Kuninkaan puhe (The King's Speech) (2010) (Tom Hooper / Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 12.01.2011.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Kuningas Yrjö VI:n tositarinaan perustuva Kuninkaan puhe kertoo monarkin yrityksestä löytää oma äänensä.

    Isänsä kuningas Yrjö V:n (Michael Gambon) kuoltua ja veljensä kuningas Edvard VIII:n (Guy Pearce) luovuttua kruunusta skandaalinkäryisesti Bertie (Colin Firth), joka on koko ikänsä kärsinyt kiusallisesta puheviasta, kruunataan hänen omaksi järkytyksekseen Englannin kuningas Yrjö VI:ksi. Kun maa häilyy sodan partaalla ja on kipeästi vahvan johtajan tarpeessa, hänen vaimonsa Elisabet (Helena Bonham Carter), tuleva kuningataräiti, järjestää miehelleen tapaamisen eksentrisen puheterapeutin Lionel Loguen (Geoffrey Rush) kanssa. Ohdakkeisen alun jälkeen kaksikko turvautuu epätavallisiin hoitomuotoihin ja ystävystyy ponnistellessaan kohti yhteistä päämäärää. Loguen, perheensä, hallintonsa ja Winston Churchillin (Timothy Spall) tuella kuningas voittaa änkytyksensä ja pitää radiopuheen, joka toimii innoituksena koko kansalle ja kokoaa valtakunnan yhteiseen rintamaan.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 21.01.2011 (USA:ssa 10.12.2010)
     
  2. Ihmemies2

    Ihmemies2 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2004
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varsin mielenkiintoinen elokuva aiheesta, joka ei itselleni ollut tuttu. Kuten monissa nykyelokuvissa, menneen ajan esittäminen tuntui hieman tekemällä tehdyltä, mutta tämä on ihan ymmärrettävää. Vanhoja rakennuksia esiteltiin melko ahtaasti, eikä ulkonäkymiä juurikaan ollut. Olisin toivonut enemmän fiilistelyä, mm. kunkun kruunajaisten toistamista Westminster Abbeyssä, mutta oletettavasti budjettisyistä elokuva tyytyi arkistomateriaalin käyttämiseen.

    Näyttelijät hoitivat hommansa erinomaisesti, mitä nyt Winston Churchillia esittänyt Timothy Spall vaikutti - ehkä aikaisempien roolisuoritustensa vuoksi - pikemminkin koomiselta sidekickiltä, kuin vakavasti otettavalta valtionpäämieheltä.

    Oli mukavaa nähdä vähän rauhallisempaa buddy flickkiä, yleensä näissä tuntuu olevan hurja meno päällä, esim. Butch Cassidyn tyyliin.

    4/5
     
  3. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olihan tämä kaikin puolin aivan ällistyttävän hyvä. Samalla tavalla yllätti kuin Social Network, eli melko mitäänsanomattomasta aiheesta tehty koskettava ja rohkeasti kuvattu elokuva, joka tavoitti ihan eri tavalla kuin olisi odottanut.

    5/5
     
  4. Kubrick82

    Kubrick82 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
    'The King's Speech' gets 12 Oscar nominations

    http://news.yahoo.com/s/ap/20110125/ap_on_en_mo/us_oscar_nominations

    By DAVID GERMAIN, AP Movie Writer David Germain, Ap Movie Writer – 22 mins ago
    BEVERLY HILLS, Calif. – The British monarchy saga "The King's Speech" leads the Academy Awards with 12 nominations, including best picture and acting honors for Colin Firth, Helena Bonham Carter and Geoffrey Rush.

    Also nominated for best picture Tuesday were the psychosexual thriller "Black Swan"; the boxing drama "The Fighter"; the sci-fi blockbuster "Inception"; the lesbian-family tale "The Kids Are All Right"; the survival story "127 Hours"; the Facebook chronicle "The Social Network"; the animated smash "Toy Story 3"; the Western "True Grit"; and the Ozarks crime thriller "Winter's Bone."

    "True Grit" ran second with 10 nominations, including acting honors for Jeff Bridges and Hailee Steinfeld.
     
  5. samuel1

    samuel1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2010
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi perhana, ei taida Jyväskylään tulla ollenkaan....:weep:
     
  6. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
  7. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Erinomainen elokuva ja ansaitsee paikkansa Oscar-kilvassa. Colin Firthiltä ja muulta castilta erinomainen suoritus ja tarina toi valoa tapahtumiin, mistä en tosiaan ollut tiennyt tähän asti mitään.

    4.5/5
     
  8. Kubrick82

    Kubrick82 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa tulla Oscareista Kuninkaan puheen juhlaa. Voitti juuri tuottajien ja ohjaajien kiilan palkinnot sekä näyttelijöiden kiilan palkinnon Colin Firth.
     
  9. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näennäisen epäkiinnostavista aiheista tulee parhaita elokuvia.

    Harvoin (0 kertaa) on tullut nähtyä elokuvia joissa aiheena olisi puheterapia. Monarkit eivät kiinnosta, mutta nyt tuli salakavalasti opittua silloiset kruunupäät ja tulipa ilmi kuninkaallisen elämäntavan nurjatkin puolet pelkän positiivisen hehkuttamisen sijaan.

    Näyttelijät pääpiirteittäin veti hyvin, varsinkin siis pääpari Firth-Rush. Michael Gambon vanhana kuninkaana oli tietenkin myös hyvä. Timothy Spallin olisi voinut korvata jollain muullakin, nyt oli vähän liikaa huonon karikatyyrin makua ilmassa. Aikakauden tuntu oli mainio. Miinusta siitä että juoni ja käänteet oli monelta osin ennalta-arvattavia. Viihdyttävää eskapismia.

    * * * * ½
     
  10. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä jotenkin luulin, että tuo Rated R olis ollut K-16, mutta ilmeisesti se on sittenkin "K-18 aikuisen seurassa". Entisen X:n eli NC-17:n tiesin, että se on vain 18v. ja ylöspäin.

    Tekee jotenkin siitä vielä naurettavampaa, että maa on kuuluisa näistä "Rated R" -leffoistaan, jotka muualla maailmassa julkaistaan suurinpiirtein K-11:nä, vain siksi, koska siinä ovat ne kuuluisat tissit ja pari kirosanaa.
     
  11. Ihmemies2

    Ihmemies2 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2004
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hayesin koodin kahleista on hankala päästä irti vuosikymmentenkin jälkeen :hitme:
     
  12. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Onhan tämä pääosin kehunsa ansainnut. Historiallisten tapahtumien seuraaminen tällä tavalla pienestä kulmasta, jonkin yksityiskohdan kautta, on toimiva ratkaisu. Kuninkaallisista kertoville elokuville tyypillinen pönötys pysyy poissa ja tapahtumien sijaan keskipisteessä ovat itse henkilöt. Harvoinpa näitä vielä suhteellisen lähiaikojen kuninkaallisia on näinkään inhimillisessä valossa kuvattu. Keskeiset roolisuoritukset (Firth, Bonham Carter ja Rush) olivat erinomaisia.

    Oscar-tärpeiksi tähän on koottu niin paljon usein voittoon vaikuttavia tekijöitä (tosipohjaisuus, päähenkilön vamma, natsit, Geoffrey Rush), että eiköhän pystejäkin kerry.

    Hyvin toteutettu kiinnostava draama, jonka pienoinen laskelmoivuuskaan ei haittaa.

    :):):):)+
     
  13. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Oli kyllä hyvä leffa. Kyllä tämä taitaa Swanilta viedä ne Oskut. Colin oli kyllä hyvä.

    ****½ / *****
     
  14. Zardoz

    Zardoz Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0
    Historiallinen draama ei ehkä useimpia kiinnosta, ei minuakaan. Päätin antaa tälle kuitenkin mahdollisuuden kun monet tutut olivat kehuneet leffaa. Kinopalatsin ykkössali oli eturivejä lukuunottomatta täynnä kun näin Kuninkaan puheen. Olipa todellakin näkemisen arvoinen elokuva, laadukasta jälkeä kaikin puolin. Ketään ei tapettu eikä lähes pakollista naimakohtaustakaan ollut. Nyt leffan nähtyään kun katsoi tuon trailerin niin se ei täysin tee oikeutta itse elokuvalle. Bonham Carter on lukeutunut lähes inhokkeiheni mutta hänkin oli varsin mainio.

    Erittäin positiivinen yllätys tämä mainio elokuva. 4/5
     
  15. Sinth

    Sinth Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.02.2005
    Viestejä:
    219
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten yllä joku jo mainitsikin, epäkiinnostavista aiheista saadaan usein parhaat elokuvat. Yleensä Oscareilla koristellut elokuvat ovat olleet myös omaan makuuni.

    Vaan ei tällä kertaa. Jaksoihan siellä koko leffan istua, mutta ei kyllä sytyttänyt, ei sitten millään tavalla. Aihe osoittautui siksi kun se äkkiseltään vaikutti, eli tylsäksi.

    1,5 / 5.
     
  16. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tykkäsin minäkin. Kaikki olennainen on tässä jo kehuttu. Arkisen oloisesta aiheesta on tehty mielenkiintoinen elokuva. Lisäplussa vielä siitä, että sopii kaiken ikäisille, tytöille ja pojille.
     
  17. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Oleellinen on sanottu yllä, yltiömielenkiintoisesta aiheesta oli tehty erittäin hieno elokuva. Pisteet tälle toimivalle draamalle 4½/5.
     
  18. The Ring

    The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.12.2002
    Viestejä:
    1 526
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olen pantannut tämän elokuvan katsomista tarkoituksella ja odotus kyllä palkittiin. Kuninkaan puhe on loistava historiallinen draamaelokuva. Koskettava, hauska ja lämminhenkinen kuvaus änkyttävästä prinssistä, josta tulee kuningas vasten tahtoaan.

    Roolitus on täysi napakymppi tarinan kolmen keskeisen hahmon osalta. Colin Firthin saama Oscar-pysti on täysin ansaittu, sen verran uskottavasti hän haastavan roolinsa vetää. Myös puheterapeuttia näytellyt Geoffrey Rush ja kuninkaan puoliso Helena Bonham Carter loistavat rooleissaan.

    Pidän historiaa kuvaavista elokuvista, ja jos ne on toteuttu näin hyvin, niin annan elokuvalle vaivatta viisi tähteä. Bravo!

    * * * * *
     
  19. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 038
    Saadut tykkäykset:
    16
    Kattelin tämän kanssa jokin aika sitten Canalilta.
    Aikoinaan tuli lähinnä naureskeltua radiossa pyörineille leffan mainoksille. Olin juonikuvauksen suhteen vähintäänkin skeptinen; miten hitossa kenelläkään tulee mieleen tehdä elokuva änkyttävästä kuninkaasta ja kuka tälläistä viitsii ylipäätään katsoa?
    Toisaalta tositapahtumiin perustuvat elokuvat on aina kiinnostaneet ja kun ei parempaakaan tekemistä ollut, niin jäin telkkarin eteen tuijottamaan. Eikä ajan voi todellakaan sanoa menneen hukkaan.
    Vaikka edelleen väitän, että leffan aihe on erikoinen, niin jotenkin kokonaisuudessa on onnistuttu poikkeuksellisen hienosti.

    ****/*****
     
  20. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    aihehan on mitä mainioin: kuninkaallakin voi olla nolo ongelma, johon taviksenkin on helppo samaistua :)