Subi pienehköön kerrostalohuoneeseen.(SVS SB12-NSD)

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Iceborg, 04.01.2011.

  1. Iceborg

    Iceborg Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,

    tässä mietiskellyt subin hankintaa pienehköön 15m2 kerrostalohuoneeseen. Huone on suhteellisen avoin tupakeittiöön, käytävään ja toiseen huoneeseen, seinät yllättäen betonia.
    Tällä hetkellä kaiuttimina ovat Amphion Argonit joiden kaveriksi subia nyt etsiskelen enemmänkin musiikkiin painottuen, ehkä 80% musiikki 20% leffat. Äänenpainetta ei tarvita kovin paljoa johtuen kerrostalosta ja ettei tapana ole luukuttaa.

    SVS SB12-NSD kiinnostaisi etenkin koon ja metallisen suojaritilän takia jota talouden neljä kissaa eivät tuhoaisi. Toinen mikä menisi ehkäpä koon puolesta juuri ja juuri on PB10-NSD, mutta sisältää kankaisen ritilän joka toimittanee nopeasti raapimispuun virkaa ja kokokin on isompi.

    Tuosta uudesta SVS SB12-NSD:stä ei näytä juurikaan kokemuksia foorumilla olevan, mutta mitä mieltä olisiko siinä sopiva pakkaus tuomaan alataajuuksia tähän talouteen?

    Kiitoksia :)

    ps. muittenkin valmistajien sopivia subeja voi toki ehdottaa, tosin subit kokoluokassa monoliitti ja pb12 joutuu unohtamaan koon takia.
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Sääli sinänsä, koska raakkasit juuri kaksi hinta/laatu -suhteeltaan kovaa laitetta (Monolith + -malli) valikoimasta pihalle. Eikä se monoliitti mitenkään tolkuttoman kokoinen ole ja ennenkaikkea ei ole minkäänlaista maskia eikä siten ongelmaa kissojen tai muidenkaan kanssa.
     
  3. Iceborg

    Iceborg Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä nyt nopeasti mittailin, niin monoliitin saisi yhden sohvan taakse jäävään koloon sijoitettua nipin napin. Lisämausteen sijoittamisongelmiin tuo huoneen hankala muoto tupakeittiön ja käytävän takia unohtamatta akvaariota jota ei kovin helposti siirrellä.

    Olisiko monoliitin äänenpainevaroille sitten käyttöä näinkin pienessä betoniasunnossa, ts olisiko ero aivan korvin kuultava jos kuunteluvoimakkuudet ovat maltillisia?
     
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Meinaatko lopun elämääsi asua siinä betonikotelossa?

    Jos sijoitukselle on vain yksi mahdollinen paikka, olet todennäköisesti pulassa - aivan arpajaiset, onko se paikka hyvä, kohtalainen, huono vai kaamea.

    Anti-mode auttaa jonkin verran, mutta..
     
  5. Iceborg

    Iceborg Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    En nyt meinannut ihan loppuelämää asua, mutta todennäköistä on, että 4,5v saa jossain opiskelija-asunnossa viettää ennen opintojen loppumista. Sen takia pienempää subia haaveilinkin, koska ison sijoitusmahdollisuudet on turhan rajalliset.

    Mutta ilmeisesti tästä SVS:n SB12-NSD-mallista ei juurikaan kokemuksia ole kun ulkomaisiltakaan foorumeilta ei kauheasti kuuntelukokemuksia löydy?
     
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tuote on uusi eikä varmaan kovin suosittu, koska tuo suljettu kotelo rajoittaa jonkin verran ominaisuuksia - refleksimalli pieksee tuon pystyyn kaikessa muussa, paitsi pienessä koossa.

    Jos koko on ongelma, niin osta samantien BK:n XLS200; pienessä tilassa saattaa riittää yllättävän hyvin, kokonsa puolesta helppo sijoitettava ja toistaa sangen kelvollisesti 30hz asti, hyvin mahdollsisesti alemmas huoneessa. Siihen anti-mode päälle huoneen ongelmia tasoittamaan vielä.
     
  7. Iceborg

    Iceborg Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pohdiskelin asiaa lisää ja ajattelin käydä hakemassa Mareksilta BK:n XXLS400 subin koekuunteluun, sitähän on käsittääkseni pidetty hinta-laatusuhteeltaan hyvänä?
    Kyseisen subin elementti on myös mukavasti sijoitettu pohjaan jolloin etukangasta ei tarvita :)

    BK:n subien vahvareiden kanssa on kuitenkin foorumipuheiden perusteella ollut jonkun verran ongelmia.
    Saako esim humisevaa BK:n subia vietyä takuuseen vai ovatko vahvistinongelmat koskeneet lähinnä monoliittia ja XLS200:sta?
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Foorumeilla puhutaan kaikenlaista. Kyllähän se takuuseen menee, jos hurisee.
    (en muuten ihan tajua kysymystäsi "saako..BK:n subia..vai ovatko koskeneet lähinnä monoliittia ja XLS200" - Monolith ja XLS200 ovat BK:n subeja).

    Sanotaan nyt vaikka näin: itse en saanut kahdessa vuodessa ajoittain melkoisella rääkillälikin ollut XLS200 hurisemaan niin millään. Nykyinen Monolith + DF kyllä 'hurisee' jos kämpässä on täysin hiljaista ja kuuntelee VIIDEN SENTTIMETRIN (0,05 m) päästä. Tai sitten se on ilmanvaihto, en ole ihan varma.

    Lisäksi, jos foorumipuheita uskoo, niin noin puolet BK:n subeista on tavalla tai toisella defektejä. Rohkenen epäillä. En tiedä miten ihmeessä ko. pulju pysyisi pystyssä, jos asiantila todella olisi tämä: puolet myydyistä tuotekappaleista aiheuttaisi lisäkuluja vaihto- ja huoltotivolin muodossa.

    Edelleen, jos sitä hurinaa kuuluu, niin onko syypää nimenomaan tasan varmasti yksin BK? Äänentoistoketjussa on monta muutakin osaa.

    Summa summarum, netissä on helppo huudella ja ns. äänekäs vähemmistökin saa vaikka mitä aikaan. Onhan iPad ja iPhonen uusin versiokin lytätty aivan täysin julkaisun kohdalla ns. asiantuntijoiden toimesta - ja molemmat ovat menestyneimpiä Applen tuotteita koskaan. Lue netistä, niin iPhonen uusin painos on jäätävän huono. Kysypä vastaantulevalta iPhonen käyttäjältä, mitä hän on mieltä...

    XXLS400 en ole kuullut, mutta hintaeroa toisaalta Monolithiin (+) tai toisaalta kahteen XLS200 ei ole paljon - itse kallistuisin näistä jompaankumpaan.
     
  9. Iceborg

    Iceborg Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hurinaongelma on sikäli itselle läheinen, kun satuin aikoinaan omistamaan subin joka hurisi reilusti ihan stand-byssä ja pelkkä virtapiuha kiinni. Kyseessä oli todennäköisesti kuivahtaneet elkot subin vahvarissa, mutta kun elkot eivät päällepäin näyttäneet viallisilta niin en alkanut sitä halpaa roskaa korjaileen.

    Toki tiedän, että monoliitti ja XLS200 ovat BK:n subeja, mutta ajattelin koskisiko kyseiset ongelmat tiettyjä vahvistinmoduleita. Ja ei se pieni hurina haittaa etenkään kuunnellessa, mutta itsestään hurisevaa en tohtisi hankkia.
    Mutta pitänee käydä Mareksissa kuuntelemassa josko jompikumpi noista olisi omaan käyttöön sopiva.
     
  10. jaska45

    jaska45 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2005
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo xls200 mukana tuleva rca piuha ei varmaan ole paras laadultaan, sillä kun pyörittelee sitä tuossa subin päässä vähän niin ilmenee hurinaa?
     
  11. M1kko

    M1kko Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on XXLS400 ja ensin oli käytössä mukana tullut 5m piuha ja hurisi kyllä. Ilmeisesti otti häiriöitä kun oli tv-tason takana sykkyrällä muiden johtojen takana, koska hurinat hävisi kun johtoa oikoi ja nosti lattialta lojumasta.

    Ostin tilalle 1,5m kaapelin (taisi olla sekin alle 10e hinnaltaan) joka ei ole tuhannella mutkalla pyörimässä ja hurinat hävisivät!
     
  12. ALeC

    ALeC Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2011
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    iceborg, oletko subin jo ostanut, mihin olet päättynyt? Itsekin mietin BK xxls400 ja svs pb10-nds:n välillä.

    Bk:n subi on ollut kotona Marekilta lainassa, ihan OK kuulosti, tosin tuntui ettei äänenpainetta ollut ihan riittävästi. PB10:stä olen paljon lukenut ja kattonut Zipmanin testattavana ollutta subia, ja saanut sellaisen kuvan et PB10 olisi parempi valinta, varsinkin kun elokuvia on tarkoitus pääasiallisesti katsoa. Musiikilla xxls400:n soi luultavasti paremmin.
     
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Elokuvan ystävä nappaa Marekilta kokeiluun Monolith DF + ja puntaroi sitten. Se ei ihan oikeasti ole niin iso, kuin luulisi - nätisti se huoneeseen 'katoaa' loppujen lopuksi. Huomioiden hintaero XXLS400, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla!
     
  14. ALeC

    ALeC Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2011
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän Monolith on varmasti parempi subi kuin bx xxls400:n ja PB10-NSD. Mutta uskon että PB10 äänenpaineet riittävät hyvin tällä hetkellä ja tulevaisuudessakin.

    Olen Marekilla nähnyt kyllä ton Monolithin, ja turhan suurelta se kyl vaikutti. 56X54X52, verrattuna pb10-nsd malliin 38X48X53. Omassa nurkassani Monolithille olisi vain yksi sijoitus paikka kun tas SVS:n subille useampia. Lisäksi monolithin paino 42 kiloa kuulosta aika pelottavalta.

    Ja onhan hintakin Monolithilla korkeapmi 820/720e kun taas PB10 650e, kimppatilauksella 600e.

    Kolmas seikka on BK subien mahdollinen surina. SVS:n kohdalla en ole lukenut et sellaista ongelma olisi.
     
  15. jarith70

    jarith70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.08.2005
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä jyrähtelee SVS PB10 NSD, enkä kyllä nyt reilulla kokemuksella keksi mitään valittamista. Ei surise, toimii upiasti elokuvilla ja musiikilla. Ja ainakin näihin tilihin lähtee matalalta ja riittävällä paineella.
    Eihän tuota kehtaa edes "luukuttaa" - maatalot sitten erikseen.
    Tilana isohko kerrostalon olohuone + avokeittiö + eteiskäytävä.
    Koko ei kyllä sitten ole aiva pieni tälläkään, juu ei - yllättävä järkäle se on tuokin.
    Pahvilaatikosta arkartelemalla saa näppärästi soviteltua etukäteen - oikein "niksiPirkka".
     
  16. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    1. Riittää varmaan, vaan miten ulottuvuus?

    2. Aiotko asua samassa 'nurkassa' kuinka kauan? Onko edessä muutto isompaan tilaan lähiaikoina? Monon käyttöikä lienee kuitenkin huomattavan pitkä, jos ei jostain syystä vaihtohimo iske. Ja paino lienee merkityksetön, kahden ihmisen voimin sen siirtää helposti paikalleen (yhdelläkin menee, mutta varovainen käsittely saattaa olla hankalampaa) ja painavampi ei tanssi pitkin olohuonetta isommallakaan luukutuksella ja osa siitä painosta on tukevaa koteloa.

    3. Koon puolesta, katsopa tarkemmin: Monolith 60,4 korkeus x 54 leveys x 42 syvyys (tarkistettu Mareks) vs. SVS PB-10'' 48 korkea x 38 leveä x 53 syvä eli ainoa merkittävä ero tulee siitä, että SVS:n pienemmän elementin omaava on selvästi matalampi, joka lienee se kaikkein vähiten merkittävä asia ie yleensä se on lattiapinta-alasta kiinni, subbarin päällä on tilaa vaikkka kattoon asti. Leveyssuunnassa Monoliitti kaipaa tilaa vain 16cm enemmän ja syvyyssuunnassa 11 cm vähemmän. Olisivatko Monoliitin mittasi olleet Monoliitin eteenpäin tulittavasta?

    Jokatapauksessa, Monoliitti haukkaa lattiapinta-alaa 0,54m x 0,42m = 0,2268m2, kun SVS PB10'' haluaa 0,38m x 0,53m = 0,2014m2 - täysin mitätön ero.
    (olettaen, että lasken oikein, väsyttää)

    Se, että Monoliitti on korkeampi, tuskin on ongelma missään, mutta se, että SVS tulee 10cm kauemmas seinästä olisi omassa olohuoneessa ollut ongelma.

    Itsellä SVS:n PB-12NSD:n hankkimisen kippasia etumaski ja syvyys, koska se olisi tullut julmetun etäälle seinästä.

    4. Surinat on urbaanilegendoja, joista suurimmasta osasta selvittäisiin käyttämällä jotain muuta, kuin marketin halvinta RCA-kaapelia, joka on samassa nipussa kaikkien mahdollisten muiden kaapelien kanssa ja mieluummin vielä mutkalla. Monoliitille kelpaa myös XLR ja jos surina todella vaivaa (omasta kuuluu surina, joka on havaittavissa alle 10cm päästä täydellisessä hiljaisuudessa - tai sitten se on ilmanvaihto, en ole vieläkään varma) niin saahan tuon vaihtoon.

    Ei XXLS400 tai SVS:n 10'' ole varmasti huonoja, mutta SVS:n PC/PB-12NSD tai Monolith DF plus ovat molemmat laakia parempia subbareita, mutta lisäkustannus on huomattavan pieni.

    T: vuoden ajan luulin XLS200 riittävän, kahden vuoden jälkeen vaihdoin Monoliittiin.
     
    Viimeksi muokattu: 19.01.2011
  17. jarith70

    jarith70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.08.2005
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei liene merkitystä soinnillisesti mutta syvyyshän kutistuu kun laittaa sen "poikittain/kylki edellä siis", leveyssuunta pysynee edelleen monon mitoissa ja syvyyssuunta kutistui kummasti.
    Tällä PB10-NSD:llä siis...
    Tällätääs nuo vielä tohon...
    # 20-100 Hz (in room FR will be 2-5 Hz deeper)
    # Size: 38cm wide x 48cm high x 53cm deep
    # Weight: 27kg - 34kg shipping
     
    Viimeksi muokattu: 19.01.2011
  18. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    En nyt ala väittämään mitään äänen muutoksista, mikäli subi tykittelee sivusuuntaan, mutta silloin tulee sitten johdot ja putikat näkyviin, mikä voi olla esteettinen ongelma, ja kangasmaski olisi ollut kissojen teroitusteline pl. jos se olisi ollut seinää kohti.

    Tuo ulottuvuus lienee -3db, vaan millä paineilla?
     
  19. jarith70

    jarith70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.08.2005
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tietoa mutta helkutin hyvältä se kuulostaa ja näin ilmoittaa Lsound, eli millä paineella ne yleensä mainitaan ?

    Specifications

    * Proprietary SVS new AL cone 10" NSD woofer
    * 325 watt BASH full-featured amp
    * CAD cabinet with CNC brace and 1" front baffle
    * Flush front-firing woofer and co-located port
    * New high flow 3.5" wide-flare port fittings
    * Six removable, compliant floor isolation points
    * Charcoal black polymer laminate finish
    * Color-keyed fabric grill, chrome mounting pins
    * Extra heavy-duty, removable 8 foot power cord
    * Contemporary "seamless" cabinet styling
    * 20-100 Hz (in room FR will be 2-5 Hz deeper)
    * Size: 38cm wide x 48cm high x 53cm deep
    * Weight: 27kg - 34kg shipping

    http://www.eu.lsound.no/Avdelinger/...al-Subwoofer---10-woofer-and-325W-100070.aspx
     
  20. Oberland

    Oberland Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, ulottuvuus? Huonekorostus ei siis riitä, että PB10 stä saisi tarpeeksi ulottuvuutta? Vai tarpeeksi kovalla paineella ulottuvuutta?

    Voidaanko tosiaan puhua huomattavan pienestä lisäkustannuksesta? 20-25% kuitenkin. Itselläni on n. 20 m2 kerrostalo-olohuone ja tilasin juurikin PB10-NSD:n. Tarkoitus oli ostaa "tulevaisuutta ajatellen" 12-NSD, mutta pääsivät loppumaan. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että room gain on melkoisen voimakasta pienessä betonihuoneessa. Käsittääkseni PB10 on aika lähellä DF plussan suorituskykyä särön pysyessä asiallisena. Nämä eivät mielestäni ole sen hintaluokan vehkeitä (600-850 €) että kannattaisi vuosien päähän suunnitella niiden riittävyyttä. Voi olla että se Monolith tai PC12 ei siltikään riitä seuraavassa lukaalissa.
    En välttämättä lähtisi tässä yhteydessä vertaamaan XLS200 ja PB10 iä.
    Miksi muuten päädyit Monolithiin?