Wbox HD DVR - tallentava HD-boksi Welhon verkkoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana johannesk, 30.10.2008.

  1. Kolvi

    Kolvi Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2007
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä listasta puuttuu eräs pieni, mutta käyttömukavuutta sitäkin enemmän haittaava puute: i-nappi ei anna infoa tallennetuista ohjelmista. Pelkkä nimikin riittäisi, mutta samalla vaivaahan siihen tietysti saisi kestot, koot ym.

    Tällä hetkellä ohjelman nimestä näkyy listalla vain alku, josta ei välttämättä muista, arvaa tai edes pysty päättelemään, mistä on kysymys. Jos ohjelman nimi on esim. "Dokumenttiprojekti:…", ainoa tapa saada selville jakson aihe on laittaa se pyörimään ja painaa sitten i-nappia.

    Ja jos jonkinlaista päivitystä tuohon nyt oikeasti joskus tehdään, voisi lisäksi käyttiksen logiikan tarkistuttaa jollakin täysipäisellä ja kirjoitustaitoisella. Pelkästään sanojen "kyllä" ja "ei" sekä "peru" ja "peruuta" mielekkäämpi käyttö eri yhteyksissä auttaisi ainakin laitteen käyttöä ensi kertaa opettelevaa kummasti.
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2011
  2. powderfinger

    powderfinger Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys kaikille.

    Tämmöisen myllyn menin sitten tilaamaan NetAnttilasta. Pitäisi huomenna tai keskiviikkona tulla. Lähes koko ketjun läpilukeneena lupa on odottaa varsin hyvää ja toimivaa laitetta, mikä on kyllä selkeätä eteenpäinmenoa aivan käsittämättömän surkean Handan DVB-C6000 -boksin jälkeen. Pienet mainitut bugitkaan eivät omassa käytössä liiemmältä tuota harmaita hiuksia, toki tuo kuvan pehmeys vähän mietityttää. Laitteen mukana tulee ilmeisesti hdmi-kaapeli, niin onkos jengi liittänyt sen suoraan sillä televisioon, vai oletteko hankkineet laadukkaamman kaapelin? Vaikuttaisiko se kuvanlaatuun? Uusi päivityskin on näemmä tulossa, sitä odotellessa.
     
  3. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 755
    Saadut tykkäykset:
    538
    HDMI-kaapelin vaihtamisella ei ole vaikutusta asiaan - varsinkaan tuollaisilla 1,5-2 m pituisilla. Sen sijaan FW-päivitys voisi kenties auttaa, mutta epäilen suuresti, että uudessa softassa olisi kuitenkaan korjattu kuvan "sumeusongelmaa". Mutta toivotaan parasta.
     
  4. torni

    torni Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.02.2000
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt on yhtäkkiä muutamilla kanavilla (ainakin UrhoTV) Oulun kaapelissa (DNA) ruvennu todella tiuhaan laite hakemaan kanavaluettelon päivitystä! Se tekee sitä parikin kertaa putkeen ja ilmoittaa että kanavaluettelo päivitetty. Ja sitten se tekee sen taas jonkin ajan kuluttua uudestaan. Mikä perkele tuossa on? Laite bootattu, kanavat haettu itsekin ja tallennettu, mutta niin vain puskee tuota. Suomen normikanavilla ongelmaa ei ole.
    Ei helvetti tuota voi katsoa.. lähetys keskeytyy muutaman minuutin välein.

    PS. vika ilmeni eka kerran viime torstaina
     
    Viimeksi muokattu: 01.03.2011
  5. LRyder

    LRyder Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2007
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täälläkin UrhoTV koko ajan päivittää kanavaluetteloa. 3 kertaa peräkkäin ja sitten vähän aikaa voi seurata peliä.
    Lisäksi toisen HD-TV:n kakkoskortti ei suostu ottaan maksettuja kanavia vastaan lainkaan vaikka viime viikolla kaikki pelasi.:OI
     
  6. Spaca

    Spaca Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama vika kaikilla HD-kanavilla. Oulun kaapelissa olen myös...
     
  7. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    DNA:n vikailmoitusten vastaanottopalvelu
    Palveluajat: 24h/vrk
    0800 300 500 (maksuton kaikista liittymistä kotimaassa)

    Häiriötiedotteet

    Itselläni ei toiminut Animal Planet HD maanantaina, eilen tiistaina alkoi näkymään joskus aamupäivällä.
    Jotain päivityksiä meneillään ja yleensä DNA:n korjausten ja päivitysten jälkeen on ongelmia luvassa.
     
  8. torni

    torni Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.02.2000
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo, urholla ja HD-kanavilla tuo ongelma näyttää olevan.
    Joko joku kerkes ilmottaa tonne häiriöpalveluun?

    Nyt ilmotettu vartin odottelun jälkeen...
     
    Viimeksi muokattu: 02.03.2011
  9. powderfinger

    powderfinger Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin, eilen tuli boksi postissa ja nyt vajaan vuorokauden sitä käyttäneenä voin kyllä sanoa olevani erittäin tyytyväinen. Tuosta kuvasta sen verran, että ainakin edelliseen Handanin DVB-C 6000 -boksiin verrattuna, kuva on kerrassaan erinomainen. Ehkä silti television omalla virittimellä katsottuna SD-kuva kuitenkin on hitusen verran parempi. Televisiona LG 32" LH3000 Full HD-mylly. Silti, normaalisti sohvalta kolmesta metristä katsottuna eroa on käytännössä mahdotonta huomata. HD-kuva on tosiaankin todella hienon näköistä!

    Yhden ärsyttävän asian olen toistaiseksi onnistunut huomaamaan. Canal plussan kanavilla (poislukien Film HD) tekstit ovat semmoisen ärsyttävän mustan palkin sisällä. Kokeilin valikosta säätää sitä, että onko tekstityyli muuttuva vai pysyvä, mutta eipä auttanut. Sillä sain vähän sentään häivytettyä sitä mustaa läpinäkyvämmäksi kun säädin valikon läpinäkyvyyttä läpinäkyvämmäksi.

    Tallenus tuntuu pelittävän hyvin, sekä ajastettu että suoraan katselussa tapahtuva. Timeshiftiä en kokeillut, kun en sitä ikinä muutenkaan käytä.

    Korttilinkityskin lähti oikeastaan samantien pelaamaan kun se tehtiin eilen. Olenko muuten ensimmäinen, joka on suorittanut linkityksen Facebookin kautta? :king: Kiitos Elisalla työskentelevän kaverin.
     
  10. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 755
    Saadut tykkäykset:
    538
    SD-kanavat Canalin osalta käyttävät ns. teksti-tv-tekstityksiä. Tällöin boksin toteutuksesta riippuen tekstit ovat hyvinkin karkean näköiset mustassa laatikossa, hieman läpinäkyvät tai täysin läpinäkyvät. Samoin fontti ja sen tarkkuus voi vaihdella. Wboxilla "muuttuva" asetuksella saa hieman paremman näköiset teksti-tv-tekstitykset. HD-kanavalla käytetään sen sijaan dvb-tekstitystä (bitmap kuvia) eli käytännössä samaa kuin dvd:llä tai BD:llä. Tosin Canalin käyttämät DVB-tekstitykset ovat resoluutioltaan vain "dvd-tasoa". Näin on kaikilla näkemilläni HD-kanavilla eli en ole nähnyt yhdelläkään HD-kanavalla tekstitystä, joka olisi "HD-skarppia".

    Hyvin mahdollisesti.
     
  11. highway_star

    highway_star Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2011
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä kans sama ongelma Urhotv:n kans. Tuliko mitään vastausta häiriöpalvelusta?
     
  12. torni

    torni Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.02.2000
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    1
    Asiaa viedään eteenpäin. Soitin sitte asiakaspalveluun perjantaina ja homma jatkunee 11.3 asti, eli vikaa ei korjata :OI . Eli normihommaa.
     
  13. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Saitko mitään selitystä ongelmille?
    Aspa ei varmaan osaa siihen vastata, mutta jos soitit vikapalvelunumeroon siellä on ihan asiansa osaavia kavereita.
    Kannattaa vaatia hyvitystä kuukausimaksuille jos eivät kerran aiemmin saa vikaa korjattua.
     
  14. torni

    torni Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.02.2000
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jotain päivityksiä ajetaan verkossa tonne asti..
    Joo, sain ihan ok hyvityksen kuukausimaksuun.
     
  15. jpaana

    jpaana Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma kohta parivuotias boksi heitti eilen hanskat tiskiin, pari päivää oli ollut ongelmia saada kovalevy löytymään, levy selvästi yritti spinnata itseään, mutta ei onnistunut siinä, mikä johti tulkintaan virtalähteen ongelmasta. Muuten boksi toimi kunhan sen sai päälle, buutti vaan kesti minuutteja. Kiikutin tänään Pro-Fixiin ja hain iltapäivästä pois, muutama konkka vaihdettu virtalähteestä ja taas toimii.
     
  16. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 755
    Saadut tykkäykset:
    538
    Ei sinällään mitään uutta raportoitavaa, mutta vaihdoin viikko sitten wboxiini terasen kiintolevyn (Western Digital Caviar Green SATAII WD10EADS). Hyvin toimii ja on hieman hiljaisempi ja viileempi kuin alkuperäinen 320GB. Nyt tallennustilaa on riittävästi, vaikka joku voikin sanoa, ettei sitä ole ikinä tarpeeksi :D. Vaihtokommentteja löytyy jo aikaisemmin ketjusta. Samoin löytyy vanha kommentti, että 1TB on maksimi wboxin hyväksymä koko. Joku oli kokeillut 1.5TB kovoa ja sen formatointi ei ollut edennyt normaalisti.

    Vaihtorumbassa mietitytti hieman se, että mitenköhän onnistuu vanhojen salattujen HD-tallenteiden siirto vanhalta levyltä uudelle. Alkuperäisellä kovalevyllä on useita HD-tallennuksia TV1000 HD -kanavalta, joita en ole ehtinyt vielä edes katsomaan. No, siirto onnistui erinomaisesti ja ei siinä hiuksetkaan loppupeleissä ehtineet harmaantua. Asensin uuden kovalevyn ja kytkin vanhan 320 GB kovon SATA-to-USB adapterilla wboxiin. Vanhan kovalevyn sisältö näkyy linux tyylisesti sda1, sda2, sda3 ja sda4 kansioina (luultavasti ext3 osioita). Sda3 kansion sisältä löytyy video ja movie kansiot, ja tuon videon alta löytyy kaikki tallennukset (mikähän tuo movie kansio oikein on?). Muissa osioissa on sitten mahdollisesti ladattuja jpg-kuvia ja mp3-musaa.

    Vanhan kovalevyn sisältö (~280 GB) siirtyi kahden päivän aikana "tausta-ajona" varsin nätisti. Tallenteet toimivat ilman ongelmia, myös salatut HD-tallenteet TV1000 HD kanavalta. Samoin vanhoja salaamattomia SD/HD-tallenteita voi katsoa suoraan vanhalta kovalevyltä SATA-to-USB adapterin välityksellä. Wbox ei enää salli adapterilla kytketyn alkuperäisen kovalevyn sallattujen SD/HD-tallenteiden katsomista. Ruudulle tulee tuttu DRM-virheilmoitus.
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2011
  17. MrPanu

    MrPanu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2004
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    2TB:n kovalevykin toimii ihan hienosti. Ollut jo kuukauden päivät toiminnassa moitteetta (Western Digital Caviar Green SATAII WD20EARS).

    Ohjeita maailmalta:
    http://www.avforums.com/forums/pvrs...x-hdr-fox-t2-2tb-hard-drive.html#post13137468

    Tein henk.kohtaisesti Fedora 13 x64 -linuxdistron avulla (sattui olemaan läppärissä) ja kahden ulkoisen USB2-SATA-kotelon ja gparted-partitiointiohjelman avulla. Noita yo. ohjeita tuli hieman sovellettua, mm. ext3-osioita on tosiaan 4 ja yhtä kohdepartitiota tuli hieman käsin kasvatettua jotta mahtui. Itse leffatallenneosion kopioinnin aloitin em. gparted-työkalulla, mutta kyllästyin odotteluun: alkuperäinen 500GB levyhän ei ollut kuin luokkaa 10% käytetty ja arvioin sen kestävän luokkaa 5.5h, kopiointinopeuden ollessa n. 25MB/s (koko osiohan kopioidaan oli levytila käytössä tai ei!) Keskeytin ja tein simppelisti "cp -a ..." -komennolla komentotilasta, tässä menikin sitten muistaakseni vain 2h.
     
  18. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 755
    Saadut tykkäykset:
    538
    Mielenkiintoista. Ilmeisesti wbox ei itse kykene alustamaan >1TB kovoja, mutta linkkaamasi ohjeiden mukaan alkuperäinen kovo voidaan kloonata 2TB levylle PartedMagic -ohjelmalla ja siinä välissä sitten muuttaa partitiokokoja vastaamaan 2TB kapasiteettia.
     
  19. MrPanu

    MrPanu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2004
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, juurikin näin. Ja kuten tuolta PartedMagic-imagen screenshot:eista näkyy toi varsinainen partitiointiohjelma on nimeltään gparted :)
    http://partedmagic.com/doku.php?id=screenshots

    2TB:n osio (tarkemmin 2TiB−512 bytes) onkin sitten kait isoin mahdollinen osio
    http://en.wikipedia.org/wiki/GUID_Partition_Table
     
  20. DrSonic

    DrSonic Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0