The Pacific: Tyynenmeren taistelutoverit (TV1)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Samppa, 28.12.2010.

  1. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohan on jo tehty, tosin ihan venäläisin voimin. YLE on sen pariin kertaan esittänytkin, nimeltään "Rangaistuspataljoona", alkuperäisnimi штрафбат (oikea translitterointi lienee Štrafbat suomeen). Hieno sarja, jossa varsinkin henkilövetoiset kohtaukset toimivat jopa Taistelutovereita paremmin. Toiminta on monen muunkin venäläissarjan tapaan vähän jäykkää eikä budjetti tietysti ole ollut jenkkitasoa, mutta muuten varsin nautittava kokonaisuus monitulkintaisine loppuineen.

    Koska sarjassa kuvataan nimenomaan GULAGista Puna-armeijaan otetun rangaistuspataljoonan toimintaa, on siinä alusta lähtien mukana sellainen veren maku, jota jenkkisotajutuista ei yleensä löydy. Jotain kertonee sekin, että eräs sarjan sympaattisimmista hahmoista on ammattirikollinen, jolla on ainakin yksi murhakin tilillään ;)

    Olihan tuolla briteillä aika isokin osa Malakan niemimaalla, Singaporessa ja Hong Kongissa, sekä myöhemmin kun ne oli menetetty Burmassa. Kwai-joen silta on jäänyt katsomatta? Nykyinen Indonesia oli tuolloin myös Alankomaiden siirtomaa ja heidän laivastonsa osallistui taisteluihin etenkin sodan alkuvaiheessa ja jossain määrin myöhemminkin, tosin vähemmän, koska suurin osa laivoista oli meren pohjalla... YLE:ltä tuli jokunen vuosi sitten hollantilainen TV-sarjakin, jossa kuvattiin nimenomaan hollantilaisen plantaasinomistajan näkökulmasta tuota sota-aikaa ja myös sen jälkeisiä vuosia; nimeä en nyt muista.
     
  2. mixuda

    mixuda Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    329
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos ihan tälle toiveiden tielle lähdetään, niin näillä tuotantoarvoilla tehtynä Siniristilippu yltiöisänmaallisesti heiluen:

    - Talvisota
    - Jatkosota
    - Lapinsota
    - Suomen ilmasota talvi-, jatko- ja Lapinsodassa

    ja kaupanpäälle

    -Suomen sisällissota

    siinä olisi 5x 10 jaksoa settiä kerrakseen.
     
  3. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mikä ettei, jos vain tuotantoporukka olisi valmis riisumaan täydellisesti sen sekä BoB:ssä että Pacifissa aina taustalta pilkottavan veteraaneihin päin kumartelun. Noiden ulkopolitiikan jatkeiden ollessa kuitenkin niin erityyppisiä kuin oikeutetun toisen maailmansodan.

    Tosin en usko, että HBO ihan oikeasti olisi heti tuottamssa toista sarjaa Irakista/Afganistanista. Ja jos jollain näkemättä se pienehköllä budjetilla tuotettu ensimmäinen eli Generation Kill, niin suosittelen. (7-jaksoinen, mikä on hyvä pituus, mutta mainitsen vain ettei ole kovin suurikaan "urakka".)
     
    Viimeksi muokattu: 08.01.2011
  4. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipa ihan hyvin toimiva jäähdyttelyjakso. Rakkaustarinan roolien kääntö melko herkullinen. Ei tainnut poitsu arvata, että tyttö kertoisi elämän kovia tosiasioita, ja toki muutenkin, mm. tyttö halusi seksiä heti kättelyssä. Muuten Leckie tuskin olisi uskaltanut mitään tehdäkään :D
     
  5. kinosau

    kinosau Guest Guest

    Liittynyt:
    20.01.2008
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos olisin kyyninen niin sanoisin että ihmiskunnalla on ollut sodissa aivan ihmeellinen tuuri kun kaikki historian suursodat ovat päättyneet hyvisten voittoon ja pahisten tappioon. Pullakahvit vetoa että jatkossakin kaikilla sodilla on moraalisesti ylevä oikeutus viimeistään siinä vaiheessa kun viimeiset veteraanit ovat kiikkustuolivaiheen finaalissa.
     
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Kyllähän tätä seuraa mieluummin kuin selkäänsä ottaa. Ihan mukiinmenevä sarja. Ensimmäisissä kommenteissa sarjaa lähinnä haukuttiin, koska siinä on enemmän rakkautta kuin sotaa. Välillä näinkin. BoB oli omanlaisensa ja Pacific on myös.

    Toki tätä on vasta kolme jaksoa katsottu, mutta suunta on hyvä.

    Onhan tässä noita kliseitä, kuten nämä pakolliset hyvis ojentaa pahoja -kohtaukset, kuten lehmien ampuminen junasta.

    Mutta toisaalta hyvät naurut sain kohtauksesta, jossa toinen kaveri istuu paskalla ja toinen oksentaa vieressä ja molemmat nauravat. Kohtaus oli perinteisen tekonauramisen sijaan aika luonnollisen oloinen, luultavasti näyttelijöitä on ihan oikeasti naurattanut kohtauksen kuvaaminen.
     
  7. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Neljäs jakso oli mielestäni paras jakso toistaiseksi. Leckiellä alkoi ihan ymmärrettävästi hieman tilanne kyrsimään. Hienoa näyttelyä.
     
  8. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    4. jaksohan oli hyvä? Mikä siinä vikana? Käsiteltiin sodan aiheuttamia henkisiä arpia ja traumoja.
    3.jakso... joo, kai noita naiskatsojia kosiskelevia teemoja pitää myös mahduttaa mukaan.
     
  9. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosimiehet eivät koskaan rakastu...? 3. jakson teemat oli kyllä minusta hoidettu ihan yhtä hyvällä maulla kuin sarja muutenkin tähän asti, vaikka 4. jakso muuten piirun verran parempi olikin. Minkäänlaista 'chick flick' tuntua ei tuosta kolmosesta jäänyt.

    Tässä vaiheessa voitaneen jo todeta, että ellei sarja merkittävästi huonone tästä eteenpäin, niin ihan samalla tasolla mennään kuin BoB:issakin.

    Niin, jaksot 3.-4. selvästi ärsyttivät joitakin, koska varsinainen sotiminen jäi aika vähäiseksi. Heiltä kenties on jäänyt ymmärtämättä, ettei sarjan keskeinen idea ole niinkään sodan sinänsä kuin veteraanien kokemuksien kuvaaminen, johon toki kuuluvat myös nuo lepojaksot tyttöjuttuineen ja Uuden Britannian tapaiset mudassa uivat hukkareissut.
     
    Viimeksi muokattu: 20.01.2011
  10. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    +1 !

    Pidin enemmän kuin Band of Brothersista. Ja tuntuu että hyvin on tehty, jos budjetti on ollut pieni.
     
  11. kinosau

    kinosau Guest Guest

    Liittynyt:
    20.01.2008
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sanotaan että keskeneräistä ei pidä mennä arvostelemaan, Pacific ei taida olla sellainen normi mainoskatkojen välien täytteeksi tarkoitettu sarja jossa jokainen episodi toimii itsenäisenä(kin) katselukokemuksena vaan perustarina kestää läpi koko sarjan. Ehkäpä ne palaset loksahtaa viimeisen jakson jälkeen paikalleen ja kaikki jaksot ovat teemoineen paikallaan suuressa kokonaisuudessa?
     
  12. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olipahan komea tämä viides jakso! Oikein maailmanlopun tunnelmat siinä maihinnousukohtauksessa. Saving Private Ryanin kaltaista komeaa menoa hyvinkin. Ja kuvanlaatu mahtava. Tämän lähemmäksi todellista sotaa ei juuri voine päästä. Oli niinkin komeata, että ilmeisesti cgi:täkin oli käytetty, ainakin pommikoneiden osalta luulisi. Muutenhan käsiteltiin edelleen perusahdistusjuttuja sotilailla.

    Hyvin toimii tämä tarkoituksella valittu etäinen/läheinen linja. Tuollaistahan se oikea sotakin varmaan pitkälti on, vihollista ei näe mutta tuntumaa saa, ihmisistä tulee sotilaita ja sotilaista ihmisiä. Helvetillistä on ollut, ja sankareita ne jenkitkin on kyllä olleet.

    Erikoismaininta hauskasta FMJ-viittauksesta. :thumbsup:
     
  13. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jossain making offissa sanottiin, että ainuttakaan oikeaa lentokonetta ei ruudulla näy.
     
  14. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nähnyt tämän sarjan satelliitin puolella, tosin hd:na, mutta joo, pidin saagasta ja palat loksahtavat sopivan kylmästi viimeisissä jaksoissa mielestäni.
     
  15. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kahdeksan jaksoa sarjaa tullut ja meno senkun paranee. Kaksi ensimmäistä jaksoa sarjasta oli hieman alkulämmittelyä, mutta sen jälkeen on ollut täyttä asiaa mukaanl lukien tietysti myös ne vähemmän sotaisat jaksot, joista jotkut eivät tässä sarjassa ilmeisesti ole pitäneet.

    Jos kaksi viimeistä jaksoa eivät petä pahemman kerran, niin tämähän on vähintään yhtä hyvä kuin BoB, ellei jopa parempi joiltakin osin. Taistelujen kuvaus on ollut hieman vähemmällä painotuksella, mutta silti sitä on ollut täysin riittävästi suhteessa kokonaisuuteen. Mielipiteeseeni voi tietysti vaikuttaa BoB:ni aikoinaan saama hype, johon itse sarja ei täysin pystymyt sitten vastaamaan, ja vastaavasti The Pacificin maine edeltäjäänsä huonompana, eli odotukset eivät olleet yhtä suuret jälkimmäisen kohdalla.
     
  16. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Mielestäni uusin jakso ei ollut niin hyvä kuin kuudes tai seitsemäs. Hyvä perusjakso, mutta kalpenee kyllä noiden parin aiemman rinnalla.
     
  17. Khilon

    Khilon Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.10.2006
    Viestejä:
    281
    Saadut tykkäykset:
    32
    Pacific tuntuu jakavan mielipiteet melko tehokkaasti. Minun mielestäni tämä taas ei yllä Taistelutovereiden tasolle. Ihan hyvää sotakuvausta kyllä, mutta dramatisointi tökkii eikä minua vieläkään erityisemmin kiinnosta mitä sarjan sotilaille tapahtuu vaikka nyt olen sentään pikku hiljaa alkanut edes tunnistamaan heidät.
     
  18. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mitä piditte 9. jaksosta (Okinawa)? (Kun näin jo sarjan aiemmin, niin ei ole voinut laukoa mielipidettä.) Omasta mielestäni se on ylivoimaisesti paras jakso. Jopa niin selvästi, että se oli ikään kuin välähdys siitä, mitä sarja olisi voinut olla alusta asti tai ainakin sitä mitä itse odotin sarjalta: lihamyllyä mudassa ja musertavaa tunnelmaa. Toki jakso oli muutenkin vain erittäin tasapainoinen ja ehyt, mitä ei mielestäni voi kovinkaan monesta muusta jaksosta sanoa. Ei varmaan sattumaa, että se oli Tim Van Pattenin ohjaama, kuten myös 7. jakso (sekä 1. jakso).
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2011
  19. feelgood

    feelgood Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.05.2001
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on ollu koko ajan sama fiilis. Henkilöhahmot ei vaan oo tässä tulleet niin tutuiksi. Ei tarvitse katsoa toista kertaa, Taistelutoverit täytynee vielä ostaa jossain vaiheessa...
     
  20. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Neljä jaksoa katsoin ja sitten lopetin. Poistin koko sarjan samalla. Ehkä vähän harmittaa kun vasta nyt luin että taso paranee. Mutta kuitenkin, jos 4/10 katsoo eikä silloinkaan toimi niin ehkä on vain parasta lopettaa. Henkilöihin ei muodostunut oikein minkäänlaista suhdetta... Ne veteraanien haastattelut ennen jaksoja oli ihan kiva lisä, siis jos katsoisi dokumenttia. Nyt ne vain musersi jo ennestään värittömät hahmot vieläkin värittömämmiksi. Nuo sankarit siellä taistelivat, eikä mitkään 1980-luvulla syntyneet näyttelijät. BoB:issakin oli oikeiden veteraanien haastatteluita, mutta ne oli muistaakseni DVD-boksin extroina.

    Epäilen että Mad Menistä pitävät pitää tästäkin. Kumpikin kehuttu sarja on omalla kohdallani kaatunut juuri tähän, että jaaritusta on, mutta hahmot ei ole riittävän kiinnostavia.