, hyvin menee, haluan lisää tätä... Lisäksi kykypuolueen hahmogalleriasta löytyy mm. Holmlund, Sasi, Kanerva, Lindén, Tiura jne.
    Myös kuuluisa "Benin talli", eli överiksi menevä herneaivoisiin(kin) missiehdokkaisiin satsaaminen ällöttää. Alusasumallin tai missin tiukkaa kroppaa tiukoissa vaatteissa on toki kiva katsella, mutta joku roti kuitenkin pitäisi olla. Kauneus sinänsä ei haittaa, mutta politiikka saisi kuitenkin olla pääosin politiikkaa. Missikisat, BB-talot ja Idolsit sitten erikseen.

    Perussuomalaiset 68 %
    Vaikuttaa pienimmältä pahalta + tehokkain prostestiäänenä, erityisesti jos inhoaa vihreitä tai (ääri)vasemmistoa ylipäätään. Toisaalta, Pentti "pönttö" Oinosen soisi kyllä tippuvan tai "tippuvan" laidan yli vaaliristeilyllä tms., jolloin puolueen imago nousisi heti parikin pykälää. Jatkossa ei saisi ottaa noita Oinosen tai edesmenneen Halmeen tapaisia hörheltäjiä mukaan. Frederikin rannalle jättäminen on toki hyvä signaali, mutta tämä olisi jo useita vuosia sitten pitänyt aloittaa.
    Lisäksi, kaikenlainen lieväkin kristillisyyteen vetoaminen ärsyttää näin ateistina. Sillä käytännössähän ei usein puhuta edes etäisestikään uskonnollisista asioista, vaan etiikasta, moraalista, demokratiasta, sosiaalipolitiikasta, tulonjaosta jne. Silti ne kovaääniset uskikset joka porukassa aina vetoavat johonkin käytännössä varsin epämääräiseen kristillisyyteen.
    Onneksi osa persuistakin on uskonnottomia. Tosin varmaankin paljon suurempi osa on muiden suurien puolueiden tapaan jonkunlaisia tapakristittyjä eli "selektiivisesti uskovaisia", riippuen siis siitä kuka kysyy ja missä yhteydessä.

    Muutamissa asioissa pj. Soini taitaa olla varsin yksinäinen persujen sisällä, kuten kanta aborttiin. Toisaalta on erittäin positiivinen poikkeus, että hän on kuitenkin rohkeasti lyönyt korttinsa - tai ainakin monet niistä - kaikkien nähtäville, perinteisen luikertelun, selittelyn ja väistelyn sijaan. Pahoin pelkään, että esim. Mari Kiviniemi tai Jyrki Katainen eivät koskaan tule lähellekään vastaavaan kykenemään, sen verran urautuneilta ammattipoliitikoilta he vaikuttavat.
    Aidosti taitava populisti osaa olla oikealla tavalla rohkea ja avoin. Sen sijaan varsinkin Jungnermainen rohkeus ja avoimuus menee liiaksi narsistisen röyhkeyden puolelle, jolloin kannatus vain laskee.

    Kristillisdemokraatit 65 %
    No huh-huh! Never! Eli näin ateistina en oikein diggaa fundamentalistista ja ultrapopulistista Päivi Räsästä, joka kertoo kykenevänsä ihmeparantamiseen (rukouksen voimalla). Eivätkä muutkaan ehdokkaat aivan tältä vuosituhannelta tunnu olevan. KD on siis mielestäni valmis museoitavaksi. Uskonto ja politiikka tulisi mielestäni erottaa nykyistä paljon selvemmin ja jyrkemmin, läpi koko yhteiskunnan.
    Pikkuriikkinen plussa siitä, että kristillinen aate mainitaan jo nimessä. Veikkaan, että jo lähitulevaisuudessa tuo nimi vaihdetaan ns. mediaseksikkäämmäksi. Eli ilmeisen negoja viboja aiheuttava kristillisyys korvataan jollain kivalla ja ympäripyöreällä termillä, samalla kun kaikkia - paitsi ateisteja, lesboja jne. - rakastava yksityishenkilö Räsänen leipoo lapsuudenkodissaan pullaa, joka tuoksuu ihanalle, pienet lapset ovat suloisia ja joulukin on rauhan aikaa...

    SDP 64 %
    Rakkauden puolueella on nyt kyllä palikat pahasti hukassa, aatekin on jäänyt jumiin jonnekin 70-luvulle. Punainen ei enää ole seksikäs väri, ainakaan politiikassa. Aiemmasta kolmesta suuresta persut syönevät eniten ääniä juuri demareilta.
    Härski-Jungner, "isä" Mitro, "pettäjäpiispa" ja monet muut surkuhupaisat hahmot eivät ehkä sittenkään ole parhaita mahdollisia valintoja SDP:n tulevaisuuden ja uskottavuuden kannalta. Urpilainen on nolon selvästi jumbona pj-kyselyissä, Soinikin meni heittämällä ohi.
    Jungnerinkin piikkiin rohkenen osan syöksystä laittaa (liian härskiä propagandaa, erittäin ristiriitainen öykkärielitisti duunareiden messiaana -imago). Galluppien perusteella osa demareiden tapaäänestäjistäkin on tämän huomannut.

    Keskusta 63 %
    Paskalaki, paskasäätiöt, paskanpuhuminen, paskaehdokkaat + paskamainen pakkoruotsin kannatus. Puolueen uudelleennimeäminen aikoinaan Suomen Keskustaksi oli nerokas veto, vaikkei Vihreän liiton nimen nerokkuuden tasolle ylläkään. Maalaisliittona puhuttaisin varmasti paljon nykyistä pienemmästä puolueesta.
    Keskusta sen sijaan kuulostaa mukavan turvalliselta ja varmalta valinnalta, eikä tarvitse miettiä vasenta ja oikeaa. Nykyinen kannatus on hämmästyttävän korkea massiiviseen sössimiseen ja laajamittaiseen korruptioon nähden. Käytännössä tämäkin puolue on lähempänä etujärjestöä, kuin varsinaista puoluetta.

    RKP 63 %
    Pakkoruotsi Lapin perukoillekin on aivan ehdoton vaatimus, mutta ei missään tapauksessa alennuta pakkosuomeen Ahvenanmaalle, härski elitismi, svekomania Freudenthal-mitaleineen, ruotsinkielisille alhaisemmat pisterajat omiin erillisiin kouluihinsa ja alemmillakin tasoilla enemmän rahaa/oppilas (joita kuitenkin kaikki veronmaksajat rahoittavat), perustelematon yliedustus/ylirahoitus FST5:n tyyliin, varma hallituspaikka demokratiassa...
    Aito tasa-arvo ihmisten kesken? Kyllä, kiitos. RKP? Nej, tack!

    Vihreät 61 %
    Harmillisen usein pöyristyttävän elitistinen ja ristiriitaisten kaksoisstandardien täyttämä unelmahöttö-puolue, joka on nykyisellään jo hyvin kaukana aidosta luonnonsuojelusta. Hörhöjä on mukana yli kriittisen massan + oletetusti fiksummasta päästä moni lähtenyt ovet paukkuen -> järkevä toiminta lienee jatkossa entistäkin harvinaisempaa.

    Moni itseäni vähemmän kyyninen ihminen vannoo Soininvaaran uuden tulemisen nimeen, mutta ei yksi Osmo vielä kesää tee. Varsinkin kun hänkin kirjoittelee välillä oikeinkin fiksuja ja välillä sitten aatteellista viherhöpinää. Ja aina on riskinä, että joku aidosti fiksu mielipide vedetäänkin myöhemmin korvat luimussa takaisin ties minä koepallona tai "tietoisena" provokaationa (vrt. maahanmuuttajien geenitestit), kun raivostuneet femakot ovat laittaneet Oden takaisin ruotuun. Eli odeja tarvittaisiin enemmän ja ituhippejä, agressiivisia femakoita sun muita vähemmän, mutta ennusteeni on sen suhteen varsin synkkä.

    Vasemmistoliitto 56 %
    Neuvostoliitto kaatui. Sitä ei enää ole. Uskokaa nyt jo. Eli vaihtakaa nimi. Sekä aate. Puhukaa sitten kansalaisten etujen ajamisesta. Nythän on varsin pitkälti kyse muualle liian tyhminä ja/tai liian änkyröinä kelpaamattomien ehdokkaiden suojatyöpaikoista. Siksi Vasemmistoliiton kannatuksen tulisi pysyä vähintään nykytasollaan, mutta muita realistisia syitä ei sitten tulekaan mieleen.
    Vaalikoneen antamasta tuloksesta huolimatta olen 100 %:n varma, että yksikään tuon puolueen ehdokas ei missään tapauksessa tule minun ääntäni ainakaan tällä kierroksella saamaan. Seuraavissa vaaleissa otan asian uudestaan harkintaan. En siis koe vastaavaanlaista inhoa, kuin vihreitä ja vasemmistoliittoa kohtaan, joille oikea lukema olisi minun tapauksessani noin 0 %. Kuten myös RKP:n ja KD:n kohdalla.
    Muille prosentti on sentään suurempi kuin nolla. Nykyisen SDP:n kohdalla tosin vain marginaalisesti. Vaalikoneen prosenteissa on varsin koomista se, että ne ovat noin hirmuisen lähellä toisiaan vs. omat mielipiteeni.


    Siinä määrin itselleni sopivaa puoluetta en valitettavasti kykene löytämään, että voisin sanoa olevani vaikkapa persu tai kokkari. Olen nyt siis pakotettu etsimään kokonaisuutena vähiten huonon puolueen. Muutamia nykytietämykseni valossa asiallisilta ja varsin täyspäisiltä vaikuttavia yksittäisiä poliitikkoja sentään kykenen löytämään sieltä täältä. Mutta nythän on siis varsin pitkälle puoluevaalit kuitenkin kyseessä, eli ääni annetaan käytännössä sekä valitulle henkilölle, että myöskin ko. puoleelle. Eli fiksultakaan vaikuttavaa vihreää ehdokasta en nykytilanteessa missään tapauksessa äänestäisi (olen kyllä aiemmin niinkin tehnyt).
    Muutos 2011 on ainakin galluppien mukaan ja likimain kaikkien oletuksissa edelleen mikropuolueen roolissa. Itse aikoinaan toivoin sen nousevan, kuten persut nyt ovat tehneet. Mutta ihan hyvä näinkin, siis ainakin olosuhteisiin nähden ja aiempaan verrattuna.



    Enivei, jälleen kerran, vaalikoneiden kysymysten järkevöittäminen, monipuolistaminen, tarkentaminen ja omien painotusten ja reunaehtojen mahdollistaminen tekisivät näistä koneista paljon hyödyllisempiä. Silloin tulokset siis olisivat vähemmän lotolta vaikuttavia.
    Toki eräs ilmeinen rajoite on usein hyvinkin raju ristiriita puolueen/ehdokkaan virallisen liturgian ja käytännön toimien välillä, sitähän ei koneissa tietenkään huomioida. Tai sitä, että onko ehdokas vastannut yhteenkään kysymykseen rehellisesti, vaiko vain oman vaalitaktiikkansa kannalta fiksuksi katsomallaan tavalla. Toisin sanoen, järjen käyttö on yhä edelleen suositeltavaa. Varsinkin oman.

    Eli ovatko ehdokkaasi puheet ja teot linjassa, myös pidempää aikajaksoa tarkasteltaessa? Miten hän on äänestänyt eduskunnassa? Onko aiempia tuomioita pahoinpitelystä (Jan Vapaavuori, Kok.), törkeästä rattijuoppoudesta (Sirpa Pietikäinen, Kok.), kuolemantuottamuksesta (Kimmo Sasi, Kok.) tai muista rikoksista, joista antaisit omassa mielessäsi ainakin pienen miinuksen?
    Onko tullut jäätyä kiinni toistuvista valheista, leväperäisyydestä, asennevammasta, epäpätevyydestä ja jopa suorassa tv-lähetyksessä nukkumisesta á la Astrid Thors? Jne.
     
    Viimeksi muokattu: 01.03.2011
  11. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Mitä tekemistä Vasemmistoliitolla on Neuvostoliiton kanssa? Vasemmistoliitto kannattaa markkinataloutta. Ero oikeistopuolueisiin on siinä millä pelisäännöillä markkinatalous pyörii. Jos on olemassa poliittinen oikeisto niin täytyy kai silloin olla se vasemmistokin? Saat vapaasti olla oikeistolainen ja äänestää oikeistoa mutta yritä nyt löytää hieman fiksumpia tapoja mollata vasemmistoa. ;)

    Välillä sinä kirjoitat hyvin fiksuja (uskontokriittisiä, tieteellistä maailmankuvaa puolustavia) juttuja ja siksi ihmetyttää miksi sinulta on varsinkin viimeisen vuoden aikana alkanut tulemaan tällaisia poliittisia ryöpytyksiä joissa sylki lentää melkein joka suuntaan. Kuka sinut on aivopessyt vihaamaan vasemmistoa ja vihreitä näin paljon?
     
  12. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Itselläni tuli tällainen listaus kun tuon tein:

    Vasemmistoliitto 75 %
    SDP 70 %
    Vihreät 70 %
    Keskusta 69 %
    Perussuomalaiset 66 %
    RKP 64 %
    Kristillisdemokraatit 61 %
    Kokoomus 60 %

    Vaikea uskoa että sitä on näin vasuri. :eek:
     
  13. goddam

    goddam Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2006
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan odotettu tulos...

    Kristillisdemokraatit 80 %
    Perussuomalaiset 73 %
    Keskusta 70 %
    RKP 60 %
    SDP 59 %
    Kokoomus 56 %
    Vasemmistoliitto 51 %
    Vihreät 46 %
     
  14. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa, me ollaan sitte iha eri linjoilla...

    Keskusta 73 % Katso puolueen perustelut
    Perussuomalaiset 73 % Katso puolueen perustelut
    Kristillisdemokraatit 73 % Katso puolueen perustelut
     
  15. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itseäni tuo ei yllättänyt. Mutta sinuakin tuo jo alkaa kammoksuttaa? :D
     
  16. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Omat tulokset:

    Perussuomalaiset 74 %
    Kristillisdemokraatit 64 %
    SDP 63 %
    Kokoomus 60 %
    Vasemmistoliitto 55 %
    Keskusta 54 %
    RKP 51 %
    Vihreät 50 %

    Yllättävänkin miellyttävä ja odotuksiin vastannut tulos. :thumbsup:
    Vähän tuo SDP:n kolmossija mietitytti ja Vasemmistoliittoa olisin voinut odottaa viimeiseksi, mutta häntäpään joukkueet ovat kyllä oikeanlaiset ja erot ovat kuitenkin aika pieniä. Keskustan ja SDP:n paikanvaihdolla tulos olisi ollut jo hyvinkin lähellä omia ajatuksia lopulta.

    Selkeytti tämäkin osaltaan vähän toistaiseksi. Vähän sitä kyllä jää miettimään että voiko oikeasti olla keskimäärin joka toisessa kysymyksessä Vihreiden kanssa samoilla linjoilla?! :p
     
  17. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaalikone:

    Kokoomus 69 %
    Kristillisdemokraatit 60 %
    RKP 58 %

    Kokoomuksen linja on hyvä, perussuomalaisia vierastan aikalailla pahasti.
     
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    SDP 71 %
    Vasemmistoliitto 69 %
    Vihreät 66 %
    Kristillisdemokraatit 63 %
    Keskusta 60 %
    Kokoomus 59 %
    RKP 58 %
    Perussuomalaiset 50 %

    Tuommoisia tuloksia. Harmi vain, että noita vaihtoehtojen painotuksia ei voi muuttaa, koska ei nuo SDP:nkään vastaukset hyviä olleet. Oikeastaan on aivan sama minkä puolueen vastauksia ja perusteluja katsoo, niin tulee olo, että paskat minä noita äänestä. Puolueesta riippuen enemmän tai vähemmän. Nuo prosentitkaan eivät kerro ihan koko totuutta. Taidan siis ilmaista taas mielipiteeni siten, että suomessa ei ole meikäläiselle sopivaa puoluetta, joten en äänestä.

    Perssuomalaisilla oli kyllä hienot perustelut:

    Perustelut, Perussuomalaiset
    Puolue ei ole perustellut vastauksiaan tarkemmin.

    :D Hienoa porukkaa. :thumbsup:
     
  19. Sergei

    Sergei Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2001
    Viestejä:
    431
    Saadut tykkäykset:
    2
    Perussuomalaisetko oli ainoa puolue joilta puuttui tuolta perustelut? Voin sanoa että ei ollut.

    Omissa tuloksissa Perussuomalaiset ja Vihreät on oikeilla paikoilla. Keskustaa tuskin äänestäisin ja Kristillisdemokraatteja tai RKP:tä en missään tapauksessa.

    Perussuomalaiset 80 %
    Keskusta 75 %
    Kristillisdemokraatit 70 %
    SDP 64 %
    RKP 58 %
    Vasemmistoliitto 54 %
    Kokoomus 51 %
    Vihreät 39 %
     
  20. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    En jokaista puoluetta klikannut, mutta niillä muilla joita klikkasin, oli kyllä perustelut.

    Se ei kuitenkaan ole hyvä perustelu, että tiedot voi jättää pois, jos muutkin niin tekevät. Samanlaista huolimattomuutta on mielestäni kyseisen puoleen muussakin toiminnassa. Tällaisessa kyselyssä tärkeintä ovat juurikin nuo perustelut, kun eihän tuosta muuten voi tietää missä asioissa puolue on ollut samaa mieltä. Ilman perusteluja on informaatiosisältö täysin nolla.

    Mutta mikäpä puolue olisi täydellinen. Muutos on aina hyvästä. Tai no, yleensä ainakin.

    Pitäisi varmaan perustaa Perusnepalaiset, Suomen nepa puolue tai Nepaamus.