Minipod

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana samisse, 13.09.2005.

  1. kaitsu1900

    kaitsu1900 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on käytössä megapod pari + cinepodit edessä, ja takana minipodit. Subbarin virkaa toimittaa Audio pron 1.36 ja vahvarina Onkyon 608. Denonin toiminnasta Scandynoiden kanssa en osaa sanoa, mutta Onkyon kanssa pelittävät ihan mukavasti.
    Aiemmin keskiääntä hoiti audio pron pienempi image sarjan keskikajari (olisko ollut mallimerkinnältään 21 tms.)
    Vaikka olen aikamoinen puukorva, niin keskiäänet kuulostavat selvästi paremmilta nykyisin ja voin suositella cinepodia lämpimästi. Joku tuossa aiemmin mainitsi että äänet ovat "loudnessmaisia", ja se taitaa olla ihan osuvasti sanottu, (itse pidin soundia mukavan pehmeänä).
    t. Kaitsu
     
  2. saarelma

    saarelma Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos jollain on tuollainen ylimääräinen Cinepod nurkissa pyörimässä niin minulle saa sitä tarjota. Punaisena tai valkoisena, mustakin saattaisi mennä.. Tai vaihtoehtoisesti jos on yksi ylimääräinen micropod niin sitäkin voi keskariksi koittaa kaupitella.. Saisi setin kasaan ja viralliseen testiin!
     
  3. Azm0

    Azm0 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2005
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä on 2x drop, cinepod keskellä ja 2x micropodia takana Pioneerin VSX-1020 vahvarin kanssa. Subi BK XLS-200. Sen vaativat kyllä tuekseen. Tosin täällä jää hieman leffa rymytyksessa kaipaamaan lisää potkua, kun kyseessä on isohko, avonainen olohuone puurunkoisessa talossa. Tuo nyt oli tosin tiedossakin kun kyseisen subin hommasin.

    En edes yritä noista alkaa mitään syväluotaavaa analyysia antamaan, mutta hyvältähän nuo kuulostaa (ja näyttää). Cinepodi keskellä toimii ainakin minun korville paremmin kuin hyvin. Samoin dropit. Cinepodin muotoilu ei täälläkään ainakaan helpottanut sijoitusta. Odottaa vieläkin seinäkiinnikkeen asennusta :hitme:
    Tosin paha mennä hirveästi hehkuttamaan, kun vertailukohtia on suhteellisen vähän. Uskaltaisin kuitenkin sanoa hinta/laatu suhteeltaan laatusetiksi ainakin tällaiselle "normikorvalle". :thumbsup:
     
  4. saarelma

    saarelma Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla näkyi olevan Monolith myynnissä kaiutinpalstalla - ei muuta kuin sieltä lisää jytyä hommaamaan ja myyt samalla mulle ton pienemmän version kerrostaloon :thumbsup:

    Tarvii tässä nyt hetki kuulostella ja seurata käytettyjen kaiuttimien palstaa ennenkuin päätän cinepodin ja micropodin välillä taistelussa keskikaiuttimen paikasta. Voisi jaksaessaan testailla microa keskipaikalle ja kuulostella vaikutusta. Käsittääkseni nuo micro- tai minipodin seinäkiinnikkeet eivät suoraan käy cinepodille? Vai olenko käsittänyt väärin?
     
  5. Azm0

    Azm0 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2005
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Houkuttelisi kyllä, mutta taitaa rahatilanne(vaimo) pakottaa odottamaan. :hitme:

    Minipodin seinäkiinnikkeistä en tiedä, mutta mircrojen ei ainakaan käy suoraan cinepodille. On liian pienet.
     
  6. kaitsu1900

    kaitsu1900 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minipodienkaan kiinnitys ei käy cinepodille. Mulla on just cinepodin seinäteline tilauksessa verkkokaupasta, kolmisen viikkoa kulunut ja vielä odotellaan.
     
  7. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tekniikan Maailman numerossa 2/2011 testattiin pieniä aktiivikaiuttimia. Scandyna Micropod jäi vertailun viimeiseksi. Näitä ei ilmeisesti osteta äänenlaadun perusteella.
     
  8. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ikean Gåje -jalka kävi lähes heittämällä Minipodiin:

    [​IMG]

    Harmillista, mutta Ikealla ei tuota jalustaa enää ole tarjolla. Taisi maksaa 19 euroa tjsp.
     
  9. saarelma

    saarelma Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo ei tuntunut tuossa vertailussa pärjäävän. Tosin itse en kyllä noita micropodeja ole tietokoneen monitoreiksi tai 2.0 käyttöön laittamassakaan. Eiköhän nuo microt surroundeina asiansa aja ja ainakin omasta mielestäni voittaa esim. genet ulkonäöllisesti.

    Ja toisena asiana on sitten miten paljon tuossa testissä painotettiin nimenomaan tuota aktiivisuutta. Jotkut mallit rakennetaan varta vasten aktiivikaiuttimiksi, joihinkin se ominaisuus köntätään päälle. Varmasti varta vasten aktiiveiksi rakennetut saavat aktiivikaiutintestissä paremmat arvosanatkin. Tosin myönnän etten ole tuota arvostelua lukenut enkä tiedä mitä kriteereitä siellä käytettiin - kunhan puolustelen omia hankintojani ;)