Vares - Pahan suudelma (2011) (Antti Reini, Eppu Salminen, Jasper Pääkkönen, Mikko Leppilampi)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 22.09.2010.

  1. Tepi76

    Tepi76 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2002
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    3
    Pieni askel parempaan suuntaan. Antti Reini ei ainakaan ole kulutettu kasvo Solar Filmsillä.

    Samaa voidaan sanoa myös Eppu Salmisesta ja Matti Onnismaasta.
     
  2. deadstar

    deadstar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2004
    Viestejä:
    585
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäköhän heidän sitten pitäisi tehdä paremmin? Pitäisikö esim. noihin vares-leffoihin tunkea CGI:tä ja lisää räjähteitä hollywood-tyyliin niin sitten maistuu :rolleyes: ja kyllä, itseämme saamme syyttää tästä mutta toisaalta jos ensi-iltaan tulee kerran-pari vuodessa suomalainen rikosleffa (vrt. edellinen vares ja tänä vuonna harjunpää) niin veikkaisin että ne myy/tulee myymään aina omilleen.
     
  3. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jo pelkästään parempi käsikirjoittaminen, näyttelijäohjaus ja elävämpi kuvaus helpottaisi paljon.
     
  4. sergio leone

    sergio leone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.10.2004
    Viestejä:
    260
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.iltasanomat.fi/videot/viihde/2266370

    WHOOOF-ÄÄNI. Kesäinen, mutta siniseksi toonattu Turku. WHOOOF. Nerokasta musiikkia jonka ytimen muodostaa rumpukoneella väsätty komppi. WHOOOF. Yksityisetsivä Jussi Vares on baarissa. Vareksen elämässä ei ole suuntaa. Ei väliä kummalla puolen jokea. WHOOOF. Vares on humalassa. WHOOOF. Kotimatkalla Vares joutuu tappeluun Matin ja Tepon kanssa puolustaessaan kaveriaan Äitiyspakkausta. Leukaveljesten vasen suora on viedä Varekselta hengen. KABOOM, WHOOOF. Tarina saa yllättävän käänteen. WHOOOF. Vares tapaa rintavan Lailan. WHOOOF. Nainen jolla on rinnat. Ennenkuulumatonta. WHOOOF. Vares ei voi mitään. Rinnat ovat liikaa. WHOOOF. Vares ajautuu suhteeseen. Hän joutuu otteeseen. Ja vielä Turussa. WHOOOF. Rintojen tutkimisen sijaan Vares päätyykin tutkimaan rintavan naisen sukulaisen murhaa. WHOOOF. Pystyykö tätä juonenkäännettä enää kestämään. Tutkitaan rintavan naisen sukulaisen murhaa. Turussa. Ennenkuulumatonta. WHOOOF. Vares ei haluasi sotkea työelämää yksityiselämään. WHOOOF. WHOOOF. Mutta sekaisin menee. WHOOOF.:D:D:D
     
  5. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enpä nyt sanoisi tuota traileria erityisen innostavaksi. Täytyy näistä uusista Vareksista joku kumminkin katsastaa, ovatpahan kuvanneet leffaa sekä omassa kotikaupungissa että entisessä omassa yläasteessa...

    + traileri on editoitu 16:9-kuvasuhteisilla projektiasetuksilla. Tämä johtaa siihen, että tekstit viuhuvat 2.39:1-suhteisen kuvan ulkopuolelle jäävien letterbox-palkkien päällä, mikä on mielestäni helvetin ruman näköistä.
     
    Viimeksi muokattu: 27.10.2010
  6. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    :D:D:D Näin...Heti paljon parempi juonikuvaus! :thumbsup: :D
     
  7. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Leffa katsottu HK Areenalla :D Jäähalli ei kyllä toimi elokuvateatterina yhtä hyvin kuin oikea elokuvateatteri, mikä söi vähän tunnelmaa. Mutta kuitenkin:

    Traileri antaa tästä elokuvasta kyllä vääränlaisen - turhan vauhdikkaan - vaikutelman. Leffa oli parempi kuin mitä traileri antaa ymmärtää.
    Ihan eri tyylinen kuin Aleksi Mäkelän Varekset. Tunnelma oli maanläheisempi, vähäeleisempi ja hivenen vakavampi - mutta ei mitenkään huonolla tavalla. Kelloa ei tullut vilkuiltua, mikä on aina hyvän elokuvan merkki. Musiikkia käytettiin melko sääteliäästi. Sanotaan vaikka että 3-4 tähteä viidestä. Kelpo perusjännäri ja kivahan noita turkulaismiljöitä on katsella.
     
  8. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa, syypää länsi-Turun öisellä taivaalla näkyvään valoilmiöön olikin tämä Vares-ensi-ilta. Jotenkin lätkähallissa elokuvan katsominen kuulostaa sangen epäilyttävältä puuhalta, miten oli äänen- ja kuvanlaadun laita?
     
  9. slain

    slain Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2006
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mustan taso oli enemmän harmaaseen kallistuvaa, kontrastikkuutta olisi kaivannut myös ja äänenlaatu oli alhaalta hieman höttöä, ts. alapäähän olisi kaivattu hieman enemmän erottelevuutta. Ääniongelma ainakin itsellä kuului Vareksen dialogeissa välillä, samoin kuin muutaman muunkin repliikeissä, eli puhe hieman "puuroutui". Noh, onneksi oli tekstit alhaalla ruotsiksi :)

    Yllämainitut kommentit jostain keskikorkeuden penkkirivistöstä, vaihtoaitoiden kohdalta eli hieman siis sivusta joutui katselemaan, permannolla olisi tilanne voinut olla toinen.

    Itse leffa oli mielestäni ihan mukiinmenevä, Turkulaisena kiva katsella tuttuja maisemia. En tosin tätä ennen tiennyt että Ruissaloon mennään Kirjalansalmen sillan kautta :) Samoin mielestäni Myllysilta hieman korjaantui jossain kohdassa leffaa... Mutta joo, ehdottomasti V2:sta parempi, eikä sorruttu liikaa suomifilmien turpaanvaanjaviinasekähuoriin-meininkiin. Tulee melko varmasti ostettua hyllyyn ja katsottua kotona hieman paremmalla äänentoistolla ja kuvalla (äänentoiston paremmuudella ja kuvalla tarkoitan noita alussa mainittuja ongelmia, aiheuttamatta mitään hifi vs. PA -taistelua) :)
     
  10. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Offtopicia vielä sen verran, että hallissa oli kuitenkin erillinen valkokangas ja äänentoisto, vai tuliko leffa hallin omalta skriiniltä ja äänentoistosta samalla tavalla kuin esim. lätkäpelien mainokset?
     
  11. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Turun kaupungin 2011 kulttuuripääkaupunkisäätiö jakoi joulukuussa 4000 lippua niille, jotka jaksoivat niitä jonottaa ja tällaisesta tempauksesta oli kyse.

    Kuvasta ja äänestä samat kommentit kuin yllä eli kuva oli ihan OK, mutta mustan taso oli tosiaan enemmänkin harmaaseen päin. Valkokangas oli ahllin toisessa päässä samaan malliin kuin esiintymislava rokkikonserteissa eli tulostaululta sitä leffaa ei tarvinnut katsoa :D

    Matalat äänet tosiaan vähän puuroutuivat ja kertojan ääni oli välillä niin matala, että se haittasi toisinaan puheen kuulemista.

    Äänentoistoon saatettiin käyttää hallin omia laitteita, jotka ovat Turkuhallissa ihan hyvät. ja keski_ ja korkeat äänet ovat ihan Kiekkomatsin taukomusiikit nimittäin toistuvat kohtuullisen hyvin. Jäähallin akustiikka sitten on mitä on - ääni kaikuui välillä. Osa äänistä kuului kyllä selkeästi valkokankaalta käsin eli "keskikaiutin" oli tuotu paikan päälle, ehkä myös subbari.

    Kivana bonuksena ennen leffan alkua esiin marssitettiin näyttelijöitä ja Markus Selin ja koko porukalle tehtiin lyhyt haastattelu. Kyllä tämän DVD tulee hankittua.
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2011
  12. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olihan se hyvä elokuva, tähtiä 3½. Kuitenkin kahta ekaa, Mäkelän Vareksia, huonompi (ekalle Varekselle annoin 4- tähteä ja V2:lle 4 tähteä). Jotenkin kahden ekan Vareksen meininki oli parempi, ja hahmot olivat niissä parempia, viihdyttävämpiä ja hauskempia. Ehkä sitten taas uuden Vareksen hahmot olivat realistisempia, mutta toisaalta tasapaksuja, tylsähköjä ja vähän virkamiesmäisiä. Muutenkin koko uus Vares on vakavempi elokuva, kuin 2 ekaa, mikä on toisaalta hyvä, mutta toisaalta 2 ekaa Varesta olivat viihdyttävämpiä. Eihän mikään näistä Vareksista komedioita ole, mutta kaikissa Vareksissa on siellä täällä jotain humoristisia heittoja, 2 ekassa Vareksessa enemmän ja musta 2 ekan vitsit ja hauskaksi tarkoitetut kohtaukset olivat hauskempia, kuin uudessa Vareksessa.

    Sitten taas toisaalta, vaikka Juha Veijonen on suosikkinäyttelijöitäni ja hän oli Vareksena hyvä, niin jotenkin Reini (suosikkinäyttelijöitäni hänkin) sopi paremmin tähän Vareksen rooliin, jotenkin habitukseltaan, ja jotenkin Reini tuntu uskottavammalta Varekselta, kuin Veijonen kahdessa ekassa. Vares-kirjoja en tosin ole lukenut lainkaan.

    Yksi epärealistinen kohtaus elokuvassa oli: TV:ssä pyöri taustalla V2:n traileri. Toisaalta hauska yksityiskohta, mutta toisaalta ärsyttävän epärealistista. Vähän kuin Salatuissa elämissä aikoinaan, kun Hanna Salin ja Chiqi Lee katsoivat TV:tä, ja TV:stä kuului Salattujen elämien tunnusmusiikki, ja TV:tä katsonut Hanna Salin sanoi "Jatkuu huomenna".:hitme:

    Nämä Engströmin ohjaamat 2 ekaa Varesta ovat varmaan OK:ita (ensimmäinen nyt ainakin oli), mutta vähän kauhulla odotan sen jälkeen tulevia 4 seuraavaa Varesta, jotka ohjaa Lauri Törhönen. Eikö ny ketään parempaa saatu ohjaamaan niitä.
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2011
  13. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Mitenköhän tämä menee noiden Törhösen ohjaamien kanssa (Sukkanauhakäärme, Lännen mies, Uhkapelimerkki ja Huhtikuun tytöt), eli tuleekohan ensiksi se dvd-levitys, tv-esitys vai laitetaankohan ihan yhtäaikainen pläjäys.

    :confused:
     
  14. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    HK areenalla Selin ennen elokuvan alkua haastattelussa kertoi tuosta, muistaakseni se oli niin että kolme tulee tänävuonna teattereihin ja loput kolme dvd:lle ensivuonna. Solarfilmsin nettisivuilla lukee että kolmen viimeisen elokuvien levityskanavaa ei ole vileä päätetty.

    Seuraavan Vareksen, Kaidan tien kulkijat, ensi-ilta on 5. elokuuta 2011.
     
  15. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    ...ja sitten poliisi laittoi telkkarin kiinni. Hauska huomionosoitus minusta.
    Ensin elokuvateatteri, sitten DVD ja lopuksi koko roska tulee Maikkarilta 12-osaisena sarjana. Törhösen elokuvista ainakin yksi tulee myös teatteriin. Jos ovat hyviä ja maksava yleisö käy katsomassa niin ehkä useampikin.

    Hyvin samantapainen suunnitelma siis kuin Millennium-trilogialla. Niistäkin ensimmäiseen panostettiin enemmän ja vain sen piti päätyä ensin leffaan, mutta koska yleisö tykkäsi niin kaikki kolme näytettiin elokuvateatterissa. Kaikki kolme pyörähtivät Ruotsin teattereissa niinkin nopeasti kuin 12kk sisällä.
     
  16. Tepi76

    Tepi76 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2002
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    3
    'Pahan suudelman' huippuavauksesta johtuen kaikki kuusi Varesta tulee teattereihin ja 'Kaidan tien kulkijat' ulos vasta viimeisenä. Jo huhtikuussa kaiketi vuorossa 'Uhkapelimerkki'.
     
  17. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kummasti noita Millennium-trilogiankin kahta jälkimmäistä leffaa on pidetty huonompina.. No ilmeisesti ihmiset tykkäävät vaihtaa rahansa roskaan. :sick:
     
  18. Kernwaffe

    Kernwaffe Guest Guest

    Liittynyt:
    26.02.2003
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    Telkkarin sammutti Vares itse. :p
     
  19. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Eipä ollu oikein mistään kotosin tuo Pahan suudelma. V2 - Jäätynyt enkelikin oli parempi.
     
  20. shamen

    shamen Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2003
    Viestejä:
    1 224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika hemmetin iso pettymys toi Antti Reini Vareksena.
    Karisma? Ei hemmetti sitä karulla naamalla ja pitkällä tukalla pelkästään tule. Ja vain yhtä roolia tuntuu osaavan vetää, sellasta muka kovaa hissukkaa. Kolme sanaa minuutissa ei tee kovaa jätkää.

    Vares on kuitenkin mun silmissä äijä, joka on kokenu paljon, eikä tollanen "anteeks että mä olen olemassa" tyyppi.

    Leffa tyypillinen Vares, eli suhteellisen kevyt. Tykkäsin, mutta Reini tiputtaa pojoja. Enpä taida seuraavaa mennä leffaan kattomaan.