Apple iPad - Kokemuksia

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana ElvisThePelvis, 31.12.2010.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    http://www.apple.com/fi/ipad/

    Omituisen vähän valokeilaa DVD Plazalla on saanut osakseen iPad. Kyseinen tablet omaa Applen hienon designin sekä intuitiivisen käyttöjärjestelmän. Hintalappukin on sen verran huokea, että tavallisella pulliaisellakin on siihen varaa -- Samsung Galaxy Tab maksaa melkoisesti enemmän.

    Kävin Stockmannilla räpeltämässä iPadia ja kyllähän se omaan käyttöön voisi soveltua paremmin kuin netbookit: rakenne on tyylikäs ja pienikokoinen eikä mukana ole mitään turhaa. Tuolla voisi tehdä luennoilla pikaiset muistiinpanot, surffailla pikaisesti Wlanin kautta bussissa ja katsoa leffoja vaikkapa junassa. Laite tuntui nopealta ja kirjoitteleminenkin oli ihan joutuisaa (joskin 10-sormijärjestelmän käyttö lienee hiukan ongelmallisempaa kuin netbookien kanssa). Toisaalta siinä missä netbookien kanssa käyttäjä kärsi DVD-aseman puutteesta, niin iPad käyttäjä kärsii sen lisäksi niin USB-paikkojen kuin muistikorttipaikkojenkin puutteesta -- mikä on kyllä melkoisen järkyttävää. IPadiä säädetään siihen yhdistetyn tietokoneen iTunes-ohjelmiston kautta. Eihän se varmaan ole kummoinen rumba ripata vaikka DVD-leffa tietokoneelle ja siirtää se iPadille.

    Ipadin yhteydessä lisävarusteet ovat myös tärkeät ja etenkin nämä iPad-kotelot ovat ihan oma lukunsa: ne ovat kansion näköisiä, jotka saa avattuna taitettuna eri asentoihin riippuen esimerkiksi siitä haluaako iPadille kirjoittaa tai katsoa mediasisältöä. Näitä kansiokoteloita on paljon ja henkilökohtaisesti ostaisin tällaisen (VK.com n. 55 euroa) ihan siitä syystä, että pitäisin iPadia messenger-laukussa, jossa ei ole erillistä tietokoneosiota.

    Applen on huhuttu julkaisevan seuraavan iPadin jo ihan piakkoin, joskin epäilen, ettei USB- ja muistikorttipaikkoja vielä heru. Toki täytyy mainita, että tyypilliseen tapaan Applelta kyllä saa adaptereita, joilla liittää USB- ja muistikorttilaitteita iPadiin, mutta kyllähän sitä nyt vähintään MicroSD-paikka pitäisi laitteessa olla (jos pieni rakenne ei USB:tä mahdollista). Eihän sitä kai muutenkaan kannattaisi näitä ensimmäisen sukupolven Apple-laitteita ostella...

    EDIT: Tämä taisi mennä väärälle foorumille; katsoin vain tuota "Mac & OS X" alifoorumin nimeä, enkä huomioinut minkä foorumin sisällä se on.
     
  2. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Varsinaisia kokemuksia ei ole, mutta videotuen suhteen joitakin rajoitteita: ei natiivia tukea mpeg2:lle (pitääkö tuon toistamiseen järjestää jokin eri ohjelma ?) ja hyväksyy kuvanopeuden suhteen max. 30 fps kamaa. Myönnettäköön, että tuo kattaa aika ison osan leffoista mutta jurppii tuommoinen rajoite. DVD-leffojen konvertointiin iPad:n tykkäämään h264 & aac -muotoon (h264:sta Main Profile 3.1) on kyllä olemassa ohjelmia (jotkut varmasti myös 1-click -tyyppisiä) eli jos tuolle linjalle haluaa mennä niin mitenkään kovinkaan hankalaa se ei liene.
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2011
  3. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse olen ripannut DVD:t iOS-vehkeille Handbrakella. :thumbsup:

    Ajattelin odottaa seuraavaa iPadia ennen hankintaa.
     
  4. JP

    JP Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vaikea keksiä ilman tukholman syndroomaa miksi kukaan tervejärkinen ipadia hankkisi. Laiteen kohderymän tarpeet ja laitteen toiminnallisuus kohtaavat kuin mielevikaisen suunnitelmissa:

    - nettisurffilauta, jossa puutteellinen nettituki (laite ei tue flashhia, eikä tule tukemaankaan)

    - videoiden katselulaite, joka ei tue kuin valittuja videoformaatteja



    ETP:n mainitsemat usb ja muut puutteet ovat vain applen tapa toimia, mitä vähemmän tapoja siirtää mediaa laitteeseen, sitä enemmän ostoksia applen verkkokaupasta. Adroid tabletit tulevat hakkaamaan nämä edullisemmalla hinnoittelullaan ja käytettävyydeltäään 100-0.



    --
    JP
     
  5. Tonppa

    Tonppa Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2000
    Viestejä:
    1 327
    Saadut tykkäykset:
    2
    JP:n kanssa samaa mieltä.

    Olen käyttänyt iPadia ja ihmettelen suuresti miten surkea laite se oikeasti onkaan. Kosketusnäyttö on hyvä, sitä ei voi kieltää. Oikeastaan jopa erinomainen. Mutta siihen se sitten jääkin. Laite on epäkätevän kokoinen, huono pitää kiinni (lipsuu käsistä / pöydältä) ja vaatii kaikenmaailman lisälaitteita, letkuja ja suojamuovikumeja.

    Mitä helvettiä tekee "nettisurffilaitteella", joka ei kykene näyttämään edes www.iltalehti.fi -sivuston videoita? Mitä helvettiä tekee "elokuvakatselulaitteella", jolla ei pysty katsoa videoita edes usb-tikulta? Tai ilman, että ne asentaa laitteeseen jonkun iTunesin kautta?

    Ennen kuin laite tuli markkinoille, nauroin koko jutulle. Käytettyäni sitä nauru muuttui totaaliseksi hämmennykseksi: mikä hitto ihmisiä vaivaa, että ne hankkii itsellensä tällaisia "kohti suljettua maailmaa Jobsin toimesta" -romuja??

    Elviksen kysymykseen: voi olla, että Ipad on saanut täällä niin vähän huomiota siksi, että DVDplazalaiset ovat keskimääräistä fiksumpaa porukkaa.
     
  6. steelduck

    steelduck Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2010
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Plex:n kanssa tuo on aivan helmi laite:

    http://www.plexapp.com/ios.php

    Näyttää Plex media serveriltä lähes kaikki videoformaatit (mkv, avi, mp4, .ts. jne.) streemattuna iPadille (ja iPhonelle). Leffojen metadatat haetaan automaagisesti netistä jne. jne. Aivan mahtipeli tuossa plexkäytössä. Muuten kyllä aika tarpeeton - mailit tulee luettua ja perus weppiselausta, mutta muuten tulee käyetettyä läppäriä.
     
  7. frownie

    frownie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.03.2009
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    iPad ei kiinnosta, mutta iPad "2" kyllä - jos se tuo mukanaan puuttuvat ominaisuudet, eli kameran ja muistikorttipaikan/USBn. Flash tuki olisi hyvä juttu, mutta en elättele turhia toiveita.

    Em. ominaisuuksilla varustettuna iPad olisi loistava lisä MBP:n kylkeen - eli sohvalle spostin lukuun ja webin selailuun, ja reissuun läppärin sijaan (kameran kanssa facetimet kotiin, muistikortilla riittävästi tallennustilaa, ja helppo datan siirto kamerasta/puhelimesta (ei iPhone)). Ja tiedän että 6-v napero myös olisi hyvinkin mielissään esim. automatkoilla - piirtämistä, pelaamista, kirjoittelua, musiikkia, leffoja, toisin sanoen aivan loistava matkalaite.

    Sitten kun saan tuon Topfieldin heitettyä roskiin, ja Mac Minin tilalle, iPadillä hoituu myös viihde-elektroniikan ohjailu.
     
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Meikällä on pelkästään positiivisia kokemuksia iPadista. Kesällä tuli kaverin sähköttömällä mökillä pienessä saaressa katseltua pimeässä juutuubivideoita. :)

    Laite oli saman kaverin kuin mökkikin. Saksasta tilattu 3g-versio. Itse tykkäisin kyllä laitteesta opintojen avittamiseksi. Kaikki materiaali tahtoo olla pdf:nä, jolloin tuolla olisi ihan kätevä selailla materiaalia. Toimisi koulupöydällä paremmin kuin läppäri.

    Nettisurffaus oli myös kätevää. Tietenkin laitteessa on omat ongelmansa, kuten flash-tuen puuttuminen, mutta omaan käyttöön laite kyllä kävisi.

    Taidan kuitenkin odotella seuraavan version julkaisua tai katsella myös muita laitteita. Laitteen konsepti on mielestäni ihan toimiva, vaikka aluksi olin epäileväinen. En kuitenkaan ole mitenkään merkkiuskollinen, joten vilkuilen myös muita merkkejä. Samsung Tabissa on liian pieni näyttö, joten sitä en tule hankkimaan.

    Avoimin mielin siis odottelen seuraavaa versiota. Nykyinenkin kävisi, jos sen halvemmalla saisi. Wlan ei olisi pakollinen, mutta 3g kyllä.
     
  9. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    On jo nykyisessä versiossa.
     
  10. frownie

    frownie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.03.2009
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan siinä se telakkaliitin josta saa omenaadapterin kanssa USB-liittimen, mutta kaikenlaiset laitespesifiset lisähärpäkkeet ei vastaa omaa käsitystä helposta - SD-korttipaikka on oikeasti näppärä, samoin normaali (tai mikro) USB, vaikka en usko että kahta lisäreikää koneen kylkeen tulee, kunhan nyt sen korttipaikan laittavat :) (tosin se söisi bisnestä kun ei voida enää versioilla rahastaa vrt nykyiset 16/32/64 mallit).

    3G ei itseasiassa ole tarpeen itselle (toivottavasti säilyy optiona, niin saan karvalakin halvemmalla :)), puhelin on kuitenkin mukana aina, ja sen kautta (JoikuSpot) saa wlan verkon pystyyn.
     
    Viimeksi muokattu: 27.01.2011
  11. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jospa oottelis sitä seuraavan version julkaisua, joka huhujen mukaan on ihan lähiaikoina. Sitten saa tuota nykyistä mallia halvalla. :D

    Mulle riittäis ihan hyvin se 16-gigainen karvalakkimalli, koska käyttö tulisi olemaan pääasiassa olkkarin sohvalla. Reissun päällä voi sitten nettiyhteyden jakaa (tulevan päivityksen myötä) iPhonella.
     
  12. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Ei siinä mitään telakkaa tarvita, vaan sellainen 2 cm x 2 cm x 0.5 cm kokoinen camera connection kit, jolla saa usb:n tai sd-kortin kiinni, ja valokuvat siirrettyä sisään.

    Etukäteen itsekin pelkäsin sitä usb:n puutetta. Nyt käytännössä, etenkin kun 64 gigainen mailli käytössä, en ole yhtään kaivannut.

    Zinio muuten rules.
    Hifi-puolelta esimerkkeinä:

    Stereophile 12 numeroa 7.29 €
    Home Theatre 12 numeroa 7.29 €
    Home Cinema 13 numeroa 29,87 €


    jne jne..

    Olisi vain aikaa lukea niitä kaikkia lehtiä...
     
  13. frownie

    frownie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.03.2009
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sori, sanoin sitä applen omaa liitintä telakkaliittimeksi paremman nimen puutteessa :) Kylmät väreet menee kun katsookin tuota camera connection kittiä, ei minkäänlaista halua hankkia sellaista tuohon kylkeen, kyllä laitteessa pitää olla liitännät joihin ei adaptereita tarvitse (ja samaan hengenvetoon toivottavasti nyt oikeasti tulee se SD korttipaikka siihen kakkoseen)

    Joko se kohta se tulisi... :naminami:
     
  14. JP

    JP Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2

    Tietoviikon juttu aiheesta
    mikropcn juttu aiheesta

    Ei tainnut sd paikkaa tulla, eikä usb:tä, ei tukea flassheille, ei uutta näyttöä.

    Laite on 33% edeltäjää litteämpi, prossu on päivitetty tähän päivään, vekottimessa on videokamera(720p) ja käyttis on saanut version 4.3. Suurin juttu kuitenkin tosi-omppumiehelle ovat magneeteilla kiinnittyvät suojakotelot, designed by apple.

    Sen verran välimalli tämä, että steve jobsin sairasloma jouduttiin katkaisemaan, jottei kansa ymmärtäisi sitä että keisarilta (ipadilta) puuttuu vaatteet.




    --
    JP
     
    Viimeksi muokattu: 03.03.2011
  15. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2

    Ja se tärkein julkistus jäi vähemmälle huomiolle:

    Wanha iPad on nyt hinnat alkaen 275 eur (jenkeissä)
     
  16. KinZZa

    KinZZa Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jättää hieman väärän kuvan, joten mainitaan myös hinta Suomessa (sis. alv): 379 eur.
     
  17. KinZZa

    KinZZa Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä yhden "kansalaisen" ensituntuma laitteesta: Techcrunch
    Mielestäni tuossa on hyvä näkökulma tuohon nykyiseen kilpailutilanteeseen, kun huudellaan usb-liitännän puutteista ja flash-tuettomuudesta jne.

    Laitetaan vielä video Applen sivuilta: iPad 2

    t. Apple-fanipoika
     
  18. frownie

    frownie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.03.2009
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh, sieltähän se sitten putkahti, ja välimalliksihan se jäi. No, hyvä homma sinänsä että nyt ykkösversion sai nyt edukkaammin (ostin juuri 16GB wifin), ehkä sitten myöhemmin (iPad 3 2012?) saadaan sitten muistikorttipaikka, ja mm. parempi näyttö, nyt tulleet ominaisuudet ei sen reilun satasen lisähintaa omalla kohdalla kuittaa.
     
  19. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huhujen mukaan jo syksyllä esitellään Ipad3 tarkemalla näytöllä.
     
  20. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Paljonko vetoa, että ei?