Kosto (Haevnen / Civilization) (2010) (Susanne Bier)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 07.09.2010.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Susanne Bier on yksi Tanskan menestyneimpiä ohjaajia. Edellisen, neljän vuoden takaisen Hollywood-tuotannon (Halle Berryn ja Benicio del Toron tähdittämä Things We Lost in the Fire) jälkeen Bier turvautui taas vakituisiin työtovereihinsa. Uuden Kosto-elokuvan takaa löytyy ohjaajan ”dream team”, käsikirjoittaja Anders Thomas Jensen ja leikkaaja Pernille Bech Christensen, joiden kanssa Bier on tehnyt kaikki tunnetuimmat elokuvansa (mm. Brothers ja Häiden jälkeen).

    Susanne Bier tunnetaan moraalisista pohdinnoistaan; melkein kaikissa hänen elokuvissaan tunteet tai vaistot sivuuttavat rationaalisen järjen käytön.

    Koston päähenkiloitä ovat afrikkalaisella pakolaisleirillä työskentelevä lääkäri Anton (Mikael Persbrandt) ja hänen 12-vuotias poikansa, joka asuu Tanskassa äitinsä (Trine Dyrholm) kanssa.

    Elokuvassa kulkevat rinnakkain aikuisen ja lapsen näkökulmat: lääkärin kokemukset kostokierteen keskellä ja pojan ristiriidat rauhallisessa tanskalaisessa pikkukaupungissa. Koulukiusattu poika saa suojelijakseen kovapintaisemman luokkakaverinsa, joka on tottunut ratkaisemaan ongelmansa oman käden oikeudella.

    “Tavallaan elokuvassa pohditaan, miten kenestä tahansa voi tulla sopivan paineen alla terroristi. En ajattele Koston keskushahmoja välttämättä edes lapsina. Se miten pieni poika suhtautuu oikeudenkäyttöön ja ryhtyy taistelemaan vääryyttä vastaan, on aikuisten projekti, länsimaiselle oikeudentajulle rinnasteinen projekti”, Susanne Bier kiteyttää Tanskan elokuvainstituutin julkaisemassa haastattelussa.

    Ensi-ilta Suomessa 05.11.2010
     
  2. Kubrick82

    Kubrick82 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
    Menee vielä Helsingissä Kino Engelissä:

    KOSTO
    Haevnen

    28.1.-3.2.: pe-su 21.00

    seuraava viikko 4.-10.2.: joka päivä klo 18.45

    OSCAR-EHDOKAS!
    Paras ulkomainen elokuva

    GOLDEN GLOBE -VOITTAJA!
    Paras ulkomainen elokuva
     
  3. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Vahvatunnelmainen ja kauniisti kuvattu elokuva. Koston olemusta lähestytään parista eri kulmasta ajatuksiaherättävästi. Lapsinäyttelijät tekevät hyvää työtä.

    :):):):)