Uusi Monitor Auodio BX-sarja

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Mikko81, 05.12.2010.

  1. Mikko81

    Mikko81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    2
    Laitetaan tähän ketjuun kaikki kokemukset tuosta MA BX-sarjasta.

    Itse hankin juuri BX2 jalustamallit. Vertailin niitä Wharfedale Diamond 10.1 ja 10.5 ja näistä BX2 oli omaan korvaan parhaan kuuloinen. 10.1 pääsi aika lähelle, mutta keskialue oli etäisempi ja 10.5 kärsi tästä vielä enemmän, bassoa toki löytyi jo paremmin. Mielestäni 10.1 on silti hintaluokassaan erinomainen kaiutin, mutta päätin kuitenkin sijoittaa vähän enemmän noihin BX2 koska kuulostivat paremmilta.

    Edit: Tulipa otsikkoon kirjoutusvirhe :hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 05.12.2010
  2. mantsuuni

    mantsuuni Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kävin kuuntelemassa pari kuukautta sitten nuo BX2:t. Vertailin niitä Chario silverette 100 kanssa ja akustisella musiikilla pidin enemmän noista BX2, mutta kaikella muulla tuo silverette vei. Tuo BX2 on ainakin noihin silveretteihin verrattuna paljon kirkkaampi ja ohuempi sointinen.
     
  3. Mikko81

    Mikko81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nyt tullut kotona kuuntelutunteja ja hieman lisää äänestä voisi kommentoida.

    Varsin yleispätevät kaiuttimet tuntuu olevan, puhdas ja tasapainoinen ääni.
    Korkeat taajuudet toistuvat mukavan heleästi, mutta kuitenkin sopivan maltillisesti. Laulaja tulee hyvin esiin eikä jää verhon taakse kuten edellisillä B&W v202 pöntöillä jotka kuulostivat tunkkaisilta näihin verrattuna. Vanhenpi BR2-malli oli aavistuksen tummempi. Nämä on paremmin tasapainossa. Basso on maltillinen ainakin omassa kämpässä (45 neliön rivarikaksio). Räväkkää tai loudnespainotteista ääntä etsiville ei kuitenkaan oikea valinta.

    Mainittakoon vielä, että kokemusta on myös usher s520 ii kaiuttimista ja varsin vakuuttavat toistimet ovat myös, mutta itseäni jäi hieman häiritsemään turhankin kirkas diskantti ja hieman liian vaisu basso.

    Magnat Quantum 603 on myös tullut omistettua ja siinä oli parempi basson toisto. Kärsi kuitenkin jonkin verran loudness efektistä.

    Nämä siis tässä (350e) hintaluokassa koettuja havaintoja ja en mikään kultakorva ole joten syvemmät analyysit jää tekemättä :)

    Suurin harppaus on kuitenkin kaiuttimen ulkoisessa olemuksessa ja viimmeistelyssä. Muistuttavat todella paljon kalliimpaa RX-sarjaa.

    http://www.vaasanykkosradio.fi/store/index.php?main_page=product_info&cPath=1_30_34&products_id=2459
     
    Viimeksi muokattu: 05.12.2010
  4. Mikko81

    Mikko81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    2
  5. woffen

    woffen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.07.2010
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itellä myös BX sarjan setti ja tyytyväinen olen ollut. Samalla eka oikea kaiutin paketti joten kauheasti ei ole vertailukuvaa mutta mitä nyt muita kaupoissa kuuntelin niin oli selvästi suosikkini tässä hintaluokassa.
     
  6. Staafe

    Staafe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.12.2009
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin tänään kuuntelees BX5:sia, yllätyin positiivisesti kuinka hieno puhdas sointi noissa oli, oli lähellä että en jo aikasemmin hommannu wharfedale 10.5:sia, onneks pääsin kuunteleen kumpaakin vierekkäin, BX5 oli selkeesti raikkaampi ääni ja kaijuttimet sijaintia oli vaikea hahmottaa, verrattuna 10.5 joiden sijainnin kuuli helposti ja sointi oli paljon tunkkasempi. Kannattaa käydä kuuntelees :).
     
  7. Mikko81

    Mikko81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    2
    Saman tosiaan huomasin minäkin. Tosin kuuntelin vain BX2, 10.1 ja 10.5. Wharfedalet kärsi keskialueen etäisyydestä, joka sai aikaan tunkkaisen sävyn. Jännä huomio oli, että 10.1 oli parempi kuin 10.5 jossa muhkeammat bassot ilmeisesti korostivat ongelmaa. Kun vaihtoi BX2:siin niin artisti jäsentyi paremmin ja tuli pari metriä lähemmäksi. Muutenkin selkeys parantui.
    Ei nyt ole tarkoitus haukkua noita Wharfedaleja. Kyllä tuo 10-sarja on selkeästi parempi kuin 9-sarja. Ja ulkonäkö todella hieno. Omalta osaltani Monitor Audioiden ääni vain miellytti enemmän. Omat korvahathan sen loppujen lopuksi määrää mikä on parempi :thumbsup:
     
  8. Mikko81

    Mikko81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vielä kommentoin sen verran BX2:sia, että huonot puolet on myös tullut huomattua.

    Tuntuu olevan nirso äänitteiden suhteen. Huonot äänitteet kuulostaa todella huonoilta.
    Bassotoisto on aika reipas kokoluokassaan nyt kun on kuunnellut enemmän erinlaisella musiikilla. Etäälle seinistä ja ei mihinkään kovin pieneen tilaan.
     
  9. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo on täysin faksiajan sääntö.

    Lähentelevien seinien ja ahdistavan pienen huoneen bassotason yleisnousun voi AINA korjata kaiutinsysteemissä muutenkin pakollisella lisälaitteella nimeltä taajuuskorjain.
     
  10. laksu1

    laksu1 It´s all crap. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kellään kokemuksia tuosta BX1 mallista?
     
  11. laurim

    laurim Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä mahtaa olla "huonon äänitteen" määritelmä? Kuulostaako MP3-muotoinen musiikki melkein automaattisesti huonolta? Entäs perus TV-kanavien ääni tai radiokanavat? Ei tarkoituksena tietenkään ole kuunnella pelkästään 128 kbps MP3:sia, mutta kyllä se vähän pistää harkitsemaan jos kaiuttimet ovat kauhean nirsot äänitteille..

    Tuli vaan mieleen kun olen miettinyt kyseisten kaiuttimien ostoa, varsinkin kun englantilaisesta Exceptional AV:sta saisi selvästi Suomi-hintoja halvemmalla:
    http://www.exceptional-av.co.uk/product.php?fdProductId=527

    210 £ + 30 £ kuljetus on nykykurssilla n. 285 €. Suomessa taitaa maksaa joka paikassa sen 350 €.
     
  12. juzzii

    juzzii Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos lähellä sattuu olemaan kyseisiä kaiuttimia myyvä liike, niin suosittelen kysymään tarjousta. Tulevat varmasti jonkun verran hinnassa vastaan. Todennäköisellä parin kympin erotuksella saat sitten mm. kunnon palvelua sekä tuet tietenkin pakallista yrittäjyyttä :thumbsup:
     
  13. Mikko81

    Mikko81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    2
    Niin tarkoitin lähinnä, että nuo alle 196 kbbs mp3:set ainakin paljastuu helposti. Melko yleispätevät ovat kyllä ja aavistuksen lämpimään päin kallellaan (ainakin vanhemmalla H/K:n vahvistimella). Bassotoistoon varsinkin olen tyytyväinen ja ennenkaikkea eivät enää kärsi lievästi nasaalista sävystä keskialueella kuten edeltäjänsä. Paljon tasaisemmat ovat. Tämän huomaa varsinkin kovemmilla voimakkuuksilla. Olen siis omistanut nuo BR2:set myöskin.
    Sinuna en olisi huolissaan armottomuudesta äänitteille. Oman kokemukseni mukaan ainakin Chorus Mondot olivat hieman riipivät tietyillä äänitteillä vaikka muuten hyvät olivatkin.
     
  14. laurim

    laurim Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu kyllä sitä aina paikallista suosisi, ei vain ole lähialueen kaupoissa noita tarjolla. Eli ei parhaat mahdolliset lähtökohdat kaiuttimien hankintaan:rolleyes:

    Kiitoksia. Mitä kaiuttimien saamista arvioista voi päätellä ja hintaluokka huomioiden niin oivalliset kaiuttimet ovat kyseessä. Tietenkin olisi tarkoitus kuunnella nuo itsekin ennen päätöstä, ja tuollaisten positiivisten ennakkoarvioiden perusteella niitä voisi käydä kuuntelemassa vähän kauempanakin..
     
  15. Adamant

    Adamant Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2010
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa aika monelta jo löytyä kokemuksia Monitor Audion BX-sarjasta, joten jatketaanko tätä ketjua?

    Itsellä kotiteatteri menossa päivitykseen ja tarkoituksena luonnollisesti löytää vastinetta rahalle. Valmistajapuolella hapuilen parhaillaan Monitor Audion ja Wharfedalen välillä. Sen mitä olen itse päässyt kuuntelemaan, niin MA:n BX -sarjan kaiuttimet ovat selvästi vähemmän "tunkkaiset" kuin Wharfedalet. Tosin Wharfedalen setin saa hieman edullisemmin. Myös muotoilussa pisteet menevät Wharfedalelle.

    Kokemuksia BX-sarjasta ottaisin mielelläni vastaan. Etenkin ominaisuudet vs. lähes saman hintaluokan kilpailijat.

    Tällä hetkellä pääkaiuttimiksi on menossa BX2:t.
    Tähän liittyen kysymys numero 1: mitkä jalustat istuvat hyvit näille ämyreille. Hintahaarukka siinä 100-150e. Ulkonäkö ratkaisee paljon.

    Keskikaiuttimeksi menossa Monitor Audio BX LCR.
    Kysymys numero 2: Onko siitä haitta kun LCR:n elementit ovat eri kokoa kuin BX2:n? Vai pitäisikö ottaa keskelle yksi kpl BX2:a?

    Taakse menee sitten BX1:t.
    Kysymys numero 3: mitkä jalustat istuvat hyvit näille ämyreille. Hintahaarukka siinä 100-150e. Taas kerran ulkonäkö ratkaisee.

    Bassopuolen hoitoon ajattelin Monitor Audio BXW10. Onko kokemuksia? Saako samalla rahalla ~600e paremman?

    Vahvistimen virkaa hoitaa joko Pioneer VSX-921-K tai Denon AVR-1912.

    Mitä ajatuksia herättää tämä paketti?

    Jos mietitään esim. pääkajareiden hinta/laatusuhdetta, niin BX2 + jalustat kustantavat suunnilleen saman verran kuin Wharfedale Diamond 10.4
    Kumpi olisi raadin valinta?

    Paljon tuli kyssäreitä, jos saan asiallisia vastauksia niin kiitokset jo ennakkoon. :)
     
  16. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Nämä miellyttivät omaakin silmää, kaveri osti nimenomaan BX2 alle.

    Yhtenäisen äänikuvan kannalta samanlainen kaiutin keskelle on paras mahdollinen ratkaisu (vrt. elokuvateatterissa kolme samanlaista edessä kankaan takana). Mikäli tämä ei sijoitussyistä yksinkertaisesti ole mahdollista - huomioi, että diskantit pitäisi olla mahdollisimman samalla korkeudella, mikä on aina ongelma, ellei televisiota halua kohtuuttoman ylös - saman sarjan Center-mallinen on seuraavaksi paras vaihtoehto jalustakaiuttimissa.

    Olen aika kärkevästi kritisoinut noita center-malleja (kuten myös kotimainen hifijulkaisu), koska erilainen rakenne ja elementit muuttavat ääntä, mutta annetaan nyt alasampumisen olla tällä kertaa. Todettakoon kuitenkin, että ne ovat sisustuselementteinä kompromisseja.

    Edellä linkitetyn jalustan riittävän korkea malli?

    Jos sattuu olemaan pari sataa enemmän lyödä tiskiin, niin Plazan Virallinen Totuus eli SVS PC/PB-12NSD tai oma suositukseni BK Monolith DF +. Kuuden sadan kynnyksellä tarkistamisen arvoinen lienee myös BK XXLS400. MA:n subeista en omaa kokemusta enkä ole lukenut testejä.

    Jos bassopäätä on huolehtimassa subbari, ostaisin jalustakaiuttimet lattiamallisten tuodessa saman sarjan jalustamalleihin lähinnä tukevampaa bassoa, mikä on tarpeetonta, jos sitä puolta hoitaa subwoofer.

    Kaiuttimet tulevat sinulle, joten käypä kuuntelemassa ja päätä sen perusteella.
     
  17. Adamant

    Adamant Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2010
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    kiitokset x_jmt_x !

    Jalustat näyttävät hienoilta ja hintakin on järkevä. Pitää käydä paikan päällä katsomassa.

    Keskikanava on tosiaan painajainen sijoitettavaksi, olipa sitten kyseessä kumpi ratkaisu tahansa. Ehkäpä kallistun sen suhteen yhteen BX2:n. Tuo "oikea" korkeus tuskin tulee toteutumaan.

    Hyviä subbari vaihtoehtoja nuokin. Kummasti aina löytyy pykälää parempi vaihtoehto, kun on varaa heittää "pari saturaista" lisää. :D

    Tosiaan kaiuttimet tulevat minulle ja sen takia niitä olen paikan päällä ollutkin kuuntelemassa. Kiinnostaa lähinnä muiden kuulijoiden ajatukset.
    Moni on varmasti ostanut BX 2:t jo alkuvuodesta, joten kuuntelukokemukset elokuva -ja musiikkikäytössä pitkässä juoksussa kiinnostavat kovasti.
     
  18. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Noo, lähinnä noiden SVS ja BK kanssa päästään niihin maagisiin rajoihin, eli yli 100db paineet aina 20hz saakka, eli toisto ulottuu ns. alas asti. Pienemmillä (fyysisesti pienemmillä) tuo ei kovin helposti onnistu - ellet sitten ole valmis latomaan selvästi enemmän rahaa tiskiin.

    Viittaamani XXLS400 kustantaa muistini mukaan 650e eli se olisi ehdotetussa budjetissa.
     
  19. woffen

    woffen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.07.2010
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä vielä kuva kun oli BX2 + Norstone Stylum 2 käytössä:

    [​IMG]

    Erittäin hyvin sopivat yhteen ainakin omasta mielestä.
     
  20. ALeC

    ALeC Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2011
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on Monitor audion edellinen sarja eli BR, jossa edessä BR2, BR-LCR ja takana BR-FX.

    Itse olen valtavasti tykännyt BR-FX kaiuttimista. Ympärisäteilevät, toimivat erinomaisesti, varsinkin jos taka kaiuttimien taakse jää ylimääräistä tilaa huoneesen, (välillä leffoja kattellessaan tulee käännettyä päätä ihmeissään taaksepäin kun ääni kuulosta niin aidolta).

    Ilmeisesti BX-FX:t on vähintäänkin yhtä hyvät, lisäksi et tarvitse jalustoja, vaan riittää kunhan laitat 1,5-2m korkeuteen seinälle kahdella ruuvilla.

    En ole BX1 kuullut, mut väittäisin että BR-FX:t on parempi vaihtoehto.

    Mitä subbariin tulee, niin sen verran olen lukenut et MA ei noita oikein osaa valmistaa. Zipman on testannut ton edellisen version BRW10 subin, eikä se kyl kehuja saanut. Tuskin parannusta tohon BXW10:n on huikeasti tapahtunut.

    Kannattaa tosiaankin valita jompikumpi x_jmt_x:n mainitsemista subeista, SVS tai BK!