Subbaria kerrostalon alimpaan kerrokseen! 200-400e TOIMITUKSINEEN!.

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Fondel, 13.01.2011.

  1. Fondel

    Fondel Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moikka!

    Elikä hakisin MUSTAA subbaria kerrostalon alimpaan kerrokseen(jos tää nyt merkkaa jotain). Hintaa sais olla se 200-400euroa toimituksineen. Pääsäntöisesti musiikin kuunteluun suhteella 80% musa, 20% leffat :). Oisko jotain suositeltavaa? En mielellään haluaisi ostaa käytettyjä. Jos vaan viittitte ni ottaisin mielellään vastaan suoria linkkejä tuotteeseen ja että mistä sitä saisi ostettua! Kiitos!

    Vahvistimena toimii Onkyo TX-SR578
    http://www.gigantti.fi/product/tv-j...imet/TXSR578B/onkyo-tx-sr578-viritinvahvistin

    ja

    Kaiuttimet Wharfedalen Diamond 10.5
    http://www.sahkopari.fi/tuotteet.html?id=71/371

    EDIT:
    Kuulin juttuu että tolle vahvarille pitää vissiin olla aktiivi?subbari ?? En ite ymmärrä näistä yhtään mitään.
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2011
  2. Upii

    Upii Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2006
    Viestejä:
    818
    Saadut tykkäykset:
    1
  3. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    jospa kokeilisit tuota searchia.. subeista (useammassa hintaluokassa) on lukematon määrä postauksia.

    samalla tutustut vähän siihen laitemaailmaan mistä kirjoittamasi mukaan et mitään ymmärrä, ja mitä olet kuitenkin ostamassa.
     
  4. Fondel

    Fondel Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo searchailin jotai eile ja joo, en mitään ymmärrä. Ainoa asia mikä näin kuluttajan mua kiinnostaa on, että laite on hyvä(käyttäjäkokemukset jne). Ei millään specseillä minun kaltainen rividuunari mitään tee, eikä minua oikeastaan edes kiinnosta(eikä ole yleensäkää aikaa vastaavanlaiseen nysväämiseen). Lisää neuvoja vaan! :)
     
  5. joose

    joose Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    310
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten monessa ketjussa on nyt tullut esille, on palstan "yleinen kanta" se, että Monolittiä tai SVS:n 12" tuumaista pienemmät laitteet ovat leluja. Älä osta. :D

    Ainakaan kukaan pienemmän subbarin omistaja ei ainakaan uskalla avata suutaan, niin tuskin saat kokemuksia ja suosituksia.

    Itse neuvoisin mielellään sinua, mutta en omaa oikein kokemuksia. "Upii":n linkittämät ovat varmasti ihan kelpo pelejä. Ja toivottavasti nyt sellaisen eron huomaat että nuo ovat jo tuollaisia "oikeita" subwoofereita, kun taas markkinoilla on paljon sitä "markettikamaa" mitä myydään surutta subwoofer-nimillä, mutta käytännössä eivät ole. Ja taajuuksien maailmasta olisi kanssa hyvä ymmärtää jotain duunarinkin. Nuo 10.5:t nimittäin toistavat jo itsessään tosi matalalle (35Hziin) speksien mukaan.

    Ja tuohon matalalle toistavuuteen liittyen. Itse en välttämättä ostaisi subbaria tuollaisten pääkaiuttimien kanssa. Tai ainakaan heti. Kuuntele hetki ilman ja jos tuntuu että tarvetta on, niin sitten. Mutta jos siis tuohon hintaluokkaan päädyt, niin itsekin suosittelen noita linkattuja.
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2011
  6. Fondel

    Fondel Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, kiitti. Oon vasta pari tuntii ehtiny kuunnella ja tuntuu et jää bassos jälkeen vanhoille yamahan kajareilleni. Vasta ens kuussa ois tarkotus ostaa toi subbari jos siis siihen tulokseen tuun.. kunhan vaan vähän kyselen etukäteen :) Noi linkatut vaikuttaa kyl budjettiin sopivilta. Kai ne käy toho vahvistimeen? :p
     
  7. Hans Byxor

    Hans Byxor Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2008
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, käy ne. Subi tulee yhdellä RCA-johdolla kiinni vahvistimen Pre Out Subwoofer -liitäntään.

    Jos RCA-johtoa ei tule laitteen mukana, niitä saa samasta paikasta kuin subejakin tai sitten vaikkapa Gigantista.
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2011
  8. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aktiivisubbari = subbari, jossa itsessään on vahvistin. Silloin riittää, että subbarille tuodaan pelkkä heikko eli ns. linjatasoinen signaali. Eli AV-(viritin)vahvistimen tehoa ei tarvita subbarille, päinvastoin sitä säästyy, mikäli pelkkä subbari yksinään toistaa kaikki alimmat taajuudet. Lähes aina aktiivisubbari kytketään RCA-kaapelilla vahvistimen SUB OUT tms. merkinnällä varustetusta liittimestä.
    Jos subbari olisi pelkkä laatikko, jossa on elementti, mutta ei lainkaan vahvistinta, olisi se silloin passiivisubbari. Nykyään sellaiset ovat harvinaisia. Mitä väreihin tulee, niin musta subbari lienee helpoin vaatimus väriksi. Esim. vaalealla vaahteraviilulla pinnoitettu tai vaikkapa keltainen olisi jo hieman haastavampi löydettäväksi. ;)


    BK:n ja etenkin SVS:n bassorefleksikotelolla varustettuja - eli niitä ns. oikean subbarin vaatimukset täyttäviä laitteita - on aivan syystäkin kehuttu. Itsekin pidän vastaavia laitteita aivan ehdottomana miniminä, mikäli puhutaan oikeasta kotiteatterista.
    Mutta kun puhutaankin kerrostaloasunnosta, niin silloin voidaan ns. oikean kotiteatterin speksit suosiolla unohtaa. Paitsi jos osaa tietää asuvansa vain jonkun aikaa kerrostalossa ja ihan oikeasti kykenee lisäksi säätämään laitteensa niin, ettei naapuri tule hulluksi heti ensimmäisen leffan aikana.

    Kerrostaloon ei ns. oikeaa kotiteatteria saa, ainakaan äänenpaineiden suhteen. Kuvan puolesta se toki voi hyvinkin onnistua, jos ei liian montaa katsojaa ole. Eli jos haluaa syvyyspommien oikein kunnolla jytisevän, niin ne jytisevät silloin kyllä naapurissakin. En nyt edes viittaa mihinkään hulluihin äänenpaineisiin, vaan vain kunnolliseeen bassotoistoon (= 20 Hz ei ole vaimentunut ja dynamiikkaa löytyy).
    Etenkin alabassot suhahtavat naapuriin melkein kuin ei seinää olisikaan välissä. Toki talojen välillä on useiden desibelien eroja, mutta tuskinpa tästä maasta yhtään ainoata sellaista kerrostaloa löytyy, jossa olisi välttävää parempi äänieristys (kotiteatterin kannalta).
    Eli pienen subbarin selkeä teoreettinen puute (= ei toista voimalla/lainkaan alinta oktaavia) saattaakin olla naapurisovun ja käytön huolettomuuden kannalta suurikin etu. Harva naapuri kun pitää siitä, että astiat ja ikkunat helisevät aina kun sen aidosti järeän, eli siis ns. oikeaankin kotiteatteriinkin soveltuvan subbarin omistava naapuri katselee leffaa, pelaa räiskintäpeliä, laulaa karaokea jne. Pikkusubbarin kanssa tulee ainakin pienempiä riitoja... :p



    Betonibunkkereissa asuville, eli huonemoodeista eli seisovista aalloista kärsiville esim. Anti-Mode - tai joku muu vastaavantasoiseen ekvalisointiin kykenevä vekotin - on varmastikin sekä äänenlaadun että naapurisovunkin kannalta fiksumpi investointi, kuin koko budjetin törsääminen maksimaalisen järeään subbariin (kuten 99 % täälläkin suosittelee).
    EDIT: niin no, jos budjetti kuitenkin on 200-400 € ja jos se Anti-Mode maksaa ~250 €, niin silloinhan subbarille jäisi maksimissaankin 150 € --> ei kuulosta järkevältä. Siis mikäli hifilaatua ollaan hakemassa. Toki tuollakin rahalla saa ihan uutenakin niitä muovikuorisia Sonyn, Yamahan jne. "suppareita". Joita en oikeiden hifikaiuttimien kaveriksi kehtaisi suositella.

    Eli tällöin kannattaa mielestäni satsata laatuun, eikä määrään. Etenkään kun sitä määrää ei sitten käytännössä kuitenkaan voi - ainakaan ilman k*sipään mainetta - täysimääräisesti käyttää. Soolosessioihin tai muiden nukkuessa sitten kunnolliset kuulokkeet. Parin sadan luurit ovat 99 %:lla varmuudella äännelaadultaan paremmat, kuin parin sadan 7.1-kaiutinsetti betonikopissa ilman kunnon akustointia ja Anti-Modea (tai muuta vastaavaa ekvalisaattoria, esim. enemmän osaamista ja näpertelyä vaativa BFD + ilmainen REWS).

    Omakotitalossa asuvat ovat sitten aivan toinen juttu, siellä tietenkin ostetaan aina niin järeä, että se alinkin oktaavi toistuu vaimentumatta, puhtaasti ja voimalla. Yleensä vain budjetti ja/tai hellasärö saattavat hieman rajoittaa harrastustoimintaa.




    PS.
    Käytännössä aivan mikä tahansa - kotikäyttöön tarkoitettu... - aktiivisubbari sopii mihin tahansa lähivuosina valmistettuun AV-(viritin)vahvistimeen. Eli aivan muut asiat määrittelevät sopivuuden. Eli esim. puhelinkopin kokoisten ja kymppitonnin maksaneiden kaiuttimien kaveriksi tuskin on järkevää ostaa satasen Yamahaa jne.
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2011