Kiinnostavia pikku-uutisia

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Samppa, 01.07.2005.

  1. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai nyt selitellään jo itsestäänselvyyksiä... :D

    Sehän on lieventävä asianhaara jos tekee "rikoksia" kännissä. Valtiovallan suojeluksessa känniääliöt. Kas kun ei brändityöryhmä tajunnut ottaa tuota hienoa erikoispiirrettä rakkaasta kotimaasta huomioon.
     
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Turvapaikanhakijoita ei käännytetä takaisin Kreikkaan. Siis tuossa EU-maassa tilanne on ilmeisesti niin paha ettei sinne voi lähettää ketään loukkaamatta ihmisoikeuksia... Tarkoittaako tämä nyt että kreikkalaisetkin voivat nyt sitten hakea turvapaikkaa muista EU-maista? Jos tilanne tosiaan on tällainen niin Kreikka ei mitä ilmeisimmin täytä EU:n jäsenyyden vaatimuksia...
     
  3. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Totta. Mutta tuossa on pieni ero - kunniaväkivallassa koko perhe on yleensä teon takana, kuten Harry Potter näyttelijän tapauksestakin käy ilmi. Pahoinpidelty ei perheensä piirissä voi kääntyä kenenkään puoleen. Lisäksi perinteiseen parisuhdeväkivaltaan on helpompi puuttua juurikin sen vuoksi, että tekijöitä on vain yksi.

    Ruotsissa on koulutettu poliiseja tunnistamaan mahdolliset kunniaväkivaltatapaukset ja enneltaehkäisemään niitä. Suomessa ei, vaan niitä käsitellään tavallisena väkivaltana. Ruotsissa mahdollisille uhreille voidaan antaa uusi henkilöllisyys ja sijoittaa toisaalle, jopa ulkomaille.

    En nyt kansainvälistä tutkimusta ihan pelkäksi sivuhuomautukseksi kutsuisi:

    "The mutation, which is found only in Finnish populations, shows up three times more often in violent criminal offenders than in psychologically healthy Finns, the study found. However, the researchers caution that the mutation itself does not cause impulsivity, but may play a role along with factors like gender, alcohol consumption and stress.

    "We've known that impulsivity is strongly influenced genetically, but here's a severe genetic variant that does contribute to it," study author David Goldman, a geneticist at the National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA), told LiveScience."
    http://www.livescience.com/health/gene-linked-to-impulsive-behavior-101222.html

    Osin tuo selittää myös sen, miksi itsemurhatilastot ovat Suomessa niin synkkiä, koska sama mutaatio aiheuttaa myös masennusta.
     
    Viimeksi muokattu: 23.01.2011
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tässä eräs tuore tapaus Suomesta. Muslimi mies tappoi 17-vuotiaan suomalaisen tyttöystävänsä, joka tiettävästi oli jättämässä miehen. Tämän jälkeen mies tappoi itsensä. Ehkä tämä onkin vain yksittäistapaus eikä ole mitään syytä huolestua.

    Kunniamurha.
    Suomessa.

    Eikö olekin aika shokeeraavaa ettei asian uutisoinnissa ole sanallakaan mainuttu tappajan olevan muslimi ja uhrin suomalainen tyttö?

    E: Facebookiin tehdyillä muistosivuilla tytön murhaajaa muistetaan marttyyrina, joka tappoi vääräuskoisen. Sivut on nyt poistettu, mutta kuvakaappauksia sivuista liikkuu netissä.
     
    Viimeksi muokattu: 23.01.2011
  5. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Suurin osa EU:hun tulevista laittomista maahanmuuttajista tulee Turkin kautta Kreikkaan. Maahanmuuttotulva oli niin suuri, että Kreikan resurssit käsitellä sitä loppuivat kesken. EU heräsi vihdoin ja 2010 Kreikkaan lähetettiin rajavartijoita (The Rapid Border Intervention Teams) auttamaan Kreikan viranomaisia:

    Kreikan kuulumisesta Euroon voidaan väitellä, mutta tuollaisen maahanmuuttotulvan alla minkä tahansa pienehkön maan resurssit olisivat koetuksella, etenkin kun Kreikka keikkuu miltei konkurssin partaalla.
     
  6. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Juu. Luulin, että Suomen lehdistö ei Ruotsin lehdistön tapaan ole lähtenyt tälle hyssyttelevälle linjalle. Tosin tässä tapauksessa liikutaan niillä rajoilla, että ehkä pieni hyssyttely on paikallaan.

    Toisaalta eivätpä nuo veljeään marttyyrinä pitävät tunnu asiaa juurikaan piilottelevan.
     
  7. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Luulin tekstini olevan selkeää, mutta näköjään oletin hieman liikoja. Kritisoin siis lähinnä näitä asioita, vaikka muutakin rutinan aihetta ko. hörhösakista mielestäni löytyy:
    - kaksinaismoralismi (US: Iivi Anna Masso)
    - kulttuurirelativismi (erityisen ongelmallinen osa viherpipertäjien aatemaailmaa).



    Itse koen niin, että ihonväri, uskonto tms. ei saa koskaan vaikuttaa yhteisiin pelisääntöihin. Eli vihreiden harrastama kaksinaismoralismi ja kulttuurirelativismi ovat mielestäni yksiselittäisen idioottimaisia ja väärin.
    Miksi ihmisarvo ei muka olisi kaikille ihmisille kaikkialla aina sama? Miksi musliminaista saa alistaa, mutta jotain toista naista ei saa, koska silloin se onkin yht'äkkiä sovinismia? Eli miksi on muka oikein, että sama teko onkin yht'äkkiä "täysin eri asia", vaikka pelkästään ihonväri ja/tai uskonto vaihtuu?
    Miksei muslimien avoin homovastaisuus ja etninen syrjintä muka ole keskustelemisen arvoinen asia, mutta muiden homovastaisuus on? Miksi keskustelua, tilastotietojen julkistamista jne. ehdottava valkoinen mies muka on automaattisesti rasisti? Miksi vihreät eivät julkisuudessa vastaa tälläisiin kysymyksiin? Miksi he järjestelmällisesti poistavat tälläiset kysymykset?

    Kestävä kehitys, luonnonsuojelu yms. ovat - täysjärkisten ihmisten ajamana - tärkeitä ja yleishyödyllisiä juttuja. Eli sellaista vihreyttä en siis tietenkään vastusta. Vaan päinvastoin. Nämä ovat niitä luonnonsuojelijoita, bongareita tai vesistöjen puhtaudesta huolissaan olevia ihmisiä. Eli ihan asiallista sakkia, kun ei siis lasketa heihin kuuluviksi EVR:n hörhöjä, kaikesta kieltäytyviä talonvaltaajapössyttelijöitä yms. väkeä mukaan.
    Minät viittasinkin tähän nykyiseen poliittiseen, harhaanjohtavasti vihreäksi nimitettyyn aatteeseen, johon luontoarvot liittyvät lähinnä kosmeettisesti (ydinvoimapäätös, risupaketti, asioiden epäuskottava yhtäaikainen kannatus ja vastustus). Tässä porukassa on niitä latvalahoja, kukkahattutätejä, dhimmejä ja huolestuttavan sinisilmäisiä ja fanaattisiakin ihmisiä. Hyssyttelyn ja konsensuksen sijaan mieluummin kritisoin tuota sakkia, koska he ovat sen mielestäni ansainneet.
     
  8. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ei se hörhöily vasemmiston tai vihreiden yksinoikeus ole - kokoomuksen Kimmo Sasihan ehdotti Sharia lain osittaista tuomista Suomeen.
     
  9. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Juopot apinat piinaavat turisteja Karibialla

    Tästä tuli jotenkin hyvälle tuulelle... :)
     
  10. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Eli Kreikkalaiset eivät osaa hoitaa rajavalvontaa sen enempää kuin talousasioitakaan... (osaako ne yhtään mitään?) Ja me muut saamme sitten maksaa laskun...
     
  11. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kimmo Sasi on kieltämättä lähiaikojen juttujen perusteella ainakin ajoittain melko sekavassa mielentilassa. Sitä en tiedä, että löikö hän päänsä pahastikin siinä kolarissa, vai oliko hän tuollainen jo aikaisemminkin. Jokuhan taisi tosin jo kauan sitten heittää hänestä, että "Sasi on aina ihmiselle Sasi" tjsp.

    Eli valitettavasti niitä sekopäisiä hörhöjä löytyy monestakin paikkaa. Kuten SDP:n Päivi Lipponen ja Kimmo Kiljunen, jotka kauhistelivat kantasuomalaisten rasismia hiljattain. Marssille oltiin kovasti lähdössä jne.
    Kunnes selvisi, että mamut itse polttivat liikkeensä vakuutuspetoksena, aiheuttaen samalla kolmen kantiksen kuoleman. Jolloin ei enää ollutkaan mitään syytä marssia, kauhistella tai tehdä lakialotteita.
    Tai nyt kun valkoinen, alaikäinen tyttö tapettiin täällä Tampereella. Auta armias jos olisikin muslimityttö/arabityttö tapettu valkoisen perheen ja/tai poikakaverin toimesta.


    Vihreillä tuo kulttuurirelativismi vaikuttaisi kuitenkin olevan pakollinen virallinen totuus ja tiukka osa puolueen ydintä. Sitä ei saa kritisoida, eikä asiasta keskustella. Kokoomuksessa on joskus jopa oikein julkisiakin erimielisyyksiä asioiden suhteen, toisin kuin vihreiden neuvostoliittomaisessa yksimielisyydessä/vaikenemisessa. Toki surullinen totuus vaikuttaisi olevan, että kokkareissa(kin) kritiikki tukahdutetaan kätevästi äänestysten ajaksi. Siis tähän tyyliin:
    "Eduskunta hyväksyi juuri Astrid Thorsin uuden kansalaisuuslain. Kuten edellisessä kirjoituksessani ennakoin, vaalien alla kovin maahanmuuttokriittiseksi äitynyt Kokoomuskin äänesti yksimielisesti lain puolesta. Ja - kuten myös ennakoin - tämän jälkeen Kokoomuksen edustajat ryhtyivät esittämään huolestuneisuuttaan hyväksytyksi tulleen lain johdosta. Edustaja Kalle Jokinen toivoo, että laki avattaisiin uudestaan seuraavassa eduskunnassa. Eikö olisi ollut loogisempaa vastustaa sitä tässä eduskunnassa?" [Scripta 20.01.2011]

    Eli vastustin jyrkästi, vaikka äänestinkin puolesta, mutta toivon että asia käsitellään uudestaan seuraavassa eduskunnassa. Jotta voin taas jatkossakin äänestää niin, kuin käsketään. Melko suoraselkäistä toimintaa taas...



    Kritiikinarvoisia poliittisia toimijoita on tässä maassa huolestuttavan paljon, monia heistä ei kukaan ole edes äänestänyt vaikuttajaksti (tietyt median edustajat ja ns. pisnesmiehet). Toki asiamme ovat nyt vallan mainiosti johonkin Iraniin tai Somaliaan verrattuna, mutta ilmiselvästi parantamisen varaa kuitenkin on.
     
  12. johnspawn

    johnspawn Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2001
    Viestejä:
    1 015
    Saadut tykkäykset:
    3
    Selvä yksittäistapaus, sinä rasisti! Islam on rauhan uskonto. Sitäpaitsi, suomalaiset tappavat kännipäissään jatkuvasti toisiaan. :rolleyes:

    Lyödäänkö vetoa, että näitä tulee lähitulevaisuudessa lisää?
     
  13. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Eikös tuossa nyt ole ennemminkin kyseessä perinteinen mustasukkaisuusmurha kuin kunniamurha?

    Tässäpä kunniamurhista hieman tuoreita uutisia:
    Jordanialaisisä selvisi 10 vuoden rangaistuksella kunniamurhasta
     
  14. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Mikäs tuossa niin hauskaa on?
     
  16. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Sukupuolenvaihdoksen tehneen miehen entinen vaimo ei halua rekisteröityä parisuhdetta, koska ei ole lesbo (?). Kuitenkaan ei olisi mitään ongelmaa ollut jatkaa avioliitossa :D Hieman sekaisin.

    Kaiken kukkuraksi äijä teki temput kertomatta perheelleen etukäteen mitään. Kiva pieni ylläri ollut kotona odottamassa :D
     
  17. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Ihan selvää Dr.Phil materiaalia... :D
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tarkoitat varmaan "ihan selvää Jerry Springer materiaalia..."? :D
     
  19. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
  20. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    http://www.guardian.co.uk/world/2011/jan/26/egypt-protests

    Suhteellisen vähälle huomiolle ovat jääneet nämä Egyptin mielenosoitukset vaikka niihin arvioiden mukaan on osallistunut kymmeniä tuhansia ihmisiä.

    Vaikka Egyptin viranomaiset ovatkin katkaisseet nettiyhteyksiä ja aktivistien puhelinlinjoja sekä estäneet pääsyn monille nettisaiteille, onnistuvat aktivistit kuitenkin proxy-servereiden välityksellä tuottamaan reaaliaikaista infoa twitteriin ja facebookiin.

    Myös Anonymous-ryhmä on liittynyt mukaan kaatamalla Egyptin viranomaisten saitteja sekä välittämällä tietoa eteenpäin.