Kaboom (2010) (Gregg Araki / Haley Bennett, Thomas Dekker, James Duval)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 03.02.2011.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Cannesissa asiaamukaisesti keskiyön gaalana maailmanensi-iltansa saanut Kaboom on ohjaaja Gregg Arakiin paluu Doom Generationin kulta-aikoihin. Koko projekti sai kuulemma alkunsa John Watersin kommentista, jossa tuo roskaelokuvan paavi kaipaili vanhaa kunnon Arakia. Kaboom ei saanut Cannesissa mitään palkintoja.

    Elokuvan päähenkilö Smith (Thomas Dekker) on sekakäytön ystävä ja oman määritelmänsä mukaan seksuaalisesti ”undefined”. Pääosa Kaboomin henkilöistä kuuluu samaan kategoriaan. Smith opiskelee näennäisesti elokuvaa, mutta paneutuu käytännössä bilettämiseen ja päätyy elokuvan aikana sänkyyn jokseenkin jokaisen vastaantulijan kanssa, jos ei lasketa mukaan niitä eläinnaamareita kantavia heppuja.

    Kaboom viittaa pseudojuonessa uhkaavaan maailmanloppuun, mutta käytännössä elokuva syrjähyppää juonenkaltaisesta koko ajan kuka-mitä-saunassa-veteli-ja-ketämitähä –kohtauksiin. Ja hyvä niin, sillä ”outo on uusi normaali”, kuten Kaboom julistaa.

    IMDb-pisteitä 7.1

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 04.03.2011
     
  2. Kubrick82

    Kubrick82 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Okei, tässä leffassa on monta seksipitoista kohtausta, homopornoakin, ja huumeitakin käytetään. Sekoiluakin tuntuisi riittävän parin normaalin leffan tarpeisiin. Mutta ei siinä kaikki, tässä on ihan oikea juonikin! Ja kaikki edellä mainittu (myös ketjun avausviestissä mainitut asiat) kuuluu siihen. Juonta en viitsi hirveästi selittää mutta päähenkilöt melko biletys ja "seksuaalivalistus" pitoisen alun jälkeen päätyvät tutkimaan kadonneen tytön mysteeriä ja asiat rullaavat sujuvasti eteenpäin, missään vaiheessa ei tullut mieleen että joku kohtaus olisi vain täytettä tms, olkoonkin että aina ei voinut olla varma onko joku kohtaus olevinaan unta vai totta.

    Leffan visuaalinen ilme on aika, sanoisinko hallusinogeeninen, mutta tämä ei ainakaan minua haittaa. Enkä tarkoita tässä Enter the Voidin kaltaista hallusinogeenisuutta, se vain on jotenkin normaalista poikkeavan näköistä matskua. Äänimaailma on myös hyvin toimiva, musiikkia on käytetty säästeliäästi mutta se mitä on käytetty sopii aina tilanteeseen. Mukavaa että Gregg Araki osaa vieläkin tehdä leffoja, eikä ole sortunut monen muun tapaan lupaavan alun jälkeen tekemään tusinap*skaa. Ihme ettei tämä saanut Cannesissa palkintoja, mitähän p*skaa ne taas palkitsi siellä. :grr:

    No, minä tykkäsin ja niin vaikutti tykkäävän muutkin noin kymmenen katsojaa Tennispalatsissa - suurin osa oli muuten naisia.

    Pientä viimeistelyn varaahan tuossa vielä oli, mikä on kyllä Arakille tyypillistä, mutta siitä tiputan hieman pisteitä.

    4,5/5
     
    Viimeksi muokattu: 13.03.2011
  4. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Heteroseksii, homoseksii, lesboseksii ja ryhmäseksii. Kyllähän tässä tuota paljasta pintaa oli jokaiseen makuun. Meno muutenkin aika häröö. Nuoret näyttelijät John Connorin johdolla selvisivät pyörityksestä ihan mukavasti. Loppu oli kyllä perseestä. Ihan kuin olis rahat loppunu tekijöiltä kesken.

    ***