Sony KDL-40HX800/ HX803 / HX805

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Fifty, 28.01.2011.

  1. Fifty

    Fifty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2007
    Viestejä:
    432
    Saadut tykkäykset:
    2
    Aloitin tämän mallin ketjun ja siirrin tähän alkuun jutut, jotka tästä mallista on kirjoitettu threadissa -Sonyn 2010 LCD mallit-.
    HX800 on tullut Suomen markkinoille joskus kesällä 2010 eli on tänäkin vuonna vielä suhteellisen uusi malli.

    Fifty:
    "Ostin eilen Gigantin kivijalkaliikkeestä Sonyn KDL-40HX800 mallin tingattuna hintaan 1199e.
    Paneeli siinä on kiiltäväpintainen, joka heijastaa kiinni ollessaan mutta ei haittaavasti TV:n ollessa päällä.
    Kuva parani selvästi edelliseen Sonyyn verrattuna (32D3000) ja jopa nykyisellä kalustolla filmattu SD-kuva skaalautuu hienosti. Kuva on kirkas ja selkeä ja mitään puutteita en ole kuvasta löytänyt enkä erityisesti etsinytkään.
    Kaukosäädin ei kaikilta osin miellytä entiseen verrattuna, mutta voi olla tottumuskysymys.
    Internet ja dlna ominaisuuksia en ole vielä kokeillut. Raamit ovat kapeat ja siten miellyttävät itseäni kuten myöskin kaikenlaisten "koukeroiden" puuttuminen muotoilusta. Raamin alaosa on kuin harjattua tummahkoa alumiinia ja tyylikäs.
    Raamin yläosat ovat kiiltävät, josta en erityisemmin pidä, mutta pakko hyväksyä muotivirtaukset.
    Kaiuttimet on suunnattu alaspäin ja niille on levennetty tila alareunoissa. TV on siten paksuimmillaan kaiuttimien kohdalta, mutta se ei ole mikään ongelma ja on huomaamaton.
    Kaiuttimien ääni ei ole niin huono kuin olisin kuvitellut.
    Eniten jäin kaipaamaan edellisestä Sonysta sitä, että kanavat pystyi valitsemaan OK-napilla. Tässä listauksen saa ainoastaan Guidesta. Suosikkikanavat pystyy valitsemaan Guideen, mutta järjestystä ei voi muuttaa nykyisten vaatimusten vuoksi. Esim. Nelonen HD kaukosäätimestä on 244 kaapelissa. Nelonen HD ei kyllä ole sen tarkempaa kuin skaalattu, hyvälaatuinen SD.
    Säädin TV:n netistä löytyvän jonkun testin perusteella ja ilmeni, että kun aluksi valitsee käyttöympäristöksi kodin, niin säädöt ovat aika tavalla kohdallaan jo tehdasastuksilla. Esim. kaikki turhat "kuvanparannukset" olivat oletuksena off. Kuitenkin omat säädöt kannataa tehdä, jos löytää HX800 testatut säädöt. Esim. Kontrastin voi pudottaa 90:een, taustavalo 3-4, kirkkaus 45-50max, lämmin2, Gamma +1, Valkotasapaino: Kirkkaus (vihreä) -4, kirkkaus(sininen) -7. Aluksi kaukon Scene-näppäimestä valitaan "omat astukset" ja Theatre-näppäimestä tila "pois"."

    JaniH:
    "Ainakin EX500:ssa kanavalistan saa esille Home/Menu-näppäimellä. Listassa näkyy myös tämänhetkinen ohjelma kullakin kanavalla."
    -Tämä toimii näin myös HX800:ssa.

    Kari:
    "Juuri kolahti gigantin uusin tarjouslehti postiluukusta. Tuo kyseinen sony maksaa ainakin Helsingin kivijalkaliikkeissä ensi viikolla vain 999€!"
    -Tämä hinta tuli myöhemmin myös Gigantin verkkokauppaan, muttei mainoksia tähän hintaan Oulussa.

    Fifty:
    "HX800 mallissa on Dynaaminen LED-ohjaus ja sille asetukset pois, pieni, vakio. Pidän sitä nyt vakiolla tai pienellä, sillä vaikuttaisi että se parantaaa kuvaa jotenkin (kontrasti?). Katselukulma on tässä mallissa yllättävän suuri."

    Fifty:
    "Päivitin 40HX800 mallin Sonyn linkistä USB-tikun avulla. Päivitys oli äärimmäisen helppoa ja vei muutaman minuutin. USB tikun ei tarvitse olla tyhjä.
    Uusin päitys (30.12.2010) on PKG4.089EUT-0108 ja TV:ssäni se oli ...077EUT-
    Linkki:
    http://support.sony-europe.com/tvhc..._fi_FI&f=FW_Bravia4089TDS&ch=12&m=KDL-40HX800
    "Päivitys on vakauttanut IPTV ominaisuuksia". Päivitin siksi koska en tiedä onko 077EUT:n ja uusimman 089EUT:n välissäkin ollut päivityksiä.
    Päivitettäessä täytyy tehdä juuri ohjeiden mukaan tai TV voi joutua jopa huoltoon -väitetään sivulla. Ohjeet on päivityssivulla ja päivityksen aikana TV:ssä.
    Mitenkähän onnistuisi kytkeä TV langattomasti nettiin seuraavasti; 2MB:n laajakaista, Wlan modeemi on b+g ja ajattelin hankkia Verkkokaupasta Telewellin antennin näköisen USB-vastaanoottimen b, g, n, joka sopisi erinomaisesti television USB-liitäntään näkymättömästi.
    Jos jollain on kokemuksia voisi kirjoittaa riittääkö modeemin Wlan g ja 2MB?"
    -Selvisi, että on käytettävä ajurien vuoksi Sonyn omaa USB-sovitinta (n. 75e) tai jotain Wlan reititintä, joka kytketään TV:n ethernet-liitäntään ja laitetaan siltaavaksi johdon korvikkeeksi..
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2011
  2. Fifty

    Fifty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2007
    Viestejä:
    432
    Saadut tykkäykset:
    2
    Täällä puhutaan paljon, että SD-kuva olisi yleensä televisioissa "kuraa", mutta ainakin tässä Sonyn 40HX800 katseltuna 2,5 metrin etäisyydeltä kuva on tarkkaa myös SD:nä. Toki 40" on monien mielestä liian pieni mutta eipähän tarvitse tuskailla kuvanlaatua.
    Tässä mallissa musta on todella mustaa ja kuvassa on 2D:näkin ikäänkuin kolmiulotteinen vaikutelma joka liittyy ehkä terävyyden sekä valon ja varjon aikaansaamann illuusioon.

    Mitään valovuotoa en ole huomannut ja siihen saattaa olla syynä se, että pidän dynaamista lediohjausta päällä (vakio) ja se saattaa sammuttaa taustavalon mustalla ruudulla.

    Tässä linkissä on yhdet kuvasäädöt tälle mallille:
    http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1281011605

    Olen käyttänyt näitä hieman soveltaen. Varsinkin valoisuuden tunnistinta pidän aina päällä-asennossa.
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2011
  3. radical

    radical Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla oli pari viikkoa Sony 40HX800 ja normaali tv-lähetyksen laatu oli aivan helvetin huono lähes kaikilla kanavilla (YLE paras mutta sekin melko surkea). Kuvassa oli aivan älyttömästi kohinaa (kokeilin ~kaikki mahdolliset säädöt) ja kuva oli suttuinen & epäterävä. HD-materiaali näytti kyllä hyvältä ja samoin DVD-leffat toistuivat ihan mallikelpoisesti. Normaalit tv-lähetykset ovat kuitenkin se 90% käyttötapaus, joten laite lähti takaisin.

    Samsung LE40C755:n kuvanlaatu hakkaa tuon Sonyn 1000-0.
     
  4. Fifty

    Fifty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2007
    Viestejä:
    432
    Saadut tykkäykset:
    2
    Rohkenen olla eri mieltä Sonyn SD kuvan laadusta, sillä se on normaalisti hyvälaatuinen, tarkka ja kirkas. Olikohan Sonysi viallinen?

    Edit: Tässä Radicalin kirjoittama teksti omasta vaihdetusta televisiostaan. Ja tämä siis voittaa 1000-0. Näin pahoja virheitä ei ole Sonyssa ollut yhdelläkään ohjelmalla.

    "Todella outoa! Mulla on siis Samsung 40C755 (SQ01 paneeli). TV-ohjelmat näkyvät valtaosin ok (ajoittaista pientä nykimistä lukuunottamatta) mutta Selviytyjät-sarja on todellista myrkkyä tälle laitteelle. Kuva nykii ja tökkii ihan älyttömästi ja kuvassa on väreileviä alueita. Nykiminen esiintyy sekä TV:n omalla virittimellä että Topfieldin kautta katsottuna, joten ongelma ei ole virittimessä vaan siinä miten TV näyttää tietynlaista signaalia.

    Lisäksi esim. uutislähetyksissä olevat scrollaavat tekstit ovat täynnä pientä häiriöitä fonteissa (kirjainten päällä olevaa kohinaa).

    Firmiksen päivitys uusimpaan (3003) ei auttanut yhtään.

    Onko muilla ongelmia katsoa Selviytyjiä tällä laitteella?

    --
    Edit: testasin ilman Motion Plus-toimintoa ja silloin häiriöt hävisivät. Ilman Motion Plussaa liike on tosin kaikissa ohjelmissa nykivämpää (kuva taitaa tällöin vastata halpis-50 Hz-töllöä). "
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2011
  5. Fatali

    Fatali Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2005
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viime viikolla tuli 40HX803 ja kuvanlaadussa on selkeä parannus edelliseen 40D3500 telkkaan verrattuna.

    Ensimmäinen asia mikä jurppii on onneton ohjekirja, joka ei kerro muuta kuin miten telkkarin saa päälle. Sähköisessä muodossa oleva ohje on yhtä huonoa tasoa. Olisin kaivannut teknisempää tietoa motionflown eri asetuksista. Noi ohjeet loppuvat siihen mistä niiden pitäis alkaa.

    Toinen asia on että en löydä valintaa kanavapaikkojen järjestelyyn. Ketjun aloittaja mainitsi jotain nykyisistä vaatimuksista jotka estäisivät tuon. Mistä vaatimuksista tarkalleen on kyse?
     
  6. Fifty

    Fifty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2007
    Viestejä:
    432
    Saadut tykkäykset:
    2
    Cable HD Ready aiheuttaa Suomessa sen idioottimaisuuden, ettei kanavia voi järjestää mielensä mukaan.
    Vielä jokin aika sitten järjestely onnistui, kun vaihtoi kanavanhaun jälkeen käyttömaaksi Norja, järjesteli kanavat ja vaihtoi takaisin Suomi. Muttei taida onnistua enää mitä olen kommentteja lukenut.

    Pidän Motionflow asetuksena "sulava" tällähetkellä koska jokin testi mainitsi sen olevan monessa tilanteessa toimiva. Testissä se oli "smooth" ja uskon sen tarkoittavan sulavaa, koska "pehmeä" valintaa ei ole.

    Taustavalon olen pudottanut 4-3 parin viikon katselun jälkeen, kirkkaus on 45.

    Edit: Kun luin vielä ulkomaisia juttuja niin sieltä ilmeni, että Motionflow asetus "Normaali" = 100Hz ja "Sulava" = 200Hz.

    Nykyiset omat asetukset (Eglanniksi, koska kopioin taulukon HX800 testi linkistä; paksunnetut muutettu):
    Picture mode: Custom (Omat)
    Backlight 3-4 (Oltava suurempi, jos Light Sensor = Off)
    Contrast 90

    Brightness: 45
    Colour: 50
    Hue: 0

    Sharpness: 0-3
    Colour temperature Warm2
    Noise reduction Off
    Mpeg noise reduction Off
    Motionflow Sulava=200Hz (Normaali=100Hz)

    Black corrector Off (Suomeksi mustan taso ja laitoin "matala")
    Adv. Contrast Enhancer Off
    Gamma 0
    Auto Light Limiter Off
    Clear White Off
    Live Colour Off
    R Gain 0
    G Gain -7
    B Gain -4
    R Bias 0
    G Bias 0
    B Bias 0
    Light Sensor On
     
    Viimeksi muokattu: 27.02.2011
  7. AKah

    AKah Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistähän mahdollisesti vois löytyä HX803 46" kokoisena??? Ja onko paljonki kalliimpi verrattuna HX800 malliin?
     
  8. lasanen

    lasanen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.10.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Cable HD Ready aiheuttaa Suomessa sen idioottimaisuuden, ettei kanavia voi järjestää mielensä mukaan"
    Tuo kommentti ei taida pitää ihan paikkaansa, ainakin Panasonicin "Cable HD Ready-malleissa" kanavien järjestystä voi muuttaa ihan vapaasti.
    Onnistuu myös E40XX-sarjan Sonyssa.
    Eli kyseessä lienee uusien Sonyjen ominaisuus, ei Cable HD:n tuoma pakote.
     
  9. Fifty

    Fifty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2007
    Viestejä:
    432
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kopioin tuon lauseen sisällön jostain Plazalaisen kirjoituksesta. On siinä kuitenkin jotain "idioottimaisuutta" koska oli malleja, joissa kanavat pystyi järjestämään silloin kun vaihtoi ensin maaksi Norja ja sitten takaisin Suomi eli televisioissa se järjestelyominaisuus oli olemassa, muttei maavalinnalla Suomi!

    Uusimmissa Televisioissa (en tiedä onko muissakin kuin Sony) on kanavien järjestelymahdollisuus poistettu Suomi-malleissa muttei välttämättämättä esim. muissa pohjoismaissa. Onko siis ainoastaan Suomen kaapeliTV järjestelmä vaatinut tämän vai mistähän moinen voisi johtua?
    Tämä on todella järjetöntä, sillä nyt voisi kaapelissa laittaa esim. nelosen tilalle nelonen HD:n, joka on muuten sama kanava, mutta terävempänä (1080i).

    Uusi päivitys PKG4.092EUT-0108 (14.2.2011) on tullut Sonyn sivulle ainakin seuraaville malleille:
    KDL-40HX80x
    KDL-46HX80x
    KDL-52HX90x
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2011
  10. SamTheMan

    SamTheMan Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2002
    Viestejä:
    1 525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa tässä sitten tilattua 40HX803 (1500€ 3D-lähettimen ja yksien 3D -lasien kanssa) paikallisesta Tekniset -liikkeestä. Onko muuten HX800 ja HX803 -mallien välillä paljoakin eroa? Sonyn nettisivujen mukaan speksit olivat identtiset. Parin viikon sisällä pitäis päästä testailemaan, muutama 3D -leffakin on tilauksessa :thumbsup:
     
  11. Fifty

    Fifty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2007
    Viestejä:
    432
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ero on ainoastaan siinä, että HX803 mallissa on myös antenniverkon teräväpiirtoviritin DVB-T2. Nämä mallit maksaa yleensä noin 200e enemmän.
     
  12. SamTheMan

    SamTheMan Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2002
    Viestejä:
    1 525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli muuten ongelma Sony HX-803:n kanssa... Ei kai tämän 3D -kuvan pitäisi NÄIN paljon välkkyä? Siis vaikka lasien kirkkaus on asetettu pienimmälle mahdolliselle, niin 3D-kuva on katselukelvoton välkkymisen vuoksi. Testasin liikkeessä NX713:aa ja siinä ei kuva välkkynyt ollenkaan. Olisko nämä mun Sony TDG-BR100:t sitten joku maanantaikappale... Yritän käydä vaihtamassa uusiin ja jos ei onnistu, niin saa 3D jäädä toistaiseksi :mad: Mites sulla Fifty, välkkyykö 3D -kuva?
     
    Viimeksi muokattu: 17.04.2011
  13. Sony042011

    Sony042011 Guest Guest

    Liittynyt:
    21.04.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,

    Onko täällä kokemuksia, pystyykö tällä tv:llä hyödyntää mitenkään Topfieldin TF5100PVRc HDMI- digiboxia? Hankin eilen tällaisen tv:n Samsungin 40" tilalle.
    Ajattelin itse, josko saisi digiboxin kovalevyn hyödynnettyä jotenkin?
    Asetuksista ei tunnistanut laitetta, vaikka oli liitetty HDMI- kaapelilla tv:hen.
    HDMI- ohjaus- HDMI- laiteluettelo- käynnistä, eikä löydä digiboxia?
    Nyt ei meikäläisellä ainakaan leikkaa, kun epäilen ainakin, ettei kaapeli olisi viallinen?

    Onko täällä jollain kokemusta moisesta ja osaisi antaa hyviä neuvoja?

    Terveisin neuvoton?
     
  14. Fifty

    Fifty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2007
    Viestejä:
    432
    Saadut tykkäykset:
    2
    En ole aikeissa ottaa 3D-ominaisuuksia käyttöön. En ole edes kokeillut koska en viitsi ostaa lisävarusteita.
     
  15. Fifty

    Fifty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2007
    Viestejä:
    432
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kokeile ensin scartilla toimiiko digiboksi sen kautta ja jos toimii niin liitä HDMI-johto vaikka HDMI 1:een ja molemmissa tapauksissa valitse tuloliitäntä kaken ylimmäisestä näppäimestä vasemmalla. Ainakin scartilla voi joutua käsin valitsemaan tuloliitännän. Kaikille tuloliitännöille voi myös tehdä yksilölliset kuvasäädöt.
    Nykyään kannattaa ehkä käyttää HDMI versiota 1.3 (3D:llä versiota 1.4) mutta luulisi toimivan vanhemmillakin "käsikäyttöisenä".

    Käytän itse vielä vanhanaikaista scartia digiboksissa (Maximum C-7000) ja hyvin toimii. HDMI aikaan siirryn vasta sitten, kun nykyisten HD-boksien bugit saadaan korjattua.
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2011
  16. SamTheMan

    SamTheMan Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2002
    Viestejä:
    1 525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei se mitään, 40HX803 päätyi takaisin liikkeeseen ja otin Samsung 40C7705:n tilalle... Eipä välky 3D -kuva enää (eikä katoa lasien synkka, vaikka päätä kääntelisikin).
     
  17. Sony042011

    Sony042011 Guest Guest

    Liittynyt:
    21.04.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia paljon Fifty. Scartilla sain toimimaan saman tien ei vaatinut mitään määrittelyjä. Pitää jossain vaiheessa kokeilla HDMI:tä mainitsemallasi tavalla, nyt tyydyn scarttiin. Aikoinaan hankkinut kotiteatteripaketin n. 8- vuotta sitten(Sony) hyvin toiminut, DVD:tä
    en saanut scartilla toimimaan välitti vain ääntä, joten siirsin sieltä scartin toistaiseksi digiboxiin, koska sen toimivuus hyödyllisempi.
     
  18. Niilo

    Niilo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin 40HX803 mallin ja en löydä valintaa estämään 4:3 kuvan venymistä koko ruudun kokoiseksi. Onko tässä TV:ssä sellaista valintaa, vai onko tämä kömpelö kuten vanhemmat philipsit ja pakosta venyttelevät kuvasuhdetta ?
     
  19. Fifty

    Fifty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2007
    Viestejä:
    432
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä siellä valikoissa on 4:3 kuvatila mahdollisuus. Etsi sitä HOME:n alta ja sieltä NÄYTTÖ-KUVASÄÄDÖT ja valitse 4:3 oletus tilaksi 4:3. Se on oletuksena Smart.

    Aivan tarkkaan en muista näitä nimityksiä, mutta jokatapauksessa aloitus on HOME ja siellä kuvasäädöt ja 4:3-oletus, jossa kysytään venytetäänkö 4:3 (=Smart) ja jos ei venytetä niin vaihdetaan (4:3).
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2011
  20. eZwtHX

    eZwtHX Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.12.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    HX800 mallissa on tällaiset vaihtoehdot, joista boldasin valitsemani:
    Kuvasuhde: Smart / 4:3 / Laaja / Zoom / 14:9
    Autom. kuvasuhde: Päällä / pois
    4:3 oletus: 4:3 / Smart / pois
    Näyttöalue: Normaali / +1 / -1

    Ainakin näyttäisi toimivan halutusti, eli kuvasuhde vaihtuu lähetyksen kuvasuhde- / sivusuhdetiedon mukaan, jolloin 4:3 lähetyksissä sivuille jää mustat palkit.