2.1 setti kerrostaloon alle 300e

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Leopardi, 19.01.2011.

  1. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Eihän usbista mitään hurinoita tule läpi. Usb äänikortit, esim Emun kortit, ovat ihan itsenäisiä äänikortteja ja hakkaavat ominaisuuksiltaa käytännössä kaikki integroidut äänikortit. Integroitujen äänikorttien hurinaongelmat johtuvat usein puutteellisesta tai kokonaan puuttuvasta häiriösuojauksesta. Tietokoneen kotelon sisällä vallitsee melkoinen radiomyrsky, joka aiheuttaa häriöhurinoita huonosti suojattuun äänipiiriin. Pci äänikortti poistetaan tai emolevylle integroitu äänipiiri disabloidaan biosista tai ohjauspaneelista kun emu kytketään koneeseen. Tämän jälkeen emu hoitaa kaiken äänenkäsittelyn itsenäisesti. Emu sijaitsee kotelon ulkopuolella omassa suojatussa kotelossaan, joten se on immuuni ulkoisille radiohäiriöille.
    Usb kaapelia pitkin siirretään vain dataa, eikä sitä pitkin voi siirtyä mitään hurinoita ääneen.
    Emu toimii windowsissa ja kaikissa sovelluksissa aivan kuin mikä tahansa muukin äänikortti. Emun äänenvoimakkuutta voi säätää windowsin mikseristä tai winampista, kuten millä tahansa äänikortilla. Lisäksi emussa on kätevä fyysinen äänenvoimakkuuden säädin. Äänet saa emusta ulos digitaalisesti kahdella tavalla (opt ja coax (myös 5.1)) sekä analogisesti kahdella tavalla (3,5mm stereoplug sekä balansoitu 2x6,3mm plugit). Emussa on myös linjatasoiset sisääntulot 6,3mm plugein ja kaksi mikrofoniliitäntää phantom virralla. Emun sisäisessä kuulokevahvistimessa riittää höpöä jykevimmillekin kuulokkeille. Muusikko saa kätevästi keyboardin tai muun laitteen kiinni Emuun midi liittimellä. Erityisesti Emun analogipuoli on ylivertainen mihin tahansa integroituun äänikorttiin verrattuna.

    Mitä muuta kuin äänenlaatua, liitettävyyttä ja käytettävyyttä tarkoitit "äänikortin ominaisuuksilla"?
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Itse ottaisin ehdottomasti Emun kaveriksi Balanced plug -> XLR kaapelit. XLR liitäntä on paljon balansoitua plugia yleisempi liitin vahvistimissa ja monitoreissa. Tulevaisuudessa voi hyvinkin sattua eteen kaiuttimet joissa ei olekaan kuin XLR liitin sisääntulolle (esim genelec). Tämä ei ole missään nimessä järkevä paikka yrittää säästää vähän alle neljää euroa kaapelien hinnassa.
     
  3. joose

    joose Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    310
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minäkin. Hyvä huomio. :thumbsup:

    e: jos saivarrellaan, niin Emun tapauksessa USB:n läpi menee virta myös, mutta hurinoiden estoon laite on silti sopiva. :) Ja tuossa linkittämässäni halvemmassa Emussa ei ole noita Heikkisen luettelemia juttuja, mutta siitä 0404:stä ne löytyy. Mieti tarvitsetko liitäntöjä tulevaisuudessa.
     
    Viimeksi muokattu: 28.01.2011
  4. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    USB-kaapelissa menee maa äänikortille, joten maalenkki on mahdollinen. Tähän sitten auttaa balansoidun kaapelin käyttö äänikortin ja aktiivikaiuttimen välillä.
     
  5. Leopardi

    Leopardi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.12.2009
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olimex USB isolaattori. Head-fi:ssä on ollut puhetta ja kuulemma parantaa äänenlaatuakin aikalailla.

    Mutta se optisella liitännällä menevä ulkoinen, jossa olisi voimakkuudensäädin olisi optimaalinen. Sitten voisi kuulokkeitakin käyttää saman kautta, kun en pysty kuuntelemaan niitä ilman tuon äänikortin CMSS-3D virtualisointeja ja SVM on kanssa erittäin kätevä.
     
    Viimeksi muokattu: 31.01.2011
  6. joose

    joose Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    310
    Saadut tykkäykset:
    0
    OT: Olisiko linkkiä?

    E: Löyty jo. Tilasin kuitenkin eri paikasta tällaisen kokeilumielessä, kun mulla on PS3:en liitettävä headsetti, joka hurisee. http://electronics-shop.dk/ USB DEVICES --> ISOLATOR (14 pv:n palautusoikeus ja kirjeenä tulee)
     
    Viimeksi muokattu: 31.01.2011
  7. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    No äänenlaadun parantaminen nyt ainakin on aivan täyttä hevonpaskaa. Laite korkeintaan poistaa maalenkkihurinan. Jos verrataan ääntä maalenkkihurinalla ja ilman, niin silloin eroa toki saattaa ollakin "aikalailla".
    Dacin/äänikortin ulostaman äänenlaatuun ei tuolla kuitenkaan ole merkitystä. Dac/äänikortti on joko hyvä tai huono, eikä huonoa äänikorttia usb piuhan väliin kytkettävä mötikkä paranna. Edelleenkin usb piuhaa pitkin data siirtyy ykkösinä ja nollina, ja jos ei mokkula lisäile signaaliin omia merkkejä väliin, ei äänenlaatukaan muutu. Lisäksi piuhaa pitkin tulee ilmeisesti tuo maataso, sekä joillain laitteilla myös käyttöjännite. Maatason tuonnista voi kieltämättä aiheutua ongelmia, jotka tuolla mokkulalla voi onnistua estämään. Äänen tuottaminen, ykkösten ja nollien muuttaminen analogiseksi signaaliksi, tapahtuu kuitenkin äänikortissa mokkulasta riippumattomalla muuttumattomalla tavalla.
    :confused: Et pysty pysty kuuntelemaan ilman äänikortin "3D"-loudness tehostetta?

    Mikä vika siinä emussa on? Markkinoiden parhaimpia laitteita hinta/laatu suhteella mitattuna. Laatuhan siinä on käytännössä moitteeton, hinta vain aavistuksen kovan tuntuinen tuohon budjettiin. Hinnan suhteen on toki otettava huomioon että kyseessä on viimeinen äänikortti jonka 2ch aktiivikaiutin kuuntelija koskaan ostaa, koska ominaisuudet riittävät maailman tappii saakka.
    Emussa on myös erinomainen kuulokevahvistin.
    Ilmeisesti olit behringerejä ostamassa monitoreiksi? Silloin käytät tietenkin balansoituja liitäntöjä ja kaapeleita, jolloin ääneen ei todellakaan voi tulla mitään häiriötä tai suhinoita koska liitännän sähköinen toteutus eliminoi sellaisten mahdollisuuden. Itselläni on monitorit kiinni 0404 emussa balansoiduilla 1/4"plug->XLR kaapeleilla, eikä esimerkiksi digital silence kappaletta soitettaessa ole kuultavissa mitään häiriötä tai kohinaa. (Kommenttini ja sanomiseni muutenkin koskevat 0404 mallia.)

    Pelkäät nyt aivan turhaan. Emulla et tule kärsimään kohinoista tai maalenkkihurinoista.

    Jos emu ei nappeineen, valoineen ja tylsän sinisine koteloineen sovi sisustukseesi niin voit sanoa suoraan.
     
  8. Leopardi

    Leopardi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.12.2009
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juurikin behringerien kanssa ja tuolla nuforce dacilla oli eräällä tyypillä hurinoita, jotka lähti vasta galvaanisella erottimella. Mutta ilmeisesti tyypillä ei ollut XLR liittimellä varustettua piuhaa - eli jos siis ostan tällaiset XLR -> RCA kaapelit, niin hurinoita ei pitäisi kuulua? Vai eliminoiko tuo RCA pää XLR liittimen hyödyt? Kuulokkeet taas kuulostaa kamalalta ilman tuota 3D tehostetta, joka saa kuulumaan kuten kaiuttimillakin kun kanavat sekoittuvat ennen korviin saapumista.
     
    Viimeksi muokattu: 02.02.2011
  9. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Pelkkä adapteri ei hyödytä yhtään mitään kun ei signaali ollut balansoitua. Myös äänikortissa pitää olla balansoitu liintä, esim noissa Emuissa on balansoitu liitäntä "isolla plugilla" eli 1/4" stereo plugilla. Sen voi muuttaa XLR liitännäksi, koska se on balansoitu. Nuforcen lähdöt rca:lla eivät ole balansoituja, kuten eivät mitkään muutkaan rca laitteet. Balansoimaton äänikortti ja balansoitu laite (T-amp subivahvistimet ja aktiivimonitorit ja vastaavat) aiheuttavat erittäin suurella todennäköisyydellä maalenkkihurinoita. Hankkimalla balansoidun äänikortin eli Emu 0202 tai 0404 saat balansoitua signaalia eikä balansoidun signaalin kanssa tule koskaan olemaan mitään hurina ongelmia.

    Edelleen: Mikä vika on Emussa? Nuforce on kalliimpikin kuin 0202 Emu ja lisäksi emu vieläpä pieksee tuon nuforcen kaikilla teksinisillä osa-alueilla.
     
  10. Leopardi

    Leopardi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.12.2009
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tuo EMU 0204 ois kiinnostava mutta eikö volume säätö ole vain 0404:ssä?