Sony KDL-40EX713 ongelma?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana National, 07.01.2011.

  1. National

    National Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2009
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei, tarvitsisin hieman apua. Kun katson Blu-ray elokuvia, niin ihmisten liikkeet näyttävät nopeutetuilta?

    - 100Hz tila ?

    Mistä ihmeestä voi säätää tämän ongelman pois. Olen kokeillut ottaa pois päältä: Kohinan vaimennus, MPEG kohinanvaimennus, Elokuvatila ja Motion Flow...

    En ole huomannut selkeää ero. Onko kellään kokemusta Sonyn uutukaisten säätämisestä? Kiitos DVDPlaza
     
  2. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    715
    Saadut tykkäykset:
    97
    Tsekkaa, että blu-raysoittimesi on 24p-tilassa. Tällöin TV:n pitäisi ohjautua myös 24p-tilaan.
     
  3. National

    National Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2009
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    NO HELP!

    Blu-ray soittimeni on 24p tilassa. Yritän löytää ratkaisua.. nyt testi Blu-ray elokuva: Taken (2008)

    kiitos kuitenkin avusta..

    ----------------------

    Kumma juttu, palautin TV:n oletus asetukset päälle ja ainakin toistaiseksi tuntuu, että nopeus väheni selvästi. Olisikohan tuo asetus: Kohinan vaimennus (pois) sittenkin kaiken avain!
     
    Viimeksi muokattu: 08.01.2011
  4. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ymmärtääkseni päävastuullinen tuosta "ylisulavasta liikkeestä" olisi Cineflow-niminen asennus joka (lukemani mukaan) auto1-asetuksella tarkoittaa käytännössä liikkeenkompensointia eli lisää kuvaan ns. "välikuvia" jolloin liike sulavoituu. Lukemani mukaan tuo Cineflow kannattaisi pitää auto2-asennossa ja Motionflow standard-asennossa joka tarjoaisi luonnollisen liiketoiston ilman että kuvaan alkaisi tulla sinne kuulumattomia asioita.

    Optimaalisten asetusten löytämisen suhteen suosittelen vahvasti foorumeihin tutustumista, aivan varmasti tuollekin mallille (jos ei suoraan 713:lle niin ainakin 7xx-sarjalaisille) löytyy käyttäjiltä ns. suositeltuja asetuksia.
     
  5. National

    National Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2009
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos Maxi, joudun hieman ihmettelemään kuitenkin Cineflow ominaisuutta, koska en ole sellaiseen tämän mallin kohdalla törmännyt.

    Motionflow sen sijaan löytyy ja juuri tuo mainitsemasi perus asetus on juurikin sopivin. Hmm.. huomasin ainakin sen, että kun valitsee elokuvia katsellessa SCENE: valikosta asetuksen AUTOMAATTINEN, niin päästään aika hyvään lopputulokseen.

    Koko tapaus kuitenkin häiritsee minua paljon - miksi tehdä 100Hz TV jos joutuu ominaisuuden ottamaan pois päältä. Muutenkin TV on ollut aivan fantastinen Blu-ray leffojen kanssa joten nopea liike kammottaa.

    Ihmisten kasvot ovat, kuten Mikro-bitin arvostelussa tuli ilmi.. hieman kellertävät.. tämä on sivuseikka tähän toiseen ongelmaan verrattuna.


    Kokonaisuutena TV on erinomainen hankinta.. nyt jatkan tutkimista kiitos paljon kaikesta avusta foorumisteille.
     
  6. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    715
    Saadut tykkäykset:
    97
    100Hz tarkoittaa itse asiassa "kahdentamista": Normaalin TV-kuvan taajuus on 50 HZ , eli "50 kuvaa sekunnissa", ja Motionflow lisää kahden kuvaparin väliin yhden näistä interpoloidun kuvan, jolloin kuvataajuus kaksinkertaistuu.
    Blu-ray -elokuvat seuraavat alkuperäisen filmimateriaalin kuvataajuutta, eli jokaista filmin kuvaa vastaa kuva blu-ray -levyllä, ja kuvataajuus on 24 kuvaa sekunnissa. Tällaisen materiaalin taajuuden nostaminen 100 Herziin tarkoittaisi, että jokaisen alkuperäisen kuvaparin väliin luotaisiin 3 kuvaa (96 Hz).
     
  7. National

    National Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2009
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huh.. näitä taajuuksia ja Hertsimääriä.. Eikö olisi helpompi rakentaa Blu-ray soitin, joka antaa vain yhden mahdollisen vaihtoehdon Blu-ray elokuvia katsellessa.

    Ostin juuri Matrix Blu-ray elokuvan ja toivoisin vain näkeväni sen parempana kuin DVD.. ei tietenkään 2011 tasoa, mutta better than DVD.. Mitä nyt tapahtuu kun laitan levyn uusiin yli 1300€ maksaviin laitteisiin (TV+BD)

    - kuva liian nopea
    - ihmisten iho hieman kellertävä
    - motionflow?
    - 100Hz
    - 5.1 äänet vaikka kajarit 2.1
    - mikä ihmeen elokuvatila??

    ..ei ole tehty helpoksi tätä elämää nykyään. TV:ssä on valtava määrä valikoita joissa voi viritellä ties mitä - edes suom.kiel. ohjeet eivät helpota. Sitten on Blu-ray soitin, jossa on kas kummaa vielä lisää valikoita ja säätöä.. mm.. joku ihmeen 1080p/24 eli onko tämä nyt original sitten.. huom! Kysyn vain hiljaa itseltäni.

    Nyrkkeilijälle suur kiitos asioiden selventämisestä. Ja huom. tiedän, että olen amatööri (vielä) elokuvien ja uuden tekniikan suhteen.. Mielestäni kuitenkin TV:t ovat ottaneet tykkejä kiinni ja nykyään uutta pätkää voikin katsoa myös TV:stä. huoh.. nyt sitten katsotaan kuinka monta eri säätöä joudun tekemään vuoden 1999 Matrixin kanssa.
     
  8. ka_0593

    ka_0593 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2008
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samanlainen teevee hankittu muutama tunti sitten.
    Nyt mennään oletus asetuksilla, mutta mitä aseetuksia perus television katsomiseen kannattaa säätää / muuttaa ja onko suoria suosituksia arvoista?
     
  9. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tuo olikin näköjään 713:ssa nimellä "Film Mode" eli se asentoon "Auto2" niin ei tule saippuaoopperaa. Luettu täältä, jossa on muutenkin hyödyllistä tietoa tästä vehkeestä.