Salt (2010) (Angelina Jolie, Liev Schreiber)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 05.11.2009.

  1. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Huom: katsoin Extended Cutin jossa viimeiset n. 10 minuuttia olivat ilmeisesti ihan erit kuin teatteriversiossa.

    Tältä pohjalta minun täytyy kyllä todeta, että leffa oli hyvin viihdyttävä. Toki se olisi pitänyt sijoittaa kylmän sodan aikaan teemaltaan, että se olisi toiminut kunnolla, mutta nytkin se mielestäni toi mieleen niitä vanhoja kylmän sodan aikaan sijoitettuja agenttileffoja mukavasti. Juoni on kovin ennalta-arvattava, mutta kuitenkin joka käänteessään viihdyttävä. Loppu (se muutettu) oli sopivan dramaattinen.

    3.5/5
     
  2. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juuri ostin tämän leffan blu-rayna, ja minua askarruttaakin nyt että mikä versio näistä kolmesta kannattaisi katsoa näin ensimmäisellä katselukerralla kun en tätä teatterissa käynyt katsomassa? Alkup. teatteriversio (1h40min), director's cut (1h44min) vai extended cut (1h41min), kaikki nämä löytyvät levyltä. Erot eri versiossa liittynevät kaikki loppuun vai? (ja ei spoilereita kiitos)
     
  3. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Itse suosittelisin tuota director's cuttia. Se alkup. teatteriversio-loppu on monessa paikassa todettu hieman huonoksi (itsekään en ole sitä tosin nähnyt), mutta se uusi loppu näissä kahdessa muussa vaihtoehdossa antaa mielestäni elokuvalle ihan mainion lopun.
     
  4. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Voisitteko spoilata, millainen on tämä uusi loppu?
     
  5. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 357
    Saadut tykkäykset:
    30
    -director's cutissa
    Saltin juostessa metsässä kuullaan uutislähetyksen ääni jossa kerrotaan yhdysvaltojen uuden presidentin (vanha on tässä versiossa ammuttu eikä vain lyöty tajuttomaksi aiemmin) vierailevan Venäjällä jossa pikkupoikana matkaillessaan ollut onnettomuudessa...

    -extended cutissa sen sijaan
    Salt ei tapa Orlovia aiemmin leffassa vaan elokuvan lopussa on paennut venäjälle jossa vakoojalapsia kouluttavassa luostarissa tappaa ensin Orlovin ja sitten räjäyttää koko luostarin.
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2011
  6. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Kiitoksia. Tämä taitaakin olla aika lähellä teatteriversion loppua.
    Saltia oltiin kuljettamassa helikopterilla vankilaan, mutta kopteri laskeutui tahallaan sen verran alas, että Salt pääsi hyppäämään järveen ja juoksi sen jälkeen metsässä. En muista enää, sanoiko selostaja taustalla mitään merkittävää, mutta minusta ihan kelpo loppu, ainakin parempi kuin luostarin räjäyttäminen...
     
  7. BR_Zenith

    BR_Zenith Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2010
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Monet (tai kaikki) toimintakohtaukset ampuivat "hieman" yli ihmeellisillä hypyillä, ja tappelukohtaukset olivat toteutettu myös varsin kömpelön näköisesti. Siitä huolimatta (koska liikaa realismia tämän genren leffoista nyt ei kannata odottaa), fiksumpi juoni mitä odotin, ja kaiken kaikkiaan katsoisin tämän ennemmin kuin uusimman Bournen tai Mission Impossiblen. Mielestäni tässä leffassa oli em. esimerkkeihin ja keskitason Hollywood toimintapaskaan verrattuna edes jotain positiivista, jos leffan jaksoi katsoa kerralla läpi eikä viimeiset 45 minsaa tarvinnut vetää pikakelauksella läpi. Odotukset olivat varsin matalat, joten siihen nähden jopa positiivinen yllätys.

    Huom, katsoin itse blu-ray Director's Cutin, jonka loppu on aiempien kommenttien perusteella ilmeisesti parhaiten tehty. Ei sillä, että erilainen loppu nyt kauheasti olisi mitään muuttanut.
     
  8. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tähän en kyllä yhdy, juonenkäänteitä kun tuli useampikin aika puun takaa. Tarina oli tosin älyttömän epäuskottava ja elokuvan rakenne kuin suuren budjetin 24-jakso kuitenkin vailla sen suurempaa jännitystä. Ihan kiva oli tosin kaveriporukassa naureskella tälle, joten sinällään ainakin jollain muotoa viihdyttävä raina. 2,5 / 5
     
  9. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    Varsin viihdyttävä leffa. Parissa kohdassa veikkaukseni tapahtumien kulusta meni hiukan metsään, ihan hyvä ettei kaikkea keksinyt liian aikaisin. Vauhtia ja liiankin vaarallisia tilanteita riitti. Realismia löytyi yllättävistä paikoista, sillä eikös vaan joku juuri täälläpäin maailmaa karistanut viranomaiset "lainatulla" moottoripyörällä sikamaisesti ruuhkassa puikkelehtien. Juoni eli koko kylmän sodan perintöä ollut salaliitto-/soluttautumiskuvio vaikutti noin yleisesti varsin epärealistiselta säilyttyään nykypäivään asti, mutta eipä se hirveästi haitannut kun historianopiskelusta ei kuitenkaan tällä kertaa ollut kysymys.

    BD:ltä tuli valittua Director´s cut ja sille siis:***½/*****
     
  10. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Lyhyesti sanottuna Salt oli kelvollinen gengensä edustaja. Jolie, viihdettä, epäuskottava juoni, reilusti toimintaa, mitä sitä muutakaan kaipaa. Peter von Bagh voi henkäistä helpotuksesta, tätä ei tarvi lisätä Elämää suuremmat elokuvat III -kirjaan. Viihdepläjäykselle sopiva arvosana on 3/5.
     
  11. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tämän kohdalla lienee eri versioissa melkoisesti eroa, mutta katsottua tuli (huonoimmaksi mainittu) teatteriversio. Ei lainkaan hassumpaa toimintaa, useita nykytoimintoja vaivaava toimintakohtauksien tylsyys ei tätä vaivannut, vaan elokuva eteni oikeinkin sujuvasti. Juonenkäänteissä pysyi mukana, mutta niiden edelle ei liiaksi päässyt, mikä myöskin oli positiivista. Kylmänsodan jäänteet toivat mukaan "oikean" agenttielokuvan tuntua. Jokunen kohtaus oli vedetty aivan turhaan överiksi, mistä kokonaisuuskin kärsi.

    Hyvää viihdetoimintaa, tämä osoittautui mainettaan paremmaksi.

    :):):)+
     
  12. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nähty tätä kanssa muutamalta vilaukselta puolisen vuotta sitten. Vaikutti ihan reippaalta ja tarpeeks omanlaiseltaan leffalta, jossa oli hauskaa twistiäkin agenttifiiliksen ohella. Omalla kohdalla kun ei näistä Jolie-leffoista ole nähtyjen perusteella ihme odotuksiakaan, koska on imo yliarvostettu näyttelijä ja nainen. Samoilla linjoilla siis edellisten kanssa vaikkei arvosanaa pysty nyt antamaan.
     
  13. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 307
    Saadut tykkäykset:
    596
    Alkuvalikoissa rupes jo hieman pelottamaan, että mitäköhän tuleman pitää, kun joutui kolmesta eri versiosta arpomaan. Pelot osoittautuivat oikeiksi aika äkkiä, kun elokuvassa pistettiin menovaihde päälle eikä perässä meinannut pysyä sitten millään. Vaikea käsittää, että joidenkin mielestä tää oli ennalta-arvattava. Viddu mää en tiedä vieläkään mitä tässä oikein tapahtui! :D

    **½