Muovilistojen maalaus

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse / DIY' , aloittajana KatriMelua, 11.02.2011.

  1. KatriMelua

    KatriMelua Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2007
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytyykö forumilta tietoa millä maaleilla saisi oheisen kuvan mukaisia muovilistoja maalattua?

    Keittiön kaappien jalkalistojen kulmissa on tuollaiset melko joustavaa muovia olevat kulmakappaleet enkä moisia ole valkoisina löytänyt, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää noiden maalaaminen tai kokonaan uusien listojen värkkääminen. Tuo kokonaan uusiksi puuhailu ei kuitenkaan kauheasti houkuttele, joten jos jollain ilveellä saisi maalin noissa pysymään niin säästyy paljolta vaivalta. Lisähaittana noissa tuntuu olevan jonkinlainen vahapinta päällä mikä vielä heikentää maalin pysymistä.
     

    Liitetyt tiedostot:

  2. Pikkuveli

    Pikkuveli Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2003
    Viestejä:
    202
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä noita valkoisena on, olen nähnyt. Mistä sitten saa, on toinen kysymys. Joku kalustetoimittaja varmaan tietää.

    Maalia noissa ei varmaan ihan helposti saa kunnolla pysymään. Minä pyyhkisin ensin asetonilla puhtaaksi ja maalaisin spray-maalilla. Jos ei imurilla tms. jatkuvasti kolhita, saattaa hetken pysyäkin.
     
  3. Äkkipoika

    Äkkipoika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.06.2008
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muovin pintaa voi karhentaa (vesi)hiomapaperilla että saisi tartuntapintaa maalille. Joskus toimii, joskus ei. Riippunee maalista ja muovilaadusta. Varovasti sitten sen karhentamisen kanssa, mieluiten ensin hienolla paprulla.

    Yleensä kuitenkin tarkoituksellinen muovin maalaaminen menee enempi tai vähempi reisille. Mutta jos vahingossa sutaiset maalia muoviin ja etenkin näkyvälle paikalle, niin ei se siitä jälkiä jättämättä lähde... ;) .
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tällä tekniikalla ei saa tehtyä valkoista, mutta: Tavallinen hiusväri värjää joitakin muoveja ja lakattuja tai maalattuja pintoja. Poista lika (ja muoveista mahdollinen vaha) asetonilla tai vastaavalla ja käsittele kappale hiusvärillä vaikkapa pumpulia tai kangastilkkua levittämiseen käyttäen. Kannattaa tietenkin kokeilla muovityypin värjäytyvyyttä pienelle koepalalle ensin. Muovi tai muu käsiteltävä pinta värjääntyy pinnastaan, pintaan ei tule uutta kerrosta kuten maalattaessa. Tulos on siis yhtä naarmunkestävä kuin itse materiaalikin.
     
  5. KatriMelua

    KatriMelua Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2007
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitänee varmaan vielä jatkaa kyselemistä jos kerran tuollaisia on valkoisenakin näkynyt. Aika monta kauppaa olen käynyt jo läpi eikä kyllä ole tullut vastaan. Kaapitkin on alunperin jotain ruotsalaisia, niin meinasin jo että on listatkin tuotu Ruotsista kun ei meinaa löytyä. Tuo maalaus on kuitenkin senverta riskihommaa, ettei se tosiaan tule kestämään osumaa imurista kovin montaa kertaa jossei jotain todella elastista maalia löydy.
     
  6. TA-K

    TA-K Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä tuli tuollaisia - valkoisia - keittiötoimituksen mukana ehkä kymmenkunta kappaletta. Tai siis, jäi ylimääräiseksi. Eli ainakin Novartin / Keittiömaailman kautta noita (on) saa(nut).
     
  7. KiSaVa

    KiSaVa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2008
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ihan oikeasti muolia maalataan siten että pinta karhennetaan ja alimmaksi ruiskutetaan muovipohjamaali. Sitä saa maalikaupasta spray purkissa. Näin maali ainakin pysyy mutta on tietysti vähän työläämpää.