Pesukonetta hankkimassa (Míelipidettä kysymässä 2 koneen välillä)

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana von Atsaloom, 15.01.2011.

  1. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on jälleen muutto tulossa uuteen asuntoon, eikä talossa ole pesutupaa. Tähän asti olen pessyt talon koneilla, eikä omaa ole tullut ostettua. Tuossa pari asuntoa sitten ketjuttelin aiemmin koneen hankkimisesta, kun en vielä ollut saanut tietoa, kuinka loistava ja käytöltään ilmainen pesutupa talossa oli. Silloin vielä kyselin italianihmeiden perään, mutta nyt olen viisastunut.

    Olen katsellut kahden edullisen Mielen välillä. Toinen on ilmeisesti vuoden 2009 malli, tässä Koneboxissa hintaan 799€ ja toinen vielä myynnissä oleva malli vuodelta 2007 Gigantissa myöskin hintaa 799€.

    Ensimmäinen on siis W 1614 ja jälkimmäinen W 3231FI. Molemmat ovat pärjänneet hyvin Kuluttaja-lehden testeissä. Vanhempi W 3231FI voitti lehden testin 3/2007 kokonaisarvosanalla 3,8/5 ja uudempi voitti tai jakoi ykkössijan toisen paljon kalliimman Mielen kanssa testissä 1/2009 pisteillä 4,0/5.

    Mikä on mielipide, kumpi mahtaisi olla fiksumpi hankinta? Onko kellään Plazalaisella kokemusta koneista? Perusominaisuudet ovat hyvin samankaltaiset: 6kg:n täyttö, 1400 kierroksen linkous. Vanhemman W 3231 luokat (energia/pesutulos/linkousteho) ovat A/A/B ja uudemman W 1614 A+/A/B.
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
  3. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    edit: Antaa olla ketju sitten myös täällä, jos se ei moderoijia haittaa.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2011
  4. JiiPee77

    JiiPee77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uskoisin että kumpi tahansa noista on todella hyvä valinta. Koneboxin koneessa on tavallinen rumpu ja Gigantin koneessa kennorumpu. Jos haluaa vähän parempaa ulkonäköä, niin tutkisin vielä myös seuraavaa mallia lähempää Miele 6547WPS @Expert. Tuosta löytyy kennorumpu, vähän parempi linkousnopeus (1600 1/min) ja suurempi täyttömäärä (7 kg). Täältä löytyy tuota linkittämääni vastaava pari vuotta vanha kone ja erittäin tyytyväisiä ollaan siihen oltu.

    Suosittelen muuten lämpimästi kysymään tarjousta jostain rakennusalan messuilta. Käytännössä tuon meidän koneen ostohinta oli suunnilleen sama kuin noiden linkittämiesi koneiden. Samaan kauppaan hankittiin myös samaa sarjaa oleva kuivausrumpu.
     
  5. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    :) Ai-ai kun rupesi houkuttelemaan tuo kennorumpu
    http://www.miele.ie/fi/kotitalous/tuotteet/782_9357.htm

    Tuo messutarjousvinkki oli erinomainen. Tosin olen hankkimassa pelkkää pesukonetta ja liekö yksittäisostosta voisi saada mitään erityistä alennusta?
     
  6. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    :D Repesin.
     
  7. kloever

    kloever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos kennorumpuista lähdet ostamaan, niin ole tarkkana siinä, että nupit ovat kullattuja ja LCD-näyttö tehty OLED-tekniikalla.

    Asiaan, noista tekniikoista keksitään aina uusia hypejä, ei niitä kannata uskoa. Mene vain suoraan kodinkonekauppaan, kysele tarjouksia ja mielipiteitä siitä, millainen kannattaa ostaa ja varsinkin, mikä on käyttötarkoituksesi. Myyjät heittävät tietenkin kovia myyntipuheita, mutta osa niistä on myös faktaa.

    Se saatko tarjousta, foorumilla ei taida pesukonemyyjiä liiemmin olla, joten siihen tuskin saat täältä vastausta. Hieman oma-alotteisuutta niin pääset pesemään pyykkiä vielä tänä vuonna.

    P.S. Miele ei taida huonoja koneita tehdäkkään, googleta vaikka.
     
  8. JiiPee77

    JiiPee77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä noista yksittäisistä koneista saanee ihan samalla tavalla tarjouksia. Tokihan kaupoissa on normaalistikin ihan hyviä tarjouksia ajoittain, mutta messuilta pystyy helpommin samaa juuri haluamansa koneen tarjoushintaan.

    Tekniikoista en sen paremmin tiedä, mutta testitulokset puhuvat yleensä puolestaa, eikä noista kennorummuistakaan ole mitään huonoa kommenttia kuulunut. Kodinkoneliikkeiden myyjät tosiaan osaavat kertoa millainen kone kannattaa ostaa (tai sitten eivät). Jos jostain syystä haluat tietää millainen kone on joko kauppiaalla itsellään tai sitten vaikkapa hänen vanhemmillaan, kannattaa keskustelu aloittaa kertomalla kiinnostus juuri tiettyyn koneeseen. Sattumalta se sinua jo ennalta kiinnostanut masiina löytyy juuri myyjän lähipiiristä ja aina on palvellut pirun hyvin. Tosin se puolet kalliimpi, vähän runsaammilla ominaisuuksilla oleva kone voisi sittenkin olla parempi juuri sinulle. Seuraava ostaja haluaa kenties aivan erilaista konetta ja kas yllätys, myyjällä sattuu olemaan juuri tuoki kone. Ja arvaapas onko se hyvä? Näin kaiken kaikkiaan nuo myyjät tietävät usein hyvinkin vähän myymistään tuotteista, mutta ovat sitäkin parempia myötäilemään ja mielistelemään.
     
  9. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    -Jep. Mulla on samankaltainen, realistisena pitämäni kuva kodinkonemyyjistä. Vähän samaa vikaa tuntuu olevan kyllä alalla kuin alalla, esimerkiksi tietokonemyymälöissä ym. Jos tietää itse aiheesta ja on niistä hyvin perillä, niin huomaa minkälaisia puolitotuuksia sitä saatetaan puhua. Toki jokainen myyjä ja tilanne on omanlaisensa, eikä pidä juurtaa itseensä yleistäviä asenteita.