ps3 ääniongelma, vahvistin Onkyo tx-sr508

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana jakroo, 11.12.2010.

  1. jakroo

    jakroo Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli toimi normaalista tuossa jonkun aikaa, mutta jotain asetuksia menin ps3:sta muokkaamaan ja nyt ajoittain lyhyitä äänen katkeamisia peleissä ja elokuvia katsellessa.

    järjestelmä
    ps3 slim
    vahvistin Onkyo tx-sr508 ja 5.1 kaiutin järjestelmä harman kardon hkts20.
    Tv LG led 42 mallia en muista.

    Kun katson dvd:tä suoraan tv:n kautta ongelmia ei äänen suhteen tule. En tiedä olisko piuhoissa jotankin häikkää vai mikä lie, mutta toisaalta piuhat menevät vahvistimen kautta tv:hen vahvistimen kiinni ollessakin ja tällöin ei tosiaan näitä ongelmia ole. Mikähän nyt siis vikana. Jokin asetus PS3 vai vahvistimessa.
     
  2. Asunnus

    Asunnus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on itsellä aika samanlainen kombo käytössä. Slim pleikkari, 42LD450N LG telkku ja sama onkyo.

    Minulla ilmeisesti onkyo pätkii silloin tällöin jolloin kuva käy mustana ja äänet katoaa hetkeksi. Ongelmaa ei esiinny koskaan leffoja katsellessa, vain pelatessa ja silloinkin täysin satunnaisesti ja aika harvoin. Pleikan omassa valikossa kuva ja ääni pätkii aika paljon (noin 5 sekunnnin välein) mutta ei nettiselaimessa tai muissa ohjelmissa...

    Itse olen yrittänyt säädellä hdmi-säätöjä ja kaikkea muutakin sekä onkyon että pleikan asetuksista mutta millään ei ole ollut oikeastaan mitään vaikutusta. Vika taitaa olla kuitenkin onkyossa sillä jos pleikan kytkee suoraan hdmi:lla telkkariin niin kaikkia ongelmat katoavat. Valitettavasti telkussa on vain 2 hdmi tuloa ja itse tarvitsisin kolme joten suorakytkentä (tai äänen ja kuvan kuljettaminen eri kaapeleissa) ei ole mahdollista...
     
  3. LukeVader

    LukeVader Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2005
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanhanmallinen PS3 + sama vahvistin + Sonyn muutaman vuoden ikäinen 40" LCD-taulutelevisio, kytkennät keskitasoisilla lyhyillä HDMI-kaapeleilla: En ole havainnut ongelmaa. En ole juurikaan pelannut, on voinut jäädä huomaamatta.

    Harmittaa, kun PS3 ei ulosta bitstream-ääntä. PS3 purkaa HD-äänen ja ulostaa sen PCM:nä, jonka vahvistin tulkitsee multichaneliksi. Olen harkinnut rinnalle oikeaa bluray-soitinta, jolloin saadaan vahvistimen oma HD-materiaalin dekooderi käyttöön ja "HD-valot" syttyvät. Kannattaako, kun bluray-soitinten hinnat tulleet alas?
     
  4. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Äänenlaadullisesti ei menetä mitään jos hd-äänen purkaa ps3 tai vahvari.
     
  5. salris

    salris Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2004
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on Onkyo TX-SR707 ja oli aivan samoja ongelmia (DVD/BR levyillä ok mutta satelliittiboxista pätkimistä). Olin jo vähällä lähettää vahvarin takuukorjaukseen mutta myyjä ehdotti vielä kokeilemaan parempaa HDMI kaapelia. Ostimpa sitten 39 eur maksavan HDMI kaapelin ja yllätys yllätys kaikki pätkimisongelmat katosivat. Edellinen kaapelikaan ei ollut mikään rimpula mutta näköjään ei riittävän hyvä.
    Mielelläni maksoin 39 eur kun olisin odottanut takuukorjausta monta viikkoa josta ei olisi edes ollut apua....
     
  6. LukeVader

    LukeVader Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2005
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkennus, minkä olen huomannut viime aikoina: Media-pc menee 1080p ja ääni samassa hdmi-kaapelissa vahvistimen läpi, välillä ilmoittaa televisioruudussa että äänikatkos, satunnaisesti. Katkosta ei kuitenkaan koskaan tule, jos soittaa tai toistaa jotain.