Touch screen PC HDMI ulostulolla?

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana säätäjä, 01.11.2009.

  1. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Olisi mahdollisesti haussa jossain välissä kosketusnäyttö PC (eee TOP, TouchSmart, vaio l jne), mutta pitäisi olla HDMI ulostulo tykkiä varten. Osaako joku sanoa, onko tällaista mallia edes olemassa?
     
  2. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    SmartV7

    Mites tämmöinen? Ei taida olla ihan vielä myynnissä.

    On käsittääkseni HDMI-liitintä lukuunottamatta sama vekotin kuin SmartQ7.
     
  3. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Pitäs olla vähän suurempi, jotta voisi kersoille näyttää jotain muumeja eli tulisi töllöksi arkikäyttöön tykin lisäksi
     
  4. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Itse itselleni vastaten:

    Kotiin tulossa Lenovon Ideacentre A700. Käytännössä juuri se mitä etsin eli 23" full hd kosketusnäyttö näyttö, tyylikäs, blu-ray, hdmi ulostulo, 8021.11n, gigan ethernet ja bonuksena ainakin vielä turha hdmi sisääntulo. Toisaalta tuolle sisääntulolle voi joskus tulla käyttöä jos koneen siirtää olohuoneesta pois.

    Muuten speksit ei tykit ole, mutta ehkä voisi jopa turha yrittää pätkiä turht pois hd videoista alusta ja lopusta. Rankkaa editointia lienee turha varmaan harrastaa kun speksit on i5-430 (2.26), atin mobiiliHD5650, 4G muistia ja 1 teran levy.

    Dvb-t viritin löytyy myös eli siinä mielessä tämä voisi olla joillekin ihan sopiva televisio vaikka keittiöön.


    Käytännössä tämä oli ainoa joka speksit täytti, suurin ongelma oli, että piti tilata briteistä, koska tätä myydään euroopassa vain saksassa, puolassa ja briteissä.
     
  5. anjupi

    anjupi Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    28.04.2001
    Viestejä:
    155
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse hommasin keittiöön seinälle laitettavaksi Asuksen EeeTop ET2010PNT:n. Katselin myös noita Leonovon malleja, mutta lopulta totesin Asuksen itselleni sopivammaksi. Itselläni käyttö tulee olemaan tv-ohjelmien katselua, spotifyn kautta musiikin kuuntelua ja lähinnä reseptien selailua netistä. Muutama skype puhelukin on tullut soitettua.

    Tuostahan löytyy myös hdmi-liitin, jonka kautta tuota pystyy ainakin monitorina käyttämään. Siitä en ole aivan varmaan, luonnistuuko kuvan ulosottaminen hdmin kautta.

    Briteistä minäkin laitteeni tilailin, sillä täältä kotimaastamme löytyi vain muita malliversioita ja hintakin oli huomattavasti kalliimpi. Nyt pitäisi vielä löytää jostain sopiva adapteri koneen taakse, jotta sen saisi kiinni standardiin VESA-telineeseen.
     
  6. code.666.

    code.666. Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2003
    Viestejä:
    1 226
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse ajattelin hankkia taas HP TouchSmart TM2:n, eli läppärin josta saa käännettyä tablet koneen.

    On ainakin käytännöllisempi kuin nuo all-in-one koneet, koska helppo napata tarvittaessa mukaan seinältä ja siirtyä vaikka sohvalle tai ruokapöydän ääreen koneen kanssa, toki näyttö ei pääse lähellekkään tuota 23", mutta mobiilius vs. näytön koko...
     
  7. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Minulla on tuosta vanhempi malli, olisikohan nyt kolme vuotta vanha.
    Tuossa esittelyssä oleva lause " runs long and cool." on kyllä niin kaukana todellisudesta kuin ikinä mikään, ainakin tuon minun koneeni kannalta. Tuuletin on uudesta alkaen pauhannut täysillä. Etenkin alussa kaatuili koko ajan, taisi käydä kahdesti takuuhuollossa, ennekuin alkoi pysyä jotenkuten pystyssä. Nitisevä ja natiseva kotelo. Tämän koneen jälkeen (ja kun vähän olen kokeillut Lenovon t-sarjan konetta) olen vannonut pyhän valan: "ei enää yhtään kuluttajamallista kannettavaa".
     
  8. hatih

    hatih Guest Guest

    Liittynyt:
    01.01.2007
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä harkitsisin vakavasti sellaista vaihtoehtoa että ostaisin kosketusnäytön ja sen taakse piilottaisin jonkun pikkukoneen, niihinhän on saatavilla telineitä jotka menevät monitorin seinäkiinnikeen tilalle.

    Niin kuin siinä sanotaan, vanhat tabletit olivat AMD:llä varustettuja.
     
  9. tommikaa

    tommikaa Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2001
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläkin on kotiteatterin "sydämen" uudistus mielessä, kun tuli hankittua verkkolevy, johon firman domainissa olevat työkoneet eivät saakaan yhteyttä.

    Eli tavoitteena sellainen setuppi, että sohvapöydällä on tablet-PC, joka toimii playerinä verkkolevyllä olevalle sisällölle ja myös lataa verkkolevylle sisältöä netistä. Kaikki tietenkin langattomasti, jotta turhia piuhoja ei pyöri jaloissa. Tiedonsiirto netin ja verkkolevyn välillä menee WLANin kautta ilman sen suurempia konffaamisia (toivottavasti) ja viritinvahvarille signaali siirtyy vaikka Q-waven Wireless USB to HDMI Extenderillä (http://www.amazon.co.uk/Q-Waves-Wireless-USB-HDMI-Extender/dp/B002RL9F38). Q-waves ei tue Androidia ja iPadissa ei edes ole USB-porttia, joten Windows 7 tablet lienee ainoa vaihtoehto.

    CES:ssä julkaistiin joitakin vaihtoehtoja, mutta aika vähissä näyttäisi olevan kotiteatterin ytimeksi sopivat tabletit. Arvosteluiden ja omien tarpeiden näkökulmasta Lenovon laite näyttäisi olevan paras match tähän mennessä julkaistuista laitteista: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2375572,00.asp

    Miettiikö joku muu tällaista ja jos miettii, niin olisiko tarjota jotain pointtereita? Asun Saksassa, joten CeBittiin on tarkoitus mennä maaliskuun alussa vertailemaan noita ihan omin käsin.
     
  10. code.666.

    code.666. Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2003
    Viestejä:
    1 226
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuota noin, suosittelisin hankkimaan suosiolla jonkunsortin mediasoittimen joka toistaa verkkolevyllä olevan materiaalin hdmin kautta ja ohjaat sitä ja sille ladattavaa materiaalia sitten android tai ipadillä, tai win-tabletilla. (laitteissa nykyään torren clientit web-remotella yms)

    Kuulostaa muuten kyllä aikamoiselta viritykseltä... varsinkin jos samaan syssyyn pistetään vielä firman koneet domainissa...?
     
  11. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Snadisti eri käyttötarkoitus. Oma kone on lähinnä lähde videotykille ja samaan aikaan suht ok tv. Toimintoihin kuuluu myös kotiautomaation helppo käyttö musiikin kuuntelu ja lapsille teletapit tmv. Mukaan otettava nettipääte on kokonaan toinen juttu, sitä varten joku 10" tablet on aika hyvä valinta
     
  12. tommikaa

    tommikaa Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2001
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, oon käyttäny ihan liikaa aikaa tän homman tutkimiseen ja silver bullet on vielä hiukan hukassa. Siis onko noissa stand-alone mediasoittimissa torrent client firmiksessä ja sitä voi sit ohjata iPadillä sekä sisällön lataukseen että soittamiseen? Subtitletkin pitäis vielä saada näkymään, siihen ne ei varmaan taivu.

    Vähä pelkään, ett mun konffaustaidoilla tästä upgreidistä ei tuu muuta ku lovi lompakkoon ja ajelen leffat jatkossakin ikivanhalla Thinkpadillä VGA:n ja kuulokeliitännän avulla tykille ja vahvarille piuhoihin kompastellen... :-/
     
  13. code.666.

    code.666. Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2003
    Viestejä:
    1 226
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juurikin näin ja lisäksi toistavat tekstityksetkin, missä muodossa riippuu vähän laitteesta (.srt/.sub yms).
     
  14. matrix

    matrix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.09.2000
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä tilasit ja mitä tuli maksamaan ???
    Kiinnostaisi kovasti kyseinen laite !!!
     
  15. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    http://www.laptopoutlet.co.uk/

    Ei näytä enää olevan varastossa, mutta tuolta voi varmaan kysyä. Maksoi joulukuussa tilatessa 1000 puntaa, toimitus 100 ja 3v takuu about 100 eli euroissa taitaa olla n. 1500. Takuu toimii myös suomesta, soitin lenovolle ja varmistin.

    Tuotekoodilla VG2AUK voi googlella etsiä. Saksasta ei kannata tilata ellei saksankielistä os:ää halua =)

    Koska on briteistä, näppis on brittinäppis. Itselle ei väliä kun käytössä logitech dinovo edge.

    Kone nyt käytössä ja täytyy sanoa, että olen kyllä tosi tyytyväinen.
    Kone on normikäytössä suht hiljainen, olohuoneessa oleva jvc hd-1 puhisee enemmän eikä sekään mikään hirmuäänekäs ole.

    Mukana tulee muuten vesa/seinäadapteri, joten sekin sujuu aika helposti.

    Jos nyt yksi huono asia pitäisi keksiä niin hinta. Toisaalta kun kone tekee muuten 100% sen mitä haluaa, niin kaikkea ei vaan voi saada. On se vaan aika kunkku juttu käynnistää kone, huomata että se on 30min päästä käyttökunnossa, leffat pyörii, 24hz toimii, hdmi ääni+kuva toimii, laite on suht hiljainen, vääntöä ok ja kaiken lisäksi vielä pirun tyylikäs. Ei tule ikävä aiempaa htpc:ä koska kanssa sai tapella vuosien saatossa ihan liikaa :)
     
  16. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tähän varmistus vielä: asema on BD. Sanoo BD-ROM, joten kai tuolla voisi jopa polttaa vaikka varmuuskopioita.

    Jos tätä on tilaamassa, kannattaa olla spekseissä tarkkana. A700 ilmestyi alunperin kai joskus kesän korvilla ja silloin prossut oli tehottomampia ja BD asema puuttui. Sai nimenomaan näistä asioista moitteita ja suht loppuvuodesta lenovo laittoi uudet prossut kehiin, BD aseman ja nosti muutenkin mukana olevan levyn kokoa. Nyt hinta/laatu on imo aika hyvin kohdallaan, eihän tämä halpa ole, mutta tosiaalta spekseiltä ei vastaavia koneita löydy.

    Tästä A700 taitaa tällä hetkellä löytyä aktiivimyynnistä kaksi versioista, halvempi i3, muistaakseni 640G levy ja pelkkä DVD. Muutaman satasen enemmän niin saa tämän i5, 1T levyn ja DB aseman. Lenovon brittisivulta voi ainakin tarkemmin ihmetellä.

    Käytöstä: Tuli testattua niin että extended desktop, full hd molemmat, 24hz molemmat ja BD pyörimään toiseen. Äänet nätisti HDMI kautta vahvariin ja toiseen näyttöön sitten hd tavaraa youtubesta... rautapurku ilmeisesti toimii atilla vähän paremmin kun vanhassa laitteessa kun tällä setupilla prossukuorma oli jotain 20-25% :D

    Ei kyllä tule ikävä niitä aikoja kun piti kikkailla HTCP:n kanssa kaiken maailman fddshowilla, reclockilla, zoomplayerilla, näytönohjaiten ajureilla ja painia äänikorttiongelmien kanssa.
     
  17. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Joku voisi pitää tuota suhteellisen hitaana käynnistymään, mutta ehditpähän ainakin duunata tuunatut naposteltavat sillävälin. :rolleyes:
     
  18. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 637
    Saadut tykkäykset:
    132
    Juuri tuollaiset käyttöongelmat minuakin ovat risoneet. Olen vuokrannut leffan ja sitten on tullut esim. ääniongelmia-vain 2ch kuuluu yms. mukavaa ja on joutunut säätämään, että saa kuvan näkymään tykistä. Tuollaista vaivattomuutta juuri olen hakenut, hienoa, että viimein saa tuollaisen. Harmi vaan, että kestää, kun ei ole varastossa. Lähetin s-postiosoitteeni, että kertoisivat, milloin on laitetta taas saatavana. Nimenomaan, kuten mainitset, niin hyvä, että varustus on hyvä;i5 prossu, 1Tb:n kovo, 4Gb muistia, tv-viritin,BD-asema-toivottavasti vielä polttava(eihän niissä hintakaan niin hirveä ole nykyisin), kunnollinen näyttis ja monikanavaäänet. Todellakin tuo sopii minullekin erinomaisesti, hinta tosiaan kamala, mutta eiköhän tuon kestä!;)
    e:lisäksi tuo varmasti toimii nopeasti muussakin käytössä, kuin htpc:nä.
     
    Viimeksi muokattu: 18.01.2011
  19. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Kirjoititko väärin, ajattelitko väärin, vai olenko minä ihan hukassa?
     
  20. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 637
    Saadut tykkäykset:
    132
    Samaan minäkin kiinnitin huomioni. Eiköhän tuo ole kiroitusvihre ja tarkoita 30s, toivottavasti!:D