Canal Digitalilta tallentava HD-purkki HD PVR 101 ST

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana tlogist, 29.04.2008.

  1. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Ei tuon suhteen ole ollut ongelmia, jos boksi vain muuten on ollut lyönnissä.
     
  2. pki

    pki Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2005
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikki kombinaatiot ajastuksessa on onnistuneet eli samanaikaisesti kahdelta kanavalta, peräkkäiset ohjelmat jne.
    ...ja sitten satunnaisesti yksinkertaisinkin ajastus kaataa koko purkin. :grr:
    En ole jaksanut purkkia vaihdatuttaa, kun sitä tuli tehtyä normi-Combo purkilla ja ei ne viat/ongelmat mihinkään kertaakaan hävinneet. Samaa paskaa lähettävät tilalle. :thumbsup:
     
  3. ER1

    ER1 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2003
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    On tullut seurattua tätä keskustelua jo vuoden ajan, mutta nyt vasta muistui vanha tunnus 2000-luvun alusta... :)

    Itsellänikin on vain negatiivisia kokemuksia CD:n tallentavasta HD-boksista. Jo asennushetkellä laite oli rikki, eikä asentaja saanut signaalia. Uusi laite sentään edes toimi, vaikkakin niillä vakavilla bugeilla, mitä täälläkin kuvattiin vanhan softan kanssa. Virtakaapelia sai kiskoa vähintään kerran viikosta ja boksi kaatuili ja käynnistyi satunnaisesti uudestaan. Viimeinen vanhan softan versio oli hyvä, sillä sen kanssa ei oikeastaan ollut enää mitään vakavampia ongelmia, eli tuolloin olin lähes vuoden odotuksen jälkeen viimein tyytyväinen.

    Sitten tuli uusi softaversio, johon CD kannusti näyttävästi päivittämään... ja tämä oli suurin mahdollinen virhe! Ensin alkoivat ongelmat esim. sen suhteen, että laite käynnisti itsensä, kun meni EPG:hen tai kun yritti tallentaa jo käynnissä olevaa ohjelmaa. Viimeisin päivitys korjasi näitä, mutta nyt satunnaisesti laite jää jumiin, eikä näytä kuvaa, jolloin auttaa vain virtapiuhan irrottaminen. Tämä on ensimäinen vakava ongelma.

    Toinen vakava ongelma on, että laitteen sekoilun yhteydessä (kuvaa ei näy tms.) kun virtapiuhan irrottaa, niin jossakin vaiheessa laite kadottaa kaikki ajastetut tallennukset. Voitte varmasti kuvitella sitä suuttumusta, kun suosikkiohjelmat ovat jääneet tallentumatta typerän laitteen vuoksi!

    Kolmas vakava ja ärsyttävä ongelma on se, että laite joka kerta käynnistyy MUTE-tilaan, jolloin äänenvoimakkuuden joutuu joka käynnistyksen jälkeen laittamaan kovemmalle CD:n omasta kaukosäätimestä. Tämä on erityisen ärsyttävää, kun käytössäni on Logitechin useita laitteita ohjaava kaukosäädin, jolla äänenvoimakkuuden säätäminen ei onnistu, koska se säätää vahvistimen äänenvoimakkuutta, kun äänet tulevat sen kautta. Tämän vuoksi joudun jatkuvasti pitämään CD:n omaa kaukosäädintä käsillä!

    Neljäs vakava ongelma on satelliitti- ja DVB-T -kanavien yhteensopimattomuus. Luulen, että monella tämä aiheuttaa ongelmia, ainakin itselläni tuli kaatumisia, ohjelmien tallentamattomuutta, kanavajärjestyksen sekoilua ym., kun pidin suosikkiluettelossa myös DVB-T -kanavan (SuomiTV), jota ei näy satelliitin kautta. Ilmeisesti boksi sekoaa siitä, että kanavalistassa on sekä satelliittikanavia ja toisen virittimen DVB-T -kanavia. Teoriani on, että laite muodostaa ensin satelliittikanavien listan ja sitten vasta tavallisen virittimen listan, jolloin kanavajärjestys sekoittuu ja tulee päällekkäisyyksiä, kun suosikkilistassa on molemmantyyppisiä kanavia sekaisin. Itselläni tämä aiheutti myös laitteen kaatumisen EPG:hen mentäessä ja uudelleenkäynnistymisen. Ainakin itselläni laite tuli 10x vakaammaksi ja moni ongelma poistui (erityisesti EPG-uudelleenkäynnistykset/kaatumiset), kun jätin suosikkilistalle vain ja ainoastaan satellittikanavia. Kannattaa kokeilla!

    Viides suunnattoman raivostuttava asia on, että CD:n asiakaspalvelu ehdottaa joka ongelmaan tehdasasetusten palauttamista tai kovalevyn formatointia. Olen näin tehnyt kerran, mutta se ei auttanut mitään. Toiste en kymmeniä tunteja tallenteita enää aio hukata! Lisäksi suosikkikanavalistan muodostamisessa ja järjestelyssä menee joka kerta tunti aikaa, jota kukaan ei korvaa. Tällaiseen formatointi- ym.pelleilyyn ei meidän asiakkaiden tulisi suostua - tallenteiden menettäminen on anteeksiantamatonta.

    Edelleenkin siis virtapiuhaa joutuu irrottamaan vähintään 1-2 kertaa viikossa. Harmittaa todella pahasti. Parin kuukauden hyvityksen olen sentään CD:ltä saanut, ilman sitä olisin jo purkanut sopimuksen olennaisen sopimusrikkomuksen nojalla. Tähän jokaisella on oikeus kuluttajansuojalain tavaran ja palveluiden kauppaa koskevien virhesäännösten perusteella, kun ongelmat ovat näin vakavia ja jatkuvia.

    Se mikä tuli mieleeni, on joukkokanne. Vaikkakin sitä saa vain kuluttaja-asiamies ajaa, niin koko kanteen idea on saada korvausta useiden ihmisten kärsimästä sinänsä pienestä vahingosta, mutta joka kokonaisuutena aiheuttaa suuren vahingon. Tässä tapauksessa edellytykset siis täyttyisivät. Muutama teistä oli ollutkin jo kuluttajaviranomaisiin yhteydessä. Neuvoisin kysymään kuluttajaviranomaisilta suoraan heidän näkemystään joukkokanteesta ja mahdollisuutta siihen tässä asiassa. Suomessa sitä ei kertaakaan ole käytetty, mutta nyt olisi sen aika! Itse olisin valmis liittymään mukaan ja tälläkin palstalla täysin kypsyneitä asiakkaita lienee useita kymmeniä. Mielestäni tehdasasetusten palauttelu ja kovalevyn formatointi eivät ole mikään hyväksyttävä ratkaisu (varsinkin, kun ne eivät yleensä auta), vaan tällaisesta pitäisi saada kunnon korvaus. Myöskään jatkuvat virtalähteiden tai laitteiden vaihdot eivät ole hyväksyttävää ja asianmukaista toimintaa. Joukkokanne pakottaisi firman tekemään asialle jotakin ja TODELLA NOPEASTI, kun yritys väittää tarjoavansa hyvää palvelua - täällä kuvatut kokemukset eivät sitä ole.
     
  4. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    no juku pätevä tekee lapun, niin laitan kyllä oman nimen tilaustietoineen heti jatkoksi.
     
  5. mamipa

    mamipa Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    869
    Saadut tykkäykset:
    54
    Samoin täällä
     
  6. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä kuullostaa siltä ettei boksi osaa ottaa käyttöön toista viritintä samalle kanavalle kun tallenne on päällä. Mun aikaisempi (kaapeli)Finnsat teki ennen softapäivitystä tätä ja ainoa ratkaisu oli olla käyttämättä tallenteen extra-aikaa(esim 5min tallenteen jälkeen).

    Mun boksin viimeisen viikon jekku on ollut seuraava:
    - Jätti tallentamatta EPG ajastukset, kun huomasin, niin sen jälkeen ei tallentanut enään REC-napistakaan. Tehdasasetuksien palautus ja kaikki taas toimii.

    Laitan myös mielellään nimen omine tietoineen jos joku jaksaa väsätä nettiin joukkokanteen.



    Iso
     
  7. Tallaaja

    Tallaaja Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2009
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaisiko tuohon joukkokanteeseen osallistua myös sellaisten Canalin asiakkaiden joilla ei ole juuri nyt voimassa olevaa sopimusta ?

    On kai Canalilla kuitenkin tiedot tallella entisistä asiakkaistaan ja tällä tavalla voisi vähän "pelotella" että uutta sopimusta ei tulla tekemään ennen kuin tuote on siinä kunnossa että voisi edes ajatella jatkaa uudella tilauksella.
     
  8. ER1

    ER1 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2003
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valitettavasti ryhmäkannetta/joukkokannetta ei voi ajaa kukaan muu kuin kuluttaja-asiamies hänen omasta aloitteestaan. Näin ollen vain ne tyytymättömät henkilöt täällä, jotka ovat olleet (tai tulevat olemaan, sillä mikään ei estä ottamasta yhteyttä kuluttajaviranomaisiin, jos ei ole laitteiseen tyytyväinen) ongelmien suhteen yhteydessä kuluttajavirastoon voivat ehdottaa kannetta kuluttajavirastolle. Suosittelisin siis jokaista, joka ei ole tyytyväinen laitteeseensa, ottamaan yhteyttä kuluttajavirastoon tai kunnalliseen kuluttajaneuvojaan ja antamaan oman tapauksen tueksi kuluttajaviranomaiselle viittauksen tähän ketjuun ehdottaen joukkokannetta asiassa...

    http://www.kuluttajavirasto.fi/Page/890cb593-9935-4fe1-b111-d571ee341f06.aspx

    http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/050209/

    Yhteystiedot kuluttajaneuvontaan:
    http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kuluttajaneuvonta/kuluttajaneuvoja/

    Ilmoitus kuluttaja-asiamiehelle:
    http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/ilmoitus/
     
    Viimeksi muokattu: 01.02.2011
  9. Kalahima

    Kalahima Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2008
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
     
  10. musta

    musta Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä sieltä toimittajan puolelta on viimeisimpänä ohjeena tullut, että älä ota suosikkiluetteloita käyttöön se vain edesauttaa boxin jumittumista. Sit vaan selaileen pääluetteloa. Ei hyvältä tunnu. Jospa kokeilis että sateliitilla on luettelo B ja haravalla luettelo C. Sit vois ainakin kokeilla talentaa kahta kanavaa ja katsoa sitä kolmatta.
    Jotain kummallista tapahtui, kun vaihdoin uuden virtalähteen ja tein tuplabuutin. Kaikki meni ok. Aloin pääluettelosta TV 1:stä (sat) siirtämään kanavia B:lle. Eka siirron jälkeen ilmestyi jokin teksti, en ehtinyt lukea kun olin jo painanut OK:ta ja kas kumma boxi alkoi päivittymään.
    Todistettavasti oon kaikki päivitykset tehnyt oonhan pelannut näiden kanssa kaks ja puoli vuotta. Asiakaspalvelu ei selitystä osannut antaa. Osaako joku muu?
     
  11. voipa

    voipa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jokainen voisi seuraavan kerran kysyä aspalta, että kun tämä uudenmallinen softa isolla metelillä lanseerattiin (itse sain kaksi tekstaria ja kaksi sähköpostia asiasta) puolisen vuotta sitten ja useaan kertaan asiakkaita kehotettiin päivittämään siihen, koskapa se on parempi, laadukkaampi ja useampia ominaisuuksia sisältävä kuin edellinen, miksi siellä eivät toimi sekä vanhat perusominaisuudet sekä uudet luvatut "paremmat" ominaisuudet?
     
  12. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Boksi on vakaimmillaan kun siihen ei kytke ilmeisen viallista virtalähdettä ensinkään. Lisää vakautta saa irrottamalla myös antennikaapelit. Tallennukset jäävät tosin tekemättä, mutta eipä kaatuile omia aikojaan. Jos olo tuntuu vieläkin epävarmalta, niin kaukosäätimestä kannattaa poistaa paristot.

    Kai tässä täytyy toteuttaa se, minkä jo kerroin asiakaspalvelullekin (mitään vastausta ei ole tällä kertaa kuulunut) eli ottaa yhteyttä kuluttajaviranomaisiin. Tuskin se mitään auttaa, eikä CD:n palvelupaketille ole kunnon kilpailijaa, mutta saapa änkyröidä.
     
  13. rahtireino

    rahtireino Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin...tänään kävi asentaja laittamassa systeemit kuntoon, mutta ennen kuin sai kunnon signaalin piti ottaa Stihl käteen ja käydä kaatamassa noin 10kpl puita :) No, omaa metsäähän toi oli ja lunta kasseihin saakka :D

    Päivällä soitettiin CD:ltä, että miltäs tuntuu...siihen mainitsin ettei vielä miltään kun asentaja tulee vasta iltapäivästä :) kova oli kaverilla kiire kun höpis jotain jostain kilpailutuksesta ja miten saa missäkin perheessä viipyä :confused: kiva varmaan tehä hommia tuli perseen alla :mad: mainitsi ennen asennusta noista mikropäista, että monta kertaa ollu jo uutena hajalla :eek: onnex mun oli ehjä :thumbsup:

    Nyt tässä on katsottu noin 4h teräväpiirtoo ja mielellään ei lähtis telkun edestä mihkään :D kaikki toimii hienosti (kop,kop) :D
     
  14. Tallaaja

    Tallaaja Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2009
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    On muuten syytäkin koputella :)
     
  15. musta

    musta Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno ehdotus. Minulla kaksi suosikkilistaa sat=B ja harava=C. Koko ilta aivan putkeen. Talletukset osuivat paikalleen ei kaatuillut ei jumittunut.
     
  16. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Asentaja kävi.
    Mikropään toisessa liitännässä oli hiukan ruostetta, mutta muuta vikaa ei löytynyt. Uusi pistettiin kiinni ja samalla katsoi antennin suuntauksen, joka oli kunnossa.
    Kertoi, että pätkätallennusvika on harvinainen, itse tiesi mun lisäksi toisen vastaavan tapauksen, jossa sitten vaihdettiin boksi. Ilmeisesti korjaantui, kun asiakas ei ole ollut sen jälkeen yhteydessä. Tässä Etelä-Pohjanmaan alueella on kaksi CD:n valtuuttamaa asennusfirmaa, joten en sitten tiedä, onko toisella asiasta enemmän kokemuksia.

    Edelleen meinasi, että nuo mun ongelmat johtuu boksista. Kun kysyin, että mistä johtuu, kun ongelmat ilmaantuivat uuden softan myötä, niin ei kuulemma hänen korviinsa ole kantautunut, että softa olisi tuonut vikoja. Tosin monet ovat kuulemma sanoneet vanhan softan olevan käytöltään paremmaan. Isekin oli samaa mieltä.
    Jumittamiset johtuvat virtalähteestä, eli niitä on mulle lähetetty täysin turhaan, koska jumittamisia itsellä ei ole ollut.
    Mikropäitä on saanut vaihdella liikaakin, liikaa jo uutena rikkinäisiä päitä on aivan liian paljon.

    Jos/kun lähettävät Canalilta mulle uuden boksin, niin asentaja suositteli, etten päivitä uuteen softaan, jos vanha vain tuntuu pelaavan.
     
  17. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä on yksi joka sen on kokenut.

    Sepä olisikin ikävä uutinen, koska boksin vaihtaminen on työläämpää kuin softan. Epäilen, ettei pidä paikkaansa.

    Kuuro mies, kuulolaitteen kunto tarkistettava.

    Esimerkillisesti uskossaan vahva. Montakohan niitä pitää vielä kokeilla.

    ... vaikka signaali olisi vahva ja hyvälaatuinen?

    Ahaa, eli ohjelmaversioita huononnetaan tarkoituksella? No ilmankos.

    Anteeksi piruilu, mutta linjahan CD:lla on se, että puhutaan höpönpöppöä niin kauan, että asiakas uskoo tai ainakin hiljenee. Ja sitten keksitään jotain muuta höpönpöppöä jos asiakas palaa asiaan.
     
  18. voipa

    voipa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    1
    No mutta sehän olisi perin onnellinen asia, jos uuden boxin myötä tulisi viimeisin vanhan softan versio, joka toimii. Vai mikäs sw-versio sieltä mahtaakaan tulla, jos boxi menee vaihtoon?
     
  19. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    No, jos boksin vaihto auttaa, niin hyvä. Mulla ainakaan ole mitään syytä epäillä asentajan mielipidettä.

    En tiedä missä määrin asentajille menee valituksia suoraan asiakkailta laitteiden toimimattomuudesta. Luulisin, että valitukset menee suurimmaksi osaksi CD:lle, joten asentajat ei niistä ehkä olekaan tietoisia.

    Varmaan niin monta, että pelaa? Ittelläni ei virtalähteissä ole ollut vikaa, koska jumeja ei ole ollut.

    Ei, vaan siinä tapauksessa, että mikropää on viallinen. Mulla oli uutena mikropään toinen mikälie pimeänä, joten pystyin vain katsomaan yhtä kanavaa, mutta toisen kanavan yhtäaikainen tallentaminen ei onnistunut. Ja näitä asentajan mukaan on ollut ihan liikaa.
    Signaali luultavasti on hyvä, mutta viallinen mikropää vaikuttaa nimenomaan siihen, että et pysty tallentamaan yhtäaikaisesti eri kanavia.

    Niin, siltähän tuo vaikuttaa. Vanhassa softassa pysyneet ovat tyytyväisiä, mutta foorumi täyttyy uuteen softaan päivittäneiden vihaisista kommenteista.
    Tästä voinee jokainen vetää omia johtopäätöksiä softan toimivuudesta.


    Joo, CD:llä tuntuu olevan, mutta tuskin nuo asentajat lämpimikseen puhuvat.
     
  20. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Asentajan mukaan boksissa on valmiina vanha softa.