At the Mountains of Madness (2013)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Recce, 06.01.2011.

  1. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    At the Mountains of Madness (2013)

    Ohjaus: Guillermo del Toro
    Tarina: H.P. Lovecraft
    Pääosissa: Ron Perlman (YEAH!)

    A group of scientists and archaeologists travel to Antartica on an expedition. There they stumble upon the ancient relics of an abandoned city hitherto completely unknown to mankind and uncover a prehistoric species that is awakened only to wreak havoc on their victims.

    http://www.imdb.com/title/tt1118070/


    Vihdoin saadaan Lovecraftia osaavalta tekijätiimiltä! :thumbsup:
     
  2. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mukana myös James Cameron ja 3D = here comes the fail train!
     
  3. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Ai saatana..no niin just. Tottahan siinä on 3D. Onkohan Cthulhulla kans radiopuhelin lonkerossaan. No ei se kyllä taida teoksessa edes esiintyä.

    del Toro on kyllä hyvä valinta sinänsä, mutta enpä nyt heti näkisi Pearlmania "Lovecraftimaisena" tutkijana. Ammutaankohan siinä lopuksi Suuria Muinaisia gatlingilla naamaan tjs. 3D:nä tietysti.

    No mutta voi siitä tulla tosi hyväkin. Itse pidän Hellboy-leffoista (ja sarjakuvista). Kunhan tämä nyt ei olisi liian toiminnallinen leffa, jossa möröt lyödään heti kättelyssä esiin ja läträtään turhaan verellä kun muutakaan ei keksitä. Lovecraftin kauhujuttujen viehätys kun ei oikein semmoiseen perustu. Eivätkä ne kaikkia tietysti viehätäkään. Mutta ei voi vielä tässä vaiheessa kuin toivoa parasta ja pelätä pahinta.
     
  4. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tässä vähän tarkempaa infoa mm. Perlmanin roolista (joka ei ole tutkija).

    Mielestäni on aika hölmöä teilata projektia Cameronin mukana olon takia, sillä Cameronhan juuri on niitä harvoja Hollywoodissa, jotka uskaltavat tehdä juuri mitä haluavat. Cameron ei pelaa varman päälle ja on usein ensimmäisten joukossa kehittelemässä uusia tapoja tehdä elokuvia.

    Vaikka esim. Titanic ja Avatar ovat elokuvina hyvin perinteisiä ja yllätyksettömiä, ei niistäkään noin projekteina voi sanoa, että oltaisiin menty varman päälle tai tehty kompromisseja.

    Uskoisin, että Cameron + del Toro on aika lailla parhaimpia komboja tällaiseen projektiin. Ainoastaan tuo 3D vähän epäilyttää, mutta eipä Cameron sitäkään käytä kikkailun ja shokkiefektien takia.
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 104
    Saadut tykkäykset:
    440
    No kyllä toi Cameronin mukana olo on tosiaan aika epäilyttävää, ja 3D vielä... Tämä kun on juuri sellaista materiaalia joka pitäisi tehdä vanhan hyvän ajan tapaan ilman mitään ihme kikkailuja ja kokeiluja, siis perinteistä elokuvaosaamista kaivattaisiin: hyvät näyttelijät, hillityt ja harkitut tehosteet, psykologista kauhua ja jännitystä... del Toro on kyllä mies paikallaan tässä mutta mieluummin näkisin vaikka Werner Herzogin kuin James Cameronin hääräämässä taustalla tämän kanssa. Tietysti on kuitenkin positiivista että G.Lucas ei ole ohjaamassa. :)
     
  6. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Lucas ei muuta tee kuin käärii Star Warsista fyffet!
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2011
  7. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    :D:D

    Eiköhän se ole ihan juuri toisinpäin, että Cameron pelaa aina varmimman päälle ja tarinatkin ovat tusinakierrätettyjä teknologiademoja - juuri vastakohta siitä, mitä Lovecraft filmatisointi tarvitsee.
     
  8. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kuten sanoin, tarinat ovat miehen leffoissa usein aika peruskauraa, mutta tapa toimia ei. Jos muistat, niin esim. ennen Titanicia suurin osa tuomitsi projektin isoksi flopiksi ja ihmetteli älytöntä budjettia, sama Avatarin kanssa. Mies tietää kyllä mitä tekee, eikä välitä muitten puheista.

    Jätkähän jopa vetäytyi yli 10 vuodeksi kokonaan fikkareista, jos mies ei oikeasti olisi innoissaan kehittämässä uutta teknologiaa ja tapoja kuvata vaan haluaisi pelata aina varman päälle, niin eiköhän siinä ajassa olisi voinut tehdä vaikka Terminator kolmosen ja True Lies kakkosen.

    Jos juttu pitää nyt ihan rautalangasta vääntää, niin tässä kombossa on 20 vuotta toisensa tunteneet, ilmeisesti samalla aaltopituudella olevat kaverit, jotka ovat kummatkin Lovecraft-intoilijoita. Toinen tyypeistä on tehnyt niin paljon rahaa leffoillaan, että kukaan ei uskalla sanoa miesten visioille vastaan. Ja Cameronin tapauksessa se on ihan hyvä juttu, toista olisi Lucasin kanssa. Joten eiköhän siitä ihan hyvä tule :)

    Pitää vielä loppuun korostaa, että en ole mikään Cameron-fanipoika, sillä yksikään hänen ohjaamistaan leffoista ei kuulu kaikkien aikojen suosikkeihini, mutta arvostan miehen näkemyksiä ja positiivista jääräpäisyyttä. Ja eikä miehen lahjoja ohjatakaan käy kiistäminen (kirjoittajana tosin ei ole kovin kummoinen), onhan cv:ssä mm. Aliens, Terminatorit ja True Lies.
     
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    No jopas on taas varsinaista Cameron-kauhua ilmassa. Hyi yök kun sehän tosiaankin on tehnyt sellaisen elokuva, josta tytötkin tykkäävät. Mikä voisikaan olla suurempi synti entiselle viihdetoiminnan kultapojulle.

    Tähän projektiin Cameron on luvannut hoitaa tekniset tarpeet Del Toron visioiden toteuttamiseen. Voihan Jamesia kaikenlaisesta kritisoida, mutta tuskin nyt sentään teknisestä osaamattomuudesta.
     
  10. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei siinä vikaa kenelle niitä leffoja on tehnyt, mutta kun ne sattuvat olemaan sitä huonointa Michael Bay tasoa tavanomaista paremmalla ulkoasulla. Myöskään Cameronin 3D villitys ei paljoakaan innosta, sillä Del Toro on ollut parhaimmillaan rajoitetun tekniikan parissa. Pan's Labyrinth olisi tuskin ollut yhtään sen parempi jos kaikki olisi ollut Cameron tyyliin ällöttävää CGI-mässäilyä ja kolmedeetä.
     
  11. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä lähtien 3D on yksinään tehnyt elokuvasta huonon? Kaikista on tainnut tulla ihan perinteinen 2D:kin samaan aikaan teattereihin.

    Jotain kohtauksia saatetaan kyllä kuvata pelkkä 3D-kikkailu mielessä, mutta tämä taitaa vaivata lähinnä pienemmän budjetin elokuvia. Mutta tietysti kunnon elokuvaharrastajan kuuluu itkeä aina mahdollisuuden tullen 3D:n pilaavasta vaikutuksesta, jotta säilyttää uskottavuutensa.
     
  12. raven

    raven Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2001
    Viestejä:
    634
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä. Kaikki kunnia Ronille mutta en ehkä häntä Dyerina näkisi. Perlmannin sanomaa joblosta:
    "The movie takes place in the North Pole, and so I’m on board as this sort of dog sled dude. I spend my entire life with these dogs. So I’m a rough guy, among all these scientists. I’m a contrast to the deeply intellectual world that’s being explored. I live outside all the time, I live in the elements. I’m a no-bullshit kind of guy in a world of guys who just live in their heads. So it’s a beautiful role to play, given that backdrop. I kick some butt I hope we get a chance to do it."

    Kertonee siis jotain kun ollaan väärällä puolella palloakin menossa :)

    Kun nyt pidettäisiin se fiilis mikä kaikessa Cthulhuun liittyvässä on kyse, eli ihmisen merkityksettömyydestä sellaisen rinnalla minkä pelkkä vilkaisu saa ihmisen flippaamaan.

    1900-luvun alun hengessä tietty pitäisi miljöökin olla sen mukainen.. ei mitään satelliitteja, skannereita sun muuta tekniikkaa vaan pelkkä laiva ja rupunen lentokone,
    jolla saadaan pientä osviitta toistakymmentä kilometriä korkeasta vuoristosta. Toivottavasti myös Shoggothit saadaan luotua kaikessa anamorfisuudessaan tehokkaasti.
     
  13. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 104
    Saadut tykkäykset:
    440
    No Suomessa ainakaan Tron Legacysta ja Resident Evil Afterlifesta ei tullut muita versioita teattereihin kuin 3D. Ja muitakin esimerkkejä varmaan löytyy, en vain ole ollut kiinnostunut niitä näkemään... Ja mitä pahaa 3D:ssä sitten on? No ainakin mun nenään sattuu kun vähän aikaa istuu ne #*%! 3D-lasit ja silmälasit päässä. Ja se 3D-efektikään ei nyt niin kovin ihmeellinen ole, ja silti pitäisi extraa maksaa, tuntuu jopa että kuvanlaatu kärsii normaaliin verrattuna... :( (onneksi on sarjaliput)
     
  14. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Itse olen lukenut, että elokuva tulee olemaan raju R. Eli lapsille tarkoitettu elokuva tästä ei tule. :thumbsup:

    Itse olen tutustunut tähän mytologiaan jotenkin netin kautta, mutta kirjoja en ole lukenut. Voisi jonkin tähän mytologiaan perustuvan kirjan lukaista, ettei ihan metsässä olla kun elokuva tulee.
     
  15. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Yksi kirjahyllyn väli pursuaa Lovecraftin tekeleitä, kyllä ne vaan on helkkarin hyviä.
     
  16. Warloch

    Warloch Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.05.2007
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0

    Cameron tekee pelkkiä kompromisseja niin tarinallisesti kuin taiteellisesti.

    Avatar on tarkoitettu yleisölle, joka ei paljoa elokuvasta taikka mistään muustakaan perusta. Ihmeen helpolla kaikken maailman scheissea ihmisille myydään. Kaikista pahinta on, ettei kritiikkiä saa olla ollenkaan, vaan hype ja pelkkä myyntimäärä ovat laadun määreenä.

    Cameron,Lucas sekä Spielberg edustavat vanhan maailman konservatiivista maailmankuvaa. Toron Pan's Labyrinth oli juuri sellainen elokuva, jota herrat eivät enää pystyisi tekemään taikka edes kuvittelemaan.
     
  17. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 553
    Saadut tykkäykset:
    309
    Ja jotku ovat ottaneet elämäntehtäväkseen dissata elokuvaa nimeltä Avatar.
     
  18. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Spielbergiä en tuohon syssyyn heittäisi, sillä muutamista mokista huolimatta hän pysyy edelleen yhtenä parhaimmista ja rohkeimmista elokuvantekijöistä jotka työskentelevät valtavirrassa. Harva "koko perheen" ohjaajana tunnettu tekijä olisi kuitenkaan lähtenyt puuhastelemaan Munichin kaltaisen synkän kostotarinan tai hemmetin masentavan Pinocchio kerronnan A.I:n kanssa.
     
  19. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Samaa mieltä. Joillakin on nyt pussillinen herneitä nenässä avatarista. En vaan ymmärrä miksi? Se 3D:kö nyt pilas näiden dinosaurusleffafriikkien päivät? Hyvä elokuvahan se avatar on ihan sama millä mittarilla sitä mittaa. En sano että paras, tai edes lähes paras, mutta parempi kuin suurinosa hollywood tuotannosta.

    Ilmeisesti warlockilta jäänyt näkemättä ensimmäiset terminatorit, aliens, abyss syvyys?
     
  20. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Avatarista on väännetty enemmän kuin tarpeeksi sen omassa ketjussa, mutta sanotaan nyt näin että 3D oli elokuvan ongelmista vähäisin. Umpisurkea dialogi, muista elokuvista pöllitty juoni, olematon näyttelijäohjaus ja järkyttävän ylipitkä kesto olivat helposti elokuvan pahimpia mokia. Cameron elää jossain ihmemaassa, jossa Avatar on jokin tärkeä ennennäkemätön elokuva, vaikka Dances With Wolves teki kaiken saman jo paljon paremmin muutama vuosikymmen takaperin.